Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1461 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:33 

Witam,
proszę o informację na temat odprawy, chodzi o to że jestem pasażerem w dwóch rezerwacjach (jako członek wizz discount club wpisałem się w obu aby moi towarzysze podróży mogli skorzystać ze zniżki) i teraz nie wiem czy odprawiać się na obu rezerwacjach czy tylko raz??? Nie chciałbym aby zaszły jakieś nie przyjemności na lotnisku, proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#1462 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:46 

Nie musisz sie dwa razy odprawiac.
 Profil Relacje PM off  

#1463 PostWysłany: 02 Kwi 2013 21:51 

Jestem żółtodziobem i zaczynam przygodę z tanim lataniem :)
W kwietniu lecę do Alghero z KRK przez göteborg i powrót przez Pizę do KRK.
Kupiłem bilety nieubezpieczone. Jakie mam prawa - czy jeżeli lot się opóźni i nie zdążę na kolejny mam jakieś prawa?
Troszeczkę się pospieszyłem z kupnem bo ceny były super i teraz mam dylemat czy lecieć.
Dziękuję za odpowiedzi.

#1464 PostWysłany: 02 Kwi 2013 22:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Zaparz sobie herbate po goralsku i zabierz sie do lektury:
lot-odwolany-lub-opozniony,15,2646
 Profil Relacje PM off  

#1465 PostWysłany: 02 Kwi 2013 22:08 

Dziękuję - po góralsku nie zaparzę ale jutro przestudiuję. Nie mam chyba innego wyjścia.

#1466 PostWysłany: 07 Kwi 2013 00:11 

Witam,

1) czy jest możliwość zakupu drugiej sztuki bagażu rejestrowanego na lot europejski w LOT?
wiem, że w przypadku USA czy Kanady taka opcja jest, a jeszcze do niedawana druga sztuka bagażu była za darmo :( a jak jest z lotami europejskimi? (mniej lub bardziej, bo chodzi o Istambuł).
2) czy druga sztuka bagażu może być po prostu doliczona kilogramami jako nadbagaż? i obłożona ceną za każdy kilogram?

z góry dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#1467 PostWysłany: 07 Kwi 2013 01:32 

Zawsze mozesz zafoliowac 2szt. bagazu w jedna i zaplacic za nadbagaz.
 Profil Relacje PM off  

#1468 PostWysłany: 07 Kwi 2013 01:43 
Awatar użytkownika

srebrny
O ile taka sztuka nie przekroczy 32 kg., bo wtedy nikt jej nie przyjmie na poklad.
 Profil Relacje PM off  

#1469 PostWysłany: 08 Kwi 2013 00:37 

witam, czy ktoś może wie kiedy ryanair może ogłosić przedłużenie lotów z okęcia?chcę coś upolować na lipiec i nie wiem czy kupować modlin i ryzyko ,że przeniosą na godziny i dni czerwcowe czy nie
 Profil Relacje PM off  

#1470 PostWysłany: 08 Kwi 2013 12:29 

Witam

Lecimy w 3 osoby do Sztokholmu na 4dni (wizz)
Drogo tam, więc chcę wziąć mały bagaż podręczny i napchać suchym żarciem (dla ludzi ;)

Nie znalazłem nigdzie restrykcji ad. puszek, wędlin, serów, itp
Macie w tym doświadczenie?
Myślę, że o ile puszki mogą się czepnąć, to parówki chyba nie uznają za narzędzie do wbicia pod żebro? :P
 Profil Relacje PM off  

#1471 PostWysłany: 08 Kwi 2013 12:30 

Witam,
złamałam nogę i poruszam się o kulach, nie mam gipsu, a ortezę. W maju lecę do Londynu wizzair i wracam ryanairem. Mam parę pytań.

Potrzebują pomocy przy wniesieniu bagażu podręcznego na pokład, bo nie jestem w stanie go nieść idąc o kulach. Zaznaczam, że nie potrzebuję pomocy w postaci wózka inwalidzkiego, gdyż poruszam się z kulami bez problemu. W wizzair poinformowano mnie, że po dokonaniu rezerwacji dzwonię do nich, podaję nr rezerwacji i taką pomoc otrzymam- pracownik lotniska wniesie mi bagaż. Kule mogę bez problemu mieć przy sobie. Tak też sprawę załatwiłam.
W ryanair uzyskałam zupełnie inne informacje, zresztą otrzymałam tak chaotyczną odpowiedz, że już nic nie wiem. Poinformowano mnie, że nie mogą mi udzielic pomocy w postaci wniesienia mojego bagażu podręcznego na pokład... musze albo wziąć plecak, albo radzic sobie sama. Wspomniano tez, że ewentualnie moge poprosic o opcję wózka inwalidzkiego- czego jak wspomniałam nie potrzebuję. Więc jak to jest z tą pomoca w ryanair. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o kule inwalidzkie, czy muszę przy rezerwacji gdzies zaznaczyc, ze będę miała przy sobie oprócz podręcznego kule? Jeśli tak to jak to zrobić- telefonicznie, czy za pomocą formularza internetowego?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1472 PostWysłany: 08 Kwi 2013 12:57 

Wydaje mi sie ze to o co pytasz to usluga lotniskowa, wiec moze zapytaj na lotnisku...
 Profil Relacje PM off  

#1473 PostWysłany: 08 Kwi 2013 13:39 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
kooalla napisał(a):
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o kule inwalidzkie, czy muszę przy rezerwacji gdzies zaznaczyc, ze będę miała przy sobie oprócz podręcznego kule? Jeśli tak to jak to zrobić- telefonicznie, czy za pomocą formularza internetowego?

Pozdrawiam

Z kulami nie ma problemu ani w wizzair, ani w ryanair, nie musisz ich nigdzie zgłaszać. Sam ostatnio leciałem o kuli. Podczas kontroli bezpieczeństwa musisz oddać kulę do prześwietlenia - zabiorą ją tuż przed bramką i oddadzą tuż za nią - musisz zrobić 1-2 kroki bez kuli.
 Profil Relacje PM off  

#1474 PostWysłany: 11 Kwi 2013 23:25 

Ile czasu linia EuroLot ma na zwrot zapłaconej sumy za bilet, jeśli zmienili rozkład lotów a ja anulowałem rezerwację? Nie mogę tego znaleźć u nich na stronie.
 Profil Relacje PM off  

#1475 PostWysłany: 12 Kwi 2013 10:01 
Awatar użytkownika

W Ryanair wystarczy wydrukowac jedna kopie odprawy czy dwie jak Wizzair?

#1476 PostWysłany: 12 Kwi 2013 10:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Jedna.
 Profil Relacje PM off  

#1477 PostWysłany: 12 Kwi 2013 10:09 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Jedną. W Wizzie też już jedna od jakiegoś czasu.
 Profil Relacje PM off  

#1478 PostWysłany: 12 Kwi 2013 10:36 
Awatar użytkownika

Mój plecak przekracza o 5 cm na długości i ok. 7-8 cm na szerokości limity dla bezpłatnego bagazu podręcznego. Będą się czepiać czy przepuszczą? Jaka jest w tej kwestii polityka WizzAiru?

#1479 PostWysłany: 12 Kwi 2013 10:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
namtih napisał(a):
Mój plecak przekracza o 5 cm na długości i ok. 7-8 cm na szerokości limity dla bezpłatnego bagazu podręcznego. Będą się czepiać czy przepuszczą? Jaka jest w tej kwestii polityka WizzAiru?

we wizzairu sie nie przyczepia jeśli nie wypchasz plecaka na maxa. no chyba ze to taka skorupka wtedy się przyczepia.

#1480 PostWysłany: 12 Kwi 2013 10:59 

Rozstrzygające jest chyba to czy wejdzie do koszyka-testera (oczywiście musisz najpierw zasłużyć na kontrole).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości