Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@joael
Co polecasz w Breści? Ludzie mówią, że tam nic nie ma, dziura taka.

Sztos❗ Bilety do Barcelony, Katanii za 152 PLN 🔥 Loty na Maltę za 160 PLN 🔥 Sztos❗ Bilety do Barcelony, Katanii za 152 PLN 🔥 Loty na Maltę za 160 PLN 🔥
All inclusive na Teneryfie za 2099 PLN 🍸🥂 Tygodniowa wycieczka z Warszawy 😎🤗 All inclusive na Teneryfie za 2099 PLN 🍸🥂 Tygodniowa wycieczka z Warszawy 😎🤗
#402 PostWysłany: 28 Lut 2018 21:40 

Noo,też jestem ciekawa.Co w Bresci ?Mam w planie noclegi w tym mieście ,że względu na zwiedzania dalsze ,w różne strony pociągami lub autobusami.( Brak prawa jazdy)
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 01 Mar 2018 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 750 868
niebieski
Cała starówka jest warta spędzenia tam popołudnia, do tego zamek. Wykopaliska archeologiczne wpisane na listę UNESCO. Jest co zobaczyć. Ja niestety na zamku nie byłem bo dzień wcześniej był maraton i tam była meta. Zbierali graty i wstęp był niemożliwy. Więc następnym razem.

Spałem w Novotelu. Jak na włoskie realia super śniadanie (i jajecznica nie z proszku!)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#404 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Starówka w Bresci też bardzo nam się spodobała pomimo tego, że wpadliśmy tam tylko na chwilkę.

Załączniki:
DSC01330.JPG
DSC01330.JPG [ 292.61 KiB | Obejrzany 1234 razy ]
DSC01329.JPG
DSC01329.JPG [ 240.42 KiB | Obejrzany 1234 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#405 PostWysłany: 02 Mar 2018 12:06 

Piękne,typowo włoskie.
Kocham Włochy. :D
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 04 Mar 2018 20:35 

W Bergamo na lotnisku będziemy o 21 w piątek, w tym mieście też spędzimy pierwszą noc, powrót mamy w poniedziałek o 13 z tego samego lotniska.
Pytanie, czy poniższa kolejność odwiedzenia tych miejscowości ma sens? Nie chcemy latać z językiem na brodzie i tylko odhaczać kolejne miejsca. Czy gdzieś warto zatrzymać się na dłużej i zrezygnować z innego miasta?
Sobota: pół dnia lub do 15/17 chcemy spędzić w Bergamo, aktywnie na nogach zamiast sączyć wino przez cały dzień i zobaczyć jedną lub dwie uluczki. Wieczorem udać się do lecco gdzie wieczorem pospacerujemy(może lepiej inne miasto np Varenna na wieczorny spacer?) i będziemy tam też nocować.
Niedziela z samego rana kontynuacja Lecco>Varenna>Bellagio>Menaggio.
Poniedziałek rano: brak pomysłów.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 04 Mar 2018 21:35 

Polecam w Bellano.To miasteczko za Varenna piękne wodospady.Orrido di Bellano.
Wyjątkowa sceneria.Bilet chyba 3 e kosztuje.Z tym że ja byłam w maju.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
zulu uważa post za pomocny.

#408 PostWysłany: 04 Mar 2018 21:52 

Również będziemy w maju :) 11-14
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 05 Mar 2018 09:54 

Aha.Bo zimą jakoś ten wodospad jest zamknięty Zresztą na stronie można przeczytać godz wejść.
Jak dla mnie i koleżanki te wodospady zrobiły ogromne wrażenie.Sceneria jak w dżungli.Mozna zreszta popatrzeć na zdjęcia w internecie.Te wodospady są mało popularne.Wiekszosc ludzi odwiedza Varenna,Bellagio i Mellagio.A Bellano też jest ładne ,sa piekne widoki na jezioro.
a jeszcze powyżej wodospadu gdy się z niego wyjdzie,schodami do góry jest duży stary cmentarz.Przepiekne grobowce,figury.Noo miejsce to bardzo nam się podobało.Choc nie mieliśmy w planach zwiedzać cmentarzy. :lol:

Jako że będziecie w pięknym miesiącu maju to w Bellagio sa przepiekne ogrody Melzi.Jak lubicie.Och my tam spędziłyśmy kilka godz.Ale musi być piękna widoczność .Wtedy to ma sens.

Pozdr.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#410 PostWysłany: 05 Mar 2018 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 185 501
niebieski
@Kamil Lasek
Ja bym proponowała ostatni nocleg również wziąć w Bergamo. Zamieniłabym również kolejność zwiedzania tak by w Bergamo spędzić niedzielny wieczór i poniedziałkowe przedpołudnie. Zwykle miasto wylotowe wolę sobie zostawić na koniec by w razie nieprzewidzianych okoliczności nie denerwować się czy zdążę na lot ;) Biorąc ostatni nocleg w Bergamo będziecie mieli też możliwość zobaczyć to miasto i w wieczornej i w dziennej odsłonie, bo po przylocie o 21 to nie wiem czy będzie się Wam chciało ruszyć gdzieś dalej w miasto. Wtedy w sobotę rano ruszałabym do Lecco i je zwiedziła. A po kilku godzinach jechała bym dalej do Varenny i stamtąd zwiedzała okolicę.
 Profil Relacje PM off
Kamil Lasek uważa post za pomocny.

#411 PostWysłany: 05 Mar 2018 11:04 

niebieski
Będąc w Lecco sugeruję, jeśli będzie dobra pogoda, wjazd na Piani D'Erna i koniecznie przemyślcie czy nie opłaci się Wam zakup biletu io viaggio ovunque in Lombardia
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 05 Mar 2018 18:28 

@Cicha_Woda genialny pomysł! Tak też zrobimy :) czy w takim wypadku cała sobota wystarczy na wymienione przeze mnie miasta? Czy jednak coś pominąć a może jeszcze zostanie czasu na jakieś dodatkowe?
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 05 Mar 2018 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Wystarczy bez problemu, pisałem Ci o tym na poprzedniej stronie (w Twoim przypadku odpada dojazd Bergamo-Lecco i z powrotem czyli około 1,5-2 h). Czasu zostanie na przykład na zamek w Varennie albo spokojne siedzenie we wspomnianym ogrodzie.
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#414 PostWysłany: 05 Mar 2018 20:57 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 185 501
niebieski
Jest dokładnie tak jak pisze @le_szek - cała sobota spokojnie wystarczy na zwiedzenie Lecco, Varenny (z zamkiem - mi niestety już na to zabrakło czasu) oraz Bellagio. Zostaje znaczna część niedzieli na inne miejsca. W maju to już raczej będzie pełny rozkład promów, więc z Varenny będziecie mogli popłynąć nawet do miasteczka Como i je zwiedzić. A stamtąd jest autobus do Bergamo linii nr C46.
Wątek o promach na jeziorze Como jest tu:
jezioro-como-prom-ceny,1227,110543&p=1027870&hilit=como#p1027870
 Profil Relacje PM off

#415 PostWysłany: 07 Mar 2018 09:09 
Awatar użytkownika

srebrny
@Kamil Lasek
W mojej starej relacji masz pełno opisów i zdjęć z większości polecanych ostatnio atrakcji (nie ma Bellano i wodospadów, bo wtedy jeszcze nie wiedziałem o nich).
Jest też sporo informacji o komunikacji w rejonie. Można dowolnie wybierać i układać sobie własne plany.

polnocne-wlochy-jezioro-como-final-le-turyn-powrot,1506,60978
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 19 Mar 2018 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 243
Kilometry: 424 024
złoty
Cześć!
odświeżam temat. Sporo stron, sporo opinii, różne priorytety i różne ekipy planujące wyjazd.
Jedziemy we 2, młoda parka. W Bergamo meldujemy się we wtorek rano (czerwiec), odlatujemy ok. 16 w sobotę.

Sporo z Was poleca samochód, jednak druga połowa odradza. Chcielibyśmy trochę pojeździć, nie siedzieć w 1 miejscu zbyt długo i chcielibyśmy sporo zobaczyć.
Panujemy spędzić cały dzień po przylocie w Bergamo i następnego dnia ruszyć na północ do Lecco/Como/Varenna/może Lugano? Nad jeziorami chcemy spędzić 2 noce (warto?) i stamtąd ruszyć do Mediolanu na cały jeden dzień. W sobotę powrót do Bergamo, szybka pizza i powrót do PL.

Byłbym wdzięczny za pomoc i Wasze opinie.

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 19 Mar 2018 15:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@wasil10
A jakie argumenty żeby nie brać samochodu ma druga połowa?

#418 PostWysłany: 19 Mar 2018 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 243
Kilometry: 424 024
złoty
W innych działach "transport" itp. natknąłem się na sporo opinii, że dużo lepiej jest podróżować pociągiem. Trafiłem także na podparcie tej tezy, ale nie mogę już dorwać tych postów.

Zresztą 2/3 tego tematu, to same wypowiedzi o pociągach, rozkładach itp.

Stąd też moje pytanie, skąd tak duże zainteresowanie tym typem transportu?

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 19 Mar 2018 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
@wasil10 częste pociągi np. co 1 h + bilet "io viaggio ovunque in Lombardia" w który pozwala na jazdę wszystkimi środkami komunikacji publicznej: autobusy, pociągi, kolejki linowe, metro, tramwaje i statki na jeziorze Iseo na terenie całej Lombardii.
 Profil Relacje PM off
wasil10 lubi ten post.

#420 PostWysłany: 19 Mar 2018 16:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@wasil10
Jak nie przeraża Was chodzenie to bez samochodu się obejdziecie. Na forum jest sporo pytających o poradę z gotowymi planami i na pewno tymi planami możecie się sugerować. Jakby Was była czwórka to wtedy można by pomyśleć o samochodzie ale we dwójkę to nie warto.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości