Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1361 PostWysłany: 05 Sty 2013 00:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
NieRoza napisał(a):
Witam. Zastanawiam się nad znaczeniem kilku terminów użytych w ofertach promocyjnych Ryanair. Co dokładnie znaczy "przedsprzedaż", a co "okres rezerwacji"? Jeśli przykładowo chcę kupić bilet na lipiec - na poniedziałek (okres objęty ofertą kwiecień-lipiec, dni objęte ofertą poniedziałek-czwartek) i wyszukuję taki lot, to podana cena jest 4razy wyższa niż podana na stronie tej oferty. Być może ma to związek z podanymi wyżej termiami, gdzie okres rezerwacji to 3-7 stycznia, a przedsprzedaż to 4 lutego. Kiedy powinnam wyszukać mój lot na lipiec i go kupić by cena zgadzała się z tą promocyjną?

promocji na lipiec trzeba szukac....jak bedzie promocja na lipiec.
a tak na serio, takie kompendium wiedzy w jednym zdaniu: kup bilety jak będą wystarczająco atrakcyjne i w rozsądnej cenie. nikt Ci nie powie kiedy kupic bilety bo inaczej to forum nie miało by sensu.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#1362 PostWysłany: 05 Sty 2013 14:18 
Awatar użytkownika

niebieski
tadziu04 napisał(a):
beern napisał(a):
Witam, mam zarezerwowany bilet Wizzair, jednak wkradła się literówka w nazwisku, będzie z tym problem na lotnisku czy nie?

Nie będzie problemu, z tego co wiem można mieć do trzech literówek.

O ile nie zmienia znacznie brzmienia nazwiska. Jak ktoś się nazywa np. "Ul" to raczej 3 literówek zrobić nie można, pewnie nawet jednej. Pamiętać należy, że te 3 literówki to zasada niepisana.

#1363 PostWysłany: 06 Sty 2013 13:27 

w innym temacie na tym forum nikt nie potrafił mi udzielic odpowiedzi , więc może tutaj

Ryanair zmienił mi lotnisko wylotu z Modlina na Okęcie, poinformował mnie o tym 11 dni przed lotem , czy przysługuje mi możliwośc anulowania rezerwacji i zwrot kosztów ?
 Profil Relacje PM off  

#1364 PostWysłany: 06 Sty 2013 13:37 

niebieski
Tak
 Profil Relacje PM off  

#1365 PostWysłany: 06 Sty 2013 14:39 

Witam,

Mam lot SIN - FRA - WAW czy mogę zrobic zakupy wolnoclowe w Singapurze i czy nie zostaną one pózniej zarekwirowane we Frankfurcie przed lotem do Warszawy? ( chodzi np. O alkohol lub perfumy powyżej 100 ml).
Nie mam za bardzo możliwości nadania bagażu do Frankfurtu i dopakowanie zakupów oraz ponowne nadanie bagażu gdyż mam krótki czas na przesiadka.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#1366 PostWysłany: 06 Sty 2013 18:07 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Podobno miały być jakieś zmiany związane z płynami w bagażu podręcznym od 2013 (niby że będzie można używać ponad 100 ml flaszek). Ktoś coś wie o tym?
 Profil Relacje PM off  

#1367 PostWysłany: 06 Sty 2013 18:09 

Maciek78 napisał(a):
Tak

problem w tym że za pośrednictwem strony Ryanaira nie da sie anulowac tej rezerwacji bo tam można tylko anulowac jak samolot sie spóźni ponad 3 godziny albo odwołają lot ,ewentualnie zwrot podatku. Pozostaje mi chyba tylko ich przedroga infolinia :(

edit. Zadzwoniłem na infolinie i udało sie anulowac rezerwacje
 Profil Relacje PM off  

#1368 PostWysłany: 10 Sty 2013 23:23 

niebieski
jaki jest koszt dokupienia bagazu nadawanego na lotnisku tuz przed odlotem ? Ile to kosztuje w Ryanairze, Wizzie i Easyjet ? To bedzie powrot z Londynu wiec pewnie ceny "odpowiednie" Sa jakies limity z nadawaniem bagazu w ostatniej chwili ?
 Profil Relacje PM off  

#1369 PostWysłany: 10 Sty 2013 23:28 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
peter1956 napisał(a):
jaki jest koszt dokupienia bagazu nadawanego na lotnisku tuz przed odlotem ? Ile to kosztuje w Ryanairze, Wizzie i Easyjet ? To bedzie powrot z Londynu wiec pewnie ceny "odpowiednie" Sa jakies limity z nadawaniem bagazu w ostatniej chwili ?

Dublujesz posty kolego
Godzinę temu pytałeś się o to w innym wątku ( O Ryanairze)

#1370 PostWysłany: 10 Sty 2013 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
peter1956 napisał(a):

Odpowiedziałem Ci kolego w innym wątku, z wizzem i easyjetem jest podobnie - wszystkie informacje o opłatach mają wypisane na swoich stronach - wystarczy poszukać:
http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... ableoffees
http://wizzair.com/pl-PL/useful_informa ... rvice_fees
http://easyjet.custhelp.com/app/answers ... kw/luggage
 Profil Relacje PM off  

#1371 PostWysłany: 12 Sty 2013 18:05 

Witam serdecznie. Mam takie pytanie. Mianowicie chodzi o to czy istnieje możliwość przebukowania biletu wizzair na inne imię i nazwisko? Wymaga to jakiś dodatkowych opłat?
 Profil Relacje PM off  

#1372 PostWysłany: 12 Sty 2013 18:08 
Awatar użytkownika

niebieski
FallingJimmy napisał(a):
Witam serdecznie. Mam takie pytanie. Mianowicie chodzi o to czy istnieje możliwość przebukowania biletu wizzair na inne imię i nazwisko? Wymaga to jakiś dodatkowych opłat?

http://wizzair.com/pl-PL/useful_informa ... rvice_fees
Cytuj:
Opłata za zmianę nazwiska
przez wizzair.com Za lot, za pasażera 203 PLN

Ciężko?

#1373 PostWysłany: 12 Sty 2013 19:19 

Dzieki za pomoc i srx za spam. Zwyczajnie to przeoczylem
 Profil Relacje PM off  

#1374 PostWysłany: 16 Sty 2013 13:09 

niebieski
Mam lot:
Tokyo->MXP-> FCO-> PRG(Alitalia)

Chce zakonczyc podroz w Mediolanie.
Pytanie: co z bagazem?
 Profil Relacje PM off  

#1375 PostWysłany: 16 Sty 2013 15:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Popros w Tokio o nadanie go tylko do Malpensy

#1376 PostWysłany: 18 Sty 2013 21:06 
Awatar użytkownika

Witam,
czy określenie na stronie ryanair "Tylko 2 miejsce/a w tej cenie" oznacza, że są to ostatnie miejsca na ten lot i dlatego cena jest niższa czy po prostu ostatnie 2 miejsca w promocji? Bo wczoraj miejsca na ten lot kosztowały 60zł, dzisiaj 15zł z adnotacją "Tylko 2 miejsce/a w tej cenie".
 Profil Relacje PM off  

#1377 PostWysłany: 18 Sty 2013 21:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ostatnie 2 miejsce w TEJ cenie, następne będą droższe.
 Profil Relacje PM off  

#1378 PostWysłany: 18 Sty 2013 21:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale później, równie dobrze mogą stanieć itd. ;) Ceny Ryana to loteria.

#1379 PostWysłany: 18 Sty 2013 22:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kemot napisał(a):
Ostatnie 2 miejsce w TEJ cenie, następne będą droższe.

jedyne co wiadomo na pewno to to, że inne będą w innej cenie. i może tak od razu będą droższe ale jutro mogą być tańsze niż te które się kupiło

#1380 PostWysłany: 20 Sty 2013 14:24 

Mam pytanko:

Lecę na trasie: Kraków - Wiedeń Austrian

Wiedeń - Rzym - Rio de Janeiro - Rzym - Wiedeń Alitalia.

Czy już w Krakowie mogę nadać bagaż rejestrowany do Rio, żeby nie musieć we Wiedniu ponownie go adresować?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości