Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2641 PostWysłany: 05 Cze 2018 17:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

ibartek napisał(a):
@luck1991 wkleil linka w innym watku, przeklejam tutaj

http://www.fifa.com/worldcup/news/fifa- ... st-viagogo

Cytuj:
Tickets purchased via unauthorised distribution channels, including all tickets purchased through viagogo AG, will be cancelled once identified. FIFA reserves the right to refuse entry to the stadium to any holder of such tickets. During the 2018 FIFA World Cup Russia™, FIFA and local authorities will conduct strict admission checks.

e: ten watek juz dawno stracil sens, sto tysiecy tych samych pytan o fan id, poczte, kuriera, listonosza albo cytuje 'ile hajsu bierzecie na wyjazd'. litosci.. zapytajcie mame.
 Profil Relacje PM off  

Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka
HIT 🔥 Meksyk w supercenie ☀️ Loty do San Jose del Cabo od 1383 PLN 😊 HIT 🔥 Meksyk w supercenie ☀️ Loty do San Jose del Cabo od 1383 PLN 😊
#2642 PostWysłany: 05 Cze 2018 17:06 

Z tego co pamiętam nie jest potrzebny numer biletu tylko zamówienia. Mogłeś fan id wyrobić już dawno temu. Nie musiałeś mieć biletów. Nie wiem jaki masz błąd ale zmień przeglądarkę.
 Profil Relacje PM off  

#2643 PostWysłany: 05 Cze 2018 17:13 

niebieski
No ale jak kupował z viagogo to nie miał numeru zamówienia w systemie FIFA.
@wachuu: a jaki masz błąd przy składaniu tego wniosku ?
 Profil Relacje PM off  

#2644 PostWysłany: 05 Cze 2018 17:16 

Mógł mnie poprosić to bym mu dał. Nie wiem jak jest z Vigago i kontakt między kupującym i sprzedającym.
Myślę że nie musi się niczym martwić i wszystko będzie ok. Najwyżej odbierzesz na miejscu wszystko.
Były osoby co miały problem na końcu i wystarczyła zmiana przeglądarki.
Potrzebny jest numer zamówienia. Który jest de fakt na biletach z tego co pamiętam.
 Profil Relacje PM off  

#2645 PostWysłany: 05 Cze 2018 18:28 

Numer zamówienia jest po lewej stronie biletu, pod imieniem i nazwiskiem właściciela.
 Profil Relacje PM off  

#2646 PostWysłany: 05 Cze 2018 19:30 

anth napisał(a):
Trochę się nie zgadzam z łatwością wyrabiania FAN ID. Ja dopiero dzięki forum się zarejestrowałem, bo nie jest wcale dla nikogo oczywiste, że należy w jedno okienko z imieniem wpisać pierwsze i drugie imię, drugie okienko z imieniem pozostawiając puste.

To jedna opcja. Można również pierwsze swoje imię wpisać w pierwsze pole, drugie w drugie i też będzie dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#2647 PostWysłany: 05 Cze 2018 20:05 

Siema wszystkim, mam pytanie,
Przy wyrabianiu dwóch FAN ID zaznaczyłem opcję 'odbierz w punkcie odbioru na terenie Federacji Rosyjskiej' (bo nie było już innej), jednak potem nie wyświetliła się możliwość wyboru miejsca odbioru.
Czy jest to błąd czy o co chodzi?

Będę mógł potem wybrać miejsce odbioru?
Mecz mam w Kaliningradzie.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Cze 2018 20:58, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2648 PostWysłany: 05 Cze 2018 20:58 

Chcę się upewnić,czy gdy chcę odesłać bilety których nie wykorzystam do Fify (na 28.06)to wystarczy zaadresować przesyłkę na ten adres
FIFA World Cup Ticketing Centre
Zubovsky Boulevard 11a, 8th floor
119021 Moscow
Russian Federation

czy należy załączać jakieś dodatkowe dokumenty z prośbą o sprzedaż itp.
Robił ktoś tak i czy trwało to długo, bo jak tak to chyba za późno na takie zabawy?
 Profil Relacje PM off  

#2649 PostWysłany: 05 Cze 2018 21:16 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Dlaczego nie przeczytasz informacji na stronie FIFA nt. zwrotów ??? Z lenistwa? Z braku angielskiego? Z ... (sam sobie dodaj, ja nie chcę bo mnie zbanują za wulgaryzmy).

Ostatnio edytowany przez turecky, 05 Cze 2018 21:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
spawel7 uważa post za pomocny.

#2650 PostWysłany: 05 Cze 2018 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
Opisywal ktos proces zwrotu kilka stron wczesniej. Wysylal do Anglii,
teraz moze dlatego że turniej tuz tuz to podaja Moskwe

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Cze 2018 22:09, edytowano w sumie 1 raz
M
 Profil Relacje PM off  

#2651 PostWysłany: 05 Cze 2018 21:19 

Osobiście sprzedał bym komuś i olał Fife z uwagi na ich proces. Ktoś pisał tutaj adres na który odesłał bilety. Trzeba wejść na stronę Fify i poczytać chwilę.
 Profil Relacje PM off  

#2652 PostWysłany: 05 Cze 2018 21:39 

turecky napisał(a):
Dlaczego nie przeczytasz informacji na stronie FIFA nt. zwrotów ??? Z lenistwa? Z braku angielskiego? Z ... (sam sobie dodaj, ja nie chcę bo mnie zbanują za wulgaryzmy).

Dlatego,bo więcej mi powie opinia o komplikacji i czasie procedury, którą ktoś przeszedł od momentu wysłania do odsprzedaży na platformie Fifa niż Ticket Transfer and Resale Policy, która daje minimalny czas na przesłanie biletów , bez gwarancji pomyślnej realizacji.
Ale po poście rozumiem,że przeszedłeś ten proces książkowo lub znasz kogoś kto przeszedł szybko i bezproblemowo ,więc spoko.
 Profil Relacje PM off  

#2653 PostWysłany: 05 Cze 2018 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
SzG napisał(a):
turecky napisał(a):

Dlatego,bo więcej mi powie opinia o komplikacji i czasie procedury, którą ktoś przeszedł od momentu wysłania do odsprzedaży na platformie Fifa niż Ticket Transfer and Resale Policy, która daje minimalny czas na przesłanie biletów , bez gwarancji pomyślnej realizacji.
Ale po poście rozumiem,że przeszedłeś ten proces książkowo lub znasz kogoś kto przeszedł szybko i bezproblemowo ,więc spoko.

Weź przeczytaj kilka stron wcześniej dobra? Wszystko o co pytasz było już w tym temacie minimum dwa razy opisane, a i tak wszystko jest krok po kroku opisane na stornie FIFA, po angielsku. Jak masz problemu to polecam taką stronę:

https://translate.google.pl/
 Profil Relacje PM off  

#2654 PostWysłany: 05 Cze 2018 22:50 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
SzG napisał(a):
SzG napisał(a):
Chcę się upewnić,czy gdy chcę odesłać bilety których nie wykorzystam do Fify (na 28.06)to wystarczy zaadresować przesyłkę na ten adres....
czy należy załączać jakieś dodatkowe dokumenty z prośbą o sprzedaż itp. [...] ?

Wiec się zastanów, czy pytasz o procedurę (pytanie debilne) czy o doświadczenia z procedury (pytanie zasadne).

Ostatnio edytowany przez turecky, 05 Cze 2018 22:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2655 PostWysłany: 05 Cze 2018 22:50 

SargentoGarcia napisał(a):
anth napisał(a):
Trochę się nie zgadzam z łatwością wyrabiania FAN ID. Ja dopiero dzięki forum się zarejestrowałem, bo nie jest wcale dla nikogo oczywiste, że należy w jedno okienko z imieniem wpisać pierwsze i drugie imię, drugie okienko z imieniem pozostawiając puste.

To jedna opcja. Można również pierwsze swoje imię wpisać w pierwsze pole, drugie w drugie i też będzie dobrze.

Nie wprowadzaj zamieszania, jak tego nie przechodziłeś. Tak jak napisałeś robiłem wielokrotnie i nie działa właśnie. Wtedy wyskakuje komunikat "service temporary unavaliable", więc próbujesz za jakiś czas, i znowu i znowu. Piszesz maile, na które dostajesz ogólniki w odpowiedzi...
Ja przez ten błąd jestem 1000 zł w plecy, bo gdybym wcześniej załatwił Fan ID, to zdołałbym zarezerwować miejsce w darmowym pociągu, a tak lecę samolotem...
I nie, nie wystarczyło zmienić przeglądarki, ani usunąć ciasteczek. Ktoś tutaj wpadł na to rozwiązanie z podwójnym imieniem w jednym polu, nawet sam support tego nie umiał podpowiedzieć.

Ostatnio edytowany przez anth, 05 Cze 2018 23:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2656 PostWysłany: 05 Cze 2018 22:59 

A pewnie wystarczyło zmienić przeglądarkę lub wyczyścić ciasteczka.
 Profil Relacje PM off  

#2657 PostWysłany: 05 Cze 2018 23:38 

anth napisał(a):
SargentoGarcia napisał(a):
anth napisał(a):

Nie wprowadzaj zamieszania, jak tego nie przechodziłeś. Tak jak napisałeś robiłem wielokrotnie i nie działa właśnie. Wtedy wyskakuje komunikat "service temporary unavaliable", więc próbujesz za jakiś czas, i znowu i znowu. Piszesz maile, na które dostajesz ogólniki w odpowiedzi...
Ja przez ten błąd jestem 1000 zł w plecy, bo gdybym wcześniej załatwił Fan ID, to zdołałbym zarezerwować miejsce w darmowym pociągu, a tak lecę samolotem...
I nie, nie wystarczyło zmienić przeglądarki, ani usunąć ciasteczek. Ktoś tutaj wpadł na to rozwiązanie z podwójnym imieniem w jednym polu, nawet sam support tego nie umiał podpowiedzieć.

To ty wprowadzasz zamieszanie. Ja bez żadnych problemów wyrobiłem Fan ID właśnie w taki sposób w jaki napisałem. Zresztą wpisy innych użytkowników na tym forum to potwierdzają, że można było i tak i tak wpisywać. I proponuję na tym zakończyć naszą dyskusję. Jeśli jakiś kibic, który jeszcze nie wyrobił FAN ID, będzie miał jakieś kłopoty to będzie wiedział, że jak jedna metoda zawodzi to może spróbować drugiej.

zimsky napisał(a):
Dla tych co się martwili czy się nie doczepią do tego że ktoś ma w paszporcie w given names dwa imiona, a w aplikacjach drugie wpisał w middle to spróbowałem jeszcze raz zaaplikować o fan id i wpisałem obie kombinacje we wniosku i linijka pod spodem która ma się pokrywać z linijką w paszporcie NAZWISKO<<IMIĘ<IMIĘ jest w obu konfiguracjach identyczna więc to bez różnicy jak się wpisze.
Gorzej jak ktoś wpisał w given names JAN STANISŁAW i w middle jeszcze raz STANISŁAW. Wtedy ta linijka z fanid nie będzie identyczna jak ta w paszporcie, ale nie mnie mówić czy to może być problem czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#2658 PostWysłany: 06 Cze 2018 00:11 

-- 05 Cze 2018 23:44 --

turecky napisał(a):
SzG napisał(a):
SzG napisał(a):
Chcę się upewnić,czy gdy chcę odesłać bilety których nie wykorzystam do Fify (na 28.06)to wystarczy zaadresować przesyłkę na ten adres....
czy należy załączać jakieś dodatkowe dokumenty z prośbą o sprzedaż itp. [...] ?

Wiec się zastanów, czy pytasz o procedurę (pytanie debilne) czy o doświadczenia z procedury (pytanie zasadne).

Głownie o potwierdzenie teorii z praktyką. Przykładowo jadąc samochodem nie jest wymagane międzynarodowe prawo jazdy, a wiem ,że zdarzały się problemy z jego brakiem.

-- 06 Cze 2018 00:11 --

DonCorrado napisał(a):
Opisywal ktos proces zwrotu kilka stron wczesniej. Wysylal do Anglii,
teraz moze dlatego że turniej tuz tuz to podaja Moskwe

OK mój błąd podają Anglię.
 Profil Relacje PM off  

#2659 PostWysłany: 06 Cze 2018 07:32 

SzG napisał(a):
Chcę się upewnić,czy gdy chcę odesłać bilety których nie wykorzystam do Fify (na 28.06)to wystarczy zaadresować przesyłkę na ten adres
FIFA World Cup Ticketing Centre
Zubovsky Boulevard 11a, 8th floor
119021 Moscow
Russian Federation

czy należy załączać jakieś dodatkowe dokumenty z prośbą o sprzedaż itp.
Robił ktoś tak i czy trwało to długo, bo jak tak to chyba za późno na takie zabawy?

W moim przypadku wyglądało to tak:
24 maja wysyłka biletów poleconym Poczta Polska za 18zł (zdawkowy liścik "I'd like to resell my tickets via FIFA portal. Request ID .......", bez żadnych druków).
29 maja bilety dotarły do Anglii pod wskazany adres (był weekend, więc dostawa 5 dni)
30 maja na portalu pojawiła się opcja i puściłem odsprzedaż
31 maja sprzedane, refund pending. Kasa do dzisiaj nie dotarła, ale spokojnie czekam.
 Profil Relacje PM off
SzG uważa post za pomocny.

#2660 PostWysłany: 06 Cze 2018 07:45 

Dzięki

Ostatnio edytowany przez michzak, 06 Cze 2018 07:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość