Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#2861 PostWysłany: 28 Lut 2018 21:20 

srebrny
no nie az chyba takim anonimowym :)
odwaznym czy nie, booking wypunktowal pieknie, teraz wiem na przyszlosc ze na pewno z bookinga
nie skorzystam, tylko pojde do np. airbnb
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Biko uważa post za pomocny.

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#2862 PostWysłany: 28 Lut 2018 21:26 

srebrny
Na pewno zapracował tu już na nagrodę od pracodawcy ;-)
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#2863 PostWysłany: 28 Lut 2018 22:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
-- 28 Lut 2018 21:00 --

@michcioj
Może w Twoim uczuciu była konstruktywna. A o co dokładnie chodzi? Tylko nie mów, że o to co już skomentowałem.

-- 28 Lut 2018 21:07 --

Porównywanie bookinga z airbnb to w ogóle jest jakieś nieporozumienie. W airbnb zamrażasz sobie kasę a w bookingu zwykle płacisz ostatniego dnia pobytu. Z punktu widzenia turysty jest to najlepsze rozwiązanie.
Po za tym, airbnb w pewnych częściach świata jest niemile widzialny i nawet nielegalny, czego nie można powiedzieć o bookingu.

#2864 PostWysłany: 01 Mar 2018 02:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
bookingExpert napisał(a):
cccc napisał(a):
Zgadza sie, ze Genius to nic specjalnego, przykladowo przy 5* hotelach z reguly nie pokazuje znizki Genius, jedynym jak do tej pory byl hotel w Macau. ;)
Poza tym, jesli nawet pokazywana jest znizka Genius to udalo mi sie kupic jeszcze taniej poprzez AMOMA, hotels.com, czy ebookers.

Na tym polega zdrowa konkurencja - przecież nie zmusimy hoteli, żeby u nas dawali najniższe ceny. To byłoby wbrew prawu.

A wracają co statusu Genius - ktoś w firmie upadł na głowę jakiś rok temu i zaczęli go dosłownie rozdawać. Więc wiele hoteli zaczęło po prostu rezygnować z udzielania zniżek, bo status Genius teraz dla hotelarzy nic szczególnego nie znaczy :(
Ja uciekam do booking.com jak u innych brakuje miejsc.
cccc napisał(a):
Najbardziej denerwujace u booking.com, ze na pierwszy rzut oka nie pokazuje ceny koncowej wszystkich kosztow i cena wydaje sie mocno konkurencyjna, tylko nalezy poszukac wzmianki, ze ta cena nie zawiera podatkow czy oplat hotelowych.
A to "okolo" moze wariowac. ;)

Kwestia przeliczenia walut - po prostu. Przecież kurs się zmienia, a rezerwacje można robić ponad rok do przodu. Nikt ci nie zagwarantuje, że apartament w Chorwacji bądzie kosztował 1000 PLN, bo może się okazać, że euro pójdzie w górę i będzie 1200 PLN.

@bookingExpert mi chodzilo bardziej o cene koncowa, booking.com nie podaje cen koncowych, tylko nalezy sie w to wczytac. 8-)
Przykladowo do tej ceny 673.- CHF nalezy doliczyc 20% podatkow i oplat hotelowych:
Załącznik:
booking.JPG
booking.JPG [ 92.75 KiB | Obejrzany 929 razy ]

Wtedy to nie bedzie 673.- CHF tylko 807.- CHF do zaplacenia. :mrgreen:
Czyli ta cena bez podatkow i oplat hotelowych jest tylko dla zmylenia klienta, aby pokazac w wyszukiwarce google, ze booking.com ma ceny niby bardzie konkurencyjne? ;)

Inne Portale jak np. hotels.com podaja cene koncowa z podatkiami i oplatami hotelowymi:
Kod:
AGREEMENT BETWEEN CUSTOMER AND HOTELS.COM, LP

PREPAID HOTEL RESERVATIONS

You acknowledge that Hotels.com pre-negotiates certain room rates with hotel suppliers to facilitate the booking of reservations on your behalf. The room rate displayed on the Website is a combination of the pre- negotiated room rate for rooms reserved on your behalf by Hotels.com and the facilitation fee retained by Hotels.com to compensate us for our services. You authorize Hotels.com to book reservations for the total reservation price, which includes the room rate displayed on the Website, plus tax recovery charges, service fees, and where applicable, taxes on Hotels.com’s services. You agree that your credit card will be charged by Hotels.com for the total reservation price. Upon submitting your reservation request you authorize Hotels.com to facilitate hotel reservations on your behalf, including making payment arrangements with hotel suppliers.

Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez cccc, 01 Mar 2018 09:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2865 PostWysłany: 01 Mar 2018 04:13 

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Najbardziej drażnią mnie debile dający niską ocenę za lokalizację, czy ludzie nie potrafią sobie sprawdzić w Google maps gdzie będą?

To nie jest kategoria "zgodność oferty z rzeczywistością" tylko lokalizacja.

U mnie na poduszce zawsze czekają czekoladki a mini bar z piwem włącznie jest gratis ale i tak jasnie państwo ma ciągle jakieś problemy.

Wydaje mi się, że za bardzo przeżywasz. Z góry zakładasz, że problemowi goście zdarzają się tylko Tobie, a trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - niewdzięczni klienci stanowią po prostu pewien odsetek społeczeństwa - jeden "skrzywdzi" zaniżonymi ocenami Ciebie, drugi 5* Hiltona, a trzeci ibisa budget za 39zł. Koniec końców, w długim okresie oceny będą i tak odzwierciedlać poziom usług...

A ogólnie w temacie ocen: moim zdaniem uczciwe jest ocenianie poprzez pryzmat możliwych alternatyw w danym otoczeniu cenowym, a nie jakiejś skali bezwzgłędnej.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2866 PostWysłany: 01 Mar 2018 06:18 

srebrny
@bookingExpert mnie zastanawia jedna kwestia po historii z zanzibarem, mianowicie rezerwacja zabezpieczona karta, w przypadku no show bedzie pobrana okreslona kwota, ale ogolnie platnosc gotowka na miejscu.

po czym okazuje sie ze hotel w remoncie, szukanie nowego, w koncu odnajduje sie wlasciciel i oferuje inny. ale generalnie hakuna matata, nikogo decyzyjnego nie ma, nikt nic nie wie, nikomu nic sie nie chce, pani patrzy sie na wydruk potwierdzenia z bookingu i przewraca oczami. generalnie bym nieladnie podziekowal i znalazl cos innego, tylko nie chcialem dac im szansy pobrania paru ladnych $ z karty za no show.

tyle ze na 100% nie mieli terminala, nawet nie wiem czy mieli sprawny komputer.

czy te gwarancje, zabezpieczenia rezerwacji karta to nie jest troche pic na wode i w przypadku nie pojawienia sie lub odwolania rezerwacji po terminie i tak zadne konsekwencje nie groza, jesli obiekt i tak nie ma mozliwosci egzekucji kwoty z karty (czy moze to booking obciaza karte i przekazuje w formie przelewu na konto obiektu)?
 Profil Relacje PM off  

#2867 PostWysłany: 01 Mar 2018 09:31 

bookingExpert napisał(a):
-- 28 Lut 2018 17:47 --

No i pytanie - czy zadzwoniłeś do Bookingu? Bo jeśli nie - to rezerwacja nie została odwołana. Telefon do nas jest niestety koniecznością bo tylko my możemy takie cuda jak bezpłatna anulacja wykonać, a hotel nie zrobi tego za ciebie. To jest w twoim interesie.

Więc jeśli rezerwacja nie odwołana - mieli prawo obciążyć.

No niestety nie wiedziałem o tym więc nie zadzwoniłem, odwołałem tylko z poziomu aplikacji mobilnej, wczoraj napisałem jeszcze wiadomość do Booking ale jak na razie bez odpowiedzi.
@bookingExpert czy jest w ogóle szansa na odzyskanie pieniędzy czy już raczej przepadły?
 Profil Relacje PM off  

#2868 PostWysłany: 01 Mar 2018 09:46 

niebieski
miriam napisał(a):
Nie podasz to sami powinni anulować skoro nie mają czym zabezpieczyć tej rezerwacji.Rezerwowałeś na teraz czy odległy termin.?

Rezerwowałem na termin za 2 tygodnie.

#2869 PostWysłany: 01 Mar 2018 10:39 

niebieski
Najbardziej drażnią mnie debile dający niską ocenę za lokalizację, czy ludzie nie potrafią sobie sprawdzić w Google maps gdzie będą?

Od sprawdzania lokalizacja nie robi się lepsza.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2870 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Ja miałem na myśli (ciach) osoby piszące opinie w stylu "było zbyt daleko na spacer na Starówkę" skoro z mapy wynikało, że na starówkę owszem, jest 20 minut ale metrem...

Miałem tez przypadek, że ktoś próbuje wytargować zniżkę już po dokonaniu rezerwacji, zniżki nie dostał więc po złości - w każdej kategorii minimalna ocena.

Na airbnb jak ktoś ma nadzieję na zniżkę to pisze zanim dokona rezerwacji, i przy dłuższych pobytach rzeczywiśce ją ode mnie dostaje.

Ostatnio edytowany przez Washington, 04 Mar 2018 23:46, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#2871 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:39 

Miałem tez przypadek, że ktoś próbuje wytargować zniżkę już po dokonaniu rezerwacji, zniżki nie dostał więc po złości - w każdej kategorii minimalna ocena.

Uparłeś się i pierdoły wypisujesz: opinie podlegają weryfikacji co najmniej wstępnej, generalnie nie ma prawa przejść opinia "ze złości"

Biznesmeni i innej maści gwiazdy, których przykuto do booking i zmuszono do współpracy oraz korzystania np. z linków 40/80 itp ;)
 PM off  

#2872 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:40 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Anonymous napisał(a):
opinie podlegają weryfikacji co najmniej wstępnej, generalnie nie ma prawa przejść opinia "ze złości"

Mam z tym do czynienia od paru miesięcy i zapewniam Cię, że takie opinie przechodzą.

#2873 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:42 

No to nie podajesz prawdy czy zakłamujesz rzeczywistość co do położenia obiektu
 PM off  

#2874 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:47 

ktoś próbuje wytargować zniżkę już po dokonaniu rezerwacji, zniżki nie dostał więc po złości - w każdej kategorii minimalna ocena.

.

Połowa [ jak nie więcej :D ] wpisów na tym forum dotyczy tematów jak zrobić " w jajo" hotel, linię lotniczą, ubezpieczalnię itd, itp Ogólnie, wytargać jakiś grosz.
I nikomu to nie przeszkadza. Następuje owocna wymiana doświadczeń.

Ale jak to dotyczy drugiej strony medalu, to są to "debile" , bo czegoś chcą i tym podobne epitety. :mrgreen:

Jak to się nazywa ?

Hipokryzja ? Czy jakoś tak... ;)

PS. A co do wystawianych opinii.
Przeważnie wystawiam dobre, albo wcale.
Ale ostatnio w Stambule byłem niezadowolony i wściekły wyjątkowo mocno. Dałem gościowi minimum jakie można.

https://www.booking.com/hotel/tr/bachos-istanbul.pl.html?aid=356997;label=gog235jc-hotel-XX-tr-bachosNistanbul-unspec-pl-com-L%3Apl-O%3AwindowsS7-B%3Afirefox-N%3AXX-S%3Abo-U%3AXX-H%3As;sid=38545aa6eb358df286d0e0d00af0d0e1;age=13&dist=0&group_adults=2&group_children=1&no_rooms=1&sb_price_type=total&type=total&#tab-reviews

Odszczeknął mi odpowiedź [ bo hotel ma taką opcję] Kłamliwą wg mnie. Ale ja już nie mam możliwości dalszej polemiki/ odpowiedzi.
A najlepsze , że widzę , nie można już rezerwować tego "hotelu" przez booking. :roll:
Sam wycofał ? Czy booking go wywalił ? :lol:
Nie sądzę, żeby jedna moja krytyczna opinia miała aż taką siłę rażenia. :twisted:
 PM off
9 ludzi lubi ten post.

#2875 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:08 
Awatar użytkownika

srebrny
ale inni rodacy chwalą :lol:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#2876 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:13 

Dlatego m.in wziąłem tam nocleg. Ale już po całej tej aferze przeczytałem wszystkie opinie i krytycznych też jest sporo.

Tam po prostu są dwa budynki naprzeciwko siebie. W jednym, jest lepiej, w drugim gorzej. Oczywiście chciałem się dogadać, ale na prośby o przeniesienie nie reagował.
To mu napisałem prawdę , jak jest.
 PM off  

#2877 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:34 

srebrny
namteH napisał(a):
-- 28 Lut 2018 21:00 --

@michcioj
Może w Twoim uczuciu była konstruktywna. A o co dokładnie chodzi? Tylko nie mów, że o to co już skomentowałem.

o ta wypowiedz:

Po drugie jesteście beznadziejni w porównaniu z airbnb, które pobierając POŁOWĘ Waszej prowizji zapewnia o wiele lepszy serwis (fotograf, możliwość oceniania gości, szybkie wypłaty i inne)

wystarczy ?
 Profil Relacje PM off  

#2878 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:35 

Zbanowany
niebieski
jacakatowice...jak nie zawsze akceptuję Twoje wpisy tak ten o...hipokryzji zdecydowanie popieram i tradycyjnie :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#2879 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:40 

srebrny
-- 01 Mar 2018 11:37 --

namteH napisał(a):
@michcioj
No i
Cytuj:
nie powinien do takich sytuacji dopuszczać cena na rezerwacji powinna być jasna dla wszystkich.
- to utopia i to nie zależy od bookinga... Jak ktoś się głupi albo nie umie czytać to jak ma się dowiedzieć co zawiera cena? To tak jakby zabronić produkcji samochodów, bo ludzie giną.

namteh alez oczywiscie ze to zalezy od bookinga. inne serwisy jakos z cenami nie maja problemow.

-- 01 Mar 2018 11:40 --

namteH napisał(a):
Porównywanie bookinga z airbnb to w ogóle jest jakieś nieporozumienie. W airbnb zamrażasz sobie kasę a w bookingu zwykle płacisz ostatniego dnia pobytu. Z punktu widzenia turysty jest to najlepsze rozwiązanie.
Po za tym, airbnb w pewnych częściach świata jest niemile widzialny i nawet nielegalny, czego nie można powiedzieć o bookingu.

byc moze i z punktu widzenia turysty to najlepsze rozwiazanie, ale zauwaz ze czesto hotele chca zaplaty z gory.

w kazdym razie dzieki businessclass i nieozbyt ogarnietego pracownika bookinga wiem ze z bookinga jako gospodarz
nigdy nie skorzystam.
 Profil Relacje PM off  

#2880 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:56 

srebrny
dlaczego tak ostrożnie, lepiej zupełnie zbojkotować i nie rezerwować tam noclegów, zwłaszcza jak pojawi się opcja za free :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości