Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#2881 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:19 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
-- 01 Mar 2018 12:09 --

michcioj napisał(a):
...
o ta wypowiedz:

Po drugie jesteście beznadziejni w porównaniu z airbnb, które pobierając POŁOWĘ Waszej prowizji zapewnia o wiele lepszy serwis (fotograf, możliwość oceniania gości, szybkie wypłaty i inne)

wystarczy ?

To jest wypowiedz osoby, która wynajmuje przez booking. Tu, na forum, większość raczej korzysta z bookinga jako turyści. I mnie, jako turystę, bardziej interesuje rzeczywiste przedstawienie miejsca niż żeby to robił profesjonalny fotograf, który z 10 metrowej klitki zrobi 25 metrowy salon. Jak już wcześniej wspomniałem, turysta musi zamrozić kasę w airbnb a w bookingu płacisz na miejscu. A ocenianie gości? Sam widziałeś na przykładzie oceny położenia, że to "śliski" temat.

-- 01 Mar 2018 12:15 --

michcioj napisał(a):
...
namteH napisał(a):
@michcioj
No i
Cytuj:
nie powinien do takich sytuacji dopuszczać cena na rezerwacji powinna być jasna dla wszystkich.
- to utopia i to nie zależy od bookinga... Jak ktoś się głupi albo nie umie czytać to jak ma się dowiedzieć co zawiera cena? To tak jakby zabronić produkcji samochodów, bo ludzie giną.

namteh alez oczywiscie ze to zalezy od bookinga. inne serwisy jakos z cenami nie maja problemow.
...

Ja nie mam problemu z cenami na bookingu. A jeśli Ty czy ktoś inny ma no to cóż...

-- 01 Mar 2018 12:19 --

michcioj napisał(a):
...
namteH napisał(a):
Porównywanie bookinga z airbnb to w ogóle jest jakieś nieporozumienie. W airbnb zamrażasz sobie kasę a w bookingu zwykle płacisz ostatniego dnia pobytu. Z punktu widzenia turysty jest to najlepsze rozwiązanie.
Po za tym, airbnb w pewnych częściach świata jest niemile widzialny i nawet nielegalny, czego nie można powiedzieć o bookingu.

byc moze i z punktu widzenia turysty to najlepsze rozwiazanie, ale zauwaz ze czesto hotele chca zaplaty z gory.
...

Tam gdzie ja sypiałem to raczej bardzo rzadko chcieli kasę z góry. Raz nawet pobrali...i oddali, czyli miałem spanie za free. Masz tak na airbnb, eh? :mrgreen:
3 ludzi lubi ten post.

Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨ Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨
Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN
#2882 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
A już myślałem, że tylko mnie przeszkadzają te "profesjonalne" zdjęcia :)
 Profil Relacje PM off  

#2883 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:21 

srebrny
namteH napisał(a):
michcioj napisał(a):
...
namteH napisał(a):
@michcioj
No i
Cytuj:
nie powinien do takich sytuacji dopuszczać cena na rezerwacji powinna być jasna dla wszystkich.
- to utopia i to nie zależy od bookinga... Jak ktoś się głupi albo nie umie czytać to jak ma się dowiedzieć co zawiera cena? To tak jakby zabronić produkcji samochodów, bo ludzie giną.

namteh alez oczywiscie ze to zalezy od bookinga. inne serwisy jakos z cenami nie maja problemow.
...

Ja nie mam problemu z cenami na bookingu. A jeśli Ty czy ktoś inny ma no to cóż...

jak kiedys wyjedziesz poza zamosc, barcelone czy jakies maroko to tobie tez sie moga zdarzyc nieprzyjemne sytuacje.
 Profil Relacje PM off  

#2884 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:22 

srebrny
@namteH
Cytuj:
Raz nawet pobrali...i oddali, czyli miałem spanie za free.

Nie rozumiem - nie przekazałeś im pieniędzy ponownie?
 Profil Relacje PM off  

#2885 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
-- 01 Mar 2018 12:22 --

Ot i @michcioj 'owa merytoryka... ;)

-- 01 Mar 2018 12:26 --

boots napisał(a):
@namteH
Cytuj:
Raz nawet pobrali...i oddali, czyli miałem spanie za free.

Nie rozumiem - nie przekazałeś im pieniędzy ponownie?

Nie! S.....iłem aż się za mną kurzyło :mrgreen:
d-t-x lubi ten post.

#2886 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:28 

srebrny
Gratuluję uczciwości.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2887 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:31 

srebrny
namteH napisał(a):
-- 01 Mar 2018 12:22 --

Ot i @michcioj 'owa merytoryka... ;)

powtorze raz jeszcze bo nie dotarlo - to ze tobie sie nigdy problemy z bookingiem nie zdarzyly,
wcale nie oznacza ze tych problemow nie ma, "podrozniku" :)
 Profil Relacje PM off  

#2888 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@michcioj
Pewnie nie tylko mi, ale zaraz się dowiesz od tego wyżej, że pewnie kłamię... :mrgreen:
michcioj lubi ten post.

#2889 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:37 

Chyba można już powolutku popcorn prażyć ? :D Panowie
 PM off  

#2890 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:45 

srebrny
namteH napisał(a):
@michcioj
Pewnie nie tylko mi, ale zaraz się dowiesz od tego wyżej, że pewnie kłamię... :mrgreen:

wow,naprawde ? a jak myslisz namteh skad te problemy z cenami moga wynikac ?
 Profil Relacje PM off  

#2891 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@michcioj
Jakie problemy z cenami...? Już 2 razy pisałem, że ja nie mam żadnych problemow z cenami. Opowiedz nam o Twoich problemach z cenami.

#2892 PostWysłany: 01 Mar 2018 14:09 

srebrny
michcioj napisał(a):
jak kiedys wyjedziesz poza zamosc, barcelone czy jakies maroko to tobie tez sie moga zdarzyc nieprzyjemne sytuacje.

Te miejsca, to jakieś specjalne, że nic złego się wydarzyć nie może?!
Myślę, że Ciebie nawet w klasztorze, by oszukali i okradli, a winny byłby booking :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#2893 PostWysłany: 01 Mar 2018 14:51 

srebrny
namteH napisał(a):
@michcioj
Jakie problemy z cenami...? Już 2 razy pisałem, że ja nie mam żadnych problemow z cenami. Opowiedz nam o Twoich problemach z cenami.

Czytaj ze zrozumieniem opowiadałem.
 Profil Relacje PM off  

#2894 PostWysłany: 01 Mar 2018 14:59 

Z pozycji klienta nigdy nie zdążył mi się niezgodność kwoty za rezerwację a z racji podróżowania motocyklem, moje rezerwacje przeważnie dokonuję w dniu w którym mam zamiar gdzieś dotrzeć. Tylko raz gdy zrobiłem rezerwację w Mirnie na Limnos podczas podróży promem miałem telefon z obiektu gdzie pani coś tłumaczyła że będziemy spać de facto w innym miejscu niż zamawiałem. Całą Grecję w ten sposób objechaliśmy. W Cinque Terra w ten sam dzień rezerwowałem Airbnb na kilka dni pobytu gdzie dotarłem o 12 w nocy i właściciel czekał na nas . W Izraelu korzystaliśmy zarówno z Couchsurfing jak i Airbnb ale w tym wypadku nie udało się niektórych rezerwacji zrealizować przez brak kontaktu z obiektem. Pozostaje Booking.com gdzie zawsze mam pewność, przynajmniej tak było do tej pory że łóżko będzie na nas czekać.
Z punktu widzenia właściciela obiektu interesują mnie widoczność mojej oferty, a tego nie zapewni couchsurfing ani Airbnb tylko serwisy typu Booking.com. Wymieniam tylko ten bo z pozostałych ewentualnie korzystam jak wyszukuję w TripAdvisor i tam mają czasem jakieś inne. Na razie nie rozdrabniam się na inne serwisy bo i tak mamy sporo pracy.
Umowę mamy podstawową ale wzięliśmy obsługę płatności na siebie ze względu na przepływ finansów, to my pracujemy z gośćmi robimy zakupy i trudno aby czekać na pieniądze ponad miesiąc . Może gdybyśmy mocniej stali na własnych nogach to model płatności przez Booking.com byłby nie tyle korzystniejszy co zapewniający spokojniejszy sen .
 Profil Relacje PM off  

#2895 PostWysłany: 01 Mar 2018 15:04 

Zbanowany
niebieski
consigliero...to jest normalna forma franchisingu. Gdybyś poznał inne oferty Firm niekoniecznie z branży turystycznej jakie tam są terminy rozliczeń to oferta Booking nie jest zła. :P
 Profil Relacje PM off  

#2896 PostWysłany: 01 Mar 2018 15:16 

srebrny
jacek96 napisał(a):
michcioj napisał(a):

Te miejsca, to jakieś specjalne, że nic złego się wydarzyć nie może?!
Myślę, że Ciebie nawet w klasztorze, by oszukali i okradli, a winny byłby booking :mrgreen:

po cholere bzdury wypisujesz ?
 Profil Relacje PM off  

#2897 PostWysłany: 01 Mar 2018 16:12 

srebrny
Bo każdy może, nie tylko Ty ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2898 PostWysłany: 01 Mar 2018 16:39 

HandSome napisał(a):
consigliero...to jest normalna forma franchisingu. Gdybyś poznał inne oferty Firm niekoniecznie z branży turystycznej jakie tam są terminy rozliczeń to oferta Booking nie jest zła. :P

Dlatego nie kruszę kopii o ten punkt, jak napisałem, w pewnych warunkach stabilnej sytuacji finansowej jest to nawet korzystne, bo duży może więcej. W naszej sytuacji liczy się każdy przysłowiowy grosz i z tego powodu nie chcemy się rozdrabniać na inne formy sprzedaży bo na końcu łańcuszka to my musimy wszystko fizycznie przygotować aby gość był zadowolony. Spoglądnąłem na pierwsze posty w tym temacie aby się zorientować co autor wątku miał na myśli. Na pewno nie to o czym teraz piszemy.
 Profil Relacje PM off  

#2899 PostWysłany: 01 Mar 2018 17:49 

Zbanowany
niebieski
Swoją drogą bardzo ,,podziwiam,, niektórych właścicieli którzy wynajmują swoje apartamenty poprzez Booking a w których miałem okazje i wielką przyjemnośc ostatnio pomieszkiwać :P Pierwszy to w Funchal gdzie właściciel wiedząc ,że przylatuję póżnym wieczorem czekał na nas przed budynkiem. Zaprosił do apartamentu , pokazał wszystko rezygnując z depozytu który był wpisany jako obowiązkowy i pozostawił lodówke zapełnioną przekąskami , piwem tak żeby było przyjemnie na powitanie. W dniu wyjazdu napisał sms , ze niestety nie może nas pożegnać osobiście( było świeto Portugalii) i poprosił o pozostawienie kluczy na stoliku i zatrzasnięciu drzwi. Bedąc już w Polsce otrzymałem pozdrowienia . Podobna sytuacja na Teneryfie. Poprzez sms zostałem poinformowany , ze pewna pani będzie czekała przed bramą i wręczy nam klucze. Własciciel zrezygnował z depozytu i przy wyjeździe ponownie pozostawiłem klucze i trzasnięcie drzwi. W Splicie identyczna sytuacja. Podziwiam odwagę właścicieli bo sam na cos takiego raczej bym się nie zdecydował :P
 Profil Relacje PM off
Kardasz lubi ten post.

#2900 PostWysłany: 01 Mar 2018 19:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Południowcy,inna kultura,gdybyś się tam urodził i żył pewnie nie myślałbyś że może być inaczej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości