Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 11 Paź 2014 15:53 

Loty: 270
Kilometry: 536 736
niebieski
Ja w ogóle w żadnym południowoamerykańskim państwie poza Peru i oczywiście Ekwadorem nie spotkałem się z dolarami w bankomacie.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#302 PostWysłany: 12 Paź 2014 22:47 

Loty: 50
Kilometry: 136 311
Informacja o wyciąganiu USD z bankomatów pochodziła z jakiegoś forum, ale w sumie jakoś szczególnie mnie nie dziwi, że nie można...
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 13 Paź 2014 02:13 

Bylismy w Urugwaju i tam w bankomacie można było wybrać peso lub dolary ,sprawdzone, dostaliśmy zielone.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 13 Paź 2014 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Kupował ktoś ostatnio bilety na chilijskiej stronie LAN? Nie przechodzi mi płatność kartą MC Debit z Alior Sync i Visa z mBanku.

#305 PostWysłany: 13 Paź 2014 13:25 

srebrny
Sprawdź czy nie masz jakichś limitów. Jakoś w zeszłym tygodniu wszystko poszło i było ok. Za to w Turbusie nie mogę dokonać płatności.

#306 PostWysłany: 13 Paź 2014 13:28 

Loty: 41
Kilometry: 134 425
przemos74 napisał(a):
Kupował ktoś ostatnio bilety na chilijskiej stronie LAN? Nie przechodzi mi płatność kartą MC Debit z Alior Sync i Visa z mBanku.

Kupowałem okolo 1.5 miesiąca temu - płatność bez problemu MC Debist z Alior Sync
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 13 Paź 2014 13:45 
Awatar użytkownika

srebrny
przemorx napisał(a):
przemos74 napisał(a):

Kupowałem okolo 1.5 miesiąca temu - płatność bez problemu MC Debist z Alior Sync

Limity mam zdecydowanie większe niż kwota zakupu. Na rachunkach nie ma żadnej blokady. Komunikat po nieudanych próbach, żeby udać się do biura i zakończyć zakup.

#308 PostWysłany: 13 Paź 2014 13:51 

Sprawdź czy nie masz wprowadzonego limitu ilości transakcji internetowych. Ja też tak miałem, limity kwotowe ustawione prawidłowo, a miałem przekroczoną ilość transakcji internetowych. Wtedy też odrzucało taką płatność.

#309 PostWysłany: 13 Paź 2014 18:20 

Ma ktos doswiadczenie w przebookowaniu lotu w LAN ?
czy jest z tym jakis problem? jakie sa koszty? jakbym chcial zmienic np. date powrotu (drugi odcinek na bilecie)
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 14 Paź 2014 02:00 

Arekkk napisał(a):
Sprawdź czy nie masz jakichś limitów. Jakoś w zeszłym tygodniu wszystko poszło i było ok. Za to w Turbusie nie mogę dokonać płatności.

W Turbusie sie nie uda, w na stronach internetowych z Chile generalnie nie ma mozliwosci platnosci karta wydana poza Chile, takie maja dosyc dziwne regulacje. Strona LAN jest chlubnym wyjatkiem, o rezerwacji biletow autobusowych bedac poza Chile mozna zapomniec. Nie bedzie za to zadnego problemu z placeniem karta na dworcach na miejscu, ograniczenie dotyczy tylko stron internetowych. Inna sprawa: podczas wyplacania gotowki z bankomatu nalezy wcisnac przycisk "tarjeta extranjera" (karta zagraniczna).

przemos74: upewnij sie ze podczas placenia na stronie LAN wybierasz Polske jako miejsce wydania karty.

jacekw: mozliwosc przebukowania zalezy od taryfy jaka wybrales, w najtanszych nie mozna w ogole. Mozesz sprobowac sie dowiedziec i zadzwonic za darmo do LAN przez Skype wybierajac numer telefonu ich biura w USA.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 14 Paź 2014 02:12 

Bez problemu kupowałem loty na chilijskiej stronie LAN-u i płaciłem polską kartą kilka dni temu.
BTW. Polecam zwrócić uwagę na pola 'imię' i 'nazwisko', bo Google Translator źle je tłumaczy ;-) Ale można napisać do LAN-u przez FB i wprowadzą info dla obsługi o pomyłce.

#312 PostWysłany: 14 Paź 2014 10:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Tzn. że imię i nazwisko są odwrotnie?

#313 PostWysłany: 14 Paź 2014 10:49 

przemos74 napisał(a):
Tzn. że imię i nazwisko są odwrotnie?

Tzn. że "Nombre" to imię, a "Primer apellido" to nazwisko. Google Translator tłumaczy "Primer apellido" jako imię.
przemos74 uważa post za pomocny.

#314 PostWysłany: 15 Paź 2014 03:17 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
A czy ktos wie cos wiecej o wyporzyczanih samochodu? Chcemy zrobic oneway z Punta Arenas do Puerto Montt, jadac kawalek przez Argentyne.
Przez net ciezko cos ustalic, tak na prawde sensownej odpowiedzi doczekalem sie tylko z jednej agencji. Ale gosc powiedzial ze oneway to drogo i to odstrasza wiekszosc ludzi, ale ceny calowitej mimo prosby juz nie podal..
Ktos ma jakikolwiek doswiadczenie w tej kwestii?
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 16 Paź 2014 10:12 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Wylatuje z Berlina 2.12 o 19 i 3.12 z Madrytu o 12. Szukam towarzystwa na czas przelotu bo to strasznie długo ;)
Na miejscu planuję Santiago,Vina del Mar/Valaparaiso i Mendozę z racji ograniczonego budżetu do minimum

#316 PostWysłany: 16 Paź 2014 10:45 

oskiboski napisał(a):
Wylatuje z Berlina 2.12 o 19 i 3.12 z Madrytu o 12. Szukam towarzystwa na czas przelotu bo to strasznie długo ;)
Na miejscu planuję Santiago,Vina del Mar/Valaparaiso i Mendozę z racji ograniczonego budżetu do minimum

Witam,

pewnie spotkamy sie na pokladzie bo wylot mam taki sam.
Pozdrawiam

#317 PostWysłany: 16 Paź 2014 12:15 

Loty: 127
Kilometry: 234 861
luuk napisał(a):
oskiboski napisał(a):

Witam,

pewnie spotkamy sie na pokladzie bo wylot mam taki sam.
Pozdrawiam

Ja również :)

#318 PostWysłany: 16 Paź 2014 12:52 

złoty
Pawellos napisał(a):
A czy ktos wie cos wiecej o wyporzyczanih samochodu? Chcemy zrobic oneway z Punta Arenas do Puerto Montt, jadac kawalek przez Argentyne.
Przez net ciezko cos ustalic, tak na prawde sensownej odpowiedzi doczekalem sie tylko z jednej agencji. Ale gosc powiedzial ze oneway to drogo i to odstrasza wiekszosc ludzi, ale ceny calowitej mimo prosby juz nie podal..
Ktos ma jakikolwiek doswiadczenie w tej kwestii?

Pawellos, jestem w tej samej sytuacji.
kontaktowalem sie z kilkoma agencjami lokalnymi (DLC, RentLys, Letsgochile, Koyer, GMT i kilkoma innymi) i ostatecznie zdecydowałem się na Southland ponieważ :

- gość z którym wymieniam maile pisze dość zgrabnym angielskim (pozostali głównie po hiszpańsku)
- cena może nie najniższa (42000 CLP za dzień za Kia Soul ale unlimited mileage, dodatkowe ubezpieczenie i moge odebrac samochod o 6 rano. 70000 CLP za Nissana Xtrail)
- nie wymagaja podania danych karty kredytowej w tej chwili, mozna płacic gotówka w CLP przy odbiorze (czekam na info czy mozna tez placic w USD)
- niektore agencje ceny zaczynaja od 35000 CLP ale obawiam sie ze nie dogadam sie z nimi po angielsku
- zamierzam wziac samochod w Punta Arenas a oddac w Puerto Natales - opłata za drop off w Puerto Natales to 55000 CLP
- opłata za drop off w El Calafate to 190000 CLP - podejrzewam ze drop off w Puerto Montt kosztowac bedzie podobnie

na Twoim miejscu wzialbym auto w Punta Arenas, zrobił kółko do Puerto Natales , ewentualnie Porvenir i Tierra del Fuego (nie znalazłem nigdzie częstotliwości kursowania promów ani cen...) i oddał wóż w PA lub PN a stamtad samolotem do Puerto Montt - na pewno wyjdzie taniej niz drop off w PM.

ja bede na miejscu w lutym a Ty? jakie masz plany?
 Profil Relacje PM off
Pawellos uważa post za pomocny.

#319 PostWysłany: 16 Paź 2014 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
Sorvali, dzięki za info
Lecę na przełomie listopad/grudzień
Zastanawiałem się właśnie na tym czy nie polecieć do PM i tam nie wziąć samochodu i nie pojechać w na południe z powrotem.
Nie chce lecieć samolotem, gdyż dla mnie jest atrakcją zjechanie 4x4 tych wszystkich wiosek po drodze :)
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 17 Paź 2014 22:02 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Pytanie do osób które już były. Rezerwacja miejsca w Iberii kosztuje 15 euro za odcinek. Czy miejsce jest przydzielane jak w Ryanairze z automatu przy odprawie online ? Czy można sobie wybrać ? Jak z jedzeniem ? Przylatuję do Madrytu o 22 a odlot o 12 + 15 godzin to co podają wystarczy czy warto się zaopatrzyć w jakieś snickersy by być sobą ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość