Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 30 Sty 2018 17:14 
Awatar użytkownika

niebieski
To ja może na początek zamieszczę mapkę z lotami ;-)

I co tam było po kolei...

Najważniejsze wydarzenie ze stycznia zeszłego roku, a konkretnie z dnia 16 stycznia, to dołączenie do społeczności F4F na forum ;-)
Potem poleciałam służbowo do Wiednia...

Luty to znowu wyjazd służbowy - Goteborg via Tegel legendarną już linią AirBerlin.

Marzec za to znacznie ciekawszy się okazał. Rozpoczął się od służbowej podróży do miasta urzędasów europejskich, a potem... Azerbejdżan! Baku via Budapeszt, w doborowym towarzystwie jednego z naszych forumowiczów. Od razu po Azerbejdżanie znowu Bruksela, a na deser Gdańsk (pierwszy raz by plane) i znowu Bruksela.

Przełom marca i kwietnia to wspaniały zlot w Budapeszcie, który na zawsze mi utknie już w pamięci. Super było!

Kwiecień zaś przywitał mnie znowu dwoma wylotami do Gdańska.

Pod koniec maja zaś kolejny zarąbisty wyjazd - Kazachstan! W jedną stronę via Frankfurt, w drugą bezpośrednio Astana - Warszawa, drugim lotem LOT-u ever. Na miejscu zaś udało mi się poznać lokalne linie lotnicze SCAT, którymi podróżowałam z Astany do Ałmaty i abarot.

Czerwiec - kolejna wizyta w Gdańsku, tym razem odwiedziny u ekipy trójmiejskiej i impreza do białego rana - wschód słońca na plaży zaliczony ;-) Pod koniec miesiąca zaś Legoland w duńskim Billund. Nie tylko mój syn był zachwycony ;-) Miałam jeszcze polecieć do Baku przez Moskwę, ale bracia Rosjanie nie wpuścili mnie do samolotu do Moskwy już na Okęciu. Nie podobała się im moja promesa wizowa... Nie powiem, jak byłam tym faktem zachwycona...

Początek lipca to niedzielny wypad na cytrynówkę do Nykoping, znowu w doborowym towarzystwie forumowym warszawsko-gdańskim.
No a w środku miesiąca taki mały wypad Warszawa - Alicante - Algier - Barcelona - Lanzarote - Leeds - Warszawa. Zeszło mi na to 2 tygodnie ;-)

Sam koniec lipca przywitałam lotem do Szczecina, żeby wygrzać kości na Zachodnim Wybrzeżu. Wróciłam również samolotem w połowie sierpnia, żeby z najfajniejszymi dziewczynami z forum udać się na babski sabat czarownic do Kijowa ;-)

Ponieważ nie udało mi się wcześniej być na wrocławskim lotnisku, poleciałam tam na początku września. Jeszcze załapałam się na Francę. Kolejna podróż - tym razem służbowa - do Brukseli przez Frankfurt. Trzeba w końcu było postarać się o srebro w M&M ;-) Kolejna podróż to był Bristol i Cardiff. Polecam każdemu.

Przełom września i października to odwiedziny u ekipy krakowskiej. Powrót z Krakowa przez Gdańsk. Bo w życiu trzeba sobie przecież polatać ;-)

W październiku udawałam się znowu służbowo do Baku, tym razem jednak nie przez Moskwę, a przez Frankfurt, dzięki czemu udało się dolecieć. W obie strony ;-) Kiedy zaś wszyscy forumowicze bawili pod Warszawą na World Travel Show - ja po raz pierwszy zobaczyłam Norwegię. Bergen via Gdańsk. Pod koniec października załapałam się jeszcze na chwilę plażowania pod Lizboną, do której leciałam via Brussels.

W listopadzie byłam w Tuluzie, nie tylko po to, żeby zobaczyć muzeum Airbusa, ale także poznać okoliczne miasteczka. Okazały się znacznie bardziej urokliwe niż sama Tuluza. Tuż po powrocie z Tuluzy poleciałam do Tallina. Służbowo, więc nie ma się nad czym rozczulać ;-)

Początek grudnia to wizyta w domu Zeusa, o której już napisano wystarczająco ;-) No ale w drodze powrotnej z Aten zaliczyłam kolejne krajowe lotnisko - Katowice. Nie zdążyłam się wyspać po powrocie z Aten, a już trzeba było lecieć do Pragi, z Pragi zaś do Brukseli, a z Brukseli do Rzeszowa. Szaleństwo. Święta już na spokojnie, w Wilnie.

Ufff, jakoś się nazbierało tych lotów. Nie powiem nawet co tam mam zaklepane na rok bieżący. Generalnie więcej lotów niż mój urlop to zniesie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale damy radę ;-)

Jeśli chodzi o chorobę lotniczą - postępuje w tempie zastraszającym. Dziś kupiłam kolejne bilety, ale bez urlopu, bo na Wielkanoc! Ha! Tak sprytnie mi się udało ;-)

Załączniki:
2018.jpg
2018.jpg [ 126.37 KiB | Obejrzany 6082 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#142 PostWysłany: 30 Sty 2018 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
hejka

1. styczen Nowy Rok w Belgradzie
2. styczen Indie (Rajastan), Nepal i Seszele z promo Air Seychelles
2. luty/marzec Ukraina, Azerbejdzan, Iran, Irak (wojna pod Mosulem ponownie), Turcja, Grecja
3. marzec Litwa, Finlandia, NYC, i podroz po Karaibach zaczynajac od Puerto Rico, Dominika, Gwadelupa, Martynika, Dominikana, St. Maarten,
4. odwyk od podrozy kwiecien- lipiec
5. lipiec Izrael i Palestyna
6. sierpien Ukraina, Rumunia
7. wrzesien/pazdziernik Holandia, Meksyk i promo Aeromexico do panamy, skad dalej Kolumbia, Ekwador, Wyspy Galapagos, San Blas, Kostaryka, Nikaragua, Salwador
8. pazdziernik/listopad z promo Oman Air z Luksemburga na Zanzibar, Oman
9. listopad/grudzien znow promo Aeromexico, tym razem na Kube (po raz 14) i skok do Panamy oraz na ulubione San Blas
10. grudzien Izrael i Palestyna

Wszystkie loty- 73

Kilometrów samolotami- 152 tys.
Okrążenia Ziemi- 3.80
Godziny lotu- 205
Dni- 8.5

Państwa nowe- 16
Wszystkie kraje:Seszele, Indie, Nepal, Portoryko, Dominika, Francja, Serbia, Dominikana, Gwadelupa, Martynika, Izrael, USA, Ukraina, Rumunia, Holandia, Litwa, Finlandia, Kuba, Belgia, Włochy, Niemcy, Luksemburg, Tanzania, Oman, Meksyk, Panama, Ekwador, Kolumbia, Kostaryka, Nikaragua, Salwador, Grecja, Iran, Irak, Azerbejdżan, Turcja.

Załącznik:
welt1484721517327086.png
welt1484721517327086.png [ 30.84 KiB | Obejrzany 6030 razy ]

Załącznik:
eug1484721517327086.png
eug1484721517327086.png [ 18.23 KiB | Obejrzany 6030 razy ]

Załącznik:
pl1484721517327086.png
pl1484721517327086.png [ 10.51 KiB | Obejrzany 6030 razy ]

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#143 PostWysłany: 30 Sty 2018 18:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Antia gratulacje, to sie dopiero nazywa podrozowanie. :D
Pozdrawiam cieplutko i zycze podobnych w 2018.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
Antia lubi ten post.
Antia uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości