Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 02 Gru 2017 09:25 

niebieski
czyli gdzie mam to wybrac? nie bylo takiej opcji, teraz jak patrze tez nie ma - patrz foto a wszystkie mozliwe ubezieczenia wybralam :D

Załączniki:
Car Rental Reservations - Choose Extras - Alamo Rent A Car.png
Car Rental Reservations - Choose Extras - Alamo Rent A Car.png [ 46.59 KiB | Obejrzany 1653 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#202 PostWysłany: 03 Gru 2017 01:43 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
@palomino
Sorry, wprowadziłem Cię w błąd - w Alamo wystarczy dodać CDW, w USA masz bez udziału własnego.
EP lub SLI to ich OC, czyli jak spowodujesz wypadek to do pewnej kwoty pokryją za Ciebie roszczenia osób trzecich (szkody na własności i ciele).
Jak rezerwujesz na stronie Alamo to wybierz "kraj rezydencji" Polskę - CDW będziesz miała w cenie. EP/SLI również polecam wykupić bo raczej ciężko u nas z wykupieniem OC do 1 mln USD :)
 Profil Relacje PM off
cyryl99 uważa post za pomocny.

#203 PostWysłany: 13 Gru 2017 18:52 

Czy po Stanie Kalifornia można jeździć na polskim prawku?szukalem na forum ale nigdzie nie widzę odp.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 13 Gru 2017 19:10 

niebieski
@konstabl - czasami warto zajrzec tez do oficjalnych zrodel: https://www.dmv.ca.gov/portal/dmv/detai ... ernational
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 16 Gru 2017 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 214 984
Osobiście miałem dwukrotnie w USA międzynarodowe prawo jazdy i jest ono zbędne. Nasze polskie w 100 % wystarczy. O nic więcej nie pytają.

#206 PostWysłany: 18 Gru 2017 12:56 

@pawelekwch no nie wiem czy takie zbedne. ode mnie alamo na hawajach chcialo prawo jazdy miedzynarodowe :d
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 18 Gru 2017 13:31 
Awatar użytkownika

@rasing
Pytanie dotyczyło Kalifornii, a nie Hawajów.
pozdrawiam

#208 PostWysłany: 19 Gru 2017 15:12 

@pawelekwch
pawelekwch napisał(a):
Osobiście miałem dwukrotnie w USA międzynarodowe prawo jazdy i jest ono zbędne.
- jak dla mnie nie ma tu nic o californii, za to jest ogólnie o USA :D
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 22 Gru 2017 01:11 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Kilka osób już tutaj o tym pisało.

Otóż zarezerwowałem dzisiaj samochód w Dallas na 2 dni przez alamo.it. Ceny odrobinę niższe niż w rentalcars, trochę niższe niż na stronach Alamo w wersjach UK i DE natomiast w porównaniu do wersji USA różnica dużo większa. Do tego mają promocję - po kliknięciu w odnośnik u góry: "Noleggio Auto USA" jest jeden dodatkowy kierowca w cenie. Wliczone też CDW i EP.

Rezerwację można opłacić kartą kredytową (euro) lub wybrać opcję zapłaty na miejscu (przelicza na dolary) - dopłata za drugi wariant w moim przypadku wyniosła ok. 1 euro.

Po rezerwacji na alamo.it można przejść na stronę Alamo USA i zrobić check in posługując się nr rezerwacji z alamo.it; podając wszystkie dane - swoje oraz dodatkowego kierowcy - można następnie wydrukować potwierdzenie po angielsku.

Oczywiście po check in można także wybrać opcję "skip the counter" (jeśli nasza lokalizacja dopuszcza takie rozwiązanie) i zaoszczędzić trochę czasu przy wynajmie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
cyryl99 uważa post za pomocny.

#210 PostWysłany: 26 Gru 2017 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Mam pytanie o Alamo. W jakim stanie są ich samochody? Raczej nowe czy kilkuletnie i wysłużone?
Zastanawiamy się nad wynajmem Toyoty RAV 4

#211 PostWysłany: 26 Gru 2017 21:02 

Raczej nowe w bardzo dobrym stanie.
W wielu miejscach to ty sam na parkingu wybierasz samochód z pośród kilkudziesięciu innych.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 27 Gru 2017 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
A czy terenówka jest wskazana jeżeli chcemy robić parki narodowe, w tym Monument Valley i Arches czy zwykłe auto wystarczy?

#213 PostWysłany: 27 Gru 2017 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 57 620
niebieski
Zwykłe wystarczy, ale terenówka moim zdaniem wygodniejsza.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 27 Gru 2017 19:11 

Czy próbował ktoś podać kartę kredytową jedynie jako zabezpieczenie wynajmu a samą kwote zapłacic uzywająć innej karty?
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 27 Gru 2017 19:29 

niebieski
Nie próbowałem bo miałem wykupione ubezpieczenie bez blokad na karcie, ale myślę, że nie powinno być z tym problemu :) Oczywiście obie karty muszą być wystawione na to samo imię i nazwisko co na rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 28 Gru 2017 12:31 

ret napisał(a):
Czy próbował ktoś podać kartę kredytową jedynie jako zabezpieczenie wynajmu a samą kwote zapłacic uzywająć innej karty?

@ret ja w alamo płaciłem debetówką alioru i nie było dodatkowych kaucji. Zrobili mi preautoryzacje że środki na wynajęcie są na karcie a po zdaniu auta dopiero te środki sciągneli. nie chcieli w ogóke kredytówki (dodatkowej kaucji).
 PM off  

#217 PostWysłany: 28 Gru 2017 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 57 620
niebieski
Ja zapłaciłem z Polski debetówką, a w wypożyczalni pokazałem tylko kredytowę na której i tak nie zrobili mi żadnego zastawu.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 28 Gru 2017 14:57 

ret napisał(a):

@ret, ja zrobilem dokladnie tak jak piszesz, jako zabezpieczenie podalem kredytowke, a przy oddaniu samochodu poprosilem o zmiane karty do obciazenia za wynajem. nie robili najmniejszych problemow z tego tytulu
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 29 Gru 2017 11:20 
Awatar użytkownika

Wypożyczałem w Alamo kilkukrotnie i oni chyba w ogólnych warunkach wynajmu mają zapis że nie robią blokady na karcie. Ich oferta nie jest najtańsza, są tańsze, ale właśnie robią blokadę (choćby HERTZ).
Jedyne co blokuje ALAMO to koszt usług dodatkowych typu ASSISTANCE ewentualnie jeśli PRepaid na Paliwo zrobisz to też Ci ściągną. W momencie zwrotu samochodu wystawiają rachunek i kwota schodzi z konta.

Oszukani napisał(a):
A czy terenówka jest wskazana jeżeli chcemy robić parki narodowe, w tym Monument Valley i Arches czy zwykłe auto wystarczy?

Nie jest wskazana, wszędzie dojedziesz asfaltem, jednakże do terenówki zmieścisz więcej bagażu i będziesz wygodniej podróżować. Ja jeździłem JEEpem Cherokee. Polecam. Spalanie 30 mil na galon.
Miałem okazję podróżować po Florydzie Mustangiem w Cabrio, więc mogę stwierdzić że owszem frajda jest :P ale miejsca mało. Bagażnik mały. Do długich tras zdecydowanie JEEP.

Oszukani napisał(a):
Mam pytanie o Alamo. W jakim stanie są ich samochody? Raczej nowe czy kilkuletnie i wysłużone?
Zastanawiamy się nad wynajmem Toyoty RAV 4

Będziesz miał aut do wyboru do koloru. Przeważnie same nowe. Mój miał 3000 mil przebiegu. Ja zrobiłem drugie tyle.
Oszukani lubi ten post.

#220 PostWysłany: 08 Sty 2018 16:58 
Awatar użytkownika

niebieski
rasing napisał(a):
@pawelekwch no nie wiem czy takie zbedne. ode mnie alamo na hawajach chcialo prawo jazdy miedzynarodowe :d

No to albo obsługa nieogarnięta albo jakieś dziwactwo alamo. Ja jeździłem na polskim prawie jazdy po hawajach. Bodajże z budgeta auto.

Oszukani napisał(a):

Ja robiłem Monument valley Mustangiem, więc to chyba wyjaśnie kwestię czy trzeba terenówkę ;)

Swoją drogą polecam cabrio (niekoniecznie mustanga) szczególnie, jak ktoś chce robić Zion, Yosemite, Sekwoje. Otwierasz dach i można jechać 20km/h takie widoki, bez żadnego wyginania się do szyb. Jak braliśmy mustanga to głównie dlatego, że po prostu west coast mustangiem to było taki obrazek w głowie, który musieliśmy zrealizować. Czas pokazał, że to nie tylko lans po SF i LA, ale big sur, wzgórza hollywood o zachodzie słońca, przejazd przez Joshua Tree o zachodzie słońca, widoki "przez dach" w Yosemite, sekwojach, Zion, przejazd Las Vegas stripem, przejazd Golden Gate. To wszystko robiliśmy z otwartym dachem i niepowtarzalny klimat i widoki, szczególnie tam gdzie dużo dzieje się w górze.

A co do miejsca w Mustangu to dwie osoby mogą podróżować komfortowo (oczywiście niższy komfort niż jeep, ale nie ma źle). Do bagażnika weszła jedna dużo walizka i dwa plecaki (na wymiar podręcznego). Alternatywnie dwie duże walizki by pewnie weszły, ale już bez żadnego plecaka. Także maks 2 osoby i to takie, które nie biorą za dużo rzeczy ze sobą. Jeśli się spełnia te warunki i cena nie odstraszy to polecam bardzo mocno, bo to nie tylko lans, ale znacząca wartość dodana do wrażeń.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
John Tyree uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości