Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 224 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 13 Mar 2023 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 328 890
srebrny
@classy Raczej nikt nie da Ci satysfakcjonującej odpowiedzi na tak ogólnie zadane pytanie. Wszyszystko zależy jakie konkretnie OTA rozważasz i w połączeniu z jakimi liniami lotniczymi, jaki to lot i jak duże jest ryzyko komplikacji/potrzeby kontaktu z linią/zmiany rezerwacji. Ile możesz zaoszczędzić w zderzeniu z ceną lotu? Co dla Ciebie oznacza najlepsze?

City break na Sycylii za 709 PLN 🏛️🍕 Loty do Palermo + ⭐⭐⭐ hotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 💦🔥 City break na Sycylii za 709 PLN 🏛️🍕 Loty do Palermo + ⭐⭐⭐ hotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 💦🔥
Rajska Afryka, Ameryka Środkowa lub uwielbiana Azja 😍🤗 Loty już od 1596 PLN Rajska Afryka, Ameryka Środkowa lub uwielbiana Azja 😍🤗 Loty już od 1596 PLN
#162 PostWysłany: 13 Mar 2023 21:33 

HON fly4free
Przede wszystkim pisanie, że kupowałem w X, Y czy Z i nie było "żadnych problemów", bo też nie było żadnych zmian czy skasowanych lotów - jest bez sensu. Na temat OTA można się wypowiadać po doświadczeniach sytuacji nadzwyczajnych. I tutaj okaże się, że chyba nie ma OTA, które by nie dało ciała. Natomiast na pewno takie OTA, które nawet nie wiadomo jaki ma nr telefonu, uważałabym za mocno ryzykowne. Trzeba też pamiętać, że te najtańsze, jeśli wszystkie ich usługi zaznaczymy na "nie", skroją z nas opłatę za jakąkolwiek (poza przedzieloną z automatu) zmianę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#163 PostWysłany: 13 Mar 2023 22:19 

Myślałem o booking.com ale wtedy przekierowuje nas do gotogate, a oni mają najgorsze opinie.
Myślałem o lucky2go, fajne ceny mają.
No i Expedia. Chyba z tych wszystkich najlepsza.

Loty kierunek azjatycki i Australia i Oceania.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 13 Mar 2023 23:26 
Awatar użytkownika

złoty
A jeszcze tydzień czy dwa tygodnie temu było pełno postów tych co krzyczeli, nigdy więcej zakupów w ota, i co ?, trochę czasu minęło i CCC :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#165 PostWysłany: 13 Mar 2023 23:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Życie Panie, życie...
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 15 Mar 2023 15:25 

Interesuje mnie lot 5x LH 1x Air New Zealand/United Airlines. Z powodu kombinacji multicity w ogóle nie można go kupić na stronie lufy (wyszukiwarka znajduje tylko nie podaje ceny). Czy ryzyko kupna przez pośrednika (g2g) jest tak samo duże jak przy zwykłym składaku, czy mając wszystko w jednym sojuszu nie ma się czym martwić?
W tym wątku rezerwacja-biletu-na-stronie-lufthansy-codeshare-ua,225,40349 jest zachęcająca informacja ale wpis jest z 2014 więc coś się mogło pozmieniać.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 04 Maj 2023 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
O tym ze OTA z grupy Etraveli (gotogate, mytrip, supersaver i reszta klonów) są fatalne to wiemy od dawna, o tym, że na booking.com można od niedawna rezerwować loty za pośrednictwem Etraveli również, ale o tym, że Booking chce przejąć całą grupę to jeszcze chyba nie było na forum. Sprawa jest w komisji antymonopolowej UE i toczy się od listopada. Wiecej info w linku:
https://ec.europa.eu/commission/pressco ... IP_22_6883
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 09 Maj 2023 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Od kiedy booking.com sprzedaje bilety lotnicze? Wyskakuje mi teraz w wyszukiwarkach i maja bilety na LOT duzo tansze niz na stronie LOT. Nie mozna u nich wybrac osobnych taryf na kazdy lot, tylko albo z bagazem albo bez. Chociaz nawet z bagazem w obie strony jest o 25% taniej niz na stronie LOT.

Czy ktos mial juz z nimi jakies doswiadczenia w przypadku anulacji biletow? Nie chcialabym sie z nimi bujac jak z Gotogate w czasie pandemi, kiedy nie mogli mi wystawic papierka z osobna cena biletow w kazda strone i mialam potem problem z odzyskaniem pieniedzy z ubezpieczenia przez pol roku.

#169 PostWysłany: 09 Maj 2023 12:05 

srebrny
@Aga_podrozniczka
przeczytaj choćby post powyżej Twojego... poważnie z takim stażem?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#170 PostWysłany: 09 Maj 2023 12:18 

złoty
Pytanie @Aga_podrozniczka wcale nie jest takie bezsensu. To, że booking bazuje na G2G wiadomo, jakie jest etraveli wiadomo. Ale być może booking nakłada na to swój customer service i w przypadku zmian po stronie przewoźnika współpraca z nimi jest łatwiejsza ( i co najważniejsze bezpłatna )niż w przypadku bezpośredniego korzystania z etraveli ? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 09 Maj 2023 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Było już poruszane, że pod tym względem jest tragedia. Lepiej unikać, aczkolwiek w przypadku LOT można jeszcze kontaktować się z linią i póki co są duże szanse na pomoc
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 09 Maj 2023 12:22 
Awatar użytkownika

platynowy
Niby grupa z Kayakiem / Pricelinem ktorzy sa spoko w lotach..
Ale Booking sprzedaje loty w Europie przez GotoGate chyba..
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 09 Maj 2023 12:31 

złoty
W ostatnim czasie trochę się zmieniło- dalej bazuja na engine etraveli, ale odeszli od bycia tylko stricte brandingiem. W ich interfejsie nie mamy klasycznej sprzedaży supportu/supper supportu/ultra supportu + dziesiątek pierdół znanych z g2g/mytrip etc. , zakres wciskania dodatków jest o wiele mniejszy i bardzie przypomina poziom expedii niż etraveli. Więc być może będą ewoluwować w lepszy CS niż ma grupa etraveli. To że pół roku temu booking niczym się nie różnił to wiem, pytanie czy obecnie nie jest lepiej? Ktoś ma jakieś bieżące doświadczenia?
 Profil Relacje PM off
LonDynia uważa post za pomocny.

#174 PostWysłany: 09 Maj 2023 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
opo napisał(a):
@Aga_podrozniczka
przeczytaj choćby post powyżej Twojego... poważnie z takim stażem?

Przeczytalam posty powyzej do pol roku wstecz. I nie bylo tam nic o anulacjach, ani zadnych przygodach innych uzytkownikow.

jasiub napisał(a):
W ostatnim czasie trochę się zmieniło- dalej bazuja na engine etraveli, ale odeszli od bycia tylko stricte brandingiem. W ich interfejsie nie mamy klasycznej sprzedaży supportu/supper supportu/ultra supportu + dziesiątek pierdół znanych z g2g/mytrip etc. , zakres wciskania dodatków jest o wiele mniejszy i bardzie przypomina poziom expedii niż etraveli. Więc być może będą ewoluwować w lepszy CS niż ma grupa etraveli. To że pół roku temu booking niczym się nie różnił to wiem, pytanie czy obecnie nie jest lepiej? Ktoś ma jakieś bieżące doświadczenia?

Tak, interface jest inny, bo przeklikalam kilka stron z tymi samymi cenami i gotogate i trip czy jakas inna i mialy taki sam interface, a Booking.com inny. Dostaje wybor taryf, takich samych jak na stronie LOT i potem juz jest przejscie do danych pasazera, wybor miejsc i platnosc. I malym drukiem: "This booking is ATOL protected, which includes protection for baggage, seats and/or meals. Other extras are not protected by the scheme."

#175 PostWysłany: 09 Maj 2023 14:57 

srebrny
Po poniższym zdaniu wnoszę, że jednak nie przeczytałaś:
Cytuj:
Od kiedy booking.com sprzedaje bilety lotnicze?

Aga_podrozniczka napisał(a):
Przeczytalam posty powyzej do pol roku wstecz. I nie bylo tam nic o anulacjach, ani zadnych przygodach innych uzytkownikow.

Słabo szukałaś - pomogę - lektura na wieczór: search.php?keywords=gotogate+booking
Jak zbudujesz kwerendę inaczej to dostaniesz jeszcze więcej wpisów o które pytasz.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 09 Maj 2023 16:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Musialabym wiedziec, ze Booking.com to gotogate, a tego nie wiedzialam i wyglada na to, ze juz nie jest. Robilam wyszukiwanie tylko na booking.com

Pomogles podajac link i teraz moge poczytac sobie wiecej booking-com-bilety-lotnicze,1568,160069 Ale ceny biletow i tak juz wzrosly od wczoraj, wiec byc moze wroce do pierwotnego planu jazdy samochodem na dluzej.

#177 PostWysłany: 09 Maj 2023 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
@Aga_podrozniczka @jasiub Ja miałem rezerwację w TK z KTW do MRU na listopad. Sam na stronie TK zmieniłem na wylot z WAW. Po jakimś czasie dostałem od booking info że linia mi proponuje A.. B.. Odpisałem że już sam zmieniłem na takie połączenie jak mi pasuje i tylko dostałem maila z potwierdzeniem tego co sam wybrałem :) Czyli przy zmianie nie było komplikacji. Może dlatego że sam zareagowałem a nie czekałem na ich ruch? Raczej unikam klonów G2G, ale tu booking był tańszy od innych o ponad 200zł, a lecimy w 3, więc 600 piechotą nie chodzi... i jeszcze na tym zyskałem bo z Władka nie muszę się tłuc do KTW, a tylko pendziolino do WAW
 Profil Relacje PM off
KL_user uważa post za pomocny.

#178 PostWysłany: 11 Maj 2023 16:35 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Jeżeli chodzi o niedawne doświadczenia z rezerwacjami zrobionymi przez Booking.com to zwracałem bilet osobie z rodziny (nie mogła polecieć) i nie ma opłaty za zwrot, tzn. przekazują tyle, ile linia im zwróci. Jak jest przy zmianach rezerwacji to nie wiem. Kontakt z infolinią bezproblemowy - jest polski numer telefonu (inny niż dla rezerwacji noclegów), szybkie połączenie, kontakt także po polsku.
 Profil Relacje PM off
Bossa lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#179 PostWysłany: 29 Lip 2023 09:50 

Czy może ktoś ma jeszcze jakieś najświeższe doświadczenia z biletami LOT-u kupowanymi przez Booking?
U mnie różnica w cenie w porównaniu z przewoźnikiem jest bardzo duża, dlatego chciałabym spróbować.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 29 Lip 2023 10:35 

Mam rezerwację na travelis.no. Dwie osoby na jednej rezerwacji. Czy uda się u nich rozdzielić to na dwie rezerwacje? Czy to raczej OTA typu "zapłać za wszystko"?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 224 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości