Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Mar 2013 02:03 

wa793, to zdjęcie które podałeś jest jeszcze sprzed remontu lotniska, teraz wygląda to trochę lepiej;
Image
 Profil Relacje PM off  

Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
#22 PostWysłany: 03 Mar 2013 12:51 
Awatar użytkownika

niebieski
No tak, wygląda znacznie lepiej. Choć wieża bardziej przypomina taką z poligonów strażackich niż z lotnisk :)

#23 PostWysłany: 03 Mar 2013 13:05 
Awatar użytkownika

ciężko żeby wyglądała pięknie w trakcie budowy, tak samo jak w Modlinie najpierw postawili terminal a nowa wieża to sprawa drugorzędna, więcej informacji o budowie lotniska znajdziecie tutaj:
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... highlight=
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Mar 2013 20:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Film z promocją lotów wizzair`a z Kijowa ;)

Rysunek airportu
http://static.dezeen.com/uploads/2011/1 ... 8_1000.gif

#25 PostWysłany: 03 Mar 2013 22:49 

wtak napisał(a):

Innymi lotnisko jeszcze bardziej lowcostowe niż np. Modlin skoro nie ma nawet jednego sklepiku :P
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Mar 2013 00:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Ciekawie prezentuje się to czerwone Kowadło "wmontowane" w budynek terminalu ;)
Kutaisi to jednak nie taki koniec świata jak się wydaje.
W zeszłym roku oddano tutaj futurystyczny budynek parlamentu i miasto stało się druga stolica Gruzji.

#27 PostWysłany: 06 Mar 2013 12:40 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
Jest i 'strona internetowa' ;)
http://kutaisiairport.wordpress.com/

#28 PostWysłany: 06 Mar 2013 12:48 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Fajna :)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Mar 2013 23:38 

J0seph napisał(a):
Jest i 'strona internetowa' ;)
http://kutaisiairport.wordpress.com/

Nie no, to lotnisko prowadzi chyba jakieś dziecko z gimnazjum w ramach zajęć pozalekcyjnych, wzięli i przepisali rozkład jazdy, strona na darmowej domenie do blogów, jakiś przykładowy template 5 minut i gotowe. Po co ten rozkład skoro bilety i tak zarezerwuję na stronie przewoźnika, nie wiem.
Na stronie jest wielkie nic (pomijając że sama strona wygląda jak nic), gdyby nie to forum nie wiedziałbym nawet jak opuścić to lotnisko. Jak można tak ważnej rzeczy nie napisać.
Inna kultura, inną kulturą ale jakieś międzynarodowe standardy na międzynarodowym lotnisku (z 5 kierunkami, czyli lepiej już od np. Lublina, Łodzi czy Szczecina) powinno nie odstraszać turystów.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 19 Kwi 2013 16:03 
Awatar użytkownika

Stronka lotniska w dalszym ciągu przypomina bardziej jakiś blog, ale informacja odpisuje. Wczoraj popołudniu napisałem, dziś rano dostalem odpowiedź z przeprosinami, że tak długo im zeszło ;)
Pytałem jak wygląda komunikacja w przypadku wylotu wczesnym rankiem z KUT (np. do Katowic godz.6:05) i na tą godzinę obecnie tylko TAXI w cenie 20-25GEL z Kutaisi.
Hello,
Thank you for your letter, sorry for our late answer.
There is the only one way to come to Kutaisi International Airport from
the city center, you can take a taxi because there are no buses running at
that time of the day. The taxi will cost approximately 20-25 lari.

Wish you to have a nice flight,
Kutaisi International Airport
Information Center

#31 PostWysłany: 19 Kwi 2013 16:52 

niebieski
KrzysiekWRC napisał(a):
Pytałem jak wygląda komunikacja w przypadku wylotu wczesnym rankiem z KUT (np. do Katowic godz.6:05) i na tą godzinę obecnie tylko TAXI w cenie 20-25GEL z Kutaisi.

Mała - być może pomocna - uwaga: Jesli ktoś zamierza przemieszczać się po Gruzji pociągami, odradzałbym dojazd z/na lotnisko KUT przez Kutaisi. Większość pociągów omija Kuatisi od południa. Rozsądniej będzie dojechać z/do Samterdii położonej na zachód od KUT w podobnej odległości (wg. mnie bliżej) niż Kutaisi. Przez Samterdię jeździ więcej kluczowych pociągów i można się do niej dostać pociągiem z każdej części Gruzji na godz. 2-4 rano i spokojnie dojechać taksą na lotnisko.

#32 PostWysłany: 20 Kwi 2013 12:00 

Za kilka dni ruszają połączenia z Warszawy, czy ktoś się wybiera ? Proszę o opisanie możliwość transferów z i do lotniska
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 20 Kwi 2013 13:15 

Ma być autobus za kilka euro do Tbilisi i Batumi zaraz po przylocie. Tylko tyle na razie wiadomo ale jest informacja potwierdzona.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 20 Kwi 2013 13:23 

Skąd ta informacja ? Poczekamy na relacje pierwszych podróżnych
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 20 Kwi 2013 14:19 

Bezpośrednio od pracowników lotniska. To samo mi powiedzieli pracownicy Katowice Airport, że Wizz Air wraz z władzami Gruzji planują uruchomić takie połączenie.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 10 Maj 2013 10:47 

Loty: 68
Kilometry: 62 578
Bede w Samtredii ok. 1:20 w nocy (pociąg Makhindjauri - Samtredia) i chcialbym sie dostac z tamtad na poranny lot KUT -KTW. Jak wyglada sprawa transportu? Rozumiem, ze o tej porze, to tylko taxi wchodzi w gre. Czy nie bedzie problemu ze znalezieniem taksowki pod dworcem kolejowym i jaki mniej wiecej jest koszt kursu?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 12 Maj 2013 11:14 

Czy ktoś z Was orientuje się jak najlepiej dostać się z lotniska w Kutaisi do Batumi? Chodzi mi o jakiś lepszy sposób niż jadący 5 czy 6 godzin pociąg.
Z góry, dzięki
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 12 Maj 2013 15:12 

Witam, dla zainteresowanych wklejam konwersacje z kimś z lotrniska, myśle że przydatne info :)

Hi,
I will be on Kutaisi airport next week. I have a couple of question as I can't find any info abt it on internet.
Is there on the airport currency exhange or cash machine where I can withraw money via credit Mastercard?
What abt transport to Tbilisi. Is posible to get straigh from airport there or I have to get to railway station in Kutaisi ?
I have my fly back at 6 am, so ...
Is airport open all night ?
If yes ? What is the last bus from Kutaisi (or other city) to airport ?
Best Regards,
Bartosz

07:30
King David the Builder International Airport
Hello , there is exchange and there isn't atm machine mini buses are waiting on arrival goes to tbilisi and batumi and kutaisi also airport is open 24 hours but about transportation i amnt sure that there will be any bus at night u should take taxi , taxi from kutaisi would cost approximately 20 gel )
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 12 Maj 2013 19:45 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
kama napisał(a):
Czy ktoś z Was orientuje się jak najlepiej dostać się z lotniska w Kutaisi do Batumi? Chodzi mi o jakiś lepszy sposób niż jadący 5 czy 6 godzin pociąg.
Z góry, dzięki

Gdy wyjdziesz z terminala lotniska zostaniesz zaatakowany przez tłum 'naganiaczy',
marszrutka do Batumi: 10USD/7,50 EUR/15GEL
taksówka do Batumi: 50USD/37,50EUR/75GEL

ja skorzystałem z marszrutki, czas przejazdu ok. 2h

Jest to marszrutka ewidentnie 'lotniskowa', jednak cena wydawała mi się ok.
w podróż powrotną zabrałem się normalną, z licznymi przystankami i ciekawymi ładunkami i zapachami, z racji że wyjeżdżałem, nawet nie pytałem się o cenę, zapłaciłem tyle co za lotniskową, kierowca bardzo dziękował :)

#40 PostWysłany: 12 Maj 2013 20:12 
Awatar użytkownika

srebrny
J0seph napisał(a):
...w podróż powrotną zabrałem się normalną, z licznymi przystankami i ciekawymi ładunkami i zapachami, z racji że wyjeżdżałem, nawet nie pytałem się o cenę, zapłaciłem tyle co za lotniskową, kierowca bardzo dziękował :)

Psujesz rynek :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość