Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 224 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 29 Lip 2023 12:32 

niebieski
Bossa napisał(a):
Czy może ktoś ma jeszcze jakieś najświeższe doświadczenia z biletami LOT-u kupowanymi przez Booking?

Funkcjonuje, ale automatycznie rezygnujemy z pomocy Contact Center (infolinii) LOT-u, gdyby była potrzebna. Wtedy będą odsyłać do Booking.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off
Bossa lubi ten post.
Bossa uważa post za pomocny.

City break na Sycylii za 709 PLN 🏛️🍕 Loty do Palermo + ⭐⭐⭐ hotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 💦🔥 City break na Sycylii za 709 PLN 🏛️🍕 Loty do Palermo + ⭐⭐⭐ hotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 💦🔥
Rajska Afryka, Ameryka Środkowa lub uwielbiana Azja 😍🤗 Loty już od 1596 PLN Rajska Afryka, Ameryka Środkowa lub uwielbiana Azja 😍🤗 Loty już od 1596 PLN
#182 PostWysłany: 29 Lip 2023 14:45 
Awatar użytkownika

platynowy
siwy550 napisał(a):
Mam rezerwację na travelis.no. Dwie osoby na jednej rezerwacji. Czy uda się u nich rozdzielić to na dwie rezerwacje? Czy to raczej OTA typu "zapłać za wszystko"?

Zawsze mozesz zapytac ale patrzac na ich T&C pobieraja oplate od anulowanego lotu 595SEK, jakies losowe oplaty maja typu 99SEK za fakture itd. Wiec kasuja za rozne drobnostki.. wiec zakladam ze sie nie da za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 29 Lip 2023 18:53 

malawita napisał(a):
Bossa napisał(a):
Czy może ktoś ma jeszcze jakieś najświeższe doświadczenia z biletami LOT-u kupowanymi przez Booking?

Funkcjonuje, ale automatycznie rezygnujemy z pomocy Contact Center (infolinii) LOT-u, gdyby była potrzebna. Wtedy będą odsyłać do Booking.

A czy Booking pomoże w razie potrzeby? Czy macie tu doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 29 Lip 2023 19:55 

HON fly4free
Za opłatą tak. W przypadku booking pośrednikiem jest gotogate.
 Profil Relacje PM off
Bossa uważa post za pomocny.

#185 PostWysłany: 31 Lip 2023 12:12 

LonDynia napisał(a):
siwy550 napisał(a):
Mam rezerwację na travelis.no. Dwie osoby na jednej rezerwacji. Czy uda się u nich rozdzielić to na dwie rezerwacje? Czy to raczej OTA typu "zapłać za wszystko"?

Zawsze mozesz zapytac ale patrzac na ich T&C pobieraja oplate od anulowanego lotu 595SEK, jakies losowe oplaty maja typu 99SEK za fakture itd. Wiec kasuja za rozne drobnostki.. wiec zakladam ze sie nie da za darmo.

Wyszło tak, że zadzwoniłem do Lufthansy i zrobili mi to od ręki bez ingerencji pośrednika. 8-)

#186 PostWysłany: 09 Sie 2023 16:11 

Hej. Jakie OTA dla lotu JFK przez LOT będzie najlepsze? Z tego co czytam LOT ma dobre podejście i nie robi problemów z odwołaniem. Daje bezpośrednią możliwośćzmiany terminu bez dopłaty. Chyba że coś pomyliłem? jest tutaj jakaś różnica w tym jakie OTA się wybierze? np. kiwi ma lepsze ceny niż gotogate. Oba przypadki będą OK i w LOT nie będzie z nimi problemu ?
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 09 Sie 2023 18:11 
Awatar użytkownika

platynowy
A jaka jest roznica w cenie? Ja bym osobiscie nic nie kupowal na tych dwóch co wymieniles poza Europe..
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 10 Sie 2023 08:41 

LonDynia napisał(a):
A jaka jest roznica w cenie? Ja bym osobiscie nic nie kupowal na tych dwóch co wymieniles poza Europe..

Różnica to jakieś 400zł na bilecie. czyli 800 za 2 osoby, to nie jest mało. Czytam że generalnie jeset to "prosta" trasa i dobry przewoźnik więc problemów być nie powinno. Ale że tak powiem, "ja się nie znam" i wolę dopytać bardziej biegłych w temacie osób :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#189 PostWysłany: 10 Sie 2023 09:28 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak nic sie z lotem nie zmieni to bez znaczenia jakie OTA, jak sie zmieni to lepiej bezposrednio.
Ja OTA dziele tak:
a) slabe - gotogate, kiwi
b) dobre - expedia, ebookers, priceline
c) super - bezposrednio

Przy 400zl roznicy pewnie wzialbym nawet i na Kiwi..
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#190 PostWysłany: 11 Sie 2023 16:44 

niebieski
Po wielu przykrych doświadczeniach z OTA mam teraz zasadę: bilet do 120 euro przez OTA, a powyżej 120 euro zakup bezpośrednio u linii. Jeśli to jest pakiet: lot+hotel, to górna granica 500 euro. Każdy może sobie ustalić swoją własną poprzeczkę.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 12 Sie 2023 17:27 

niebieski
Dzień dobry.
Przeczytałam sporo z tego wątku i mam pytanie. Dla AirAlgerie (nie przechodzą płatności z PL) jakie OTA wybrać? Skyscanner pokazuje Go2Gate , myTrip, lastminuter, Opodo -przy czym to ostatnie to najdroższe .Jakaś sugestia ? Na co w szczególności zwrócić uwagę?
Nigdy nie kupowaliśmy biletów przez OTA, więc będę wdzięczna za pomoc , za którą z góry dziękuje
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 18 Paź 2023 13:08 

z tym mytrip to jest hit and miss - nie wiadomo jak trafisz, genealnie chyba jednak ludzie odradzaja; opodo tez nie lepsze; ja bym jednak polecał bezposrednio w liniach lotniczych chociaz pewnie pare dyszek drozej zwykle
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 18 Paź 2023 13:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pośrednicy ani lepsi ani gorsi. Linie lotnicze są niewiele bardziej wiarygodne. Potwierdzam słowa przedmòwcy @DMW Też się bujam z Lufthansą od września 2022. Co do ròżnicy w cenie: 300 zł piechotą nie chodzi. Ja brałbym przez pośrednika, ale co kto lubi 😉.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: OTA - który wybrać ?
#194 PostWysłany: 26 Paź 2023 19:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie do kogoś kto kupował bilety na https://www.lastminute.co.il/
Czy ważne co wpiszę w to pole? Chciałem kupić bilet krajowy w Polsce.
Image

#195 PostWysłany: 28 Paź 2023 12:11 

Loty: 107
Kilometry: 220 982
czy ktos korzystal kiedys z https://alternativeairlines.com/ ? interesujace mnie loty sa znaczaco tansze niz u innych posrednikow natomiast ciezko mi znalezc jakies wiarygodne informacje - jak to z OTA - sporo niezadowolonych klientow narzeka ze to oszusci, natomiast mnie interesuje po prostu czy wystawia mi tixy ;) komplikacji przy ew. zmianach godzin itp sie spodziewam
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 29 Paź 2023 16:13 

niebieski
istenpl napisał(a):
natomiast mnie interesuje po prostu czy wystawia mi tixy ;) komplikacji przy ew. zmianach godzin itp sie spodziewam

Niestety, ale dość często OTA podają cenę bez bagażu czy innych elementów, które na stronie przewoźnika są już wliczone. Spróbuj się z nimi skontaktować i zapytaj o siedzibę firmy, adres, tel., co jest wliczone w tej cenie, czy możesz dokonywać jakichś zmian w bilecie oraz warunki anulowania e-tixów i niech ci potwierdzą przez maila. Mniej znana, ale porządna firma, z którą zawierasz umowę kupna powinna być osiągalna telefonicznie i bez problemu udzielić tych informacji, nie powinno być niedomówień.

Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 27 Lis 2023 14:05 

Dzień dobry. Chciałbym się poradzić bo nigdy nie kupowałem biletu u pośrednika. Czytałem trochę stron na forum, ale wolę się upewnić. Planuje wylot z Warszawy do Bostonu ok.16 grudnia, a powrót 14 stycznia (daty nie są sztywne). Lecimy w trzy osoby, ja plus rodzice. Poprzez stronę SASa wyszło mi za bilety 8400 złotych za trójkę, a poprzez najtańszego pośrednika MyTrip 1500 złotych taniej przy płatności kredytówką z dodatkowym bagażem. Jeśli to istotne to w pierwszą stronę lecę do Kopenhagi Lotem, z Kopenhagi już SASem. W drugą stronę lecę już z przesiadką w Kopenhadze dwa razy SASem. Jakie problemy mogę napotkać, na co zwrócić uwagę. W środę z racji wizyty w Iranie będę stawał po wizę w konsulacie USA. Mam nadzieje że to tylko formalność bo będzie to moja już kolejna wiza. Czy jeśli by się okazało że jednak wizy nie dostanę (a to ja bukuje i opłacam bilety) to czy rodzice mogą mieć problem z wylotem? Jakby ktoś miał chwilę i objaśnił czy dużo ryzykuje to będę bardzo wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 27 Lis 2023 15:08 

srebrny
Jak czytałeś wątek o OTA to powinieneś wiedzieć już wszystko. Jeżeli nie będzie zmian w rozkładzie to raczej nie będzie niespodzianek. Jeżeli linie będą kombinowały z godzinami to będziesz miał problem, pewnie doczytałeś przeboje innych w tym wątku. Czy jedna osoba z rezerwacji leci czy nie to nie ma znaczenia dla rezerwacji z OTA. Z uwagi na wylot praktycznie "na jutro" to ryzyko zmian w rozkładzie lotów jest raczej niskie. Jednak nikt tutaj nie powie niczego na pewno.
Ja przy takiej różnicy w cenie zazwyczaj biorę przez OTA. Wiele osób z forum zraziło się do OTA i kupują tylko bezpośrednio w liniach. No risk, no fun, wybór należy tylko do Ciebie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
skarżyski uważa post za pomocny.

#199 PostWysłany: 27 Lis 2023 18:08 

Mam pytanie ostatnie, bo w zasadzie zdecydowałem się zakupić bezpośrednio na stronie MyTrip. Wyszło z bagażem dodatkowym finalnie 6275 złotych za całość. Jestem już w ostatnim kroku i po wpisaniu danych z polskiej karty mam informację że "uzyskuje dostęp do najlepszej oferty i takie tam i że moja karta może zostać obciążona w CAD. Nie maja na to wpływu i nie wiedzą w jakiej walucie linia lotnicza obciąży moją karte". Czy to normalne? W podsumowaniu mam wytłuszczoną kwotę 6275 złotych. Mógłbym zastosować jakiegoś Revoulta czy jakieś inną kartę z kontem wielowalutowym, ale chciałem zapłacić porządną kartą kredytową gdzie mam dobre ubezpieczenie. Boję się że przy takiej sumie gdyby zastosowali to przewalutowanie to wyjdzie na to samo jakbym kupił w lini lotniczej.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 27 Lis 2023 20:06 

złoty
@skarżyski Ja np. miałem taki przypadek, że kupowałem przez MyTrip w polskiej wersji językowej, zapłaciłem w złotówkach natomiast otrzymany bilet u przewoźnika był wystawiony w Koronach Duńskich.
 Profil Relacje PM off
skarżyski uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 224 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości