Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1421 PostWysłany: 16 Lut 2013 19:51 

jacek69 napisał(a):
Biletu nie wydadza, tylko karte pokladowa.

To przy okazje pytanie: czy w Iberii trzeba robić odprawę online, czy można to zrobić na lotnisku (bezpłatnie)?

Odprawę online można (lub trzeba) u nich robić dopiero dzień przed wylotem - dlaczego tak późno? Jak to wygląda w innych liniach?
 PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#1422 PostWysłany: 18 Lut 2013 00:14 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Emirates-24h przed wylotem, tak samo.
 Profil Relacje PM off  

#1423 PostWysłany: 18 Lut 2013 10:33 

niebieski
fresssh napisał(a):
Hej,

Zabookowałam wczoraj loty linią Norwegian do Kopenhagi. Dostałam na email dokument podróży, gdzie przesłano mi m.in tę informację:

Pasażer zobowiazany jest okazać podczas odprawy ważny dokument ze zdjeciem potwierdzajacy jego tożsamość. Polecamy również wydrukowanie i zabranie ze soba dokumentu podroży.
Paszport wymagany jest od wszystkich pasazerów podrózujacych lotami miedzynarodowymi]

Skoro Dania jest w UE, to technicznie wystarczy mi tylko dowód by przekroczyć granicę, czy jednak linia Norwegian pomimo to, wymaga ode mnie paszportu? Wie ktoś coś na ten temat?

Paszport w znaczeniu "dokument zezwalający na przekroczenie granicy" - w tym przypadku dowód będzie wystarczający. Bez obaw możesz odbyć swój lot.
 Profil Relacje PM off  

#1424 PostWysłany: 18 Lut 2013 17:35 

jacek69 napisał(a):
Ami7x napisał(a):
jacek69 napisał(a):
Biletu nie wydadza, tylko karte pokladowa.

To przy okazje pytanie: czy w Iberii trzeba robić odprawę online, czy można to zrobić na lotnisku (bezpłatnie)?

Odprawę online można (lub trzeba) u nich robić dopiero dzień przed wylotem - dlaczego tak późno? Jak to wygląda w innych liniach?

W wielu,jesli nie wiekszosci normalnych linii lotniczych odprawe sie robi dopiero na 24h
Iberia nie jest lcc,wiec zapewne bezplatnie.

Widzialem jakis naglowek o skasowaniu ponad 1200 lotow przez Iberie,wiec sie zainteresuj tematem,jesli lecisz z nimi.

Dzięki za info - sprawdziłem i na szczęście mój lot łapie się w przerwie między ich strajkami, więc może się uda ;)
http://www.rte.ie/news/business/2013/02 ... 0-flights/
 PM off  

#1425 PostWysłany: 21 Lut 2013 02:36 

Niedługo lecę do Londynu i chciałabym uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Przy zakupie biletu (wizzair) nie wykupiłam proponowanego ubezpieczenia. Czy jeśli na lotnisku rano w drodze powrotnej okaże się, że samolot jest odwołany (np. nie wyleciał z Polski z powodu mgły, itp), czy w związku z tym, ze nie wykupiłam ubezpieczenia przysługuje mi prawo do zmiany daty wylotu na najbliższy w miarę dostępnych miejsc lub np. lot do innego miasta w Polsce wizzairem w miarę wolnych miejsc?
z góry dziękuję za odpowiedz
Kamila
 Profil Relacje PM off  

#1426 PostWysłany: 25 Lut 2013 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Czy istnieje możliwość otrzymania faktury w Ryanair? Jeżeli tak, to będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Z góry WIELKIE dzięki.

Już mam!!!!!

Ostatnio edytowany przez cool_aka_romeo, 25 Lut 2013 21:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1427 PostWysłany: 25 Lut 2013 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
kamilaaa napisał(a):
Niedługo lecę do Londynu i chciałabym uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Przy zakupie biletu (wizzair) nie wykupiłam proponowanego ubezpieczenia. Czy jeśli na lotnisku rano w drodze powrotnej okaże się, że samolot jest odwołany (np. nie wyleciał z Polski z powodu mgły, itp), czy w związku z tym, ze nie wykupiłam ubezpieczenia przysługuje mi prawo do zmiany daty wylotu na najbliższy w miarę dostępnych miejsc lub np. lot do innego miasta w Polsce wizzairem w miarę wolnych miejsc?
z góry dziękuję za odpowiedz
Kamila

Przewoźnik musi Ci przebukować bezpłatnie lot na inny, ubezpieczenie nie jest obowiązkowe, chroni ono Ciebie w przypadku gdy nastąpi odwołanie lotu=otrzymasz odszkodowanie z tego tytułu.

#1428 PostWysłany: 28 Lut 2013 15:19 

niebieski
Trochę laickie pytanie. Do tej pory latałem głównie zwykłymi liniami, nie licząc jednorazowego wypadu Ryanairem. W maju lecę WIZZem i mam pytanie o odprawę online.
W Ryanie z tego co pamiętam mogłem się odprawic tam i z powrotem więc już w domu drukowalem bilety. W zwyklych liniach odprawa jest na 23-24h przed wylotem więc powrotny bilet miałem na telefonie lub lotnisku w maszynie w drodze powrotnej. Jak jest u WIZZa , jest opcja wysłania biletu na telefon ,czy musze w hotelu kobinować zeby wydrukowali, a może tak jak w Ryanie dostaję bilety już w 2 strony ?

lecę na trasie Poznań-Paryż
 Profil Relacje PM off  

#1429 PostWysłany: 28 Lut 2013 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Możesz się odprawić najwcześniej na 14 dni przed lotem. Wydrukowana karta pokładowa = bilet na lot, więc musisz mieć ze sobą wydrukowany świstek, opcji biletu na telefon nie ma, odprawa na lotnisku jest dodatkowo płatna (wyjątkiem jest Okęcie).
 Profil Relacje PM off  

#1430 PostWysłany: 28 Lut 2013 15:50 

Masz pewność że na Okęciu karta pokładowa jest bezpłatna?
 Profil Relacje PM off  

#1431 PostWysłany: 28 Lut 2013 16:05 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Na Okęciu jest CHYBA bezpłatnie, jak kupiłeś bilet z Modlina jeszcze, a zmienili Ci na Chopina, ale tych przypadków już coraz mniej jest/będzie, bo teraz wizz przedłużyć do końca października swoją obecność na WAW i to jeszcze z jakim dużym wyprzedzeniem.
 Profil Relacje PM off  

#1432 PostWysłany: 28 Lut 2013 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
My bad, nie doprecyzowałam. Chodziło mi o loty przeniesione z Modlina, jak już wspomniano wyżej.
 Profil Relacje PM off  

#1433 PostWysłany: 28 Lut 2013 23:19 

niebieski
Niva napisał(a):
Możesz się odprawić najwcześniej na 14 dni przed lotem. Wydrukowana karta pokładowa = bilet na lot, więc musisz mieć ze sobą wydrukowany świstek, opcji biletu na telefon nie ma, odprawa na lotnisku jest dodatkowo płatna (wyjątkiem jest Okęcie).

Czyli jak w Ryanie dostaje odrazu karty pokładowe POZ-BVA i BVA-POZ . to spoko duże ułatwienie.
 Profil Relacje PM off  

#1434 PostWysłany: 03 Mar 2013 00:52 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
czy odprawa online w wizzair polega tylko na wcisnieciu przycisku ODPRAW przeczytaniu regulaminu , zaakceptowaniu go i wydrukowaniu karty pokladowej?

nie trzeba tutaj wpisywac danych z paszportu lub dowodu?

#1435 PostWysłany: 03 Mar 2013 01:03 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
br1989 napisał(a):
czy odprawa online w wizzair polega tylko na wcisnieciu przycisku ODPRAW przeczytaniu regulaminu , zaakceptowaniu go i wydrukowaniu karty pokladowej?

Jeśli lot w strefie Schengen to nie trzeba.
 Profil Relacje PM off  

#1436 PostWysłany: 03 Mar 2013 01:07 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
ormo napisał(a):
br1989 napisał(a):

Jeśli lot w strefie Schengen to nie trzeba.

tak jest to Hiszpania a dokladnie barcelona.

bo juz sie balem ze cos ominalem.
Czyli w zasadzie podajemy tylko imie i nazwisko.

#1437 PostWysłany: 03 Mar 2013 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 40 367
czesc,

mam nieco skomplikowane pytanie. Mam bilet WAW - LIZ (RT, TAP portugal), ale w między czasie okazało się że muszę polecieć do KEF. Mam pytanie czy jest możliwość zmiany rezerwacji, żeby zmienić miasto wylotowe z WAW np. na FRA? Czy powinienem kupić nowy bilet? Albo czy mogę zrezygnować z jednego odcinka podróży (wylot), jeżeli tak to jakie są koszta?

bede wdzieczny za odpowiedz

#1438 PostWysłany: 03 Mar 2013 23:58 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 40 220
od ostatniego mojego lotu wizzairem trochę sie pozmienialo.
odprawilem sie do torp, ale nie miałem możliwości wpisania nr dowodu osobistego itp.
na bilecie oczywiście pola te sa puste, czy z tego powodu będzie jakiś problem?
jezeli nie, bo po częsci tak wyczytałem, to prosze o jakaś podstawe prawną, regulamin etc.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1439 PostWysłany: 04 Mar 2013 00:08 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Było już na forum pierdylion razy, ostatnio cztery posty wyżej.

Ludzie, czy wy w ogóle czytacie to, co klikacie? Podczas odprawy wizzair jest napisane wyraźnie:
Cytuj:
Informacje paszportowe nie są już wymagane podczas odprawy internetowej dla osób podróżujących w strefie Schengen.

Image

Klik, klik a potem wielki płacz bo pobieraczek czy inny was oszukał.
 Profil Relacje PM off  

#1440 PostWysłany: 07 Mar 2013 16:55 

Witam,
mam zamiar lecieć siecią Ryanair i muszę przewieźć dwa instrumenty muzyczne.
Jest możliwość zaznaczenia na bilecie takiej opcji przewozu, niestety wtedy cena wzrasta dwukrotnie. Pytanie, czy jest możliwość przewozu obu instrumentów w jednym futerale i dzięki temu płacić jak za jeden, czy ryanair liczy każdy instrument osobno?
I drugie pytanie: czy jeżeli wymiary będą się zgadzać, mogą mi uznać intrument jako bagaż podręczny?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości