Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Maj 2013 11:24 

Po przylocie do KUT (Kutaisi) to na lotniku kantoru nie ma, JEDNAK za marszrutkę do Batumi czy Tbilisi można zapłacić m.in. w EUR (7,5eur/os). Marszrutka w stronę Tbilisi jedzie przez Kutaisi (miasto) i zatrzymuje się przy stacji benzynowej z kantorem (dobre kursy) i sklepem. W Batumi na pewno nie będziesz miał problemu z wymianą waluty, kursy w kantorach są bardzo dobre (spread ~1%).

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
#62 PostWysłany: 24 Maj 2013 11:53 

Ok, dzieki za informacje.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 24 Maj 2013 14:05 

Da radę przywieźć wino w bagażu podręcznym? Wiem, że nie ma sklepu wolnocłowego po kontroli paszportowej, więc jedyna możliwość to przywiezienie go ze sobą na lotnisko... Czy obowiązują takie same limity odnośnie płynów/substancji jak na europejskich lotniskach i nie przepuszczą mnie przez kontrolę celną?
Może i pytanie głupie, ale nie chcę płacić 210 PLN za duży bagaż w 2 strony (jadę na 3 dni), potem taszczyć go ze sobą po Gruzji tylko po to, żeby sobie 2 dobre wina przywieźć :)

#64 PostWysłany: 24 Maj 2013 14:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak obowiązują takie same limity
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 24 Maj 2013 14:26 

lambda_term napisał(a):
Bede w Samtredii ok. 1:20 w nocy (pociąg Makhindjauri - Samtredia) i chcialbym sie dostac z tamtad na poranny lot KUT -KTW. Jak wyglada sprawa transportu? Rozumiem, ze o tej porze, to tylko taxi wchodzi w gre. Czy nie bedzie problemu ze znalezieniem taksowki pod dworcem kolejowym i jaki mniej wiecej jest koszt kursu?

Byłeś już? Jak dostałeś się z Samtredii na lotnisko w nocy?

#66 PostWysłany: 24 Maj 2013 14:35 

Ok, dzięki za informację.

Ktoś leci 04.06 z KUT do KTW?
będę jechał z kolegą 03.06 wieczorem o 22 pociągiem z Batumi do Samtredi, a potem taksówką/stopem/marszrutką/na pieszo na lotnisko, żeby na 6 rano dostać się na lot.
Może jest ktoś chętny na taksówkę bezpośrednio z Batumi na lotnisko? Będzie zdecydowanie wygodniej niż taki łączony transport...

#67 PostWysłany: 24 Maj 2013 15:14 

niebieski
lambda_term napisał(a):
Bede w Samtredii ok. 1:20 w nocy (pociąg Makhindjauri - Samtredia) i chcialbym sie dostac z tamtad na poranny lot KUT -KTW. Jak wyglada sprawa transportu? Rozumiem, ze o tej porze, to tylko taxi wchodzi w gre. Czy nie bedzie problemu ze znalezieniem taksowki pod dworcem kolejowym i jaki mniej wiecej jest koszt kursu?

Nie ma problemu. Taksówki stoją całą noc pod dworcem. Taksówkarze sami zaczepiają. W nocy przejeżdza tam kilka pociagów z i do Tbilisi. Ja zapłaciłem 15 lari - cenę zaproponowaną przez kierowcę. Byliśmy we 3 osoby więc się nie targowałem.

#68 PostWysłany: 25 Maj 2013 22:22 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
Zeus napisał(a):
Tak obowiązują takie same limity

Ponadto przy nadaniu bagażu zapytano się mnie czy w bagażu rejestrowanym nie mam więcej niż 5L płynów.
miałem nadzieję że nie będą tego weryfikować ;)

Bagaż rejestrowany brałem tylko w drogę powrotną, ale to tylko dlatego że mój plecak można skompaktować do rozmiarów małego/dużego podręcznego, a gdy trzeba to jest jeszcze większy :)

#69 PostWysłany: 26 Maj 2013 14:37 
Awatar użytkownika

Loty: 272
Kilometry: 431 897
alberthus napisał(a):
lambda_term napisał(a):

Z Batumi na lotnisko zawiózł mnie właściciel hostelu w którym mieszkałem. Przejeżdżając ok. godz. 4:00 przez Samtredię widziałem jedną taksówkę na dworcu. Oprócz tego zero ruchu na trasie. Żadnych marszrutek, a nawet TIRów, na tej ruchliwej za dnia drodze.

Image
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Maj 2013 14:42 

niebieski
flyfox napisał(a):
alberthus napisał(a):
lambda_term napisał(a):

Z Batumi na lotnisko zawiózł mnie właściciel hostelu w którym mieszkałem. Przejeżdżając ok. godz. 4:00 przez Samtredię widziałem jedną taksówkę na dworcu. Oprócz tego zero ruchu na trasie. Żadnych marszrutek, a nawet TIRów, na tej ruchliwej za dnia drodze.

Jadąc z Batumi na lotnisko KUT nie przejeżdża się pod dworcem chyba że specjalnie zjechaliście do miasta.

#71 PostWysłany: 26 Maj 2013 21:51 

Maratem napisał(a):
Witam. Lecę do Kutaisi we wtorek 28.05, z Katowic. Mam pytanie do osób które były niedawno w Gruzji ale nie związane z transportem. Jaka jest tam teraz pogoda? Zastanawiam sie jakie ubrania zabrać ze sobą. Czy jest już sucho i ciepło, czy też można się spodziewac opadów deszczu, bo nie brał bym cięższej kurtki przeciwdeszczowej tylko jakąś ewentualnie wiatrówkę. Dodam, że zamierzam spać w namiocie i ekwipunek w bagażu podręcznym już trochę ubity.

Ja wrocilem w sobote. W dzien wylotu pogoda sie zepsula. Ochlodzilo sie i padal deszcz. Taka pogoda utrzymuje sie nadal ale radzil bym sprawdzic pogode przed wylotem w internecie. Bylem przez tydzien i caly czas bylo goraco i sucho.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:08 

Chciał bym zwrócić uwagę podróżujących na to że wcale niema potrzeby jechać do Kutaisi, żeby się dostać na lotnisko, czy to ze strony Tbilisi, czy Batumi. Minibusy ( marszrutki) jadące trasą Batumi-Tbilisi-Batumi przejeżdżają obok lotniska. Takie marszrutki wyjeżdżają z punktów początkowych w godzinach od 8 do 20 ( chociaż zdarzają się wyjątki). Ogólnie lotnisko leży na drodze krajowej (raczej jedynej) która prowadzi ze w wschodu na zachód ( czy na odwrót).

Ostatnio edytowany przez alex74, 26 Maj 2013 22:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:09 

Ktoś wie ile zajmuje jazda marszrutka z lotniska Kutaisi do Tbilisi (Didube ostatni stop)??

Czy te marszrutki Batumi - Tbilisi podjeżdżają pod lotnisko?

Ostatnio edytowany przez aac, 26 Maj 2013 22:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:13 

aac napisał(a):
Ile zajmuje jazda marszrutka z lotniska Kutaisi do Tbilisi (Didube ostatni stop)??

ze 3,5-4 godziny
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:22 

Jedynie trochę kiepski dojazd jest podczas przelotu z Katowic ze względu na wczesną porę. Ale ja bym radził, przed tym jak jechać taksówką rozejrzeć się po parkingu przy lotnisku czy niema żadnych autobusów. Jeżeli jakiś znajdziecie, to podejść i się spytać dokąd jedzie.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:40 

ALEX, Wlk dzieki za te info . Wlasnie we wt. sie wybieramy KTW-KUT. A co sadzisz jesli zadnego busa nie bedzie na lotnisku to co robic: czekac na lotnisku na marszrutke do Tbilisi, czy wziac TAXI do McDonald's w Kutaisi i tam lapac Marszrutke do Tbilisi?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 27 Maj 2013 06:42 

nie brać taksi tylko wyjść przed lotnisko na główna drogę i zatrzymać kursujące marszrutki, dojazd do kutaisi to koszto około 1-2 lari a czasami jak się nie ma kasy to i za darmo wezmą.

Czy ktoś brał marszrutkę z Batumi do Kutaisi aby zdąrzyć na lot do Warszawy? Zastanawiam się czy w dwie godziny rzeczywiście marszrutka dojedzie.

#78 PostWysłany: 27 Maj 2013 22:39 

niebieski
Witam!
Forumowicze jak wygląda sprawa z tymi marszrutkami do Tbilisi lecę z Katowic 25.06-28.06! Czy wszyscy bez problemu znajdą miejsce? czy po prostu stoi kilka samochodów i jak mają komplet to odjeżdżają? czy wygląda to inaczej? jeżeli ktoś leci w tym terminie i chciałby wynająć taksi czy jakiegoś busa i pojechać Drogą Wojenną to piszcie jedzie nas 2 os.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 27 Maj 2013 23:36 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
lasan82 napisał(a):
Witam!
Forumowicze jak wygląda sprawa z tymi marszrutkami do Tbilisi lecę z Katowic 25.06-28.06! Czy wszyscy bez problemu znajdą miejsce? czy po prostu stoi kilka samochodów i jak mają komplet to odjeżdżają? czy wygląda to inaczej? jeżeli ktoś leci w tym terminie i chciałby wynająć taksi czy jakiegoś busa i pojechać Drogą Wojenną to piszcie jedzie nas 2 os.
Pozdrawiam

Lądowałem w KUT w środę 22.05 i bez problemu wszyscy znaleźli miejsce w marszrutkach. Do Tbilisi stały 2 busy i kierowcy krzyczeli "Tbilisi - diesiat dolarow". Były tez pojazdy do Batumi (tez 10$), Mestii - tutaj cena 20Euro i Kutaisi (taxi - 20 lari, marszrutka 7 lari). Do Kutaisi najlepiej łapać przy drodze jadące z Batumi lub Zugdidi.

Osobiście nie korzystałem z transportu publicznego, gdyż na kilka dni dołączyłem do znajomych, którzy podróżują z Polski własnym samochodem. Czekając na nich przed terminalem rozeznałem trochę temat połączeń i cen.

#80 PostWysłany: 28 Maj 2013 00:11 

niebieski
kow napisał(a):
lasan82 napisał(a):
Witam!
Pozdrawiam

Lądowałem w KUT w środę 22.05 i bez problemu wszyscy znaleźli miejsce w marszrutkach. Do Tbilisi stały 2 busy i kierowcy krzyczeli "Tbilisi - diesiat dolarow". Były tez pojazdy do Batumi (tez 10$), Mestii - tutaj cena 20Euro i Kutaisi (taxi - 20 lari, marszrutka 7 lari). Do Kutaisi najlepiej łapać przy drodze jadące z Batumi lub Zugdidi.

Osobiście nie korzystałem z transportu publicznego, gdyż na kilka dni dołączyłem do znajomych, którzy podróżują z Polski własnym samochodem. Czekając na nich przed terminalem rozeznałem trochę temat połączeń i cen.

Dzięki za info!
Ciekawe czy na rannym locie z Katowic jest tak samo z marszrutkami!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość