Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 224 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 21 Sty 2024 16:19 

niebieski
Różnica w cenie może wynikać z różnej oferty cenowej na poszczególne rynki. Nie raz już rezerwowałem bilet na LOT w klasie biznes taniej na Expedia w USD niż bezpośrednio na LOT.com w PLN. Poza tym jeśli jest taniej, to tylko na plus, bo amerykańskie OTA mają 24h darmową możliwość anulacji.
 Profil Relacje PM off  

🔥Uwaga, bardzo tanio❗🔥 Wycieczka na Maltę za 366 PLN 😱😍 W cenie loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 🔥Uwaga, bardzo tanio❗🔥 Wycieczka na Maltę za 366 PLN 😱😍 W cenie loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
Ukryty klejnot Filipin 😍🌴☀️ Egzotyczna wyspa Siargao za 3031 PLN Ukryty klejnot Filipin 😍🌴☀️ Egzotyczna wyspa Siargao za 3031 PLN
#222 PostWysłany: 02 Lut 2024 21:26 

Cześć,

Poczytałem trochę o pośrednikach, ale nigdy nie korzystałem z usług żadnych i mam takie pytanie: jak to działa i jest możliwe, że cena u pośrednika jest tańsza niż przy zakupie bezpośrednio na stronie linii lotniczej? Jak przypuszczam pośrednicy mają jakieś umowy z liniami i dlatego mogą zaoferować tańsze przeloty?
Chodzi o sytuację, w której kupując 2 loty (return) bezpośrednio na stronie linii lotniczej te bilety kosztują około 3200 złotych, natomiast kupując poprzez pośrednika jak eDreams czy opodo wychodzi tylko około 2600 złotych?
To ceny, jakie się pokazują przed podaniem jakichkolwiek danych osobowych itp, tzn. dopiero na początku zakupu po wyszukaniu (być może później są doliczane jakieś opłaty)? Dotarłem też do momentu wpisywania danych karty kredytowej do płatności i przy niewybieraniu żadnych dodatkowych opcji cena jest ta sama.

Dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 02 Lut 2024 21:34 
Awatar użytkownika

niebieski
To chyba jednak bardzo mało poczytałeś. Poza tym, że mają jakieś tam zniżki, to liczą na opłaty dodatkowe. Linia zmienia lot na inny, oni Ci przesyłają 1-2 opcje, które Cię nie interesują, a wybór jakiejkolwiek innej to już ekstra opłata. Chcesz dokupić bagaż, to kosztuje 150-200% ceny w linii. I tak dalej.

#224 PostWysłany: 31 Sie 2025 17:59 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
Kojarzycie może OTA, które wystawia gołą fakturę na zasadzie
"Bilet lotniczy" (bez tras, nazwisk, itd) + cena?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 224 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość