Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 11 Maj 2016 11:03 

Loty: 26
Kilometry: 63 576
i dalej szukam :D
Może ktoś zna wypożyczalnie w tamtym rejonie które oferują auta w terminie po 15 czerwca tego roku. ;)
 Profil Relacje PM off  

City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN
Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛 Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛
#342 PostWysłany: 11 Maj 2016 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
Polecam użycie google street. NIezawodny sposób szukania przeze mnie noclegów w konkretnym miejscu.
Nie wszystkie bazy noclegowe są np na bookingu.

Oczywiście analogicznie z wypożyczalniami aut, których na krecie jest jak nasrał (że tak się wyrażę)
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 17 Maj 2016 09:51 

Loty: 42
Kilometry: 68 416
Niedawno wróciłem z krety. Brałem auto w Europcar. Dostałem Kia Picanto lekko poobijana ale dawała radę :) na tydzień wyszło 114E z pełnym ubezpieczeniem (bez dróg szutrowych) wszystko gotówką. Bez kart. Auto zostawia się na parkingu z kluczykiem w środku. Mogę polecić.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 26 Maj 2016 20:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli ktoś będzie w najbliższym czasie brał samochód z Europeo może otrzymać gratis "statyw-przyssawkę" do szyby + złączkę do telefonu komórkowego taki zestaw zostawiłem w wypożyczonym samochodzie.

Jak coś to na PW proszę napisać i napiszę do osoby z Europeo z którą umówiłem się że jakiś czas będzie trzymany dla mnie wspomniany zestaw.

#345 PostWysłany: 07 Cze 2016 13:49 

Też właśnie wróciłem z Krety i dołączam do grona zadowolonych klientów Europeocar. Dostałem samochód dwie klasy lepszy niż zamawiałem (oczywiście za tą samą cenę), a przy podpisywaniu umowy pani powiedziała, żebym się nie przejmował uszkodzeniami bo po to właśnie mam "full insurance", nie wspomniała też nic o drogach szutrowych, więc nie miałem obaw przed wycieczką na Balos.
Zresztą, jak zobaczyłem jak ludzie śmigają tam po szutrowych drogach wypożyczonymi samochodami, to aż mi się głupio robiło, że jestem jedynym frajerem, który względnie oszczędza nie swój samochód.
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 07 Cze 2016 21:34 

Ja z kolei wypożyczałem z wypożyczalni mającej oddział w hotelu. Kilka z mieście, w którym mieszkałem plus ta rekomendowana przez Grecosa nie chciała się zgodzić na Balos, a w hotelowej, za przyzwoitą cenę - tak.
Później na jeden dzień z lokalnej, blisko hotelu - ceny nieco niższe, ale z Full Insurance o 15 euro wyższe niż sugerowały tablice przed wypożyczalnią. Tu jednak też ewentualne Balos nie wchodziło w grę.
Tak nawiasem - jazda na Balos i Elafonisi ze Wschodniej Krety jest możliwa w jeden dzień, ale nie polecam - tylko dla meganapalonych na widoki jak ja:))
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 08 Cze 2016 10:12 

A można wiedzieć , o jakiej to tajemniczej wypożyczalni piszesz ?
Bo to że była w jakimś hotelu to trochę mało. 8-)
I co ma z tym wspólnego Grecos ?
 PM off  

#348 PostWysłany: 08 Cze 2016 10:22 

Co dokładnie oznacza to full asurance coś jak u nas AC? Żądają dopłaty za ten full aby naciągnąć klienta czy powinno to być w standardzie, zazwyczaj wypożyczalnie mają AC a nie tylko OC.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 08 Cze 2016 16:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Full to znaczy, że bez wkładu własnego. W standardzie odpowiadasz do pewnej kwoty.
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 17 Cze 2016 08:46 

Jak w temacie. Gdzie najtaniej wypożyczyć auto na Krecie w okolicach Iraklion?

Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 20 Cze 2016 13:34 

Loty: 6
Kilometry: 9 564
kibol30 napisał(a):
Zabookowałem auto w autotrip.gr
Auto to Fiat Grande Punto (a więc trochę większe niż te maluchy)
data: 3 czerwiec 22:00 - 13 czerwiec 19:00 - 10 dni
odbiór i zwrot: Lotnisko Chania
PEŁNE UBEZPIECZENIE - płatnośc gotówką, bez obciążeń kart.
Cena: 230 EUR + siedzisko dla dziecka za free

Taniej było w Europeo cars bo 175 EUR/ za Kia Picanto
210 EUR chcieli za auto segment C (citroen c3, clio lub podobny)
Słyszałem troche narzekań na nich - że auta brudne/czasem stare.

Autotrip też ktoś tu chwalił i dlatego wybrałem trochę droższe ale i większe auto bo zamierzam po górskich trasach pojeździć (może nawet Balos)
Mam nadziej że Autotrip też da radę

Wróciłem z Krety - AUTO TRIP - był OK. umowa podpisana na kolanie na lotnisku. FULL ubezpieczenie w cenie.
Zanzaczono ile dostajemy paliwa - tyla samo trzeba zwróciłc (ja miałem 3/8 baku)
Zamiast Fiata Grande Punto dostałem 3 letnią Lancie Ypsilion DIESEL z przebiegiem 35 tyś.
Auto było w porządku czyste i nie poobijane - miało tylko jedną ale upierdliwą wadę - nie działało gniazdo zapalniczki.
A miałem do ładowania w trasie telefon (który słuzył za nawigację) i tablet.
Zrobiłem 1000 km po górach i national road (balos też zaliczyłem) - spalił paliwa za 55 euro - cena ON ca 1,13 EUR/litr
Auto odstawiłem na parking ok 18:00 nikt nie sprawdzał ani stanu auta ani paliwa. Kluczyki oddałem do budki portierowi.
Bus odwiózł mnie na lotnisko.

#352 PostWysłany: 21 Cze 2016 14:38 

Faktycznie z pożyczeniem auta przed sezonem nie ma na Krecie problemu, wypożyczalnie na każdym kroku.
W miasteczku w którym byłem Ierapetra na południowym wschodzie jest ich kilka i w pierwszej lepszej formalności załatwione w ciągu 5 min.
|Auto to ford focus na dwa dni za 80 euro z pełnym ubezpieczeniem (oprócz podwozia i opon) paliwa pół baku i z taką ilością też oddany. Auto było podstawione pod hotel i tam też zostawione do odebrania.
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 26 Cze 2016 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Dwie polecane tutaj wypożyczalnie odpisały mi że nie ma dostępnych samochód na najbliższy tydzień. Czy jest szansa, że na lotnisku w Chanii będzie otwarta jakaś wypożyczalnia o 23:20? Chciałbym się dostać jakoś do hotelu w tym mieście.

#354 PostWysłany: 26 Cze 2016 15:51 

mahalnet napisał(a):
Polecam użycie google street. NIezawodny sposób szukania przeze mnie noclegów w konkretnym miejscu.
Nie wszystkie bazy noclegowe są np na bookingu.

Oczywiście analogicznie z wypożyczalniami aut, których na krecie jest jak nasrał (że tak się wyrażę)

Niezwykle "cenna" rada....przypuszczam, że osoby pytające tu o wypożyczalnie oczekują raczej opinii o firmach a nie samego sposobu znalezienia.
 PM off
LukaszCz lubi ten post.

#355 PostWysłany: 26 Cze 2016 16:02 
Awatar użytkownika

srebrny
A skąd mieć informacje o firmie której nawet nazwy nie znamy?
Przykładowa droga do informacji: GoogleStreet > nazwa firmy (tutaj wypożyczalnia) > informacja by www lub konkretnie na forum (niekoniecznie tutaj). ;-)
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 26 Cze 2016 16:06 

@mahalnet...nie rozumiesz i nie pomagasz, idąc Twoim tokiem (nie)rozumowania można by to forum zamknąć. EOT
 PM off  

#357 PostWysłany: 26 Cze 2016 16:16 

mahalnet napisał(a):
A skąd mieć informacje o firmie której nawet nazwy nie znamy?

Z internetu. :D Wpisujemy w google "wypożyczalnia aut + ew miasto czy lokalizacja, w której potrzebujemy auta]
Chyba prościej , niż wędrowanie "chłopkiem " po ulicach. To samo z hotelem.
Już pomijam możliwość posortowania sobie po cenach. U Ciebie tego nie ma.
 PM off  

#358 PostWysłany: 27 Cze 2016 16:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Moja odpowiedź cytowana została bez kontekstu pytania, więc rzeczywiście ma się nijak do tematu a tym bardziej do wyszukiwania (jako takiego ogólnego) auta. Sam głównie szukam poprzez pośredników, google czy w konkretnej wypożyczalni ale odpowiedziałem na post tino2006 a on szukał w pobliżu konkretnego miejsca.

Właśnie ja tak robię gdy chcę coś znaleźć w konkretnym miejscu na małym obszarze. Raczej trufno byloby tak szukać w większych miastach nie mówiąć już o metropoliach. To faktycznie bez sensu.
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 28 Cze 2016 11:07 

Witam,

Na Krecie będę od 29.08 do 09.09. Przy przeglądaniu ofert i wysyłaniu maili zauważyłem, że bardziej opłaca mi się wynająć furę od 1 września, wtedy ceny są jako niski sezon. Nieraz za te ostatnie 3 dni Sierpnia musiałbym wybulić tyle co za tydzień Września. W Europeo od 1 do 9 Września zaproponowali mi 147 Euro za klasę B, tam oczywiście wszystko jest w cenie bez blokad. Ale znalazłem jeszcze ofertę na Atlaschoice za 93,50 Euro (później wskakuje jeszcze zniżka 1Euro).
Polityka paliwowa same to same i dalej po wybraniu opcji gold z ubezpieczeniem bez blokad wychodzi 136 Euro za auto klasy wyższej niż w Europeo. Czy warto się w to bawić? Ciekawe z jakiej firmy bym dostał Auto przez Atlas i czy tak czy siak nie blokowaliby nic na karcie wtedy?

Załączniki:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 78.29 KiB | Obejrzany 2088 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 09 Lip 2016 20:34 

Loty: 16
Kilometry: 28 434
hejka! Napiszcie ile kosztuje sama opcja odbioru auta na lotnisku w chanii i zwrotu w heraklionie
zaproponowali mi za 3 dni w takiej opcji pod koniec sierpnia 110E, klasa A, wydaje mi się że może być
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości