Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2701 PostWysłany: 07 Cze 2018 22:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

suchy1142 napisał(a):
W informacji od MSZ jest napisane: "Po przyjeździe do Rosji musisz zarejestrować się w oddziałach Służby Migracyjnej tj. UMVD. W okresie od 4 czerwca do 25 lipca masz na to 72 godziny od daty przybycia do miejsca noclegu. Jeśli posiadasz FAN ID i zatrzymujesz się w miejscu innym niż hotel, jesteś zobligowany do samodzielnego zameldowania się. Nie będzie to możliwe za pośrednictwem operatorów pocztowych"

Ktoś może mi to jaśniej wytłumaczyć gdzie mam się zgłosić po przybyciu do Moskwy? Jakiś adres?

Do biura OVIR
 Profil Relacje PM off  

Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka
HIT 🔥 Meksyk w supercenie ☀️ Loty do San Jose del Cabo od 1383 PLN 😊 HIT 🔥 Meksyk w supercenie ☀️ Loty do San Jose del Cabo od 1383 PLN 😊
#2702 PostWysłany: 07 Cze 2018 22:56 

grzechu2 napisał(a):
Wg mnie nie masz szans odsprzedać przez portal, za mało czasu.

Mecz 22, powinny być u nich 15, nie dojdą? Dlatego też pytam o możliwość oddania bezpośrednio w Kaliningradzie.
 Profil Relacje PM off  

#2703 PostWysłany: 07 Cze 2018 23:00 

Zmieniłem już odpowiedź, bo na terminy źle spojrzałem. Pewnie dojdą, ale zależy też która kategoria bo im bliżej mistrzostw to te droższe mogą zostać. Jutro FIFA wrzuca 100 000 biletów na portalu na wszystkie mecze...
 Profil Relacje PM off  

#2704 PostWysłany: 07 Cze 2018 23:04 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
Na stronie pełno biletów dodanych na wszystkie mecze. Dodali 100 tys biletów do puli. Kupować :p
 Profil Relacje PM off  

#2705 PostWysłany: 07 Cze 2018 23:18 

niebieski
Nie da się nic kupić.
Miałem w koszyku i nie dało się zapłacić.
Chyba mają jakiś błąd bo nagle znikło wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#2706 PostWysłany: 08 Cze 2018 07:34 

SzG napisał(a):
Do oddania Szwajcaria - Serbia i musze jutro wysłać, żeby udało się odsprzedać :) Czy pocztą i do Moskwy, a nie UK to dobry pomysł? Ewentualnie czy mogę je zawieźć do Kaliningradu do obsługi klientów i tam oddać do odsprzedaży (wiem, potem i tak potwierdzic na stronie)? Czy jeżeli bilety sie nie sprzedadzą, moge je ponownie wydrukować pod stadionem? Bilety mam w reku (na osobe aplikująca + 2), co gdybym chciał tylko zmienić dane na kogo są, to czy tez muszę odesłać, czy np załatwie to na miejscu w Kaliningradzie? Z góry dzieki za pomoc

Fifa podaje, że w przypadku wysyłki adres moskiewski jest dla miejscowych, czyli dla Rosjan. Raczej wysłałbym do UK.
Można także zawieźć do punktu obsługi. Jeżeli bilety nie zostaną sprzedane, to można je odebrać w punkcie obsługi. Lista punktów:
http://resources.fifa.com/image/upload/ ... odfa2kcbx3
Jeżeli dotrą na czas, to jest spora szansa na sprzedaż, bo z tego co widzę na portalu, te dodatkowe 100000 zniknęło już całkowicie.
 Profil Relacje PM off  

#2707 PostWysłany: 08 Cze 2018 08:41 

Zeus napisał(a):
suchy1142 napisał(a):
W informacji od MSZ jest napisane: "Po przyjeździe do Rosji musisz zarejestrować się w oddziałach Służby Migracyjnej tj. UMVD. W okresie od 4 czerwca do 25 lipca masz na to 72 godziny od daty przybycia do miejsca noclegu. Jeśli posiadasz FAN ID i zatrzymujesz się w miejscu innym niż hotel, jesteś zobligowany do samodzielnego zameldowania się. Nie będzie to możliwe za pośrednictwem operatorów pocztowych"

Ktoś może mi to jaśniej wytłumaczyć gdzie mam się zgłosić po przybyciu do Moskwy? Jakiś adres?

Do biura OVIR

http://www.russianvisa.org/news040521.html
"All local OVIR’s (Office of Visas and Registration) have been dismissed and local Police Precincts have inherited their responsibilities.
Tourist visa registration is now done at the Passport and Visa Department of the local Police Precinct.
Business visas are still registered by the sponsoring company at PVU. "

choć nie wiem na ile jest to aktualne
 Profil Relacje PM off  

#2708 PostWysłany: 08 Cze 2018 09:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@Sardaukar wczoraj to był falstart. Dzisiaj o 22:00 będzie właściwa pula (pomniejszona o to co wczoraj sprzedali ;) )
 Profil Relacje PM off  

#2709 PostWysłany: 08 Cze 2018 09:09 

Oficjalny, rosyjski przewodnik podaje informacje, iz wjezdzajac do Rosji oprocz FAN ID trzeba miec bilet lub dokument potwierdzajacy prawdo do odbioru biletu.

As well as a FAN ID, it will be necessary to present a document proving one's identity that is recognized by Russia as being valid for such purposes, and an entry ticket to a match or a document providing the right to receive such a ticket.

http://welcome2018.com/en/guide/235033/

villq napisał(a):
mc74 napisał(a):
Poradnik Kibica opracowany przez MSZ
https://www.msz.gov.pl/resource/6e86a8c ... 15ae10:JCR

MSZ wydalo ostrzezenie dla podrozujacych do Rosji
https://polakzagranica.msz.gov.pl/Feder ... a,RUS.html

Dokumenty wymagane do wjazdu na terytorium Rosji
(w przypadku posiadaczy FAN ID):
1. Paszport
2. FAN ID
3. Bilet na mecz
4. Ubezpieczenie zdrowotne na kwotę minimum €30 000
ważne w całej Rosji na okres planowanego pobytu

Pytanie do kolegów, którzy byli w Kaliningradzie odbierać bilety: mieliście wykupione ww. ubezpieczenie? Mam wrażenie, że MSZ wprowadza kibiców w błąd punktami nr 3 (w szczególności!) i 4.
 Profil Relacje PM off  

#2710 PostWysłany: 08 Cze 2018 09:23 
Awatar użytkownika

niebieski
dziwny ten drop z wczoraj. Jakby zmeczony pracownik fifa zasnal przed kompem i czolem wcinal przycisk "wyslij wszystkie do odsprzedazy". Akurat mnie nie bylo ale ludzie na forach (ci ze skanerami) zdazyli juz pokupowac bileciki na final zanim zawiesili system wiec dzisiaj chyba nie uda mi sie ich ustrzelic :/

Ostatnio edytowany przez madej, 08 Cze 2018 09:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2711 PostWysłany: 08 Cze 2018 09:37 

niebieski
To było chamstwo co zrobili żeby nie powiedzieć dosadniej ale nie chcę bana.
Mi w końcu po miesiącach prób udało dorwac bilety na Argentyna-Chorwacja
Miałem w koszyku, miejsca przydzielone tylko zastanawiałem się gdzie będzie najlepiej je odebrać i w tym czasie ... wyłączyli system. Mój błąd, że nie zapłaciłem od razu ale miałem 15 minut na to - do głowy by mi nie przyszło, że taką akcję amatorzy odwalą.

Ostatnio edytowany przez dyneck, 08 Cze 2018 09:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2712 PostWysłany: 08 Cze 2018 09:38 
Awatar użytkownika

Czyli ten drop wczoraj mógł być tym dzisiejszym. Ciekawe czy jeszcze coś zostało
 Profil Relacje PM off  

#2713 PostWysłany: 08 Cze 2018 10:01 
Awatar użytkownika

niebieski
miejmy nadzieje ze tak ' bo poluję na M56. Na mniej oblegane mecze i na mecze Polaków pewnie jest jeszcze sporo, mają okolo 100k biletow dodac dzis 22 czasu polskiego.

Ostatnio edytowany przez Abcn 09 Cze 2018 18:15, edytowano w sumie 2 razy
Polaków duże P , proszę
 Profil Relacje PM off  

#2714 PostWysłany: 08 Cze 2018 10:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Wpadłem w ciągu 3 minut od powiadomienia i udało mi się kupić CAT3 M56. Miałem jeszcze w koszyku CAT1 na M61 ale miejsca tragiczne więc zrezygnowałem.
Na pewno wszystko się nie sprzedało bo M61 i M62 miały żółtą dostępność do momentu wyłączenia sprzedaży i w zasadzie wszystko inne było czerwone.

M7, M11, M41, M64 nie byłem w stanie dodać.
 Profil Relacje PM off  

#2715 PostWysłany: 08 Cze 2018 10:12 

niebieski
madej napisał(a):
mają dodać okolo 100k biletow dzis o 22 czasu polskiego.

No 100k to już nie ma bo część wypuścili wczoraj.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Cze 2018 18:21, edytowano w sumie 1 raz
Cytat
 Profil Relacje PM off  

#2716 PostWysłany: 08 Cze 2018 11:28 

Czy ta 22 dzisiaj to pewne info? Pytam bo próbuję się zalogować i mam półgodzinną kolejkę w tym momencie. Tak jakby coś było teraz do kupienia i stąd tłumy... Może ktoś jest akurat na stronie fify i może potwierdzić czy warto czekać te 30 minut?
 Profil Relacje PM off  

#2717 PostWysłany: 08 Cze 2018 11:32 

niebieski
Nie warto - wszystko wyłaczone teraz.
 Profil Relacje PM off  

#2718 PostWysłany: 08 Cze 2018 11:36 

Dzięki. To czekam do wieczora. Trzeba nastawić przypomnienie bo akurat będzie mecz naszych ;)
 Profil Relacje PM off  

#2719 PostWysłany: 08 Cze 2018 18:26 

Flynn napisał(a):
Zeus napisał(a):
suchy1142 napisał(a):

Do biura OVIR

http://www.russianvisa.org/news040521.html
"All local OVIR’s (Office of Visas and Registration) have been dismissed and local Police Precincts have inherited their responsibilities.
Tourist visa registration is now done at the Passport and Visa Department of the local Police Precinct.
Business visas are still registered by the sponsoring company at PVU. "

choć nie wiem na ile jest to aktualne

to gdzie mam wkoncu się udać po przybyciu do Moskwy!?
 Profil Relacje PM off  

#2720 PostWysłany: 08 Cze 2018 18:29 

Do hotelu, gdzie sami cię zameldują.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość