Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 15 Cze 2017 22:29 

Ja miałem wynajęte auto poprzez wypożyczalnię (w czerwcu bieżącego roku):
www.carrentalgreece.gr

Opcje rezerwacji:
Czas: 3 pełne dni (od godziny 9.00 do godziny 9.00)
Samochód: Fiat Panda
Koszty: 100,98 euro (w tym: wypożyczenie: 70,98 euro, fotelik dla dziecka: 9 euro, pełne ubezpieczenie: 21 euro),
Dodatkowe informacje:
- bezpłatnie: drugi kierowca, 24h assistance, nielimitowane km,
- auto dostarczone bezpłatnie do samego hotelu,
- wskazanie karty kredytowej/debetowej pod ewentualny zastaw - nie były robione żadne depozyty,

Wszystko szybko, sprawnie i bez żadnych problemów - mogę polecić.

PS. Znajomy z marszu udał się do najbliższej wypożyczalni, chwilę porozmawiał i za 2 dni otrzymał Citroena C3 za 55 euro (standardowo tyle kosztuje jeden dzień) - więc czasami warto na miejscu pokombinować i trochę pochodzić bo może być zdecydowanie taniej (ale zapewne tylko przed sezonem).
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2532 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2532 PLN 🛵🍜
Karaiby w sezonie ☀️🌴 Egzotyka zimą, czyli Trynidad i Tobago od 1661 PLN 🏝🏖 Karaiby w sezonie ☀️🌴 Egzotyka zimą, czyli Trynidad i Tobago od 1661 PLN 🏝🏖
#402 PostWysłany: 23 Cze 2017 17:12 

Ja mam trochę inne pytanie: jaką nawigację na Androida polecacie na Kręte. Lecimy w niedzielę, zdecydowałem się ma wiemgdziejade.pl Dam znać jak poszło z tą wypozyczlnią ( w eurppeocars już brak samochodów na przyszly tydzień tzn. pon-pt )

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 23 Cze 2017 17:24 

srebrny
Jeździłem z Google maps i z Sygicem. Obie dają radę - google bardziej intuicyjny, za to w Sygicu są zaznaczone fotoradary.

#404 PostWysłany: 23 Cze 2017 18:24 

Ja jechalem na Google Maps i bez zadnych problemow. Bardzo dobrze okreslal czas i droge dojazdu.

Na Elafonisi, kissamos oraz po Retimno bez problemow.
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 26 Cze 2017 19:30 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Jelon01 napisał(a):
Ja mam trochę inne pytanie: jaką nawigację na Androida polecacie na Kręte. Lecimy w niedzielę, zdecydowałem się ma wiemgdziejade.pl Dam znać jak poszło z tą wypozyczlnią ( w eurppeocars już brak samochodów na przyszly tydzień tzn. pon-pt )

Czekam na Twoją opinię, bo myślę, żeby tam rodzicom na wrzesień auto zarezerwować.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 26 Cze 2017 19:35 

Póki co wszystko ok, dodatkowo samochód podstawili mi pod hotel za free

Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.
Kalispell uważa post za pomocny.

#407 PostWysłany: 01 Lip 2017 10:41 

Loty: 26
Kilometry: 63 576
Hero też dawała radę nawigować, ale praktycznie nawigacji nie używałem, gdyż drogi oznakowane są bardzo dobrze i nie sposób tam błądzić.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 10 Lip 2017 21:24 

Czesc.

lecimy do Chanii w terminie 13.08-20.08, przegladnalem kilkanascie ostatnich stron i mam swoich paru faworytow ale... no wlasnie, po tym jak zajrzalem sprawdzic faktycznie jakie sa ceny to sie zalapalem za glowe (a pytalem i sprawdzalem tylko najtansze - small economy i pickup/dropoff Chania):

Europeo cars pokazuje 200 euro na stronie (nie wiem jakie sa inne koszty?);
eliterentacar - 200 euro;
crete-rental.gr - 245 euro;
Kissamos - dostalem odpowiedz 275 euro na maila;

kilka innych juz maja brak aut na ten termin. czy ktos cos moze jeszcze dodatkowego dopowiedziec? ;)

dzieki
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 10 Lip 2017 21:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Przecież to sezon,czego się spodziewałeś?samochodu na tydzień za 120euro?
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 11 Lip 2017 09:10 

Loty: 26
Kilometry: 63 576
Za tą cene możesz pożyczyć auto w Szwajcarii na 1,5 dnia lub wypić 4 drinki na Ibizie więc 200 na tydzień potraktuj jako okazję życia. :D
 Profil Relacje PM off
wiem_gdzie_jade lubi ten post.

#411 PostWysłany: 12 Lip 2017 21:06 

Witam
Napiszę moje doświadczenie z wypożyczenia na Krecie. Ogólnie pozytywne, może się komuś przyda.
Wypożyczyliśmy autko z przywoływanej na forum wypożyczalni Sunny Rental Car w pierwszej połowie czerwca na 13 dni. Kontakt najpierw przez formularz na ich stronie, a później mailowo.
Zamówiliśmy 'Ford Focus Automatic or similar' za 330 euro, dostaliśmy Honde Civic Automatic sedan z napędem hybrydowym, więc na benzynę wydałem jakieś 25 euro mniej niż zakładałem. Auto dosyć nowe, zadbane. Oczywiście zapłata gotóweczką do ręki., żadnej karty kredytowej, kaucji itd.
Przy odbieraniu była mała przygoda, ponieważ odbieraliśmy je w centrum Chanii (TALO SQUARE) , po czym poszliśmy jeszcze chwilę pochodzić po mieście, wróciliśmy, włączyłem na 5 min. klimę i padł akumulator. Zadzwoniłem i gościu przyjechał, wymienił, podjechaliśmy jeszcze pod ich biuro (2min. drogi z tego placu), ponieważ nie podobał nam się fotelik dla dziecka. Wzięliśmy trzecie z oglądanych a i tak jego jedyną zaletą było to, że było. (Pierwsze było przeznaczone dla starszego dziecka nisz nasze, w drugim i trzecim nie blokował się pałąk). No ale na Krecie zwykle nie płaci się za fotelik, gdy w wielu krajach i wypożyczalniach słono za to liczą, więc daliśmy spokój mając nadzieję że się nic nie stanie. Całość akcji trwała może 40 min.
Oddawaliśmy auto na lotnisku o 5 rano, więc klucze wrzuciliśmy do skrzyneczki.
Ponieważ auto było nisko zawieszone, to pomogło nam to podjąć decyzję co do której i tak się skłanialiśmy, a więc wybrania rejsu na Balos. (Płynęliśmy z Falasarny małym stateczkiem o 13 z ok. 20 osobami na pokładzie.)
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 13 Lip 2017 10:18 

hartigan napisał(a):
Czesc.

lecimy do Chanii w terminie 13.08-20.08, przegladnalem kilkanascie ostatnich stron i mam swoich paru faworytow ale... no wlasnie, po tym jak zajrzalem sprawdzic faktycznie jakie sa ceny to sie zalapalem za glowe (a pytalem i sprawdzalem tylko najtansze - small economy i pickup/dropoff Chania):

Europeo cars pokazuje 200 euro na stronie (nie wiem jakie sa inne koszty?);
eliterentacar - 200 euro;
crete-rental.gr - 245 euro;
Kissamos - dostalem odpowiedz 275 euro na maila;

kilka innych juz maja brak aut na ten termin. czy ktos cos moze jeszcze dodatkowego dopowiedziec? ;)

dzieki

W Europeo nie ma dodatkowych opłat. Podana cena jest ostateczna i zawiera pełne ubezpieczenie (bez podwozia), a w prezencie dostaniesz nawet winko albo dwa tak jak w moim przypadku :) Dodatkowym plusem są bezpłatne foteliki dla dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 18 Lip 2017 21:08 

Ja również polecam Europeo ,na 14 dni miałem nowego Fiata Tipo (320e).Płatność gotóweczką, bez blokad na karcie, zwrot auta bez jakiegokolwiek sprawdzania samochodu,i na dobry początek dostajesz butelkę wina :lol:
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 20 Sie 2017 14:55 

niebieski
Wczoraj wysłałem do kilku wypożyczalni zapytania z prośbą o wycenę wynajmu auta..
Wszystkie firmy odpisały dość sprawnie a różnice cenowe były spore. Najbardziej liczyłem na Europeo ale niestety w moim terminie nie oferowali zwrotu w innej lokalizacji...Interesowało mnie auto na 5 dni z pełnym ubezpieczeniem. Wybrałem najlepszą ofertę 120 euro opcja full na 5 dni . Inne wypożyczalnie które wysłały wycenę i prosiły o potwierdzenie dlatego też chcąc być w porządku odesłałem informację że już nieaktualne. Pewnie nie pisałbym posta gdyby nie jedna odpowiedź z pewnej wypożyczalni na mojego @ w którym napisałem że niestety nie skorzystam z ich oferty.

Image

Taka mała uszczypliwość :? Po tej wiadomości napisałem do nich że rozumiem że to komplement bo jednak grzecznie odpisałem dając przy tym informację że nie decyduje się na ich ofertę a nie najzwyczajniej ich olałem.
Sądząc że na tym się skończy otrzymałem jeszcze jedną wiadomość..

Image

Więcej do nich już nie pisałem..Zamieszczam tylko informacyjnie gdyby ktoś chciał korzystać z ich usług.
Wypożyczalnia http://www.falassarnarentacar.com/
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 27 Sie 2017 12:54 

To i ja podzielę się swoim doświadczeniem, w moim przypadku z AthensCars (http://www.athenscars.gr).

Skuszony pozytywnymi opiniami na TripAdvisorze samochód (Peugeot 108) zarezerwowałem u nich na kilka dni przed wyjazdem, na okres 10 dni, z opcją odbioru w Heraklionie i oddania w Chanii. Do samego auta zastrzeżeń nie mam, było nowe (w momencie wypożyczenia na liczniku ok. 3700 km), dobrze się prowadziło i - co było dla mnie szczególnie istotne - dawało radę również na górskich serpentynach. Tyle z pozytywów. W dniu wynajmu ciśnienie podniosły mi natomiast dwie kwestie.

Po pierwsze - poza kosztem samego wynajmu (430 euro) firma doliczyła sobie 30 euro opłaty za oddanie samochodu w mieście innym niż to, w którym został on wypożyczony. Nie byłoby w tym nic dziwnego (chyba większość wypożyczalni przewiduje dodatkowe opłaty za "one way rental"), gdyby w regulaminie wypożyczalni nie wskazano, że "All Reservations(oneway from Heraklion-Chania and opposite) exceeding 8+days car hire are FREE of charge doing ONEWAY rentals for months March-October." Ponieważ wypożyczałem samochód na okres powyżej 8 dni w wyżej wskazanym okresie i na wskazanej trasie, oczekiwałem, że żadna dodatkowa opłata nie będzie doliczana. Pracownik, który wypożyczał mi samochód miał jednak inne zdanie, a kiedy pokazałem mu wydruk regulaminu usiłował mi wmówić, że "months March-October" oznacza okres zimowy, od października do marca (!). Podczas mojej późniejszej rozmowy telefonicznej z menedżerem firmy (skądinąd bardzo miłym) uzyskałem zaś informację, że chodzi tam wyłącznie o marzec i październik, ale już nie o miesiące pomiędzy nimi. Cóż, moim zdaniem z zacytowanego postanowienia regulaminu wynika co innego, ale nie chciałem już się kłócić o 30 euro.

Druga, istotniejsza kwestia - związana była z żądaniem okazania przy wynajmie karty kredytowej, pomimo uiszczenia płatności gotówką. Niestety, w momencie odbierania samochodu nie zwróciłem uwagi, że na stronie internetowej AthensCars stoi jak byk przy omówieniu opcji płatności: "Cash - no credit card is needed to show", więc przyjąłem tłumaczenia pracownika, że potrzebują zabezpieczenia na wypadek, gdyby samochód nie został zwrócony. Facet jednak nie dość, że skopiował przednią stronę karty na dokumenty wynajmu (pocierając ją ołówkiem przez kartkę), to zaraz po tym - bezczelnie, przy mnie siedzącym obok - odwrócił kartę i spojrzał na jej drugą stronę, gdzie wpisany jest kod CVV (!!!). Ponieważ uzyskał w ten sposób komplet danych koniecznych do wykonania płatności kartą, zmuszony byłem jeszcze tego samego dnia zadzwonić do banku i zablokować kartę, co już na początku dwutygodniowego pobytu pozbawiło mnie możliwości ewentualnej wypłaty pieniędzy w razie konieczności (była to karta bankomatowa). Dodam, że wspomniany przeze mnie menedżer przyznał w rozmowie ze mną, że jego pracownik nie powinien żądać okazania karty w sytuacji płatności gotówką. Nie wiem, do czego pracownik zamierzał wykorzystać uzyskane dane i czy była to jego osobista "inicjatywa" czy jest to akceptowany w tej firmie proceder, ale ten jeden gest wystarczył, żeby podkopać moje zaufanie do wypożyczalni jako takiej.

Podsumowując - odradzam. Gdyby, ktoś się jednak zdecydował na skorzystanie z ich usług, radzę bardzo uważać.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 05 Wrz 2017 01:20 

Takie pytanie o wypożyczalnię Europeo - czy mają pełne ubezpieczenie w cenie tzn lusterka, podwozie, szyby? Cenę mają dobrą za 3 dni od 08-11.09.2017 bo 85 euro.
Pytanie tylko o to podwozie bo pewnie pojedziemy na Balos.
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 05 Wrz 2017 01:49 

srebrny
Ubezpieczenie jest pełne z uwzględnieniem podwozia, ale nie obejmuje uszkodzeń powstałych na kamienistych drogach, a w szczególności na drodze do Balos.
Obawiam się że nie znajdziesz wypożyczalni z ubezpieczeniem pokrywającym drogę na Balos .

No extra cost for damages to the wheels, mirrors, engine damages or damages to the bottom of the car. The aforementioned are not covered in case the car is travelling on rocky roads and particularly on the road to Balos and Agiofaragko Beaches.
wenka uważa post za pomocny.

#418 PostWysłany: 05 Wrz 2017 15:08 

niebieski
Ktoś podpowie czy w umowie jest gdzieś informacja dotycząca wieku kierowcy w Europeo Cars? Według warunków wynajmu minimalny wiek kierowcy to 25 lat, mi akurat brakuje kilku miesięcy, można z nimi negocjować?
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 05 Wrz 2017 15:37 

SPLDER napisał(a):
Jeździłem z Google maps i z Sygicem. Obie dają radę - google bardziej intuicyjny, za to w Sygicu są zaznaczone fotoradary.

Fotoradarami na Krecie nie ma się co przejmować ,zostały ,,rozwalone'' przez lokalnych lub wyrwane z ziemi.Z tego co się orientuje,zaprzestano akcji fotoradar po tygodniu.Natomiast radzę uważać na siedzącą na ,,plecach'' białą octavię z policją.
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 05 Wrz 2017 18:04 

niebieski
chrystek napisał(a):
Ktoś podpowie czy w umowie jest gdzieś informacja dotycząca wieku kierowcy w Europeo Cars? Według warunków wynajmu minimalny wiek kierowcy to 25 lat, mi akurat brakuje kilku miesięcy, można z nimi negocjować?

Odpowiem sobie sam, wymóg ukończenia 25 lat związany jest z ubezpieczeniem. Ubezpieczenie nie pokryje szkody w takim przypadku. Szkoda, bo dostałem ofertę 116 euro za 9 dni, muszę poszukać czegoś innego z odrobinę niższym progiem wiekowym...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość