Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Wrz 2016 14:18 

Masz wyzej juz odpowiedz. Nie bedzie problemu. Jeśli ktos zapyta, wystarczy odpowiedziec, że o wize bedziesz sie starac na lotnisku w Teheranie.
 Profil Relacje PM off  

Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍 Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍
Grudniowy relaks w Dominikanie 🌴🏖️ All inclusive w 4* hotelu za 5367 PLN Grudniowy relaks w Dominikanie 🌴🏖️ All inclusive w 4* hotelu za 5367 PLN
#62 PostWysłany: 08 Mar 2017 12:24 

witam, czy ktos kto był w tym roku orientuje sie jaki jest koszt VoA na lotnisku w Teheranie? czy to prawda, że cena wzrosła z 50 do 75? oczywiście nie trzeba płacić w EUR ale można w USD również?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 08 Mar 2017 18:06 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
Masz wszytko wyzej, warto najpierw przeczytac watek, znaim zada sie pytanie :)

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 08 Mar 2017 18:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#64 PostWysłany: 08 Mar 2017 18:14 

Pytanie czy nie wzrośnie po irańskim Nowym Roku, a ten już niedługo ;)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 08 Mar 2017 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
Jak pisalam wczesniej, jest mozliwosc w czerwcu otrzymania wizy bezplatnie. Bow zwiazku z ich jakims swietem mozna przyjechac jako pielgrzym. Nie znam szczegolow :)

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 08 Mar 2017 19:12, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 09 Mar 2017 13:03 

nie rozumiem niektórych ludzi na tym forum jak Ciebie @‌Antia‌ ... i Ciebie @‌stalk3r‌ ... czy wielki problem by Ci sprawiło odpowiedzieć normalnie zamiast z bólem p... żebym sobie poszukać? To może ty przeczytaj poprzednie wątki i moje pytania, bo pytałem o dwie rzeczy, których nie ma nigdzie w poprzednich wątkach, proszę jeszcze raz - specjalnie dla Ciebie, bardziej czytelnie:

A) czy ktoś był W TYM ROKU i jaka obecnie jest opłata (bo na stronie ambasad często są nieaktualne informacje)
B) czy opłata musi byc w EUR czy tyle samo wynosi w USD

i nowe pytania, wydostawał się ktoś po północy z lotniska? Czy jedyną opcją będzie taxi (plus ewentualne łapanie w nocy na zmęczonego busa?)
 Profil Relacje PM off
polak lubi ten post.

#67 PostWysłany: 09 Mar 2017 13:20 

Loty: 452
Kilometry: 640 852
Wiza na lotnisku w Teheranie kosztuje 75 EUR- stan na 13.02.2017
(W USD kosztuje więcej choć nie pamiętam sumy- generalnie wg. międzynarodowego przelicznika EUR/USD).

Należy pamiętać o obowiązkowym ubezpieczeniu- nam "uznano" ERV z dodatkowym PDF w języku polskim i angielskim że ubezpieczenie obejmuje również Iran (by uniknąć lokalnego ubezpieczenia na lotnisku).

Korzystaliśmy niestety z Taxi do centrum za 700 tyś IRR (najgorsi taksówkarze i najdroższe Taxi w Iranie)
Od kwietnia ma ruszyć metro z IKA do centrum (nie znam szczegółów)
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 09 Mar 2017 13:48 

@‌Collector582‌ dzięki za wreszcie spoko wyczerpującą odpowiedź... niestety globtroterzy, bekpakersi i inni zdobywcy kolosów są zbyt spięci swoimi personami...

co do metro to podobno jest obsuwa i bedzie w wakacje/po

taki przez neta rezerwowane kosztuje 800.ileś więc wsumie z lotniska bardziej sie opłaca...
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 09 Mar 2017 15:40 

Loty: 452
Kilometry: 640 852
NA IKA są najdroższe taksówki w całym Iranie.
Za 800 tyś IRR jest taxi-bus więc jeżeli grupa liczą powyżej 3 osób to zaczyna to lepiej wyglądać.
Niestety prawie wszystkie przyloty z Europy są w nocy gdy nie ma specjalnych alternatyw.
Koło północy ląduję Kijów i Azer z Baku. Później w środku nocy kolejno: KL, LH, AZ, ST, SU i A3.

PS. W drodze z IKA do hotelu w centrum nasz taksiarz w korku wjechał lekko w tył poprzednikowi pchającemu sie na centymetry, po chwili ktoś nas w tył lekko stuknął. Kierowca nawet nie wysiadł...pchaliśmy się dalej wg. starej zasady: kto ma silniejsze nerwy ten jedzie :P

Ostatnio edytowany przez Roku, 28 Lis 2017 21:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 10 Mar 2017 09:58 

spoko, jestem średnim fanem nocnych taxi... w Kambodży zepsuła nam się auto w środku niczego, a w Gruzji koleż nas prawie zabił ni stąd ni z owąd zjeżdzając na lewy pas...
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 18 Mar 2017 18:49 
Awatar użytkownika

Hej wszystkim!

W tym roku chciałabym lecieć do Iranu, ale mam pewien problem: pieczątka z Izraela w paszporcie! :/ Pieczątkę dostałam w 2010r. paszport jeszcze ważny, więc nie pozostaje nic innego, jak tylko wymiana paszportu.
I tu moje pytanie: czy jest jakiś wymóg ile miesięcy przed przylotem do Iranu mój paszport musi być ważny, czy np. mogę wymienić sobie paszport np. 2 miesiące przed datą przylotu do Iranu? Czy lepiej to zrobić wcześniej?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 18 Mar 2017 19:54 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Nie ma wymogu, aby paszport miał rok, dwa lub siedemnaście.

#73 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:31 

niebieski
Z tego co wyczytałem wiza kosztuje 75 euro albo 81 dolarów.I ja wlasnie mam zamiar płacić w dolarach.Nie będą robili problemów z drobnymi-Znaczy jak im dam 200 za 2 osoby ,to mi normalnie wydadzą czy trzeba mieć równe?

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie trzeba mieć równo, wydają, kumpel dał im 100USD i dostał resztę.

#75 PostWysłany: 04 Maj 2017 14:51 

Cześć.

W czerwcu wracam z Malezji do Polski przez Teheran. Mam tam przesiadkę do innego przewoźnika co wiąże się z odebraniem bagażu i nadaniem go ponownie. Czy orientujecie się jak wygląda sytuacja w przypadku wizy transferowej ? Domyślam się, że nie powinno być większego problemu jak wszyscy piszecie, jednak jaka jest aktualna opłata za transfer? I Jedna osoba wspominała coś o darmowym wejściu w czerwcu z powodu świeta i pielgrzymek. Najprawdopodobniej chodzi o ramadan który zaczyna się 25 maja i trwa miesiąc. Czy ktoś coś wie na ten temat?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 15 Maj 2017 20:17 

niebieski
Info jeszcze cieple! (zaslyszane na: gdziebadz) koszt 82$ na osobe na 30 dni.
Arekkk uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 23 Lip 2017 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Hej,
w internecie znalazłem informacje, że linie lotnicze Germania nie wpuszczają na pokład osób bez wizy irańskiej w paszporcie. Ktoś leciał może z SXF do Teheranu? Zastanawiam się czy nie wyrabiać wizy w ambasadzie lub lecieć innymi liniami.

Tutaj twierdzą, że jest możliwe wyrobienie VOA:

http://www.timaticweb2.com/integration/ ... 4e243d5d8e
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 23 Lip 2017 14:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@qras
Prawdopodobnie nie bedzie problemu, ale na wszelki wypadek zadzwon na infolinie i zapytaj, albo napisz maila so linii Germania. ;)
W tym linku co podales, po wpisaniu Iranu rzeczywiscie podaja, ze wize mozesz zalatwic na lotnisku w Teheranie.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
qras lubi ten post.

#79 PostWysłany: 01 Sie 2017 17:15 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Cytuj:
Dear Passenger, thank you for your mail. You need to have your visa before you leave on Germania flights at check in.
Have a nice flight.

Odpowiedź od Germanii.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#80 PostWysłany: 03 Sie 2017 00:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
qras napisał(a):
Odpowiedź od Germanii.

Dzieki za info, przyda sie innym, pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość