Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Uwaga na na rodzaj maseczek przed lotem. Z relacji forumowiczów oraz informacji przesyłanych przez linie lotnicze wynika, że na włoskich lotniskach akceptowane są jedynie maseczki chirurgicznej lub takie z filtrem (brak akceptacji przyłbic, kominow oraz bawełnianych maseczcek)

Link do formularza, który należy wypełnić przed wjazdem do Włoch (tzw. DPLF - Digital Passenger Locator Form): https://app.euplf.eu/#/

Informacje na polskiej stronie rządowej o zasadach wjazdu do Włoch: https://www.gov.pl/web/wlochy/informacj ... h-do-wloch

Przyjęcie dawki przypominającej automatycznie, już od kolejnego dnia, wydłuża we Włoszech ważność certyfikatu na czas nieokreślony. Podobnie bezterminowo ważne są certyfikaty ozdrowieńców wydane już po ukończeniu pełnego cyklu szczepień - informacja ze strony https://www.gov.pl/web/wlochy/informacj ... h-do-wloch, proszę za każdym razem potwierdzać tą informacje u źródła

Sardynia i covid:
sardynia-post-covid,1452,153093?start=20

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1800 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 90  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Italia post-covid
#761 PostWysłany: 30 Cze 2021 15:52 
Site Admin
Awatar użytkownika

Quickhopper napisał(a):
Hej mozesz rozwinać ? Bo mam lot na 12 dni po zaszczepieniu i nie chciałbym być nie wpuszczony do samolotu

Wpuścić Cię wpuszczą - Polska z tego co wiem przyjmuje ludzi bez testu na teren kraju, więc nie sprawdzają dokumentów przy wylocie. Po prostu przy lądowaniu zostaniesz skierowany na kwarantannę (dokumenty ze szczepieniami są sprawdzane przez Straż Graniczną)
 Profil Relacje PM off  

Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 Bali na rozpoczęcie sezonu za 2441 PLN ☀️🌴 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍 Zimowe słońce na Sycylii 🌞🏖️ 3 dni w pięknym Trapani za 689 PLN 😍
#762 PostWysłany: 30 Cze 2021 16:45 

Loty: 128
Kilometry: 184 046
niebieski
magda1enka napisał(a):
Dziękuję @kiimi :)
Ten dPLF w telefonie to po prostu PDF w telefonie, czy jakąś apkę trzeba miec?

w telefonie PDF bez żadnej apki

#763 PostWysłany: 02 Lip 2021 08:55 

Loty: 182
Kilometry: 408 475
niebieski
W formularzu lokalizacyjnym musisz odpowiedzieć na pytanie czy w ciągu ostatnich 14 dni przebywałaś właśnie w takim kraju jak: Turcja, Ukraina. I co tam napiszesz? Popełnisz przestępstwo zagrożone odpowiedzialnością karną? To już nie jest kombinowanie zgodnie z prawem.
Nie namawiaj innych do zachowań niezgodnych z prawem. Nie od tego jest forum.
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 02 Lip 2021 09:15 

srebrny
michzak napisał(a):
Formularz wjazdowy do PL dostaniesz w samolocie

Wizzair przyslal mi juz dwukrotnie maila z info ze musze wydrukować formularz i wypelnic go bo inaczej nie wpuszcza mnie na pokład. Czyli znowu mijają się z rzeczywistością?
A ten formularz można wypełnić elektronicznie? Bo nigdzie takiej wersji nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 02 Lip 2021 09:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja mam już wydrukowaną, wypełnioną i zeskanowaną. Więć ile razy bym potrzebował drukuję skanowaną wersję i muszę tylko dopisać nr lotu, miejsca i podpis.

I niestety, dalej nie ma opcji wypełnienia elektronicznie
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#766 PostWysłany: 02 Lip 2021 10:43 

niebieski
Czy nadal wypełnia się formularze https://www.ryanair.com/content/dam/rya ... opr_26.pdf czy przejęło to EU dPLF ?
Pytam bo burdel podobno niesamowity na lotniskach zwłaszcza dotyczy tanich linii.
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 02 Lip 2021 11:11 
Site Admin
Awatar użytkownika

Wintermute napisał(a):
Wizzair przyslal mi juz dwukrotnie maila z info ze musze wydrukować formularz i wypelnic go bo inaczej nie wpuszcza mnie na pokład. Czyli znowu mijają się z rzeczywistością?
A ten formularz można wypełnić elektronicznie? Bo nigdzie takiej wersji nie widzę.

PLF zazwyczaj rozdają w samolocie, ale jeśli masz możliwość i się mniej stresować przed lotem to możesz wydrukować, wypełnić najwyżej w samolocie ;)
 Profil Relacje PM off  

#768 PostWysłany: 02 Lip 2021 12:35 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
też miałem ten dylemat; linie lotnicze przesyłają informacje, że bez wypełnionego formularza nie wpuszczą do samolotu, że trzeba go samu wydrukować i przynieść na lotnisko - a potem nic z tego się nie sprawdza; formularze po prostu rozdają w samolocie; jest to po prostu wprowadzanie w błąd;
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 02 Lip 2021 12:46 

niebieski
Czyli tak jak było wcześniej ( np pandemiczna jesień ) pitu pitu, a te formularze w samolocie dają i potem nawet nikt nie sprawdza jakie się tam bzdury wypełniło.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#770 PostWysłany: 02 Lip 2021 15:44 

srebrny
Nikt tego nie weryfikuje i nikt tego nie zbiera. Jak sobie pomyślę ile drzew na to poszło to krew mnie zalewa.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#771 PostWysłany: 02 Lip 2021 16:36 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
czy lecąc z Włoch do Niemiec muszę przed wylotem coś wypełniać?
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 02 Lip 2021 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
@Wintermute Jak nie zbiera? Formularze zbierają bardzo skrupulatnie. Pakują do jednej dużej koperty. A potem to już nie wiem co się z tym dzieje. Pewnie ląduje w jakimś schowku na miotły;-)
bronek40 lubi ten post.

#773 PostWysłany: 02 Lip 2021 23:08 

niebieski
Wszedłem na stronę dPLF żeby się zarejestrować. Wpisałem adres mailowy, hasło, nacisnąłem Register (pojawiła się informacja o konieczności kliknięcia linku w mailu) i … czekam na maila potwierdzającego już ponad 2h. Jak długo się czeka na tego maila?
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 02 Lip 2021 23:09 

złoty
Od razu jest. Sprawdź folder spam lub oferty
 Profil Relacje PM off
Z6GD9 uważa post za pomocny.

#775 PostWysłany: 02 Lip 2021 23:14 

niebieski
Sprawdzam cały czas. Zrobiłem rejestrację dla dwóch osób (różne maile) i nic nie przyszło.
 Profil Relacje PM off  

#776 PostWysłany: 02 Lip 2021 23:18 

Loty: 95
Kilometry: 189 103
niebieski
Gdyby ktoś szukał inf. Na temat dzieci

"Children under the age of six (6) are always exempt from the requirement of a molecular or antigenic test but must still self-isolafe. Travellers under the age of eighteen (18) are exempt from the requirement of self-isolation only if they are accompanied by an adult who has an EU Digital Covid Certificate.

Za

https://infocovid.viaggiaresicuri.it/re ... italy.html
 Profil Relacje PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#777 PostWysłany: 02 Lip 2021 23:27 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Rozumiem,ze 11 latek musi mieć co najmniej test antygenowy,żeby mógł wleciec do Włoch z zaszczepionym rodzicem?
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 03 Lip 2021 00:45 
Awatar użytkownika

Loty: 321
Kilometry: 621 737
niebieski
A ja mam trochę inne pytanie, czy ktoś może jest obecnie w Italii i wie jak wygląda ewentualnie sprawa EUro2020
bardzo mnie kusi lot na przyszly weekend do Włoch - gdziekolwiek, na wypadek gdyby Włosi - są tego b. blisko awansowali do finału, tylko nie wiem czy można liczyć na jakieś strefy kibica, czy miejsca wspolne ogladania spotkań.
W portugalii było raczej spokojnie, jasne w wiekszosci knajpek były tv ale tak na codzień klimatu się nie czulo, wiec jak to wyglada we Włoszech
Wiem zapewne, żę co miasto to inaczej, ale może ktoś się podzieli doświadczeniem

#779 PostWysłany: 03 Lip 2021 01:10 

niebieski
#773 - Nie doczekałem sie linku rejestracyjnego, więc wypełniłem rejestrację jeszcze raz, ale tym razem przez telefon, i od razu przyszedł.
 Profil Relacje PM off  

#780 PostWysłany: 03 Lip 2021 07:21 

Loty: 95
Kilometry: 189 103
niebieski
samaki9 napisał(a):
Rozumiem,ze 11 latek musi mieć co najmniej test antygenowy,żeby mógł wleciec do Włoch z zaszczepionym rodzicem?

A mi się wydaje że od opieką zaszczepionych rodIcow może wylecieć bez testów .Bo jeżeli masz test nie musisz się samoizolowac , a w tekście który wkleiłem wyżej jest mowa o wyłączeniu z samoizolacji dzieci pod opieką rodziców zaszczepionych.
No chyba że coś źle interpretuje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1800 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 90  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość