Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1401 PostWysłany: 01 Lut 2013 11:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydukuj sobie to co dostales od linii, powinien tam byc nr rezerwacji. Do tego paszport/dowod, bilet wydadza ci przy check in.

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#1402 PostWysłany: 01 Lut 2013 16:16 
Awatar użytkownika

niebieski
No przeciez, ze karte, a co ja powiedzialam? ;) Bilet, karta pokladowa czy kartka papieru, jak by nie nazywac, to dadza ci to z czym potem szczesliwie wsiadziesz do samolotu 8-)

#1403 PostWysłany: 01 Lut 2013 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Jest różnica pomiędzy biletem, a kartą pokładową :)
 Profil Relacje PM off  

#1404 PostWysłany: 01 Lut 2013 17:24 

niebieski
wtrącę się jeszcze, że Iberia jest bardo kiepską "drogą linią", przynajmniej ja + znajomi mamy takie doświadczenia. ale trasa europejska, może na long-haul jest inaczej :p
 Profil Relacje PM off  

#1405 PostWysłany: 01 Lut 2013 17:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Kurcze Jacek69, ale mi dowaliles, czuje sie sprowadzona do parteru, za moje niechlujstwo jezykowe, ignorancje i ogolny brak wiedzy.
Widziales emota przy moim 2 poscie? Jesli nie to tlumacze, ze w zartobliwy sposob przyznalam sie tam do karygodnego bledu. Poluzuj krawat i odetchnij, bo cos spiety jestes.
Noyle pytal czy musi wczesniej odprawiac sie online i to zostalo juz chyba wyjasnione, wiec EOT (lub Koniec Tematu, zebys sie teraz neologizmow nie czepil)

#1406 PostWysłany: 06 Lut 2013 19:51 

Dlaczego gdy wyszukuję lot na esky.pl to w obie strony kosztuje 750 złotych, a na stronie tych samych linii ten sam termin itd. już 1300? I jakbym rezerwował z esky to się odbywa tak samo, elektronicznie czy musiałbym gdzieś dzwonić, potwierdzać itp?
 Profil Relacje PM off  

#1407 PostWysłany: 06 Lut 2013 20:27 

niebieski
Może błąd, spróbuj przejść do ostatniego etapu rezerwacji i jak cena nadal będzie tak niska, to kupuj, a potem niech się pośrednik martwi.

#1408 PostWysłany: 10 Lut 2013 18:05 

niebieski
Orientuje się ktoś na jakiej zasadzie są przyznawane miejsca na pokładzie w linii easyjet? Czy np. wg kolejności odprawy online, że im wcześniej tym miejsce bardziej z przodu czy coś? Bo lubię siedzieć w środku, albo w tylnej części samolotu i zastanawiam się czy mam jakiś wpływ na to jakie miejsca mi przydzielą.

#1409 PostWysłany: 11 Lut 2013 14:00 

niebieski
Pewnie było z 300x ale proszę o odpowiedź.... Czy jak bilet rezerwował mi ktoś za pomocą swojego WDC to czy muszę w Wizz go odprawiać? Czy wystarczy, że jak jestem teraz w tym kroku odprawy (załącznik), kliknę przy swoim nazwisku "Odprawa", zdobędę kartę i tego drugiego nazwiska od WDC już nie muszę odprawiać? Nie jestem tak jeszcze doświadczony w lataniu więc stąd te idiotyczne pytanie :P Pozdrawiam.

@edit: kliknąłem Odprawa przy swoim nazwisku, no i napisano mi Odprawiony.. no ale gdzie mam podać np. numer dowodu itp? :/ Aha ok, widzę że jak do sterfy Schengen to nie trzeba, ale moje zdziwienie się wzięło stąd , że jeszcze nei tak dawno musiałem to podawać.

Załączniki:
Komentarz do pliku: odprawa
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 39.55 KiB | Obejrzany 481 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1410 PostWysłany: 11 Lut 2013 14:10 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
Planuję założyć sobie nową kartę kredytową i tutaj pytanie - sporo podróżuję więc docelowo chciałbym coś co dałoby mi możliwość kupowania tańszych biletów lotniczych. Ostatnio sporo się pozmieniało zarówno w Ryanie jak i Wizzair, więc mógłby mi ktoś przybliżyć, którą lepiej wybrać? (tj. Citi Wizzair czy BPH Ryan?)
 Profil Relacje PM off  

#1411 PostWysłany: 11 Lut 2013 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
@ chris0o - Odprawiasz tylko te osoby, które będą lecieć. Kupujący bilety - jak znam życie - zostaje w domu ;)
 Profil Relacje PM off  

#1412 PostWysłany: 14 Lut 2013 22:46 

kleyo napisał(a):
Orientuje się ktoś na jakiej zasadzie są przyznawane miejsca na pokładzie w linii easyjet? Czy np. wg kolejności odprawy online, że im wcześniej tym miejsce bardziej z przodu czy coś? Bo lubię siedzieć w środku, albo w tylnej części samolotu i zastanawiam się czy mam jakiś wpływ na to jakie miejsca mi przydzielą.

Jak ja leciałam easyjetem to każdy sam zajmował sobie miejsce, przy zakupie bilety nie ma przyznawanych miejsc, tak jak w wizzair itp
 Profil Relacje PM off  

#1413 PostWysłany: 14 Lut 2013 22:54 

niebieski
kleyo napisał(a):

Ktoś lubi latać z tyłu?! Jest jakiś konkretny powód?
 Profil Relacje PM off  

#1414 PostWysłany: 14 Lut 2013 23:17 

Masz wszystkich na oku...
;-)
 Profil Relacje PM off  

#1415 PostWysłany: 14 Lut 2013 23:36 
Awatar użytkownika

niebieski
To raczej tylko ciekawostka dla wszystkich poza absolutnymi paranoikami, ale w razie katastrofy ludzie z ostatnich rzędów mają statystycznie największe szanse na przeżycie ;)
 Profil Relacje PM off  

#1416 PostWysłany: 14 Lut 2013 23:52 

urban legend, a raczej kiepskie wnioskowanie pseudo naukowców.
W badaniu, które dało takie wyniki:
i. wzięto pod uwagę tylko wypadki w USA i tylko te, których badaniem zajmowało się NTSB,
ii. wzięto pod uwagę tylko wypadki po 1971r., gdy dostępne były dane z zakresu od minimum 1943r.,
iii. wzięto pod uwagę tylko te wypadki, dla których znane były układy siedzeń i rozmieszczenie pasażerów przy boardingu,
iv. wśród 20 zbadanych wypadków tylko jeden z samolotów był szerokokadłubowcem i to właśnie z niego pochodziło najwięcej ofiar w przednich rzędach...

Jak już ginąć, to lepiej w 1A ;)

Ostatnio edytowany przez mikepapa, 15 Lut 2013 00:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1417 PostWysłany: 14 Lut 2013 23:55 

niebieski
Moja skłonność do latania siedząc w tylnej części wynika raczej z tego, że jakoś tak fajniej zdjęcia wychodzą, razem ze skrzydłem. No i w sumie z samego przodu jeszcze nie siedziałem, więc kwestia przyzwyczajenia chyba.

#1418 PostWysłany: 16 Lut 2013 08:05 

Hej,

Zabookowałam wczoraj loty linią Norwegian do Kopenhagi. Dostałam na email dokument podróży, gdzie przesłano mi m.in tę informację:

Pasażer zobowiazany jest okazać podczas odprawy ważny dokument ze zdjeciem potwierdzajacy jego tożsamość. Polecamy również wydrukowanie i zabranie ze soba dokumentu podroży.
Paszport wymagany jest od wszystkich pasazerów podrózujacych lotami miedzynarodowymi]

Skoro Dania jest w UE, to technicznie wystarczy mi tylko dowód by przekroczyć granicę, czy jednak linia Norwegian pomimo to, wymaga ode mnie paszportu? Wie ktoś coś na ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#1419 PostWysłany: 16 Lut 2013 14:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
fresssh napisał(a):
Hej,

Zabookowałam wczoraj loty linią Norwegian do Kopenhagi. Dostałam na email dokument podróży, gdzie przesłano mi m.in tę informację:

Pasażer zobowiazany jest okazać podczas odprawy ważny dokument ze zdjeciem potwierdzajacy jego tożsamość. Polecamy również wydrukowanie i zabranie ze soba dokumentu podroży.
Paszport wymagany jest od wszystkich pasazerów podrózujacych lotami miedzynarodowymi]

Skoro Dania jest w UE, to technicznie wystarczy mi tylko dowód by przekroczyć granicę, czy jednak linia Norwegian pomimo to, wymaga ode mnie paszportu? Wie ktoś coś na ten temat?

ale norwegia nie jest w ue.
po za tym jak piszą, że trzeba mieć paszport to jakiej odpowiedzi oczekujesz? że nie trzeba paszportu bo ktoś gdzieś kiedyś tak leciał? no to nie bierz a potem miej pretensje to tego kogoś!

#1420 PostWysłany: 16 Lut 2013 15:36 

niebieski
Leciałem z nimi z Danii do Polski i z powrotem 3-4 lata temu, dowód wystarczał, przypuszczam że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Najlepiej napisz do nich maila i zapytaj.

Paszport jest pewnie wpisany z rozpędu bo np w Danii nie ma czegoś takiego jak dowód i lecąc np. do Polski muszą mieć paszport.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości