Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 363 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 05 Kwi 2018 14:45 

srebrny
Indie (bo syf) i Chiny (bo Chinczycy), Malediwy (bo nuda). Niemcy (nie wiem czy sa fajne)

Islandie jak najbardziej polecam, wyjazd na tydzien to nie jest jakas ruina dla budzetu.

Afryka jest bardzo zroznicowana, mozna znalezc ciekawe miejsca, np RPA.
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#262 PostWysłany: 05 Kwi 2018 15:47 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Posprzątane, chwilowo zamykam dla ostudzenia emocji.
Ktoś kiedyś otworzy ;-)
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 08 Kwi 2018 22:20 
Site Admin

Otwieram, ale proszę trzymać się tematu i nie wkraczać z dyskusjami politycznymi

#264 PostWysłany: 08 Kwi 2018 23:21 

Indie - bo nie jestem koprofilem, nie podnieca mnie smrod i syf

Afryka - bo w zasadzie nic co mnie interesuje tam nie ma, wszystko i wiecej mam w innych krajach, nie lubię byc bankomatem, no moze RPA i gory

Korea pln - nie interesuje mnie szopka dla turystow

Rosja - zadupie/skansen w ktorym czas zatrzymal sie w miejscu jakies 30-40 lat temu, pisze o Rosji a nie zamknietych enklawach jak Moskwa, Petersburg, Yekaterinburg itp itd

USA - tak mam wize, tak bylem jeden raz na miech i tak wystarczy, stany sa hmm zacofane i jakies takie plastikowe, w wielu miejscach czas zatrzymal sie w miejscu i w zasadzie jada na marketingu ostro, standard slaby, jesli mialbym wrocic to tylko NYC albo San Francisco, najwieksze rozczarowanie to Las Vegas, przy Macao, Las Vegas to jakas pipidowka

+ Wszystkie kraje ortodoksyjnie muslimskie, nie pcham sie tam gdzie mnie nie chca

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 09 Kwi 2018 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 719
Kilometry: 1 172 291
srebrny
Przejrzałem ostatnie parę stron wātku ?
A może zmienić tytuł na “Jak nie wyleczyłem/am się z moich fobii i kompleksów czyli dlaczego lepiej nie wyjeżdżać z domu”.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#266 PostWysłany: 09 Kwi 2018 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Tu nie chodzi o fobie i uprzedzenia, ludzie podają miejsca, gdzie z różnych powodów nie chcą pojechać, co w tym złego, że ich krytykujesz?

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
Elmo Reserve lubi ten post.

#267 PostWysłany: 09 Kwi 2018 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 719
Kilometry: 1 172 291
srebrny
@eskie
krytykuję dlatego:

akson napisał(a):
Indie - bo nie jestem koprofilem, nie podnieca mnie smrod i syf

Afryka - bo w zasadzie nic co mnie interesuje tam nie ma, wszystko i wiecej mam w innych krajach, nie lubię byc bankomatem, no moze RPA i gory

Rosja - zadupie/skansen

Ludzie nie chcą gdzieś jechać z różnych powodów, mają prawo, ale po co wypisywać takie mądrości, że Rosja to zadupie albo wrzucać całą Afrykę z wyjątkiem RPA do jednego wora. Litości. A co mają Indie do koprofagii?

Ludzie mają prawo swoje "przemyślenia" wypisywać a ja mam prawo krytykować.

Inne kwiatki, wyprodukowane po równie głębokich medytacjach:

peta napisał(a):
Miejsca w których raczej nigdy nie zawitam ze względów finansowych bądź też mnie nie interesują:

Afryka - Cały kontynent w ogóle mnie nie interesuje, nie kręci. Jedynym miejscem, które chciałbym odwiedzić to Maroko.
Afganistan i kraje sąsiednie typu Pakistan, Iran itd. Zaliczam je do kategorii tych mniej bezpiecznych a zarazem mało ciekawych.

Pewnie jeszcze coś by się znalazło
O, na pewno...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#268 PostWysłany: 09 Kwi 2018 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
@sko1czek
On pisał o koprofilii, nie koprofagii ;)
 Profil Relacje PM off
sko1czek uważa post za pomocny.

#269 PostWysłany: 09 Kwi 2018 19:38 

@sko1czek, temat był założony przy założeniu, że ludzie czytając tytuł nie pogubią się łącząc jego dwie części:
- część znajdującą się przed drugim przecinkiem,
- część, która figuruje po drugim przecinku.

I to założenie okazało się błędne (w kilku przypadkach, które jednak wpływają na ogólny odbiór wątku).

Świadczy o tym pojawienie się tutaj Afganistanu, Pakistanu (ok, ja mówię, że Pakistan jest fajny, ale generalnie się tak nie uważa, bo powszechne myślenie to terroryści i nieprzepuszczanie kobiet w drzwiach). Sam wymieniłem Środkową Afrykę i poszedłem trochę na skróty, bo miałem na myśli Kenię i Tanzanię, a dopiero z tyłu głowy miga gdzieś Kongo i inne cuda, o których nikt nie pisze, że są fajne.
 PM off  

#270 PostWysłany: 10 Kwi 2018 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
le_szek napisał(a):
@sko1czek
On pisał o koprofilii, nie koprofagii ;)

Nie widzę większej różnicy w tym kontekście. To że w Indiach jest "trochę" brudno i jest dużo kup naprawdę nie oznacza że mieszkańców to podnieca, oni po prostu tak mają, ot co
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 11 Kwi 2018 23:05 

niebieski
...ale to nie znaczy, że musimy to pochwalać. Ja aksona w pełni rozumiem, mnie też te stolce irytowały. I wszędobylski śmietnik.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 11 Kwi 2018 23:47 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Zbanowany
Zdecydowanie Islandia, Chiny, Izrael i Australia.

Z drugiej strony dużo osób źle mówi o Rosji, Indiach czy USA a tam przypuszczam by mi się podobało.
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 14 Kwi 2018 20:24 
Awatar użytkownika

@sko1czek czy moja wypowiedź jest jakimś kwiatkiem, że wymagała cytowania?

Każdy ma swój powód dlaczego nie odwiedza poszczególnych miejsc, państw itd. Bardziej lub mniej błache, głupie ale jednak prywatne powody. Jeden zwiedza miasta, drugi zamki a trzeci siedzi w domu i ma wszystko w D...
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 14 Kwi 2018 22:27 

Zachód i Skandynawia.

Zdaję sobie sprawę, że tam jest całkiem fajnie, zabytki prezentują się wspaniale i to kawał historii europejskiej cywilizacji. Ale no nie ciągnie mnie. Ogólnie Zachód jest raczej daleko na mojej wish list. Składa się na to całkiem sporo powodów i widzimisię.

- przede wszystkim drogo, a autostopy, namioty i spanie na dworcach mnie nie jarają
- niedobre żarcie
- wciąż zostało mi mnóstwo miejsc do zobaczenia na Bałkanach
- mam ograniczone fundusze i czas, więc wolę je przeznaczyć na inne miejsca, które mnie bardziej interesują

Z "Zachodnich" (uznajmy, że chodzi o te spoza Bloku Wschodniego) miejsc, które "mówią, że są fajne" byłem:
- w Londynie
- w Barcelonie
- w Norymberdze
- w Wiedniu

W Londynie byłem ze trzy dni prawie 10 lat temu i w sumie z chęcią bym tam wrócił. W Barcelonie niestety na tzw. "wycieczce fakultatywnej" też z siedem lat temu, więc na dobrą sprawę nie zdążyłem posmakować miasta, ale nie zrobiło na mnie oszałamiającego wrażenia, choć jestem prawie pewny, że dzisiaj byłoby inaczej. No i Norymberga na tydzień 13 lat temu, do której mam szczególny sentyment, bo to było pierwsze moje miasto zwiedzone zagranicą. Wiedeń rok temu i nie oczarował mnie, choć architektura faktycznie ładna.

W zeszłym lipcu praktycznie przypadkiem spędziłem kilka godzin we włoskiej Wenecji i ku mojemu zaskoczeniu zdałem sobie sprawę, że wcale nie jest przereklamowana. Tym samym Włochy stały się planem awaryjnym na wrzesień, może ten, może przyszły, a może kiedyś tam. Pod warunkiem, że zahaczę o San Marino (bo tak).

No, ale zanim dojadę do Paryża, Beneluksu i tak dalej czekają mnie jeszcze kilkakrotnie Bałkany, Mołdawia, Gruzja i Kazachstan. Chyba, że gdzieś kiedyś trafi się coś ciekawego akurat gdy będę miał czas w akurat dobrej cenie, to nie wykluczam, nie będę się bronił się, ale priorytety mam na razie inne.

(chyba o to chodziło twórcy wątku? ;) )

#275 PostWysłany: 15 Kwi 2018 00:11 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 258 444
niebieski
1.Zakopane
2.Syberia
3.Paryż
4.Grenlandia
5.Afryka ( z malym wyjatkiem, który wcześniej był czesto wymieniany jako miejsce nie do zobaczenia właśnie, a ja mam w głowie właśnie taki trip wybrzeżem Morza Śródziemnego od Tunezji przez Algierię po Maroko i powiem nawet, że bardzo mnie tam ciągnie - nie wiem dlaczego, ale ciągnie).

#276 PostWysłany: 15 Kwi 2018 08:54 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 542 477
platynowy
@kawon30 z tym tripem to możesz mieć problem bo z tego co pamiętam Maroko i Algieria nie mają otwartych przejść lądowych

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 15 Kwi 2018 10:06 

@kawon30, a powody? Szczególnie obecność Syberii na Twojej liście mnie ciekawi. :)
 PM off
cccc lubi ten post.

#278 PostWysłany: 15 Kwi 2018 11:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@kawon30, a moglbys podac powod czemu wymieniles Grenlandie?
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 15 Kwi 2018 19:30 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 258 444
niebieski
Syberia i Grenlandia bo zimno i jakoś mnie nie ciągnie, nie wiem dlaczego ale nie chcę tam być. Co do Syberii to dodatkowo insekty jak wróble, podczas tego ich krotkiego lata.

#280 PostWysłany: 15 Kwi 2018 19:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@kawon30, dzieki za info, nawet sobie nie wyobrazasz, jak ja tesknie za Grenlandia w zimie.
Pojedz kiedy sam sie przekonasz.
Sam widok zorzy polarnej powala z nog i wtedy nie odczuwasz zimna. :)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 363 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 76 gości