Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 11 Cze 2013 18:58 

alex74 napisał(a):
Oficialnie ostatnia wyjezdza o 20, a tak moze kogos lapniesz o polnocy, a moze nie. Jezeli lubisz rosyjska ruletke, to zycze powodzenia.

Pytałem osobiście na dworcu - odjeżdżają o północy.
Dodatkowo właściciel hotelu podzwonił trochę i powiedzieli mu to samo, więc nie jest to ruletka...

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#102 PostWysłany: 12 Cze 2013 07:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Potwierdzam cene z lotniska do Tbilisi 10$ lub 15 GEL
Marszrutka ok. 30 minut po wyladowaniu samolotu z Katowic zapelnila sie i odjechala. Mercedes sprinter, bardzo ciasny, masakra. W srodku duchota, kierowca od czasu do czasu uchylal okno.
W Kutaisi postoj i wymiana waluty i tam tez pobral oplate za przejazd. W polowie mniej wiecej drogi postoj ok. 30 minut w przydroznym barze. Mozna sie posilic i spic kawe albo herbate.
Czas przejazdu to ok. 4 godzin.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 14 Cze 2013 08:44 

wntl napisał(a):
Z Batumi niby ostatnia o północy odjeżdża ? Jedzie przez lotnisko, czy trzeba brać taxi potem?

Marszrutki z Batumi jadą do Tbilisi, a lotnisko jest dokładnie na trasie, więc bez problemu zatrzyma się po drodze naprzeciwko lotniska.
Moim zdaniem warto poprosić jakiegoś Gruzina, żeby dogadał się z kierowcami, że marszrutka na pewno będzie.
Nie dość, że ma się wtedy spokój, że się pojedzie, to i cena będzie normalna - 10 GEL, a nie 15 GEL jak mi kierowca powiedział dzień wcześniej...

#104 PostWysłany: 14 Cze 2013 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
Gdzie stają marszrutki w Tbilisi i Batumi ?

#105 PostWysłany: 14 Cze 2013 18:37 

wntl napisał(a):

Z/do Kutaisi/Batumi/Gori/Mschety/Kazbegi postoj w Tbilisi jest przy stacji metra Didube. Obok jest wielki plac targowy.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 18 Cze 2013 18:00 

Loty: 201
Kilometry: 383 305
Podsyłam kilka informacji ( po dzisiejszym przylocie )

Kutaisi (lotnisko koptinari ) - Tbilisi / Nie będzie problemu, żeby znaleźć odpowiednią marszutkę ( sami was znajdą ;) ). Przystaliśmy na cenę 15 GEL / 10$. Czas jazdy, ok 4h, z postojem przy przydrożnym barze po drodze i miejscu, gdzie można wymienić walutę ( Kurs wymiany euro / GEL 2,16 - 2,20 )

Tbilisi - Kutaisi ( miasto, ~ 15 km od lotniska Koptinari ) / Cena 10 GEL / Z dworca Didube
Taxi, Kutaisi miasto - lotnisko Koptinari - 20 lari i jazda w terenie zabudowanym z prędkością 150 km/h ..

Metro w Tbilisi;
Koszt karty 2 GEL / minimalne doładowanie 2 GEL / koszt jednego przejazdu 0,5 GEL

Taxi w Tbilisi
Miejscowi mówili, żeby nie płacić nigdy za taxi więcej niż 7 GEL!

Piwo w barze - 0,5 l
1,5 GEL ( Dobre piwo Kazbegi ) - 5 GEL (inne piwo w "nie przyzwoicie drogiej knajpie" wg miejscowych

Polecam stołowanie się na mieście ( nie jest drogo ) i próbowanie wszystkich gruzińskich potraw,
zapicie wszystkiego wodą mineralną o bardzo specyficznym smaku.

Z angielskim u miejscowych słabo.
Lotnisko Koptinari ma specjalne miejsca dla śpiących pasażerów i darmowe, szybkie Wifi

,
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 18 Cze 2013 19:30 

niebieski
Witam
Może ktoś mi powiedzieć o której odjeżdża pierwsza marszrutka z Tbilisi do Kutaisi!
Jakiej marszrutki szukać z napisem Kutaisi czy to są te do Batumi?
Czy dojadę bezpośrednio do Kutaisi centrum czy na lotnisko a stamtąd dopiero do centrum?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 20 Cze 2013 12:26 

Marszrutka do Batumi jedzie przez Kutaisi więc też możesz z niej skorzystać. Wszystkie jadą przez centrum Kutaisi. Wracając z Batumi do Kutaisi busy przejeżdżają obok lotniska więc można sobie tam wysiąść
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 20 Cze 2013 23:42 

niebieski
maksymilian napisał(a):
Marszrutka do Batumi jedzie przez Kutaisi więc też możesz z niej skorzystać. Wszystkie jadą przez centrum Kutaisi. Wracając z Batumi do Kutaisi busy przejeżdżają obok lotniska więc można sobie tam wysiąść

Wielkie dzięki maksymilian
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:28 

Witam
A wie ktoś jak wygląda dojazd z Kutaisi na lotnisko? Tzn. skąd startują marszrutki i kiedy jest najwcześniejsza w niedziele?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:58 

wntl napisał(a):

po przyjeździe z lotniska marszrutka zatrzymałą się tutaj:
http://goo.gl/maps/K1XbE
a potem pojechała na dworzec (stąd też odjeżdża ich sporo):
http://goo.gl/maps/gtfus

a odjeżdżałem na latnisko o północy z tego miejsca:
http://goo.gl/maps/hkt8B

(patrz na zielone strzałki).

#112 PostWysłany: 23 Cze 2013 11:33 

niebieski
Witam
Mam pytanko jak wygląda sprawa odprawy na lotnisku Kutaisi. Jutro lecę i widzę że nie da się odprawy online zrobić. Jak to wygląda muszę się gdzieś zgłosić z paszportem czy jakiś dokument mieć, wydruk biletu? ile czasu wcześniej trzeba być żeby się odprawić lot do Katowic o 6:30?
Proszę o pomoc
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 23 Cze 2013 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 288
Kilometry: 316 093
niebieski
Czy na lotnisku w Kutaisi są wózki do przewozu bagaży? Jeśli są to czy można nim wyjechać z lotniska do strefy skąd odjeżdżają taksówki? Pytanie może naiwne ale chciałbym mieć pewność ...
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 23 Cze 2013 12:16 

lasan82 napisał(a):
Witam
Mam pytanko jak wygląda sprawa odprawy na lotnisku Kutaisi. Jutro lecę i widzę że nie da się odprawy online zrobić. Jak to wygląda muszę się gdzieś zgłosić z paszportem czy jakiś dokument mieć, wydruk biletu? ile czasu wcześniej trzeba być żeby się odprawić lot do Katowic o 6:30?
Proszę o pomoc

Wystarczy okazać dowód tożsamości, a obsługa drukuje Ci kartę pokładową. Nie musisz mieć żadnego wydruku ani numeru rezerwacji. Odprawa zaczyna się punktualnie 2 godziny przed odlotem, czyli o 4:30. Całość zajmuje jakieś 30 sekund. Wczoraj na początku zrobiła się mała kolejka, ale szło to sprawnie i praktycznie na bieżąco. Nie miej żadnych baterii/akumulatorków luzem, gdyż trafią do kosza. Podobnie jak zapalniczki.

lasan82 napisał(a):
Czy na lotnisku w Kutaisi są wózki do przewozu bagaży? [...]

Wydaję mi się że nie ma takich wózków. Odległość między wyjściem z samolotu a parkingiem gdzie stoją taxi i marszrutki jest naprawdę nieduża - max. 100 metrów.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 23 Cze 2013 21:05 

niebieski
Bartolko napisał(a):
lasan82 napisał(a):
Witam
Proszę o pomoc

Wystarczy okazać dowód tożsamości, a obsługa drukuje Ci kartę pokładową. Nie musisz mieć żadnego wydruku ani numeru rezerwacji. Odprawa zaczyna się punktualnie 2 godziny przed odlotem, czyli o 4:30. Całość zajmuje jakieś 30 sekund. Wczoraj na początku zrobiła się mała kolejka, ale szło to sprawnie i praktycznie na bieżąco. Nie miej żadnych baterii/akumulatorków luzem, gdyż trafią do kosza. Podobnie jak zapalniczki.

lasan82 napisał(a):
Czy na lotnisku w Kutaisi są wózki do przewozu bagaży? [...]

Wydaję mi się że nie ma takich wózków. Odległość między wyjściem z samolotu a parkingiem gdzie stoją taxi i marszrutki jest naprawdę nieduża - max. 100 metrów.

dzięki za informacje Bartolko
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 24 Cze 2013 10:52 

Witam,
Czy ktoś mógłby mi podesłać namiar na tą stację benzynową gdzie można wymienić walutę ? Planuje przylecieć z Katowic do Kutaisi z rowerem i od razu ruszyć w kierunku Usguli. Podobno że na lotnisku nie ma żadnych kantorów i że gdzieś kierowcy marszrutek zatrzymują się by ludzie mogli wymienic kase (było wspomniane w tym wątku).
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 24 Cze 2013 11:09 

niebieski
misieeg napisał(a):
Witam,
Czy ktoś mógłby mi podesłać namiar na tą stację benzynową gdzie można wymienić walutę ? Planuje przylecieć z Katowic do Kutaisi z rowerem i od razu ruszyć w kierunku Usguli. Podobno że na lotnisku nie ma żadnych kantorów i że gdzieś kierowcy marszrutek zatrzymują się by ludzie mogli wymienic kase (było wspomniane w tym wątku).

Pieniądze spokojnie wymienisz w Kutaisi jeśli wybierasz się najkrótszą drogą do Uszguli. Jeśli drogą okrężną to bez problemu w Samtredii.

#118 PostWysłany: 25 Cze 2013 11:10 

Słyszałem, że na lotnisku można dostać darmową mapę Gruzji - to prawda? I w jakiej ona jest skali, jadę rowerem po bocznych drogach i dosyć dokładna by się przydała.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 01 Lip 2013 23:13 

Gdy ja byłem na lotnisku to żadnych map nikt nie rozdawał. Usiłowałem kupić ją na miejscu w Kutaisi ale w żadnym sklepiku nie znalazłem dopiero w Tbilisi ale za 5-6 podejściem dostałem za 25 lari czyli 50zł. Generalnie ciężko z tym jest.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 02 Lip 2013 01:28 

niebieski
maksymilian napisał(a):
Gdy ja byłem na lotnisku to żadnych map nikt nie rozdawał. Usiłowałem kupić ją na miejscu w Kutaisi ale w żadnym sklepiku nie znalazłem dopiero w Tbilisi ale za 5-6 podejściem dostałem za 25 lari czyli 50zł. Generalnie ciężko z tym jest.

van napisał(a):
Słyszałem, że na lotnisku można dostać darmową mapę Gruzji - to prawda? I w jakiej ona jest skali, jadę rowerem po bocznych drogach i dosyć dokładna by się przydała.

Z darmowymi mapami sytuacja wygląda nastepująco: Są a jakoby ich nie było. W 2012 r. rząd Gruzji (chyba Ministerswto Ekonomi) wyłożyło kasę na wydruk serii map każdego z regionów (chyba oprócz Osetii Płd. i Abchazji). Mapy zostały wydrukowane w skali 1:200 000. Nie jest to szczyt kartografii ale dla turystyki rowerowej w zupełności wystarczą. Generalnie na mapy te natrafiałem w punktach informacji turystycznej. Zauważyłem pewna zależność:czym mniejsze miejscowość - łatwiej trafić na taki punkt i większa dostępność map. I tak najwięcej map regionów zebrałem w Mcchecie, Alkacichle i Mestii. Mapę całej Gruzji dopałedłem w punkcie "it" na tureckiej Granicy koło Batumi. Mapa jest w skali 1:950 000. Zasadniczo jest to mapa Adżarii wydana przez Departament turystyki Adżarii w skali ok. 1:300 000 a na odwrocie jest rzeczona mapa całej Gruzji. Była to jedyna mapa całej Gruzji jaką udało mi sie zdobyć. Co prawda będąc w Zugdidi próbowałem się zaopatrzeć w jakąkolwiek mapę ale jedynie co posiadali to mapa formatu około A-1 na dość grubym bristolu nadająca się tylko do zrolowania - taka typowa mapa do powieszenia na ścianę. Więc zrezygnowałem z zakupu.
Poza tym zauważyłęm że praktyką w "it" jest wystawianie na widok publiczny pojedynczych egzemplarzy mapy. Widać maja wzięcie. Miałem to szczęście że w Mcchecie trafiłem do "it" tuż po jego otwarciu i był prawie cały komplet "regionów". Brak jest natomiast map (lub są trudnodostepne) w normalnej sprzedaży nawet na stacjach benzynowych (nawet tych markowych). Paradoksem było także to że w Mestii brakowało mapy Swanetii a w Mcchety-Mtianetii czyli regionu z m.in. "droga wojenną".
Cóż takie uroki ale skok od zeszłego roku i tak zrobili niesamowity co się tyczy materiałów dla turystów.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 688 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość