Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 25 Sty 2014 19:01 

ja mam cos pomiedzy czyli xperie z1 i bardzo Ci ja polecam...zdjecia robi rewelacyjne i bardzo fajnie uzupelnia sie jak masz nowy sprzet Bravii w salonie :)
jedyne co mi przeszkadza to ograniczona mozliwosc surfowanie w 3g/4g w trakcie rozmowy telefonicznej :(
 Profil Relacje PM off  

Poczuj klimat Apulii ☀️ Loty do włoskiego Bari i noclegi w domku trulli za 768 PLN 😍 Poczuj klimat Apulii ☀️ Loty do włoskiego Bari i noclegi w domku trulli za 768 PLN 😍
Wypoczynek w Egipcie 🌴😎 5* hotel z aquaparkiem za 2024 PLN Wypoczynek w Egipcie 🌴😎 5* hotel z aquaparkiem za 2024 PLN
#162 PostWysłany: 25 Sty 2014 19:05 

niebieski
Dzięki, ale cena stanowczo przekracza założony budżet :)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 25 Sty 2014 19:27 

a jaki zakladasz?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 25 Sty 2014 19:31 

niebieski
Planowałam nie przekraczać 1 tys.
Jeśli mogłabym dostać coś dobrego w jeszcze niższej cenie to wezmę nawet używany /ale nie uszkodzony/.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 25 Sty 2014 20:05 

to w takim razie nie kupowalbym nic, skoro juz masz telefon i tablet w miare przyzwoitej klasy (tablet nie zawiesza sie przy 3-4 app na raz) to moim zdaniem nie oplaca sie nic nowego brac :) nadal nie dostalem info w jakie warunki chcesz jechac? bierz pod uwae fakt, ze tablety sa bardzo wrazliwe na zmiane temp. wilgoc i upadki
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 25 Sty 2014 20:35 

niebieski
Jak wcześniej wspomniałam w warunki małocywilizowane, gdzie mogę mieć problem z dostępem do prądu /bywa że raz na tydzień - dlatego dopytywałam się o powerbank/ oraz gdzie każdy kg się liczy /bardzo odczuwalne nosząc wszystko na własnych plecach - z tego powodu nie wożę już ze sobą dużego i ciężkiego aparatu, niby lekki netbook zamieniłam bardzo szybko na tablet, sam zestaw ładowarek do tego już swoje waży. Podsunięto mi myśl by w przypadku takich wyjazdów zamienić tel i tablet na jeden większy smartfon (phablet?) i doszłam do wniosku iż to niegłupi pomysł choć nieco kosztowny.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 25 Sty 2014 21:10 
Awatar użytkownika

niebieski
szarik napisał(a):
Planowałam nie przekraczać 1 tys.
Jeśli mogłabym dostać coś dobrego w jeszcze niższej cenie to wezmę nawet używany /ale nie uszkodzony/.

Dla takich, co im się nie przelewa, bardzo polecam Neken N6 - do kupienia za 183USD na np. pandawill.com
Też przestałem już wozić netbooka, bo na tym smartfonie obsługa netu jest na przyzwoitym poziomie.
Jedyne, co mnie wkurza, to wciskanie "na siłę" mobilnych wersji www przez serwisy - z rozdzielczością 1920x1080 nie ma to dla mnie sensu.

Co do powerbanków - jak kto lubi i potrafi. Ja kupiłem śliczny za 10 USD (5600mAh), w środku są 2 akumulatorki typu 18650.
No to wystawiłem z obudowy kabelki i czasem wożę dodatkowe 1 czy 2 komplety świetnych baterii LG - po dwie połączone równolegle, zakupione za 6 zł/szt. na Allegro (wymontowane z nowych baterii do laptopa).
W ten sposób mam 15000 mAh a jak się uprę, i więcej.
Rozwiązanie może nie dla każdego, ale działa ;-)
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:30 

niebieski
o, dziękuję, w coś takiego właśnie bym szła :)

Jak wychodzą jakościowo zdjęcia? bo za aparat musiałby mi robić - czy z zoomem bardzo ziarniste zdjęcia wychodzą, czy jest możliwość zrobienia panoramy, jak z kolorami?
No i druga bardzo dla mnie ważna sprawa: obsługa klawiatury /pisanie długich notatek/ oraz bezproblemowe korzystanie ze stron www (nie lubię wersji mobilnych) -tutaj głównie strony bankowe czy możliwość łatwego przeszukiwania wyszukiwarek lotniczych /hotelowych, bo wcale nie tak łatwo z nimi na małych wyświetlaczach. I ostatnia rzecz - dobrze działający gps :D
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:36 

nie napisalas nadal gdzie lecisz...:)
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:38 
Awatar użytkownika

niebieski
jobi napisał(a):
Jedyne, co mnie wkurza, to wciskanie "na siłę" mobilnych wersji www przez serwisy - z rozdzielczością 1920x1080 nie ma to dla mnie sensu.

Polecam Chroma na androida. Ma bardzo przydatną funkcję, co się zwie "tryb komputerowy". Z tą opcją telefon serwisom "przedstawia" się jako pc, a nie telefon i wszystkie strony wyświetlają się pełnych wersjach.
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.

#171 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:41 

w najnowszych telefonach z androidem, chrome jest przegladarka standardowa
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:44 

niebieski
mkobyszewski napisał(a):
nie napisalas nadal gdzie lecisz...:)

z miejsc, w których ów tel by się przydał to jeszcze nie do końca terminowo zaplanowany powrót na Syberię zimową porą (Bajkał) oraz trochę cieplej - na Kubę :D

Kiew - sposób ten działa, acz i tak wyskakują propozycję pobrania aplikacji :|
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 25 Sty 2014 23:33 
Awatar użytkownika

niebieski
szarik napisał(a):
o, dziękuję, w coś takiego właśnie bym szła :)

Jak wychodzą jakościowo zdjęcia? bo za aparat musiałby mi robić - czy z zoomem bardzo ziarniste zdjęcia wychodzą, czy jest możliwość zrobienia panoramy, jak z kolorami?
No i druga bardzo dla mnie ważna sprawa: obsługa klawiatury /pisanie długich notatek/ oraz bezproblemowe korzystanie ze stron www (nie lubię wersji mobilnych) -tutaj głównie strony bankowe czy możliwość łatwego przeszukiwania wyszukiwarek lotniczych /hotelowych, bo wcale nie tak łatwo z nimi na małych wyświetlaczach. I ostatnia rzecz - dobrze działający gps :D

No niestety, ziarniste zdjęcia to standard dla typowej kamerki 13 MPx od twórców z obrębu "Wielkiego Muru".
I nie chodzi tu o zbliżenia, te będą możliwe, bo w końcu jest z czego zejść przy tak dużej rozdzielczości.
Na zewnątrz przy dobrym oświetleniu będzie dobrze (prawie każda kamerka da radę), ale w pomieszczeniach czy po ciemku - jest po prostu słabo. Filmy są za to przyzwoite i zawsze płynne, nawet przy zupełnym braku oświetlenia (np. nagrałem grę światła zabawki z cyrku i nagranie wygląda, jakby było specjalnie przygotowywane a to był spontan).
Ale też bez przesady - jakość nie jest czasem zadowalająca, ale też nie totalnie beznadziejna - powiedzmy poziom 2005-2008 rok w markowych telefonach.

Reszta parametrów super, bardzo fajna obudowa, można rozdzierać i ponownie składać w 2s i nic się nie dzieje, hahaha!
Samsungi serio się chowają, a mam ich parę i niespieszno mi do powrotu do nich (Galaxy S i amerykański Note).
No może poza Amoledem - brakuje mi go, ale z kolei w pełnym słońcu ekran IPS zdecydowanie wygrywa.
To, co dla mnie jest zupełnie wow, to format ekranu - wreszcie telefon jest długi, ale nie szeroki. Wchodzi łatwo do kieszeni spodni.
Przeglądając www, w dół łatwo przewinę, ale w bok to już extremum.
Książki czyta się super, tego pragnąłem.

Podobno Cubot T9 ma jakąś lepszą kamerkę (reszta parametrów to samo), kosztuje około 250 USD.

Ostatnio edytowany przez jobi, 25 Sty 2014 23:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 25 Sty 2014 23:40 

jak Kuba czy Sybera to ja jednak osobiscie wzialbym dobra lustrzanke i monopoda :) (sam wychodze z zalozenia, ze jak jade gdzies, i bedzie to moja jedyna podroz w zyciu w to miejsce, to zdjecia musza byc niezapomniane)
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 26 Sty 2014 00:33 

niebieski
Jobi, dzięki wielkie za info :)

mkobyszewski napisał(a):
jak Kuba czy Sybera to ja jednak osobiscie wzialbym dobra lustrzanke i monopoda :) (sam wychodze z zalozenia, ze jak jade gdzies, i bedzie to moja jedyna podroz w zyciu w to miejsce, to zdjecia musza byc niezapomniane)

Jeszcze do niedawna nie wyobrażałam sobie wyjazdu bez porządnego aparatu, ale mi przeszło i kręgosłup mi za to dziękuje ;)
Teraz robię parę pamiątkowych zdjęć telefonem, acz przyznam że zastanawiam się nad kupnem dobrej, malutkiej, lekkiej małpki na takie ciut lepsze jakościowo zdjęcia.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 26 Sty 2014 00:39 

niebieski
jobi napisał(a):
Przeglądając www, w dół łatwo przewinę, ale w bok to już extremum.
Książki czyta się super, tego pragnąłem.

telefon nie przewiduje obrotu ekranu?

no i do książek to jednak kindle /i na ładowaniu można oszczędzić ;)
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 26 Sty 2014 00:52 
Awatar użytkownika

niebieski
szarik napisał(a):
mkobyszewski napisał(a):

Jeszcze do niedawna nie wyobrażałam sobie wyjazdu bez porządnego aparatu, ale mi przeszło i kręgosłup mi za to dziękuje ;)
Teraz robię parę pamiątkowych zdjęć telefonem, acz przyznam że zastanawiam się nad kupnem dobrej, malutkiej, lekkiej małpki na takie ciut lepsze jakościowo zdjęcia.

Sprzedaj SGS3mini, sprzedaj tableta, sprzedaj aparat. Kup porządnego powerbanka, jakiegoś smartfona z wyżej półki i dokup sobie któryś z gadżetów:
- http://allegro.pl/teleskopowy-obiektyw- ... 18052.html (wersja budżetowa)
- http://www.e-fotojoker.pl/bezkorpusowy- ... -b-(czarny)-80039928-007

Oczywiście nie namawiam jakoś bardzo, ale tak czytając o Twoich potrzebach to taki zestaw byłby optymalny. Wydajny prądowo, objętościowo i wagowo. A do tego można zrobić w miarę godziwe fotki, ze świetnych miejsc w które się wybierasz (oj zazdroszczę, szczególnie tej syberii :( )

szarik napisał(a):
Kiew - sposób ten działa, acz i tak wyskakują propozycję pobrania aplikacji :|

To da się z kolei wyłączyć gdzieś w ustawieniach andka (Bo to systemowe, a nie zależne od przeglądarki). Nie pamiętam gdzie, ale chwila z wujkiem googlem powinna Ci dać odpowiedź

mkobyszewski napisał(a):
w najnowszych telefonach z androidem, chrome jest przegladarka standardowa

Od kitakata 4.4? Bo ja mam 4.3 i ciągle w standardzie jest jakiś syf, a nie przeglądarka.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 26 Sty 2014 01:09 

no to nie wiem co masz ja mam 4.3 i szybkiego chrome'a xD od momentu zakupu
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 26 Sty 2014 01:23 

niebieski
Kiew, fajne te linki, przyznam, że nawet nie słyszałam o takich rozwiązaniach :D

Co do porad: do przemyślenia. Telefonu sprzedać nie mogę, nie mój, służbowy (z zezwoleniem na użytek prywatny), aparat do sprzedania jak najbardziej, leży prawie nieużywany. Tabletu mi trochę szkoda bo śmiga aż miło i na nim na aero2 jadę (też narzekać nie mogę), mógłby pójść w odstawkę, ale najpierw musiałabym mieć zamiennik w postaci dużego smartfona (za dużo czasu w delegacjach spędzam i jest idealny w takich podróżach, laptopa wtedy nawet z torby nie wyciągam jak nie muszę). No i wtedy do smartfona któreś z polecanych przez Ciebie tych jakby obiektywów :)

Co do powerbanku poszukałam trochę w necie i znalazłam coś takiego jak Lepow stone lub u-stone, całkiem sporo obiecują.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 26 Sty 2014 12:50 
Awatar użytkownika

niebieski
@szarik oczywiście jak jak pisałem nie namawiam, także traktuj moją propozycję z przymrużeniem oka. Sam bym raczej się nie zdecydował na sprzedanie tableta i aparatu jakbym go już miał.

Ale to może być jakaś wskazówka na przyszłość, jak będzie planował rozwój stanu posiadania, bo z Twoich opisów brzmi to jak zestaw optymalny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość