Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2661 PostWysłany: 06 Cze 2018 08:15 

Cytuj:
W moim przypadku wyglądało to tak:
24 maja wysyłka biletów poleconym Poczta Polska za 18zł (zdawkowy liścik "I'd like to resell my tickets via FIFA portal. Request ID .......", bez żadnych druków).
29 maja bilety dotarły do Anglii pod wskazany adres (był weekend, więc dostawa 5 dni)
30 maja na portalu pojawiła się opcja i puściłem odsprzedaż
31 maja sprzedane, refund pending. Kasa do dzisiaj nie dotarła, ale spokojnie czekam.

Gdzieś doczytałem że Fifa mam w normalnym trybie (bez żadnych nieprawidłowości po stronie naszego banku) - 30 dni na zwrot pieniędzy.

Moje zostały sprzedane ok 12-13 maja (refund pending) - do tej pory spokojnie czekam również .

Czy ktoś leci na lotnisko Żukowskij ? Ma ktoś jakieś doświadczenie jak tam wygląda sytuacja z taksówkami, uberami innymi tego typu rzeczami?
 Profil Relacje PM off  

Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka Tylko 351 PLN za wycieczkę przez Majorkę, Andaluzję i Walencję 🌤️😎 Hiszpańskie słońce czeka
HIT 🔥 Meksyk w supercenie ☀️ Loty do San Jose del Cabo od 1383 PLN 😊 HIT 🔥 Meksyk w supercenie ☀️ Loty do San Jose del Cabo od 1383 PLN 😊
#2662 PostWysłany: 06 Cze 2018 09:11 

haha no to FIFA sobie chyba robi co chce, bo ja dzisiaj wchodzę na swoje konto bankowe i mam zwrot za bilet Polska-Japonia, który wystawiem ze 2 tygodnie temu a po wejsciu na Ticket Resale dalej mi widnieje napis "Potential Refund Value", czyli nawet nie jest napisane, że sprzedane :D
 Profil Relacje PM off
Jass Bub lubi ten post.

#2663 PostWysłany: 06 Cze 2018 12:36 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
https://poland.mid.ru/pl_PL/web/polska_ ... _count%3D1

Nie podlegają zameldowaniu uczestnicy imprez sportowych. Dobrze zrozumiałem?

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

#2664 PostWysłany: 06 Cze 2018 12:45 

Moje fan ID zamówione 31.05, potwierdzone 01.06 dzisiaj zostało wysłane do centrum wizowego w Warszawie. Natomiast fan ID ojca zamówione wczoraj będzie do odbioru już tylko w Rosji.
 Profil Relacje PM off  

#2665 PostWysłany: 06 Cze 2018 13:02 

Właśnie wyrobiłem elektroniczne FanID. Zajęło to 3 minuty z zegarkiem w ręku.
 Profil Relacje PM off  

#2666 PostWysłany: 06 Cze 2018 13:03 

folig8 napisał(a):
Witam,

Mam do odstąpienia rezerwacje na miejsca noclegowe w Moskwie w terminie od 18 do 21 czerwca.

Oczywiście nic na transakcji nie zarabiam. Po prostu obecnie mam zarezerwowaną jeszcze 3cią, najlepszą opcję i z pozostałych dwóch chciałem zrezygnować. A nóż komuś się przyda tania opcja.
Zainteresowanych zapraszam na priv, chociaż nie wiem czy bede mógł odpowiedzieć bo widze że funkcja pisania wiadomosci dostępna jest od 5ciu postów a ja tylu jeszcze nie mam na swoim koncie.
W razie gdybym nie mógł odpisać to edytuje ten wpis.

Pozdrawiam,

Proszę o kontakt tel. 506295341, jeśli aktualne i proszę wybaczyć kontakt przez posta, ale też jestem nowicjuszem na forum i nie mogę pisać pw.

Co do odesłania biletów do FIFA w celu ich odsprzedazy, przedwczoraj wysłałem DHLem, dwie sztuki, bez żadnych dokumentów, zapłaciłem za wysyłkę slono, ale zależalo mi na czasie. Wczoraj bilety dotarly do Manchesteru do FIFY i po południu mogłem już wystawić je do odsprzedazy .
Pozdrowienia
 Profil Relacje PM off  

#2667 PostWysłany: 06 Cze 2018 13:07 
Awatar użytkownika

Tabciogaraj napisał(a):
https://poland.mid.ru/pl_PL/web/polska_pl/mistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-fifa-2018/-/asset_publisher/xffijBJnip5P/content/informacja-na-temat-szczegolnych-cech-ustawodawstwa-federacji-rosyjskiej-w-zakresie-zapewnienia-bezpieczenstwa-i-porzadku-publicznego-podczas-prowadze?inheritRedirect=false&redirect=https%3A%2F%2Fpoland.mid.ru%3A443%2Fpl_PL%2Fweb%2Fpolska_pl%2Fmistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-fifa-2018%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_xffijBJnip5P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

Nie podlegają zameldowaniu uczestnicy imprez sportowych. Dobrze zrozumiałem?

Niedobrze. Masz wszystko wypisane, masz wypisane kto jest uczestnikiem, ty nim jak mniemam nie jestes

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#2668 PostWysłany: 06 Cze 2018 14:40 

niebieski
twardy1987 napisał(a):
Czy ktoś leci na lotnisko Żukowskij ? Ma ktoś jakieś doświadczenie jak tam wygląda sytuacja z taksówkami, uberami innymi tego typu rzeczami?

Koszt Ubera możesz sobie sprawdzić wpisując adres w aplikację. np aktualnie ZIA - Moskwa kosztuje ok. 1500 RUB, czas oczekiwania 12 minut.

Pewnym problemem może okazać się natomiast dostęp do internetu, żeby zamówić tego Ubera - przepisy w Rosji generalnie nie pozwalają na anonimowe korzystanie z internetu, więc żeby połączyć się z jakimś wifi trzeba potwierdzać swoją tożsamość - najczęściej poprzez otrzymanie na telefon hasła sms. Tyle tylko, że np. w Petersburgu nawet jeśli systemy obsługiwały w teorii zagraniczne numery, to otrzymałem tego smsa chyba raz na 20 przetestowanych sieci wifi (a sprawdzałem w komunikacji miejskiej, galeriach handlowych, fastfoodach itd.). W Moskwie jest z tym lepiej, ale nie wiem jak na lotnisku ZIA. Na DME nie udało mi się podłączyć do lotniskowego wifi.
 Profil Relacje PM off  

#2669 PostWysłany: 06 Cze 2018 14:59 

Koszty znam - bardziej chodzi mi o dostępność - bo w te wirtualne dostępności to nie za bardzo wierzę... myślałem iż może ktoś miał okazję tam lądować.
Potrzebuję się dostać do Ramenoskoje więc dość blisko - coś się wykombinuje.
Co do dostępności internetu - pewnie okaże się na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#2670 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:20 

Z góry przepraszam za spam, ale mam pytanie, na które chciałbym dostać odpowiedź bez ironii, hejtu, ani żartów.
Odebrałem już swoje FAN ID, tylko problem polega na tym, że fizycznie nie mam biletu na mecz (dostałem numer biletu od osoby, która nie może polecieć na mecz) i wie ktoś może co muszę zrobić w tej sytuacji? Wątpię, żeby na numer mnie wpuszczono. Czy ktoś wie, jak to ma wyglądać, co mam zrobić ?
Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#2671 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:25 

Haha, to jest dopiero cyrk :)
Musisz mieć bilet na mecz, inaczej idź do strefy kibica i nie zawracaj więcej głowy.
 PM off  

#2672 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:26 

Na pewno masz informację z fify że bilet musisz odebrać w centrum wydawania w Moskwie - lub w innym mieście w ktorym masz mecz.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Cze 2018 23:09, edytowano w sumie 1 raz
M
 Profil Relacje PM off  

#2673 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:29 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
kaniuto napisał(a):
Z góry przepraszam za spam, ale mam pytanie, na które chciałbym dostać odpowiedź bez ironii, hejtu, ani żartów.
Odebrałem już swoje FAN ID, tylko problem polega na tym, że fizycznie nie mam biletu na mecz (dostałem numer biletu od osoby, która nie może polecieć na mecz) i wie ktoś może co muszę zrobić w tej sytuacji? Wątpię, żeby na numer mnie wpuszczono. Czy ktoś wie, jak to ma wyglądać, co mam zrobić ?
Z góry dziękuję za pomoc.

cool_aka_romeo napisał(a):
Pobierając bilety trzeba podaj Request ID i paszport.

Rozumiem że:
* bilet nie jest wystawiony na Ciebie.
* bilet jest do odbioru w Ticket Center w Rosji?

Obawiam się, że jesteś w czarnej d... O ile wpuszczą osobę na stadion z biletem na inne nazwisko; tak szansa,że dadzą ci w Ticket Center czyjś bilet jest 0%.
Tak każdy mógłby sobie przyjść i odebrać inny bilet.
 Profil Relacje PM off  

#2674 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:33 
Awatar użytkownika

W Kaliningradzie już kilka osób odbierało bilety i paszport był wymagany, co jest całkowicie zrozumiałe
 Profil Relacje PM off  

#2675 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:38 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
Panowie tak myślę sobie aby wybrać się na Portugalia - Maroko dzień po meczu Polska Senegal. Jak myślicie Warto wybrać się pod stadion bez biletu i coś może się trafić w dobrej cenie? Jakie jest Wasze doświadczenie z poprzednich imprez?
?
 Profil Relacje PM off  

#2676 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:42 

Na 100% coś kupisz w dobrej cenie,bez stresu
 Profil Relacje PM off  

#2677 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:43 

Idź, może coś wyrwiesz z puli dla Rosjan.
 PM off  

#2678 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:44 

kaniuto napisał(a):
Odebrałem już swoje FAN ID, tylko problem polega na tym, że fizycznie nie mam biletu na mecz
Z góry dziękuję za pomoc

O ile w Rosji nie będzie radykalnie inaczej od innych turniejów FIFA / UEFA, to moja propozycja dla Ciebie jest taka:

1. wjeżdzasz do Rosji na FAN ID
2. zlewasz ten bilet do odebrania
3. kupujesz bilet od jakiegoś Rosjanina (taniej) bądź inastrańca (pewnie drożej) na miejscu. W teorii i w praktyce Rosjanie może i będą sprawdzali FAN ID przy wejściu na stadion, ale i bilet i FAN ID - na pewno nie.
 Profil Relacje PM off  

#2679 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:52 

Tak trochę z innej beczki: Na mecze są jakoś rozlokowane sektory dla kibiców X czy Y czy każdy leci jak idzie?
 Profil Relacje PM off  

#2680 PostWysłany: 06 Cze 2018 22:53 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
W Anglii maja stowarzyszenie kibiców Anglii i mają specjalne bilety, sektory wydzielone.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość