Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 12 Lis 2017 20:54 

Ja także w maju kupowałam 7 dniowym bilet na Lombardię.Ale na dworcu w Bergamo,po przyjeździe z lotniska w Bergamo.Ja płaciłam gotówką,więc kupowałam w kiosku przy dworcu.trzeba było dowód osobisty pokazac,,bo na bilecie było imię i nazwisko moje wpisane.To naprawdę nic trudnego.Wystarczy kilka słów po angielsku aby się o bilecie dogadać.
 Profil Relacje PM off  

Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍 Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍
Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩 Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩
#382 PostWysłany: 21 Sty 2018 14:06 

To będzie moja trzecia wizyta w Bergamo. Za pierwszym razem, oprócz miasta, odwiedziłem Lecco, Bellagio i Varenę. Drugim - Alzano.
Tym razem mam plan zatrzymać się w Como.
Szukając połączenia na stronie Trenitalii wyskoczyło mi połączenie kolejowe z przesiadką w Mediolanie. Na dodatek [szczęście:)] muszę zmienić także dworce.
Możecie mi doradzić, czy taka wycieczka ma w ogóle sens? Różnica w cenie biletu między przesiadką w Monzy, a Mediolanem jest nieznaczna. Chodzi mi o to, że całą podróż muszę zamknąć w czasie 6 godzin, co daje mi około 3,5 na spacer po Mediolanie.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Przykładowa trasa spaceru
Mediolan.png
Mediolan.png [ 628.47 KiB | Obejrzany 1227 razy ]
Komentarz do pliku: Bergamo - Como z przesiadką w Mediolanie
Tren.png
Tren.png [ 30.5 KiB | Obejrzany 1227 razy ]

Ostatnio edytowany przez MarBlo, 21 Sty 2018 14:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Kamil Lasek lubi ten post.

#383 PostWysłany: 21 Sty 2018 14:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Taki czy inny spacer po Mediolanie jest przyjemny, niektórzy na tym forum twierdzą, że w tym mieście atrakcji jest akurat na kilka godzin ;) , zatem chyba warto.
Ja ze swej strony zawsze polecam wejście na dach katedry :) .

Tylko wtedy, gdy się śmieję...

Ostatnio edytowany przez Stasiek_T 21 Sty 2018 14:32, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
MarBlo lubi ten post.
docent82 uważa post za pomocny.

#384 PostWysłany: 21 Sty 2018 14:19 

No to się popisałem :oops:
Dzięki za uwagę:)
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 21 Sty 2018 18:17 

Jakim autobusami można się dostać z lotniska Bergamo do centrum Bergamo, (np. dworzec autobusowy) ok. godziny 22?
Jak wygląda transport publiczny o takiej porze? Poproszę o linki do przewoźników w miarę możlwości :)
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 21 Sty 2018 18:34 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
Autobus A1 jedzie min. na dworzec kolejowy w Bergamo, koszt około 2euro. https://www.atb.bergamo.it/en/atb-netwo ... irport-bus
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 22 Sty 2018 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Jak wygląda kwestia dojazdu do Bergamo z lotniska w okolicach północy?
Z tego co wyczytałem bo w grę wchodzi tylko taxi. Macie może jakiś tani, sprawdzony sposób żeby dostać się do centrum?

#388 PostWysłany: 22 Sty 2018 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 567
Kilometry: 992 393
złoty
google maps okazuje o 00.30h autobus nr 1
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 22 Sty 2018 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
@Oszukani

W zależności od dnia tygodnia tak jak pisze @marcin.krakow jest to 0:30 +/- (bardziej plus) 2-3 minuty
tu masz szczegóły ale to jest rozkład zimowy https://www.atb.bergamo.it/user/downloa ... us_WEB.pdf Po tej godzinie pozostaje but lub taxi
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 19 Lut 2018 22:36 

Dwa pytania o okolice bergamo:
Czy gdzieś niedaleko jest opcja dojechania i zobaczenia fajnych widoków jeśli chodzi o Alpy? Ewentualnie jakaś fajna kolejka.
Czy w Lecco są rejsy łódkami etc. Po jeziorze lub gdzieś dalej?
Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 19 Lut 2018 22:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kamil Lasek
- Alpy widać już z płyty lotniska więc tylko Twoje własne poczucie estetyki decyduje czy już jest fajnie czy może trzeba trochę podejść
- są ale tylko po jeziorze; inaczej w lecie a inaczej w zimie. musisz zobaczyć rozkład ( :arrow: google).
4 ludzi lubi ten post.
Kamil Lasek uważa post za pomocny.

#392 PostWysłany: 20 Lut 2018 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 185 501
niebieski
@Kamil Lasek jak masz cały dzień to proponuję pojechać pociągiem do Lecco (kursują co godzinę), a następnie kolejnym pociągiem do Varenny (kursują raczej co godzinę, ale czasem jest dwugodzinna luka). Z Varenny można popłynąć promem do Bellagio lub Menaggio czy Cadenabbi. Rejsy są również zimą - dość często, bo co 30-75 minut. Trzeba sprawdzić na rozkładzie. Bilet powrotny Varenna-Bellagio kosztuje 9,2 euro. W czasie od 8 rano do 18 zobaczyłam właśnie Bellagio, Varennę oraz Lecco. Przy braku czasu można zrezygnować z tego ostatniego miasta. Startowałam z dworca w Bergamo o godzinie 8, a ok. 18 byłam z powrotem na stacji kolejowej w Bergamo.
Załącznik:
Promy z Bellagio.JPG
Promy z Bellagio.JPG [ 106.25 KiB | Obejrzany 884 razy ]

Załącznik:
Varenna przy promie.JPG
Varenna przy promie.JPG [ 123.03 KiB | Obejrzany 884 razy ]

Załącznik:
Jez_Como.JPG
Jez_Como.JPG [ 43.93 KiB | Obejrzany 884 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#393 PostWysłany: 20 Lut 2018 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Kamil Lasek napisał(a):
Dwa pytania o okolice bergamo:
Czy gdzieś niedaleko jest opcja dojechania i zobaczenia fajnych widoków jeśli chodzi o Alpy? Ewentualnie jakaś fajna kolejka.

Kolejka na Piani d'Erna, ze stacji w Lecco trzeba podjechać autobusem do dolnej stacji.

Cicha_Woda napisał(a):
W czasie od 8 rano do 18 zobaczyłam właśnie Bellagio, Varennę oraz Lecco. Przy braku czasu można zrezygnować z tego ostatniego miasta. Startowałam z dworca w Bergamo o godzinie 8, a ok. 18 byłam z powrotem na stacji kolejowej w Bergamo.

W zeszłym roku startując z Bergamo około 9.00 zobaczyliśmy Lecco, Piani d'Erna, Varennę (bez zamku), Bellagio i Menaggio - w tym ostatnim w sumie byliśmy króciutko. Do Bergamo wróciliśmy około 21.00.
 Profil Relacje PM off

#394 PostWysłany: 27 Lut 2018 21:45 

@le_szek a czy jest jeszcze inna miejscówka w rejonie Bergamo>Lecco itd która pozwala na takie widoki jak po wjeździe kolejką Piani d'Erna?
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 27 Lut 2018 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 185 501
niebieski
W mieście Como można wjechać kolejką do wioski Brunate, skąd są fajne widoczki za jezioro Como. A przynajmniej fajnie wyglądają na goole street view, bo na żywo to nie miałam okazji ich zobaczyć ;) Mam nadzieję, że jeszcze :D
 Profil Relacje PM off

#396 PostWysłany: 27 Lut 2018 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Nad Como jest jeszcze co najmniej jedna kolejka linowa - ktoś tu o niej pisał, ale nie pamiętam gdzie dokładnie (oprócz tego, że jestem prawie pewien, że było to w okolicy "lewej" odnogi), jeśli mi się nie pokiełbasiło - jest znacznie bardziej pionowa niż ta na Piani d'Erna.
 Profil Relacje PM off

#397 PostWysłany: 27 Lut 2018 22:03 

Dodam od siebie, że warto przespacerować się ze stacji funicolare do Faro Voltiano. Jest tam taras widokowy, skąd jest piękny widok na Alpy i jezioro. Można wejść także na wieżę, jak komuś za "mało" wrażeń.
A po spacerze polecam wizytę w Pizzeria Osteria Il Faro - dobre jedzenie w niezłej cenie.

Załączniki:
www.google.de.png
www.google.de.png [ 157.81 KiB | Obejrzany 731 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#398 PostWysłany: 27 Lut 2018 22:48 
Awatar użytkownika

niebieski
le_szek napisał(a):
Nad Como jest jeszcze co najmniej jedna kolejka linowa - ktoś tu o niej pisał, ale nie pamiętam gdzie dokładnie (oprócz tego, że jestem prawie pewien, że było to w okolicy "lewej" odnogi), jeśli mi się nie pokiełbasiło - jest znacznie bardziej pionowa niż ta na Piani d'Erna.

Jest jeszcze kolejka Agregno-Pigra,

https://goo.gl/maps/Euxri8DGhoz

ale dojazd komunikacją publiczną z Bergamo może być trochę trudniejszy.

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off
le_szek uważa post za pomocny.

#399 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:29 

Ja jechałam właśnie ta kolejka Argegno - Pigra.Piekne widoki z góry.Jechalam na ten bilet.mialam 7 dniowy.Mielismy po tamtej stronie dwa noclegi w Argegno właśnie.Kto lubi piękne ogrody .gdy już nadejdzie wiosna to proszę pozwiedzac ogrody Balbianella w Lenno.lub po drugiej stronie jeziora ogrody Melzi .Przecudowne . :)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#400 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:54 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 750 868
niebieski
Ja tydzień temu przyleciałem po raz 6 do Bergamo, wynająłem auto jak zwykle w Goldcar (bez najmniejszych komplikacji) i objechałem w 3 dni Iseo, Brescię (polecam), Mantovę, Parmę, zamki koło Parmy, Cremonę.

Z zamków szczególnie polecam Torrechiara oraz miasteczko z zamkiem Fontanellato.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości