Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281  Następna
Autor Wiadomość
#5561 PostWysłany: 20 Sie 2025 11:24 

niebieski
Pecel87 napisał(a):
... Nie wierzę, że bank dla 0,01% użytkowników zmienia procedury bezpieczeństwa bo ktoś tam sobie wymyślił zgłaszanie wyjazdu, które nigdzie nie jest uregulowane. Równie dobrze konsultant może sobie zrobić notatkę, że użytkownik studiuje prawo albo morsuje.

Bank nie zmienia procedur, ale zmienia parametry algorytmu szacującego ryzyko. Procedura to zupełnie co innego.
Jak masz wątpliwości to zrób opisany przez ciebie eksperyment i zgłoś, że studiujesz prawo lub morsujesz. A potem zadzwoń zgłoś że wyjeżdżasz do jakiegoś kraju i sprawdź czy była różnica.
 Profil Relacje PM off  

🔥Rewelacja 🔥 Azory za jedyne 474 PLN 😍 + przystanek na 🍟🍫🍺 🔥Rewelacja 🔥 Azory za jedyne 474 PLN 😍 + przystanek na 🍟🍫🍺
All inclusive na Krecie 🌴🍹 ⭐⭐⭐⭐⭐ luksusowy resort za 2894 PLN All inclusive na Krecie 🌴🍹 ⭐⭐⭐⭐⭐ luksusowy resort za 2894 PLN
#5562 PostWysłany: 20 Sie 2025 11:48 

niebieski
Akurat w PKO chyba zmieniło się to parę lat temu. Kiedyś konsultant mi powiedział, że nie zbierają takich informacji, a teraz rejestrują to w systemie od razu jak coś co jest oczywiste.
 Profil Relacje PM off  

#5563 PostWysłany: 20 Sie 2025 13:08 
Awatar użytkownika

platynowy
trocha napisał(a):
jaco027 napisał(a):
Proponuje inny eksperyment. Omijanie bankow z takimi "ficzersami" z daleka. Jest konkurencja...

masz jakieś zestawienie/listę - który bank w jaki sposób obsługuje takie sytuacje

Nie, nie mam :-)
Ale Citi i ING od lat mnie nie blokuja... nigdy zadnego zglaszania...
 Profil Relacje PM off  

#5564 PostWysłany: 20 Sie 2025 14:05 

Co do zgłaszania wyjazdu – pytanie, czy konsultant to zapisuje, a jeśli tak, to gdzie? Zakładam, że nie ma dostępu do systemów AML/Antyfraud, a jedynie do wewnętrznego CRM, do którego algorytmy nie zaglądają, ale analityk już może (i powinien) – choćby post factum, po zablokowaniu karty.

Natomiast sama aplikacja IKO ma dostęp do danych geolokalizacyjnych. Obecnie jest to standard i dobra praktyka – tego typu dane są już dostępne dla algorytmów (np. prosty matching lokalizacji terminala i aplikacji). Czyli jeśli zalogujesz się do aplikacji na południu Francji, a system wykryje transakcję w USA godzinę później, to powinien zablokować kartę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5565 PostWysłany: 20 Sie 2025 14:28 

Czy ktoś korzystał w praktyce z ubezpieczenia dla partnera? Jak wygląda weryfikacja przez ubezpieczyciela czy partner to rzeczywiście partner według definicji OWU. Bo teraz jak mam sytuację że pracuję za granicą i odwiedzam partnerkę od czasu do czasu, no i jak zabieram ją na wakacje, to w sumie zgodnie z definicją OWU to nie jest partnerka :D.
 Profil Relacje PM off  

#5566 PostWysłany: 20 Sie 2025 15:34 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
jaco027 napisał(a):
trocha napisał(a):
jaco027 napisał(a):
Proponuje inny eksperyment. Omijanie bankow z takimi "ficzersami" z daleka. Jest konkurencja...

masz jakieś zestawienie/listę - który bank w jaki sposób obsługuje takie sytuacje

Mnie żaden bank nigdy nie zablokował, nie znaczy to, że wiem jak wygląda ich system, na jakiej podstawie podejmują decyzje i tym bardziej i jak to odnieść do "wolnego rynku". Nikt się tym algorytmem nie chwali, więc nie wiesz, czy jesteś w banku liberalnym czy kompletnie odwrotnie pod tym kątem i na jaki powinieneś zmienić
 Profil Relacje PM off  

#5567 PostWysłany: 20 Sie 2025 16:56 

Jakiś nowy widok dla kart kredytowych podobno się pojawia

Załączniki:
FEE12B13-C29D-4272-9680-6A0C10F8D7B1_1_201_a.jpeg
FEE12B13-C29D-4272-9680-6A0C10F8D7B1_1_201_a.jpeg [ 108.5 KiB | Obejrzany 1889 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5568 PostWysłany: 20 Sie 2025 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Mogliby produkować wypukłe karty, bo nie da się auta pożyczyć w niektórych wypożyczalniach.
2 ludzi lubi ten post.

#5569 PostWysłany: 20 Sie 2025 18:42 

niebieski
-- 20 Sie 2025 17:41 --

5021567@gmail.com napisał(a):
Jakiś nowy widok dla kart kredytowych podobno się pojawia

Taki sam jak dla kart debetowych. Niech wprowadzą sortowanie transakcji po dacie ich realizacji (a nie rozliczenia), bo obecnie jest dramat.

-- 20 Sie 2025 17:42 --

Kri$ napisał(a):
Mogliby produkować wypukłe karty, bo nie da się auta pożyczyć w niektórych wypożyczalniach.

Zmieniłbym wypożyczalnie jeśli przychodzisz, prezentujesz MC Platinum lub VI i „nie da się”, bo karta nie jest wypukła.
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#5570 PostWysłany: 21 Sie 2025 00:15 

niebieski
Jarek1233 napisał(a):
w sumie zgodnie z definicją OWU to nie jest partnerka :D.

Zatem sam znalazłeś odpowiedź.

Z innej beczki. Czy ktoś tak miał, że karta MC nie działała mu w czytniku (zarówno pasek jak i chip) a zbliżeniowo bez problemu. Konsultant sugeruje wymianę ale z zasady mam do nich ograniczone zaufanie.
 Profil Relacje PM off  

#5571 PostWysłany: 21 Sie 2025 00:35 
Awatar użytkownika

platynowy
trocha napisał(a):
jaco027 napisał(a):
trocha napisał(a):
jaco027 napisał(a):

Mnie żaden bank nigdy nie zablokował, nie znaczy to, że wiem jak wygląda ich system, na jakiej podstawie podejmują decyzje i tym bardziej i jak to odnieść do "wolnego rynku". Nikt się tym algorytmem nie chwali, więc nie wiesz, czy jesteś w banku liberalnym czy kompletnie odwrotnie pod tym kątem i na jaki powinieneś zmienić

Ale ja nic takiego jak wymieniasz nie mowilem.
Biorac pod uwage dyskusje powyzej i opisy problemow po prostu sugeruje omijanie PKO...
 Profil Relacje PM off  

#5572 PostWysłany: 21 Sie 2025 08:27 

złoty
Uwielbiam te rady - typu: "Ciasno wam w piątkę w kompakcie marki popularnej, przecież można kupić Mercedesa GLS w nim jest sporo miejsca ja mam i jest wygodnie"
Już wiemy, że są na forum osoby posiadające Infinite ING czy Ultime Citi a nawet może ktoś ma obie ;).
Dajmy żyć innym, po co porównywać bardzo dostępną kartę (choć dalej nie dla każdego), która czasem robi psikusy do kart "dość trudno" dostępnych dla przeciętnego Forumowicza? I rada by tą sensownie dostępną ominąć i uzyskać kartę dla klientów PB - po co to robić? Takie słabo ukryte poczucie wyższości?

Ostatnio edytowany przez lluukk, 21 Sie 2025 08:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#5573 PostWysłany: 21 Sie 2025 08:30 
Awatar użytkownika

platynowy
Chyba mnie nie zrozumiales i nadinterpretowujesz. Ale to Twoje prawo. Mozesz dalej pozostac w tym negatywizmie...
 Profil Relacje PM off  

#5574 PostWysłany: 25 Sie 2025 14:40 

Drodzy, dzisiaj PKO uraczyło nas mailem informacyjnym — jego celem było prawdopodobnie odświeżenie procedury postępowania w razie chęci skorzystania z ubezpieczenia podróżnego.
Najważniejsza informacja to ta, że karta ubezpieczenia w podróży zagranicznej dostępna w aplikacji zyskała tłumaczenie na język angielski 😉

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 25 Sie 2025 14:44, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5575 PostWysłany: 25 Sie 2025 16:31 

niebieski
Ja nic z PKO dziś nie dostałem.
 Profil Relacje PM off  

#5576 PostWysłany: 26 Sie 2025 17:47 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Ja dostałem maila wczoraj.
Ale nie mam apki, więc pytanie, czy gdzieś na koncie na kompie da się znaleźć, bo mi się nie udało?

#5577 PostWysłany: 06 Wrz 2025 15:54 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
1. W kwestii braku certyfikatu ubezpieczenia od 1 sierpnia, i tego, że w IKO jest "karta ubezpieczenia" ale po polsku:

Może coś zmienili, ale teraz pisze po polsku i po angielsku.

2. W kwestii zgłaszania wyjazdów do PKO:

Artur85 napisał(a):
Co do zgłaszania wyjazdu – pytanie, czy konsultant to zapisuje, a jeśli tak, to gdzie? Zakładam, że nie ma dostępu do systemów AML/Antyfraud, a jedynie do wewnętrznego CRM, do którego algorytmy nie zaglądają, ale analityk już może (i powinien) – choćby post factum, po zablokowaniu karty.

Właśnie zgłaszałem na czacie:

Zapytali gdzie i kiedy jadę. Napisałem, że 2 tygodnie ale na razie brak konkretnego planu - odpisali:

Takiego wyjazdu nie jestem w stanie zgłosić. Potrzebuję do zgłoszenie konkretnych terminów i miejsc. W razie czego może Pan do nas na bieżąco pisać, wtedy uzupełnimy informacje o wyjeździe, dzięki temu zminimalizujemy ryzyko ewentualnej blokady.

Podałem 1 odcinek który mam już zaklepany. Odpisali:

Już wprowadziłam ten wyjazd :) Przy analizie wykonywanych transakcji weźmiemy pod uwagę informację dot. pobytu za granicą. Jeśli jednak odnotujemy podejrzane aktywności i potencjalne zagrożenie środków, możemy zablokować kartę, o czym powiadomimy Pana.

Tak więc te informacje są rejestrowane gdzieś i używane przy decyzji o blokowaniu karty.

Informacje można dodawać na bieżąco w trakcie wyjazdu.

Poza tym można po przylocie do kraju wybierać jakąś drobną kwotę z bankomatu, wkładając kartę fizycznie i wprowadzając PIN - to powinno ich przekonać, że rzeczywiście jesteś w danym kraju.
 Profil Relacje PM off  

#5578 PostWysłany: 06 Wrz 2025 21:37 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
piotrkr napisał(a):
1. W kwestii braku certyfikatu ubezpieczenia od 1 sierpnia, i tego, że w IKO jest "karta ubezpieczenia" ale po polsku:

Może coś zmienili, ale teraz pisze po polsku i po angielsku.

Przysłali o tym informację - jest kilka postów nad Twoim
 Profil Relacje PM off  

#5579 PostWysłany: 07 Wrz 2025 19:46 

niebieski
Masz na myśli czat z wirtualnym asystentem? Przecież w PKO nie ma chyba czatu z żywą osobą?
 Profil Relacje PM off  

#5580 PostWysłany: 07 Wrz 2025 19:55 

złoty
Oczywiście, że jest możliwość połączenia z konsultantem na czacie PKO.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości