Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 27 Paź 2013 13:20 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Tapir napisał(a):
Niech ich ch.. trzeba bedzie Cyjanogen wgrac.

IMO i tak warto nawet bez takiego "przymusu"

Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
#102 PostWysłany: 27 Paź 2013 13:54 
Site Admin

Hej, w temacie smartfonów jestem zupełnie zielony, więc mam do Was pytanie.. Planuję wreszcie wyposażyć się w smartfona, głównie chodzi mi by miał androida i bym mógł wgrać sobie automapę czy znośne przeglądanie netu było, bo na obecnym starociu z bada często jak powiększam www to wyskakuje komunikat że pamięć pełna i nie da rady powiększyć ;) tak więc fajerwerków nie potrzebuję, ale odstrasza mnie jedna rzecz - automatyczne transmisje danych za granicą - jak to jest z tymi aktualizacjami itd? da się to wyłączyć? jeśli się nie da, o jakich rzędach wielkości transmisji mówimy?

#103 PostWysłany: 27 Paź 2013 13:58 

niebieski
Washington napisał(a):
...odstrasza mnie jedna rzecz - automatyczne transmisje danych za granicą - jak to jest z tymi aktualizacjami itd? da się to wyłączyć?

Da się.

#104 PostWysłany: 05 Lis 2013 12:17 

Zbanowany
Da się ale nie we wszystkich modelach, tak słyszałam. Można zadzwonić do konsultanta i od strony operatora wyłączyć pobieranie danych, ale z tego co wiem niektóre modele w dalszym ciągu łączą się z internetem i aktualizacji wyłączyć się nie da. Czy jestem w błędzie?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 05 Lis 2013 12:54 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
To nie jest tyle kwestia modelu, co oprogramowania i jego wersji. Oczywiście marki i modele mają różne oprogramowanie, więc pośrednio przekłada to się na posiadany rodzaj telefonu.

Na pewno można samemu wyłączyć transfer danych, ale nie zawsze jest to możliwe tylko jedną operacją. Czasami trzeba to zrobić w 2 lub 3 ustawieniach, aby mieć całkowitą pewność.

#106 PostWysłany: 05 Lis 2013 13:25 
Awatar użytkownika

Nie wiem jak jest w innych sieciach ale w Play jeden telefon na infolinie zalatwia sprawe. "Poprosze o wylaczenie mozliwosci transmisji danych w roamingu za granica" - Dziekuje, do widzenia.

Sent from mobile using Tapatalk

#107 PostWysłany: 05 Lis 2013 14:46 

niebieski
Proszę o nie sianie wrażej propagandy.
Da się to wyłączyć tak fizycznie (poprzez telefon do operatora lub samodzielną zmianę usług w BOA, lub przez serwis internetowy), jak i software'owo przy pomocy zmiany ustawień w telefonie lub ściągnięcie odpowiedniej aplikacji. Takie aplikacje są na każdego smartfona. No chyba że ktoś ma jakiegoś starego rupiecia, na jakimś egzotycznym oprogramowaniu, to nie wiem bo nie używałem takich wynalazków. Androidy, symbiany, WP i iOS mają takie apki.

#108 PostWysłany: 05 Lis 2013 15:01 

Który z telefon ma dobry gps i warto go kupić?

#109 PostWysłany: 05 Lis 2013 15:28 

niebieski
Kup sobie coś z podwójnym chipsetem obsługującym i GPS i GLONASS. Chyba wszystkie nowe modele "flagowców" obsługują oba systemy nawigacji.
Ze starszych modeli np. Motorola Razr Maxx również obsługuje GPS i GLONASS.

#110 PostWysłany: 05 Lis 2013 15:29 

Loty: 277
Kilometry: 413 317
niebieski
Ja dodam swoje 3 słowa.
Na początku chciałem Samsunga, bo android itd itd. A w żadnym wypadku nie chciałem tel z Windows phone bo niby jest be.
Ale głównym argumentem dla mnie dlaczego wybrałem Lumie z windowsphone był program Flighradar , który pod starszym androidem nie chodził, a w windows phone tak, wiec zdecydowałem sie na lumie.
Po uruchomieniu tel, nie mialem zadnych probelmow w obsludze i wszystko szybko płynnie śmiga.
Mało tego lumia oferuje MAPY, które działają OFFLINE. wiec to jest bardzo przydatne w na wojażach zagranicznych. Zatem nie zaluje ze wybralem lumie z Windowsem phone do tego sa mapy za friko + nawigacja samochodowa.

#111 PostWysłany: 05 Lis 2013 15:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na Androidzie też jest mnóstwo darmowych map offline z nawigacją samochodową :)
Mi flightradar działał już w wersji 2.4 na sony neo v, którego kiedyś miałem
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 05 Lis 2013 15:34 

niebieski
one3 napisał(a):
Ale głównym argumentem dla mnie dlaczego wybrałem Lumie z windowsphone był program Flighradar , który pod starszym androidem nie chodził, a w windows phone tak, wiec zdecydowałem sie na lumie.

Ale co rozumiesz przez "starszego Androida" ?
Na Andku 2.2 działał bez zarzutu.

#113 PostWysłany: 05 Lis 2013 16:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja Lumie wchodziły na rynek to już każdy nowy telefon z androidem obsługiwał FlightRadar.

Do tego map do androida multum darmowych, z nawigacjami itp. itd. Nawet GoogleMaps są offline, także... :)

A jakość odbiorników GPS(o które ktoś wcześniej pytał) jest bardzo podobna we wszystkich telefonach i na potrzeby samochodowej nawigacja wystarczająca. Trochę wyższej dokładności można się spodziewać oczywiście w wyższych modelach, ale to są znikome różnice.

Żeby różnica była większa to.... sam moduł GPS powinien kosztować kilka tysięcy PLN :)
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 05 Lis 2013 18:44 
Awatar użytkownika

kiew napisał(a):
Do tego map do androida multum darmowych, z nawigacjami itp. itd. Nawet GoogleMaps są offline, także... :)

Chyba byly bo wlasnie chcialem pociagnac BUD i jakos nie widze tej opcji.....

#115 PostWysłany: 05 Lis 2013 18:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W nowych google maps trochę inaczej się zrywa mapy do użycia offline. Poszukaj w sieci. Ja rzadko używam tych map, głównie osmanda
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 06 Lis 2013 13:30 

niebieski
Nie wszystkie tereny można ściągnąć w google maps, np. Barcelona. Nie wiem, od czego to zależy.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 06 Lis 2013 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
YaPKnn napisał(a):
kiew napisał(a):

Chyba byly bo wlasnie chcialem pociagnac BUD i jakos nie widze tej opcji.....

Tutaj masz instrukcję jak to zrobić w nowych mapach: http://www.digitaltrends.com/mobile/how ... ogle-maps/

hank napisał(a):
Nie wszystkie tereny można ściągnąć w google maps, np. Barcelona. Nie wiem, od czego to zależy.

Ja ściągałem całkiem niedawno Barcelone i bez problemów żadnych.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:10 

niebieski
widze ze na androidzie trzeba dany obszar sciagnac do tel, a na Lumie, klikam zainstaluj caly kraj i 20 sekund i mam zainstalowane.
Ale każdy ma swoją opinie i każdy broni swojego zdania i zachwala dany system operacyjny.

#119 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:16 
Awatar użytkownika

Wiesz za wyjatkiem map, uzywam bardzo wielu aplikacji w podrozy, jakos nie chce mi sie wierzyc ze na lumie jest taki sam wybor jak na androida czy iphone'a. Tak naprawde to dostepnosc aplikacji stanowi o sile systemu.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6033X using Tapatalk 2

#120 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:20 

niebieski
no ja podobnie. Jak na razie sie nie zawiodlem

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości