Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 07 Lip 2013 23:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ostatnio jest lepiej, kilka minut.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#122 PostWysłany: 08 Lip 2013 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
dmirstek napisał(a):
Ostatnio jest lepiej, kilka minut.

Ale to nie znaczy, że innym razem będzie tak samo :P Od czasu jak Konstalnet przejął kontrolę co jakiś czas są wpadki.
No chyba, że limit wpadek się im już wyczerpał ...

#123 PostWysłany: 08 Lip 2013 01:08 

Może to głupie pytanie, ale dla mnie sprawa nie jest oczywista :oops: Jak wcześnie przed lotem można przejść kontrolę bezpieczeństwa i dostać się do strefy odlotów? Przykładowo czy przy porannym odlocie z BCN można ją przejść wieczorem, żeby spokojnie się wyspać na tamtejszych wygodnych ławkach przy bramkach?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 08 Lip 2013 01:19 

niebieski
semp napisał(a):
Może to głupie pytanie, ale dla mnie sprawa nie jest oczywista :oops: Jak wcześnie przed lotem można przejść kontrolę bezpieczeństwa i dostać się do strefy odlotów? Przykładowo czy przy porannym odlocie z BCN można ją przejść wieczorem, żeby spokojnie się wyspać na tamtejszych wygodnych ławkach przy bramkach?

wszystko to zależy od celników/ochroniarzy...
nam kiedy udało się właśnie ich przekonać koło północy, a nasz lot był z samego rana (koło 6)
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 08 Lip 2013 01:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Co do zasady rzadko się to udaje, bo skoro nie ma odlotów między 23 a 6 rano, to nie potrzbują tam ludzi, którzy mieliby się plątać.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 08 Lip 2013 15:59 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
Mam takie pytanie: mam wykupiony lot z Singapuru do Yogyakarty AirAsia, ale musze zmienic plany, odlaczyc sie od wycieczki, ktora leci tym samym lotem i wrocic na jeden dzien do Kuala Lumpur i chce stamtad poleciec do Yogyakarty. Biletu nie anuluje jak rozumiem, wiec moje pytanie czy majac wykupiony lot z Singapuru do Yogyakarty moge nadac bagaz rejestrowany (ktory mi przysluguje, bo go wykupilem), a nie poleciec? Moi znajomi (ktorzy leca tym lotem co moj bagaz) odebraliby bagaz w Yogyakarcie a ja mialbym spokoj i moglbym na luzie pojechac do KL zalatwic sprawe z podrecznym. Ma to sens?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 08 Lip 2013 16:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Bagaz nie poleci bez pasazera.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 08 Lip 2013 16:20 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
m3lm4k napisał(a):
Bagaz nie poleci bez pasazera.

No właśnie, a z czego to wynika? I jeśli ktoś nada bagaż i "zgubi się" na lotnisku, to muszą grzebać w luku, żeby go zostawić? :)
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 08 Lip 2013 16:26 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Z przepisów. Po tragedii nad Lockerbie wprowadzono przepis, że bagaż nie może lecieć bez pasażera (wyjątkiem jest RUSH, czyli bagaż zagubiony, który leci do pasażera).

ciacho_majonez napisał(a):
I jeśli ktoś nada bagaż i "zgubi się" na lotnisku, to muszą grzebać w luku, żeby go zostawić? :)

Zgadza się.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 08 Lip 2013 17:00 

Dlatego też zawsze czekają dosyć sporo na Final Call jeśli pasażer ma bagaż.
Kilka razy mi się to zdażyło, o ile w ATRach szukanie bagażu zajęło chwilkę, to o tyle w dużych samolotach, na długich trasach gdzie zazwyczaj każdy ma bagaż - nie jest to takie proste.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 08 Lip 2013 23:17 

Loty: 248
Kilometry: 373 049
niebieski
Mam zarezerwowane loty: Katowice-Kijow i Kijów-Kutaisi w Wizzairze. Chcąc odprawić się na pierwszy lot wpisałem wszystkie dane z paszportu i bez problemu odprawiłem się online oraz wydrukowałem kartę pokładową z danymi paszportu. Natomiast jeśli chodzi o lot nr 2 odprawa online wyglądała jak dla lotu w Schengen, nie poproszono mnie o żadne dane, a na karcie pokładowej nie ma numeru paszportu, ani jego daty ważności. Czy wszystko jest okej?
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 08 Lip 2013 23:52 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
ciacho_majonez napisał(a):
Co do zasady rzadko się to udaje, bo skoro nie ma odlotów między 23 a 6 rano, to nie potrzbują tam ludzi, którzy mieliby się plątać.

A co jesli samolot, ktorym lece laduje ok 22, a nastepny mam ok. 6 rano? Pozwola zostac w strefie bezclowej? Sprawa dotyczy lotniska w Warszawie, oba loty w strefie Schengen.

#133 PostWysłany: 09 Lip 2013 00:03 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Tulcia napisał(a):
semp napisał(a):

Wiele już było tutaj relacji, że można tak zrobić jak chcecie. sam od pierwszej do 3 męczyłem się w części ogólnodostępnej a security czynne było całą dobę. Byliśmy w zeszłym roku we wrześniu.

Temat postu: Bagaż podręczny WIZZ
#134 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:30 

Witam,

Czy jeśli mam wykupiony większy bagaż podręczny(15E) w WIZZ to czy dodatkowo mogę zabrać mniejszy bezpłatny?
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:32 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
nie.

szukaj na forum zanim zadasz pytanie, bo większość pytań się powtarza

dodatkowo ze strony Wizz:
Cytuj:
Wizz Air oferuje możliwość przewozu bagażu podręcznego w dwóch opcjach, ale ściśle przestrzega zasady „jeden bagaż podręczny na pasażera”.

http://wizzair.com/pl-PL/useful_information/baggage#2
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:49 

dzięki. Następnym razem będę bardziej skrupulatny.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Lot z przesiadką
#137 PostWysłany: 11 Lip 2013 16:34 

Hej!
Niezbyt się orientuję w temacie tanich lotów, zakupu korzystnych biletów itd, (zresztą niezbyt lubię przebywać w samolocie :P) ale we wrześniu muszę dostać się do Hiszpanii. Znalazłam sobie w miarę korzystny lot Wizzarem do Paryża i stamtąd już Ryanairem do Sewilli. Jako, że jadę tam na pół roku będę miała dość sporo bagażu.. i tu moje pytanie czy wykupując bilet na pierwszy lot i uiszczając opłatę za bagaż w Wizzarze, będę musiała również zapłacić za niego w Ryanairze? Trochę by to podwoiło ten niby tani lot.. Z góry przepraszam, jeśli moje pytanie jest głupie, lub gdzieś już się tutaj powtórzyło, ale jestem kompletnie zielona w tym temacie.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Lot z przesiadką
#138 PostWysłany: 11 Lip 2013 16:35 

Tak. To są dwa osobne loty więc musisz do każdego dokupić bagaż.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 11 Lip 2013 16:41 

poczytaj poradniki str. 2 oraz 1

http://www.fly4free.pl/kategoria/poradn ... ia/page/2/
 PM off  

#140 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Wyślij kurierem i leć z podręcznym
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości