Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1501 PostWysłany: 22 Maj 2013 12:24 

Chciałam Was prosić o pomoc w poniższej kwestii.
Dla pracowników chcę zakupić 8 biletów Ryanair do Mediolanu. Lot będzie z Okęcie do Mediolanu, a powrót z Mediolanu do Balic. Muszę więc zrobić dwie oddzielnie rezerwacje, a nie rezerwację na lot w obie strony. W jaki sposób dokonać łącznej płatności w złotówkach? Czy na stronie Ryanaira pojawi się opcja przeliczenia walut z Euro na złotówki?
Dzięki wielkie za info
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#1502 PostWysłany: 22 Maj 2013 12:40 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Na stronie FR nie pojawi sie taka opcja, ale istnial jakis sposob; ja zawsze w takim wypadku kupowalem z konta w EUR, wiec moze ktos, kto kombinowal niech sie wypowie :)
 Profil Relacje PM off  

#1503 PostWysłany: 22 Maj 2013 12:54 

Justuś napisał(a):
Chciałam Was prosić o pomoc w poniższej kwestii.
Dla pracowników chcę zakupić 8 biletów Ryanair do Mediolanu. Lot będzie z Okęcie do Mediolanu, a powrót z Mediolanu do Balic. Muszę więc zrobić dwie oddzielnie rezerwacje, a nie rezerwację na lot w obie strony. W jaki sposób dokonać łącznej płatności w złotówkach? Czy na stronie Ryanaira pojawi się opcja przeliczenia walut z Euro na złotówki?
Dzięki wielkie za info

przeczytaj poniższy poradnik, powinno się udać:

http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
 PM off  

#1504 PostWysłany: 22 Maj 2013 12:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
bilet TAM kupisz bez problemu

natomiast na POWRÓT:
- otwierasz dwie zakładki w przeglądarce z główna strona ryanaira
- w jednej masz lot właściwy, tj BGY-KRK, podana liczba pasażerów i data
- w drugiej masz wybrany jakikolwiek lot z Polski(może być np KRK-BGY) z dowolna data(ale tez lot w jedna stronę!) i ta sama liczba pasażerów ale nie dajesz "szukaj"!
- w zakładce właściwej szukasz lotu i zaznaczasz który chcesz ale nie przechodzisz do następnej strony!
- zakładce udawanej dajesz "szukaj"
- wracasz do zakładki właściwej i tam klikasz na przejście do następnej strony, cena powinna byc w złotówkach

#1505 PostWysłany: 22 Maj 2013 13:01 

Pięknie dziękuję, no to działam :)
 Profil Relacje PM off  

#1506 PostWysłany: 22 Maj 2013 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
W przypadku z lotów z Tel Awiwu wiem, że na lotnisku trzeba być minimum 3h przed zaplanowaną godziną odlotu (a czasami i to bywa mało). A jak jest z lotami z Warszawy do Izraela? Ile trzeba być wcześniej? Czeka mnie jakaś rozmowa? I jak to wygląda w przypadku odprawy online?
 Profil Relacje PM off  

#1507 PostWysłany: 22 Maj 2013 23:13 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Lecisz LOTem czy El Alem?
 Profil Relacje PM off  

#1508 PostWysłany: 23 Maj 2013 08:49 
Awatar użytkownika

niebieski
ormo napisał(a):
Lecisz LOTem czy El Alem?

El-Alem
 Profil Relacje PM off  

#1509 PostWysłany: 23 Maj 2013 19:05 

A ja mam pytanie na temat bagażu. Bowiem lecimy z przyjaciółkami w trójkę Rzeszów - Londyn (Stansted) i kupiłyśmy jeden bagaż rejestrowany 20 kg, zarejestrowany na mnie. Kupiłyśmy go z myślą, że wszystkie się w niego spakujemy i podzielimy się kosztami. Z tym, że na stronie Ryanaira istnieje takie coś:
"Nie jest dozwolone dzielenie się lub wspólne korzystanie z limitów bagażowych, nawet wśród osób podróżujących na tej samej rezerwacji. Wspólne korzystanie z indywidualnego limitu na bagaż rejestrowany nie jest dozwolone nawet jeżeli pasażer posiada dwie sztuki bagażu rejestrowanego (każda sztuka bagażu musi mieścić się w ramach indywidualnego przedpłaconego limitu wagowego)."
I tu moje pytanie, bo trochę nie rozumiem, a to moja pierwsza taka podróż, bez rodziców itp. ;) Czy to oznacza, że w bagażu zarejestrowanym NA MNIE mogą być TYLKO MOJE rzeczy? Jeżeli tak, to jak Ryanair zorientuje się, że bagaż jest podzielony na naszą trójkę?
 Profil Relacje PM off  

#1510 PostWysłany: 23 Maj 2013 19:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Porownaja daty wylotu i przylotu, a nastepnie znaleziona w bagazu bielizne podziela przez tak otrzymana liczbe dni pobytu. Proste 8-)
 Profil Relacje PM off  

#1511 PostWysłany: 23 Maj 2013 19:13 

"Zmieniam bieliznę co kilka godzin, więc wzięłam więcej par :) "

A tak serio, miał ktoś taką sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#1512 PostWysłany: 23 Maj 2013 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Chodzi o to, że jak np 2 osoby w ramach jednej rezerwacji wykupią bagaż po 20 kg, i u jednej będzie ważył 16 kg, to drugi bagaż nie może ważyć 24 kg, tylko 20 kg.
 Profil Relacje PM off  

#1513 PostWysłany: 01 Cze 2013 23:31 

Witam
Może głupie pytanie ale wszystko mam po niemiecku i pierwszy raz lecę liniami TAM.

Kupiłam loty w super promocji linii TAM na sierpień - październiki
Madryt-Lima
Sao Paolo - Frankfurt

Mam pytanie
Czy mam już bagaż rejestrowany (23kg?) czy muszę go osobno dokupić?

Dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1514 PostWysłany: 02 Cze 2013 00:35 

Loty: 387
Kilometry: 1 052 861
sylav
masz już bagaż główny - do 23 kg- w cenie, a do tego mozesz zabrac podręczny, do kabiny

szersze info ; http://www.tam.com.br/b2c/vgn/v/index.j ... 08020aRCRD
 Profil Relacje PM off  

#1515 PostWysłany: 04 Cze 2013 12:58 

Witam,
Mam pytanie: Air France, zmienił teraz opcje z bagażem rejestrowanym. Jak leciałem w marcu do Amsterdamu, to bagaż rejestrowany był wliczony w cenę. Teraz muszę dokupić go oddzielnie (15 euro w jedną stronę). Teraz pytanie: Na którym etapie rezerwacji dokupuję bagaż. Nie widzę tej opcji dokonując rezerwacji przez stronę francuskiego przewoźnika.

Czy najpierw rezerwuję bilet i opłacam, a dopiero potem osobno dokonuję zakupu bagażu, czy jak to wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#1516 PostWysłany: 13 Cze 2013 20:26 

Hej, dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ właśnie jestem po odprawie online i przy odprawianiu się wyświetlił mi się taki komunikat: http://scr.hu/0lxd/l9txk
Więc wygląda na to, że jednak nie mogę przewozić cudzych rzeczy? Jestem kompletnie zielona w tym temacie...
 Profil Relacje PM off  

#1517 PostWysłany: 13 Cze 2013 20:30 

Hej, dzięki za odpowiedź, ale właściwie mam jeszcze jedno pytanie. W trakcie odprawy online wyskoczyła mi taka strona http://scr.hu/0lxd/l9txk która tak jakby mówi mi, że nie powinnam przewozić rzeczy innych osób. Czyli jak to w końcu jest? Jestem w tym kompletnie zielona...
 Profil Relacje PM off  

#1518 PostWysłany: 13 Cze 2013 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Jeśli masz pewność, że żadna z osób, których rzeczy wieziesz, niczego nie szmugluje, to możesz ;)
Chodzi o to, że jeśli w twojej torbie znajdą np pół kilo zioła, to tłumaczenie, że to twojej koleżanki na niewiele się zda. Bierzesz pełną odpowiedzialność za to, co przewozisz w torbie przypisanej do twojego biletu.
 Profil Relacje PM off  

#1519 PostWysłany: 13 Cze 2013 21:15 

Ah i jeszcze przepraszam za spam. Dziękuje za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#1520 PostWysłany: 16 Cze 2013 16:12 

jesli zarezerwuje teraz bilety na ryanairze, to przez jaki czas rezerwacja bedzie aktualna jesli za bilety nie zaplace od razu? ile mam czasu na zaplate?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości