Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 30 Gru 2017 16:38 

Loty: 141
Kilometry: 295 347
niebieski
Styczen: Pzn -Londyn z ryanairem(Stanstead) na pare dni
Marzec : Genewa sluzbowo z Poznania z przesiadka w Warsaw by LOT.
Kwiecien: Mauritius i slub tam. Loty z Warszawy na de Gaulla i potem na Mauri Air Francem.
Lipiec: Berlin-koln/bohn -> montego bay i pobyt na Jamajce z eurowings.
Pozniej Budapeszt Bratyslawa i Velke Losiny uautem:)
Listopad: poznan do El Prat i Barcelona by Rozowa Landryna.
Później Liberec w Czechach naszym Micro-vanem.
Razem 16 lotow :)

Plany na 2018: styczen Walencja by ryanair. Marzec emirates i Malediwy. Lipiec Malezja i singapur
Ancyna lubi ten post.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#82 PostWysłany: 30 Gru 2017 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
U mnie najmniej lotów od kilku lat, ale mimo to jestem bardzo zadowolony.

59 lotów, 193271 kilometrów, 4,8x dookoła świata, ponad 270 godzin w powietrzu
47 lotów klasą ekonomiczną (w tym raz eco+), 12 razy klasą biznes

Załącznik:
mapa.png
mapa.png [ 571.27 KiB | Obejrzany 3116 razy ]

Styczeń: Budapeszt
Luty: Dubaj, Hong Kong, Macau, Kuching, Mauritius (relacja: szalona-oblotowka-hong-kong-makao-borneo-i-mauritius,219,107419 )
Kwiecień: Kijów, Stambuł
Maj: Kapsztad, Tajwan
Sierpień: Salwador
Wrzesień: Puerto Vallarta
Październik: Japonia, Peru
Listopad: La Palma
Grudzień: Taba

Bardziej szczegółowo rozpisałem to na swoim blogu, gdzie mówię także o kupionych już biletach na 2018 rok. Zainteresowanych zapraszam: http://explore-world.you2.pl/6-dni-samo ... roku-2017/
17 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 30 Gru 2017 18:56 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Mój rok rekordowy jeśli chodzi o liczbę lotów oraz odwiedzonych krajów.
Marzec: Filipiny
Maj: Włochy-Bergamo
Wrzesień: Izrael

Grudzień: Narodziny synka stąd moja niewielka aktywność pod koniec roku :) Przyszły sezon szykuje się lekka posucha. Może gdzieś z maluszkiem polecimy na wrzesień ale raczej Europa. Szaleć będziemy w 2019 r. jak będzie miał już ponad roczek :)
Załącznik:
loty.JPG
loty.JPG [ 114.88 KiB | Obejrzany 3082 razy ]

Załącznik:
rokrocznie.JPG
rokrocznie.JPG [ 20.83 KiB | Obejrzany 3082 razy ]

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#84 PostWysłany: 30 Gru 2017 21:47 

HON fly4free
To i czas na mnie; 2017 był minimalnie ( o cały jeden lot :lol: ) lepszy od 2016 jeśli chodzi o statystykę lotów - łącznie ich było 134, co przełożyło się na ponad 243 tys. km w powietrzu i niemal 16 dni latania non-stop, w tym czasie zahaczyłem o 56 lotnisk w 30 krajach na świecie, a to wszystko na pokładach samolotów 28 linii lotniczych; najczęściej latałem oczywiście LOT-em (w sumie 52 razy).

Zamiast opisu mapka, na której widać białą plamę w Am. Pd. w 2017 i to przede wszystkim zamierzam zmienić w 2018 :)

Załączniki:
Zrzut ekranu 2017-12-30 o 13.32.11.png
Zrzut ekranu 2017-12-30 o 13.32.11.png [ 406.56 KiB | Obejrzany 3017 razy ]
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 30 Gru 2017 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
W 2017 roku zrobiłem równo połowę wszystkich moich lotów w życiu. Mam ich 40, a w 2017 zrobiłem 20.

Image

Moje podsumowanie zahaczę też troszkę o końcówkę roku 2016, gdyż na przełomie 16/17 byłem w Kanadzie, o czym mogliście poczytać tutaj:

swieta-i-nowy-rok-w-kanadzie,210,104863

Niezmiernie było Mi miło że doceniliście trud w napisanie tej relacji i została ona nominowana do relacji stycznia. ;) Byłem wtedy też najdalej od swojego domu o czym wypominałem tu:
viewtopic.php?p=869856#p869856

2-3 Styczeń: YYC-FRA(AC) i FRA-GDN(LH)
6 Luty: Jednodniówka w Warszawie z dziewczyną. GDN-WAW-GDN(FR)
23 Kwietnia: Jednodniówka w Warszawie GDN-WAW-GDN(FR), nielicznie z forum wiedzieli o moim występie w teleturnieju 1z10. Akurat w kwietniu były eliminacje, udane dla mnie.
27-28 maja: Gala KSW 39 na Narodowym GDN-WAW-GDN(FR). Do poczytania: viewtopic.php?p=932178#p932178
18 Czerwca: Jednodniówka w Tel Awiw. GDN-TLV-LUZ(LO). Jako drugi pasażer się wgramoliłem do Boeinga LOT-u w Gdańsku, a pewnie jako pierwszy forumowicz na obleganej trasie do TLV. Ja nieprzyjemności nie miałem z nadgorliwymi urzędnikami, było ok. Do poczytania: viewtopic.php?p=941562#p941562
7-8 Lipca: Słynna nocka w Zielonej Górze i grill koło lotniska. Również słynne pytanie: "A Pani spała w samolocie?" GDN-WAW(FR)-IEG-WAW(LO). Wszystko było w tym temacie, moje podsumowanie: viewtopic.php?p=949451#p949451
29-31 Lipca: GDN-WAW-GDN(FR) typowy dolot i powrót do/z Warszawy, by Lux Expresem udać się na Litwę. wszystko opisane tutaj: wilno-i-troki-w-jeden-dzien-oczami-typowego-polaka,1509,115250
25 Sierpnia: WAW-GDN(FR), powrót z meczu otwarcia ME w siatkówce. viewtopic.php?p=969281#p969281
26-28 Września: GDN-WAW-GDN(FR). Dolot/powrót do/z Warszawy by następnie udać się PolskimBusem PlebsBusem do Zakopanego, aby powtórzyć wejście w adidasach na Giewont. Wszystko jest w realcji: on-to-znowu-robi-na-giewont-w-adidasach-vol-2,221,118025
17 Listopada: GDN-WAW-GDN(LO). Dotarcie do Warszawy, a stamtąd PKP do Lublina na nagranie teleturnieju 1z10.

Co tu dużo mówić szału nie było głownie Francą GDN-WAW-GDN. Jednak rok udany trochę się w życiu działo trochę się zmieniło, następne podróże będą pewnie we 2 osoby, ponieważ się taka jedna Pani przyplątała. :) Może wyjdzie to na plus, a może na minus kto wie. Planów konkretnych jako tako nie ma. Coś tam w głowie siedzą jednodniówki w Turku i Glasgow, ale to daleka droga do realizacji. Jedyny pewniak to MŚ W piłce nożnej w Kaliningradzie. Nie wiem co by powiedzieć na koniec, więc każdemu życzę aby pobił swój 2017 rok w 2018 roku.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#86 PostWysłany: 30 Gru 2017 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
W zeszłych latach, zdecydowanie podróżniczo lepszych, nie robiłam podsumowań, a w tym na przekór postanowiłam zrobić :)

Rok 2017 wyglądał u mnie tak:
- 16 lotów, czyli zdecydowanie mniej, niż w rekordowym 2014 (40)
- pierwszy rok od 2011 bez longhaula na koncie
- 2 nowe linie lotnicze - Aegean i Sprint Air
- 4 nowe lotniska - CHQ, RDO, TLL i LUZ
- żadnego nowego kraju

W ogóle rok 2017 to raczej króciutkie podróże w znane już miejsca. Do tego długa, bo 8-miesieczna przerwa w lataniu (ale w zamian wreszcie mogę postawić sobie przed nazwiskiem dwie literki). Postanowienie na 2018 to nadrobić tegoroczne zaległości :)

Załącznik:
mapa.jpg
mapa.jpg [ 177.73 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Styczeń
- krótki wypad do Aten z jednodniówką w Chanii. Powstała nawet relacja.

Załącznik:
ateny.jpeg
ateny.jpeg [ 686.07 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Załącznik:
chania.jpeg
chania.jpeg [ 603.22 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Luty
- weekend w Pradze wraz z lotem z Radomia

Załącznik:
praga.JPG
praga.JPG [ 503.15 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

- Dreamtour do Tallina, szybki spacerek po zimowym Starym Mieście

Załącznik:
dreamtour.JPG
dreamtour.JPG [ 163.81 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Załącznik:
tallin.jpg
tallin.jpg [ 229.06 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Długa przerwa w lataniu :)
W międzyczasie były tradycyjne wyjazdy na Mazury do Mikołajek - służbowo oraz na Rajd Polski.

Wrzesień
- wypad do Macedonii zakończył się już pod bramką na WAW, kiedy okazało się, że przez opóźnienie nie będziemy w stanie zdążyć na przesiadkę w Malmo. Na pocieszenie w prezencie gwiazdkowym na konto wpłynęło 500 euro od WizzAir (na dwie osoby).

Październik
- jednodniówka w Bergamo z wypadem nad jezioro Como

Załącznik:
lecco.JPG
lecco.JPG [ 190.85 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Załącznik:
bergamo.JPG
bergamo.JPG [ 318.28 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Listopad
- 3 dni w Izraelu, m.in. z mamą, dla której od dawna było to marzeniem

Załącznik:
jerozolima.jpg
jerozolima.jpg [ 252.08 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Załącznik:
telaviv.JPG
telaviv.JPG [ 169.57 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

- jeden dzień (i nocleg) w Budapeszcie - langosz, spacer i łaźnie Szechenyi

Załącznik:
budapeszt.JPG
budapeszt.JPG [ 219.45 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

Grudzień
- ponownie Izrael na 3 dni

Załącznik:
deadsea.JPG
deadsea.JPG [ 188.05 KiB | Obejrzany 2896 razy ]

2018 zapowiada się nieźle, już sam styczeń i luty to chyba więcej dni wolnego niż w całym 2017. Na początek, a jakże, Izrael, po raz trzeci w ciągu dwóch miesięcy, ale tym razem typowo wypoczynkowo, Eilat i hotel przy granicy w Egipcie.
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#87 PostWysłany: 30 Gru 2017 23:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Dr czy Ms? ;-)
3 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 31 Gru 2017 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
@BrunoJ Stopień naukowy
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#89 PostWysłany: 31 Gru 2017 00:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Gratulacje :)
olus lubi ten post.

#90 PostWysłany: 31 Gru 2017 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Załącznik:
Zrzut ekranu 2017-12-31 10.41.02.png
Zrzut ekranu 2017-12-31 10.41.02.png [ 351.77 KiB | Obejrzany 2694 razy ]

Nigdy dotychczas nie latałem więcej niż w tym roku. Ponadto poleciałem najdalej na zachód - początkowo miała to być Ponta Delgada, ale przez Burrito Deal skończyło się na Mexico City w drodze do i z Panamy (poprawione dzięki @Don_Bartoss).

Nowe kraje to: Rosja, Azerbejdżan, Panama.
Nowych miejsc były dziesiątki jeśli nie setki.

Nowe linie lotnicze: Thai, Rusline, Rossiya Airlines, Aeroflot, UTair, Aero Mexico, Air Azores.

Zdobyłem golda, choć o ograniczonym zasięgu - bo to Panorama Premium.

Rok powitałem, po raz pierwszy bez fajerwerków (jakże mi się to podobało) w Tajlandii. Potem powrót via Pekin.

W styczniu była jeszcze wycieczka do Sofii prawie pustymi w relacji TXL-SOF samolotami umarłej Air Berlin.

Luty to lot z dziećmi do Belgradu i narty w Kopaoniku - fajne miejsce, polecam
Następnie lot do zimowej Odessy - trochę moja głupota, bo wydawało mi się, że będzie tam cieplej. Drogo nie było. Pomogło w tym MMT.

Marzec to zimowy Charków

Kwiecień to nadal zimna Odessa nadal sponsorowana przez MMT oraz lot do Mińska a stamtąd wycieczka do Homla.
Poza tym wielkanocna wycieczka samochodowa z dziećmi pod tytułem "w tym roku świąt nie będzie 1" Zamość, Roztocze, Łańcut, Rzeszów, Kraków i powrót w czasie śnieżycy do Warszawy, tym razem bez postoju w Orońsku.

W maju tylko jedna wycieczka, ale za to w nowe miejsce - Azerbejdżan- Baku i okolice oraz jakże inne od stolicy Szeki.

W czerwcu lotów było dużo. Najpierw city break w Istambule. Potem zdobywanie najwyzszego szczytu Białorusi (autobusem i marszrutką) oraz podziwianie Mińskiego Morza (w czasie burzy). Następnie początek wycieczki do Rosji: lot do Wilna, póżniej Baltic Lux Express do Tallina via Ryga a na koniec lot TLL - LED ślicznym Bombardierem CRJ-200 Rusline. Jeszcze w czerwcu był też lot LED - VKO na pokładzie Rossiya Airlines.

W lipcu w Rosji przebyłem samolotami podobną odległość co koleją (tgo drugie przyjemniejsze) a był to lot UTairem Kazań - Ufa oraz Aeroflotem SVO - VNO.
Po krótkiej przerwie w lipcu była również wycieczka na Ukrainę w kolorach zielono - niebieskich Lot do Chersonia, powrót z Zaporoża a po drodze Mikołajów i Melitopol.

Sierpień to przede wszystkim wyprawa z dziećmi na Ukrainę. Głównie pociąg i samochód wynajęty w Kijowie. Zwiedzane Kijów, Czerkasy, trochę interioru, trochę wybrzerza. Lot też był, ale tylko jeden i to w relacji RZE-WAW.

Wrzesień bez lotów, za to w październiku trochę polatałem. Najpierw Charków, potem Porto i Ponta Delgada. W październiku też odbyła się pierwsza część podróży do Panamy via Eindhoven, Amsterdam i Mexico City.

Listopad to pobyt w Panamie i powrót z krótkim zwiedzaniem centrum Mexico City oraz bardzo przyjemny wyjazd do Kijowa poświęcony poszukiwaniu architektury lat 60 - 80 zeszłego stulecia.

Grudzień to na początku zlot w Atenach w moim przypadku połączony z poranym zwiedzaniem Szczecina w poniedziałek, a na koncu wycieczka do Włoch z dziećmi czyli "w tym roku świąt nie będzie 2" Zwiedzanie Wenecji i krótka wycieczka narciarska w Alpy Nadmorskie.Powrót do Warszawy na Sylwestra.

Poniżej dość przypadkowy wybór fotek
ImageImage
Wenecja i wystawa nie wiem czego, bo to chyba nie był sklep. Nie wiem czy to była dekoracja świąteczna czy to tylko ja miałem takie skojarzenia, ale jakoś mi się skojarzyło z tematem przewodnim mojej świątecznej wycieczki. Zdjęcia podłe, ale mój telefon nie potrafi inaczej.
Image
Zdjęcie z wycieczki ateńskiej (już jej samotnej częśći) w czasie której zobaczyłem jak brzydki może być Berlin (okolice ZOB) oraz jak ładny Szczecin.
ImageImage
Takie ukraińskie impresje.
Image
Dosyć popularny środek transportu policjantów panamskich lub rower marki policia
Image
Flaga ukraińska - stały element mojej lipcowej i śierpniowej wycieczki na Ukrainę
Image
Dzierżyńska Góra, najwyższe wzniesienie Białorusi

Ostatnio edytowany przez pabien 31 Gru 2017 12:40, edytowano w sumie 6 razy
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#91 PostWysłany: 31 Gru 2017 11:52 

pabien napisał(a):
Ponadto poleciałem najdalej na zachód - początkowo miała to być Ponta Delgada, ale przez Burrito Deal skończyło się na Panamie.

@pabien, nie chcę się czepiać ale najdalej na zachód byłeś w Meksyku. Do Siego Roku! :)
 PM off
pabien uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 31 Gru 2017 11:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Do końca 2017 roku zostało kilka godzin, nic już się w „temacie lotniczym” nie zmieni 8-)

98 lotów prywatnych. Z kontynentów nie zahaczyłem o Australię/Oceanię i Antarktydę. Kolega z krakowskiej grupy F4F zarzekał się, że kupi mi na Sylwestra durnolot KRK-WAW-KRK, aby okrągło w kwestii lotów było.

Rok z kategorii tych „średnich”: ani rekordowy, ani słaby. Kilka dziwnych routingów, z których trzy sprawiły mi dużą przyjemność:

Północ Norwegii, Arktyka, północ Syberii i rosyjski rozstrzał:
Załącznik:
KRK-TRF-OSL-TOS-KKN-MMK-VKO-NUX-VKO-AER-VKO-BUD.gif
KRK-TRF-OSL-TOS-KKN-MMK-VKO-NUX-VKO-AER-VKO-BUD.gif [ 20.96 KiB | Obejrzany 2756 razy ]

Svalbard, Islandia i Grenlandia w jednej wyprawie, czyli Tryptyk Północny:
Załącznik:
KTW-TRF-OSL-LYR-OSL-KEF-SFJ-JAV-SFJ-KEF-WAW.gif
KTW-TRF-OSL-LYR-OSL-KEF-SFJ-JAV-SFJ-KEF-WAW.gif [ 19.19 KiB | Obejrzany 2756 razy ]

LOtnicza FRajda W6portów M9, czyli szalone 24 godziny z Antonovem w tle:
Załącznik:
KTW-IEV-LWO-WRO-WAW-KTW.gif
KTW-IEV-LWO-WRO-WAW-KTW.gif [ 14.28 KiB | Obejrzany 2756 razy ]

Mnóstwo dziwnych impresji. Spanie na dziko na wulkanie (Wezuwiusz), pustynia Negev i gwiazdy nad głową ze skorpionami w tle. Smak guanabany w Kostaryce, strefa zniszczeń w panamskim Colon, złota księga w Kazachstanie. Arctic Circle Trail na Grenlandii, 5 dni z bronią pod głową na Spitsbergenie. Urwiska w Portugalii, piwo w Irlandii Północnej, najlepsze fish & chips w północnej Szkocji. Tor saneczkowy w samym środku stolicy Meksyku, złodzieje biżuterii na Malcie, „Taxi8” w Rumunii, sterty śmieci w Autonomii Palestyńskiej.

Listę można ciągnąć. Islandzki Jokursarlon, najbrzydsza stewka Aegeana, najśmieszniejszy magnes z Litwy, czeskie impresje golonkowe. Minus 42 stopnie na północy Syberii zimą, łapanie stopa niedaleko Murmańska, norweski perkusista przemycający redaktora z Fly4free pod kocem w pobliżu tajnej rosyjskiej bazy. Las z „Gry o Tron”, kąpiel nago na 78°15′N, kilkaset mil od Bieguna Północnego.

Trasy po Europie Drimkiem (Estonia), dziwna droga z Krakowa do Wrocławia (wiodąca przez Warszawę, Lublin, Astanę i Tel Awiw). Lot samolotem, mającym 4 miesiące... i mającym 42 lata. Przelot maszyną, w której karta bezpieczeństwa zawiera informacje jak używać skafandra puchowego, aby nie zamarznąć. Wizyta w najdalej na północ położonym browarze świata.

Tak jakoś wyszło, że 3 razy Islandia (to definitywnie nie koniec) i 4 razy Izrael (z czego dwukrotnie jednodniówkowo-forumowo). DUŻO wyjazdów z szaloną ekipą F4F: zloty większe (Ateny, Budapeszt), mniejsze (Lwów) i całkiem dziwne, typu wyprawa po pieczątkę z Radomia albo testowanie uprzejmości izraelskich celników. Bez szkód na zdrowiu (a jak już o zdrowiu mówimy: happy-end naszego forumowego-kajakowego przyjaciela, ufff).

Blisko 8000 fotek, co tu wrzucić? Może zdjęcie, które (wyjątkowo) zrobił mi pewien austriacki podróżnik w Ilulissat, na zachodzie Grenlandii. Jedyny moment w całym 2017 roku, kiedy czas się dla mnie zatrzymał: po prostu siedziałem i patrzyłem się na to, co rozpościerało się przed moimi stopami.
Załącznik:
Icefjord.jpg
Icefjord.jpg [ 166.28 KiB | Obejrzany 2756 razy ]

Szampańskiego Sylwestra, pięknych widoków i wielu dalekich lotów w 2018 życzę!
 Profil Relacje PM off
32 ludzi lubi ten post.

#93 PostWysłany: 31 Gru 2017 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Czas na mnie; 85 lotów, 129 000 km w powietrzu czyli 3,2x dookola globu :lol:
Z ciekawszych debiutów: M9 :D , SQ w eco, KL , KE i FJ w biz

Załącznik:
2017.jpg
2017.jpg [ 88 KiB | Obejrzany 2632 razy ]

styczen: narty w Iranie (z @miloszp)
luty: Brema rt, Bukareszt rt (z @marcino123), WRO rt z GDN by FR, LWO-RDO
marzec: Poznań rt
maj: Bali by SQ (z @pieerx)
czerwiec: GDN weekndowo rt by FR/LO, TLV by LO z brygadą :lol: :lol: choc momentami nie bylo do smiechu
lipiec: Bolonia rt, FRA + GDN na weekend
sierpien: oblotowka UA z M9
wrzesien: BLQ rt, ZRH rt
pazdziernik: mecz kadry w Armenii (z @marcino123 i robinem) , Nowa Zelandia + Fiji w biznesie.. (z @miloszp i @luftairways) :shock: i trip ktory powinien sprawic najwiecej radosci dal najwiecej materialu do przemyslen na przyszlosc
listopad: rekonesans przed zlotem ATH rt z @OradeaOrbea, Malta na 10h z chlopakami..
grudzien: zlot w ATH

Niby w raju.. (jak przetrawie to kiedys moze bedzie relacja..)
Załącznik:
fiji1.jpg
fiji1.jpg [ 81.09 KiB | Obejrzany 2632 razy ]

Załącznik:
fiji2.jpg
fiji2.jpg [ 66.11 KiB | Obejrzany 2632 razy ]

Mialo byc miej durno-latania no i bylo mniej. A w 2018 nie bedzie w ogole !
Na 2018 kupiony tylko FRA w styczniu na weekend by FR i Nikaragua na luty - tu z przyczyn osobistych zobaczymy czy dojdzie do skutku, marzec ATH z LHR.. we will see, chcialbym tez pokazac sie choc na chwile w Kijowie..
Wiec jeszcze nigdy w Sylwestra nie bylem tak skąpo zaopatrzony w bilety na nadchodzący rok.

Ostatnio edytowany przez tom971, 31 Gru 2017 23:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
28 ludzi lubi ten post.

#94 PostWysłany: 31 Gru 2017 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
2017: 52 loty, 93 godziny spędzone w powietrzu, pokonane 50 628 km. Wzrost o 36 lotów względem roku poprzedniego. PROGRES :D

4x Air China, 11x LOT, 14x WIZZ, 18x RYANAIR, 1x AEGEAN, 2x LUFA, 1x THAI SMILE, 1x THAI LION AIR

Nowe kraje: Estonia, Belgia (samolotem), Grecja (samolotem), Ukraina, Chiny, Tajlandia
Nowe linie lotnicze: Air China, Thai Smile Air, Thai Lion Air, Aegean
Nowe maszyny, w których dane mi było lecieć: Dreamliner, A321, A330,B777,CRJ-900, B734, B737-900er
Nowe lotniska: TLL, MMX, VXO, GLA, LWO, PEK, BKK, DMK, KBV, ATH

Styczeń:
jednodniówka w Stolicy - Warszawa, jednodniówka w Nykoping
Luty:
wizyta w Talinie Dreamlinerem
Marzec:
szybki wypad na pizzę do Bergamo, Budapeszt - zlot F4F
Kwiecień:
powrót z Budapesztu, jednodniówka w Vaxjo - nowe połączenie z GDN
Maj:
Bergamo i okolice
Czerwiec, Lipiec:
Jednodniówki w Nykoping
Sierpień:
Lot inauguracyjny z Bydgoszczy do Lwowa PLL LOT, jednodniówka w Nykoping
Wrzesień:
Wizyta na południu PL - 3miejski wypad do KRK
Październik:
Jednodniówka w Glasgow
Listopad/Grudzień
Długo wyczekiwany urlop - Chiny + Tajlandia
Służbowy wypad do BRU
Zlot w ATH, powrót przez BGY

Załączniki:
2017map.JPG
2017map.JPG [ 105.64 KiB | Obejrzany 2555 razy ]
13 ludzi lubi ten post.

#95 PostWysłany: 31 Gru 2017 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 355
Kilometry: 491 817
srebrny
Rok 2017 okazał się dla mnie podróżniczo rekordowy. Razem odbyłem 43 loty, z których pierwszy był 1 stycznia, ostatni miał być 30 grudnia, ale przepadł ;). Można powiedzieć, że idealne rozpoczęcie i prawie idealne zakończenie roku.

Image

Pierwszy raz odwiedziłem lotniska w Nykoping, Charleroi oraz Bergamo. Muszę przyznać – trochę późno mi to przyszło :lol:.
Po raz pierwszy 2 long-haule w jednym roku. Mam nadzieję utrzymać tendencję wzrostową.

Nowe lotniska: AGP, PHL, MEX, CUN, MID, BUD, NYO, CRL, GLA, AMS, GUA, MAN, ATH, BGY
Nowe linie: Aeromexico, Flybe, Aegean
Nowe samoloty: DH8D, B777, CRJ2

Poszczególne miesiące przedstawiały się następująco:
Styczeń – Andaluzja czyli Malaga, Gibraltar i Ronda

Image

Marzec – Nowy Jork i Meksyk

Image

Image

Kwiecień – zlot F4F w Budapeszcie

Image

Lipiec – jednodniówka w Nykoping oraz Londyn w poszukiwaniu truskawek na Wimbledonie

Image

Image

Wrzesień – weekend w Krakowie (odwiedzone Artefakt i Philo)
Październik – jednodniówka w Glasgow
Listopad – Gwatemala i Houston popołudniowo

Image

Image

Grudzień – z wizytą u Zeusa w Atenach, a na powrocie jednodniówka w Bergamo
Oprócz tego kilkanaście krajówek.

Na przyszły rok mam kupione… no właśnie, nie mam NIC. W pierwszej połowie roku najprawdopodobniej będę musiał trochę przystopować z wyjazdami, a jak będzie potem – zobaczymy.
23 ludzi lubi ten post.

#96 PostWysłany: 31 Gru 2017 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Jaki był ten 2017 rok u mnie? Ano dziwny, dużo się działo pozapodróżniczego i to angażowało dużo czasu. Niby lotów nie wyszło mało ale jednoczesnie jest to najmniej od 3 lat. Pozostał niedosyt.

Załącznik:
Zrzut ekranu (273).png
Zrzut ekranu (273).png [ 961.12 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Styczeń
Zaczęło się od klasyki- jednodniówka w Bergamo i cały dzień spędzony nad Como w przy błękitnym niebie i słoneczku.
Irlandia na weekend

Kwiecień
Budapeszt i zlot F4F
Jeden dzień w Barcelonie - sprawdzenie postępu prac w Sagrada Familia :)

Kwiecień/Maj
Majówka na Kubie z Iberią

Załącznik:
IMG_20170501_160145.jpg
IMG_20170501_160145.jpg [ 340.25 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Czerwiec
Śniadanie w Gdansku, obiad w Tel Awiwie a kolacja w Lublinie czyli najbardziej szalona jednodniówka w życiu. Dokładnie 24h od wyjścia z hotelu w Gdańsku do wejścia do domu w Warszawie :)

Załącznik:
19679110_10211034706796735_3782425819052840129_o.jpg
19679110_10211034706796735_3782425819052840129_o.jpg [ 368.62 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Lipiec
DreamTour w Budapeszcie- czasami człowiek musi sobie polatać :)
Weekend w Londynie i pierwsze EU261/2004 od Ryanaira

Wrzesień
Weekend w Gdańsku w męskim gronie przy pomocy latającego jeszcze na krajówkach Ryanaira (smutek, że się zawiął)
W tym też miesiącu okazało się, że można zorganizować ślub i przyjęcie w 3 miesiące :)
A po nim polecieć przez Lizbonę na piękne Azory i chwilę odpocząć. Sao Miguel nas urzekło, jedno z łądniejszych miejsc jakie widzieliśmy. Piękna pogoda przez cały pobyt i wszędobylska, intensywna zieleń w tysiącu odcieni.
Wracając MOL wraz z ekipą zorientowali się, że mają trochę za mało pilotów, odwołali nam dyliżans z harfą na ogonie i.... załapaliśmy się na kolejne EU261/2004

Załącznik:
azory (327).JPG
azory (327).JPG [ 505.7 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Załącznik:
DSC_0426 (2).JPG
DSC_0426 (2).JPG [ 438.15 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Załącznik:
DSC_0305 (2).JPG
DSC_0305 (2).JPG [ 183.92 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Listopad
Połączenie wyjazdu służbowego z odpoczynkiem zaowocowało wypadem na Maderę. Żeby nie było nudno wracając postanowiliśmy odwiedzić przyjaciół i powitać na świecie kolejnego amatora podróży samolotowych. Z czego wyszła taka trasa WAW-LIS-FNC-LIS-BCN-WAW. BCN przywitała nas piękna pogoda i 20 stopni, Autoclick zaszalał i dał nam Fiat500 kabrio a dzień później w Warszawie rano obudził nas śnieg :)
Czy jest tu jakiś fan CR7 .... :)

Załącznik:
IMG_20171115_194848.jpg
IMG_20171115_194848.jpg [ 181.1 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Grudzień
Lot z przyjaciółmi na pizzę -jednodniówka w Neapolu.
Sobotnia jednodniówka w Luton.Swiąteczne zakupy w UK, połączone z odwiedzinami znajomych w Poznaniu. WAW-LTN-POZ-WAW. A dzień później spadł w UK śnieg i natąpił armagedon... Gdyby spadł dzień wcześniej to możliwe, że z jednodniówki zrobiłby się tygodniowy wyjazd ...
Święta w Irlandii ale żeby nie było zbyt nudno trasę WAW-DUB zrobiliśmy przez .... BGY gdzie spędziliśmy cały dzień nad Gardą a pogoda i tym razem spisąła się na medal.

Załącznik:
IMG_20171221_131752.jpg
IMG_20171221_131752.jpg [ 218.31 KiB | Obejrzany 2419 razy ]

Pierwsze razy:
Lot na STY, Ameryka Środkowa (Pólnocna?), Dremliner, EW, VY, IB U2

Plany na 2018
Nie dużo ich, chyba najmniej zakupionych biletów na kolejny rok od dawna.
RTW na przełomie lutego/marca
17 ludzi lubi ten post.

#97 PostWysłany: 31 Gru 2017 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 318
Kilometry: 398 001
niebieski
https://zapodaj.net/e11d7019ce2ff.jpg.html

2017 to zdecydowanie był najbardziej wyjazdowy rok :mrgreen:
choć przy większości nadal wygląda to słabo...

10 lotów / 6 państw

styczeń: Praga (PB), Polanica Zdj. +Wałbrzych (priv)
luty: Berlin (PB)
marzec: Warszawa (PB)
kwiecień: Berlin (PB)
maj: Bratyslava (PB), Barcelona (LO)
czerwiec: Warszawa (PB) Mediolan, Wenecja (U2)
lipiec: Mazury (priv)
sierpień: Władysławowo +Hel (PB+PKP)
wrzesień: Tel Aviv (LO) +Jerusalem +Haifa +Akka
październik: Katowice (PB), Berlin (PB)
listopad: Warszawa (PB+PKP), WrocLove (PB)
grudzień: Neapol (U2) +Pompeje, Norymberga (FR)

plany:
w lutym bilety kupione do Sewilli
10 lotów należy przebić...
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#98 PostWysłany: 31 Gru 2017 21:10 

srebrny
Najbardziej udany podróżniczo i życiowo rok. Odwiedziłem większość zakładanych miejsc, kilka wpadło niespodziewanie. Mieszanka idealna!

Styczeń: Zurych i Liechtenstein; Sofia i okolice
Luty: pusto!
Marzec: Bośnia i kawałek Serbii, w bonusie po jednym dniu w Nykoping i Larnace
Kwiecień: Triest, Bari, Lublana, Charleroi; Dortmund, Muscat i Zanzibar
Maj: z Baku nad Morzem Kapsijskim do Batumi nad Czarnym, Budapeszt w bonusie
Czerwiec: Stambuł; Izrael
Lipiec: Berlin
Sierpień: Amsterdam, Gwatemala, Salwador i 2 dni w Hondurasie
Wrzesień: Monako, Nicea, Andora, Tunezja
Październik: Petersburg, Moskwa, Bratysława, Brno
Listopad: Malediwy, Rzym, Watykan
Grudzień: Amsterdam, Kuba

W sumie 69 lotów i 33 kraje, w których postawiłem nogę (nie tylko na płycie lotnisk czy przejściach granicznych ;) ). Poruszałem się praktycznie wyłącznie autostopem i w mniejszym zakresie komunikacją lokalną. Najważniejsze było jednak złapanie jeszcze większej inspiracji do dalszego podróżowania. Nie mogę doczekać się pierwszych podróży 2018!
5 ludzi lubi ten post.

#99 PostWysłany: 31 Gru 2017 21:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Mój 2017 może nie wygląda zbyt imponująco, ale dla mnie 25 lotów to niemal połowa wszystkich ever:)

Image

Styczeń: Malta. Pogoda (w dzień) całkiem przyjemna, 13-15 stopni. Aktywny tydzień, podczas którego zjechałem wszystkie najciekawsze miejsca na Malcie i Gozo. Zdecydowanie bardziej podobało mi się Gozo, a wszystkim polecam nocleg w Xlendi.

Image

Marzec: Ateny i Edynburg. Ateny ciekawe na 2 dni, pogoda idealna. Akurat trafił mi się dzień darmowego zwiedzania więc zbieg okoliczności idealny. Edynburg super - fajny klimat, dużo do zwiedzania, a najlepsze wzgórza.

Image

Czerwiec: Porto i Lizbona. Portugalia to jest to. Dwa piękne, choć różne miasta. Porto to pierwsza styczność z oceanem, klimat nie do podrobienia. Lizbona interesująca, szczególnie Alfama i Mouraria. PS. Widzieliście film pt. "Porto"?

Image

Lipiec: Gdańsk, Bratysława, Wiedeń. Gdańsk to letnia klasyka, pierwszy raz byłem na Helu - całkiem, całkiem! Wiedeń mnie nie zaskoczył, ale to zdecydowanie miasto, które trzeba zobaczyć. Za to Bratysława super - piwko w plenerze i burgery na starówce sztos!

Image

Sierpień: Wrocław. Żałuję tylko, że nie zajrzałem do Afrykarium, miałem wpaść później, ale Ryanair zawalił sprawę... Za to super sprawa z Galerią Neonów.

Image

Wrzesień: Armenia i Kijów. Armenia to był strzał w dziesiątkę! Piękny i niezdeptany kraj, mili ludzie, krajobrazy bajkowe. To był mój pierwszy lot UIA (polecam!), pierwszy lot w biznesie, pierwsze wypożyczenie samochodu... Kijów zwiedzałem w drodze powrotnej. Szybka akcja, ale miasto ma klimat. Obiecałem sobie, że wrócę i się przyłożę do zwiedzania. Może się uda przy okazji zlotu...;)

Image

Październik: Barcelona i Santander. Barcelona wiadomo - nawet w październiku klimat wakacyjny. To był mój trzeci raz, chill i zwiedzanie Barcelonety z naciskiem na dobre jedzenie. Santander deszczowe, ale piękne. Trzeba odwiedzić latem.

Image

Grudzień: Londyn. Tak dla świątecznej atmosfery. No i oczywiście taka tam jest. Jeśli jechać do Londynu to chyba właśnie w grudniu.

Image

Nielotniczo był też Białystok, Toruń, Góry Świętokrzyskie oraz Pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie.

PS. Z większości tych miejsc są już wpisy na blogu, reszta niebawem:)

A na 2018 plany na razie skromne - Bruksela i Kijów klepnięte, oba wyjazdy forumowe. Poza tym chwilowo planów brak.
11 ludzi lubi ten post.

#100 PostWysłany: 02 Sty 2018 11:48 

Patrzac na posty pozostalych uzytkownikow musze stwierdzic, ze moj rok nie wygladal tak bardzo imponujaco pod wzgledem podrozowania, aczkolwiek ilosc zwiedzonych przeze mnie miejsc byla wieksza niz w pozostalych latach :)

Styczen: 3 dniowka w Rzymie

Marzec/kwiecien: Hiszpania -> Barcelona - Madryt - Segowia - Toledo

Majowka: Windermere, Lake District

Sierpien: Portugalia -> Faro - Lagos - Lisbona - Sintra - Porto

Wrzesien/Pazdziernik: Niemcy -> Hamburg - Berlin

Plany na 2018 to jak najwiecej Azji + pare city-breakow po Europie :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość