Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Uwaga na na rodzaj maseczek przed lotem. Z relacji forumowiczów oraz informacji przesyłanych przez linie lotnicze wynika, że na włoskich lotniskach akceptowane są jedynie maseczki chirurgicznej lub takie z filtrem (brak akceptacji przyłbic, kominow oraz bawełnianych maseczcek)

Link do formularza, który należy wypełnić przed wjazdem do Włoch (tzw. DPLF - Digital Passenger Locator Form): https://app.euplf.eu/#/

Informacje na polskiej stronie rządowej o zasadach wjazdu do Włoch: https://www.gov.pl/web/wlochy/informacj ... h-do-wloch

Przyjęcie dawki przypominającej automatycznie, już od kolejnego dnia, wydłuża we Włoszech ważność certyfikatu na czas nieokreślony. Podobnie bezterminowo ważne są certyfikaty ozdrowieńców wydane już po ukończeniu pełnego cyklu szczepień - informacja ze strony https://www.gov.pl/web/wlochy/informacj ... h-do-wloch, proszę za każdym razem potwierdzać tą informacje u źródła

Sardynia i covid:
sardynia-post-covid,1452,153093?start=20

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1800 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 90  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Italia post-covid
#701 PostWysłany: 23 Cze 2021 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
@Wintermute a gdzie chcesz to zaznaczyć, że jesteś ozdrowieńcem?
brzemia lubi ten post.

Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊 Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊
Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#702 PostWysłany: 23 Cze 2021 10:27 

srebrny
ups coś mi się pomieszało
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#703 PostWysłany: 23 Cze 2021 11:04 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Ja czekam do piątku, nie będzie zmiany formularza, to zaznaczam test, choć będę miał certyfikat unijny (szczepienie i ozdrowienie)

#704 PostWysłany: 23 Cze 2021 13:57 

złoty
A ten dPLF to osobno dla każdego? Wypełniłem 1 dla rodziny 2+2. Przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#705 PostWysłany: 23 Cze 2021 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
@brzemia DPLF wypełniasz jeden dla rodziny więc nie masz się co martwić, przejdzie (sprawdzałem trzy tygodnie temu)
 Profil Relacje PM off
brzemia uważa post za pomocny.

#706 PostWysłany: 23 Cze 2021 19:07 

niebieski
PODRÓŻUJĄCY

ZE STREFY SCHENGEN, NP. Z WŁOCH

dotyczy podróżujących wszystkimi środkami transportu – transport zbiorowy i indywidualny, także piesze przekraczanie granicy;
obowiązkowa kwarantanna dla przekraczających granicę w celu udania się do miejsca zamieszkania lub pobytu w RP;
osoby przekraczające granicę w innym celu niż powrót do miejsca zamieszkania lub pobytu: obowiązek posiadania negatywnego testu w kierunku koronawirusa. Test wykonany nie później niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy. Rodzaj testu: PCR (molekularny) lub antygenowy. Wynik testu w języku polskim lub angielskim;
"negatywny wynik testu konieczny zawsze przy podróży drogą powietrzną (chyba, że przedstawi się zaświadczenie o pełnym zaszczepieniu przeciwko COVID-19 szczepionką dopuszczoną do obrotu na terenie UE) ."

Dalej wałkowanie powrotu z Włoch, co oznacza ten wyboldowany zapis? Czy ozdrowieńcy lub dzieci mają zrobić test?
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 24 Cze 2021 07:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Jutro lecę do Rzymu, na pewno dam znać co i jak. Dziś zrezygnowałem z wymazu ;)
Jak ktoś już leciał bez testu mógłby jednoznacznie napisać, co zaznaczył w tym nieaktualnym PLF lub dPLF ;)

#708 PostWysłany: 24 Cze 2021 12:15 

złoty
Katowice przed chwilą. Sprawdzają wszystko. Karta pokładową, DO, zaświadczenie o szczepieniu lub test. Zaświadczenia o szczepieniu przechodzą. Mi przyczepiła się do testu bo miał być antygenowy a ja mam pcr. Po telefonie z góry przepuściła.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#709 PostWysłany: 24 Cze 2021 14:23 

Czyli można wlecieć bez testu jeśli się ma paszport szczepienia COVID? Co wtedy z drukiem dPLF? Lecę 03.07. na Sycylię, mam paszport szczepienia COVID, ale boje się wypełnić dPLF, bo tam trzeba zaznaczyć że ma się test COVID, więc jest ryzyko że Wedy zażądają testu. A ja chcę wjechać na samym paszporcie szczepień.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 24 Cze 2021 15:36, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#710 PostWysłany: 24 Cze 2021 14:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wczoraj moi rodzice na FCO mieli tylko sprawdzenie, czy jest dPLF, testu nie mieli (tylko szczepienie) - nikt ani się nie wczytywał czy zadeklarowali test, czy nie - ani również nie żądano od nich testu. W razie co mieli ze sobą druczki do wypełnienia ręcznego - tam jest opcja, że "zrobię test po przyjeździe do Włoch"
 Profil Relacje PM off  

#711 PostWysłany: 24 Cze 2021 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 93 433
Jutro 12.40 KRK-BGY, mam szczepienia, dam znać
 Profil Relacje PM off  

#712 PostWysłany: 24 Cze 2021 16:26 

niebieski
Hej.

Zrobiłem test, mam wynik, nie moge wygenerowac UCC (wyskakuje błąd biznesowy) czy sam test wystaczy do wylotu do Włoch? Plus oczywiscie rejestracja na dplf.
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 24 Cze 2021 16:37 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
Wystarczy. Te testy komercyjne coś nie chcą wchodzić w system - pojawia się ten błąd biznesowy. Zdaje się, że ma działać od 26 VI
siGGe lubi ten post.
siGGe uważa post za pomocny.

#714 PostWysłany: 24 Cze 2021 17:37 

Loty: 260
Kilometry: 606 093
Dziś w Modlinie pracownicy Ryanaira sprawdzali tylko kartę pokładową i PLF. Specjalnie zapytałem czy sprawdzają dokumenty covid, ale powiedzieli, że dla lotów do Włoch tylko PLF, bo Włochy tego nie wymagają.
 Profil Relacje PM off
siGGe lubi ten post.
siGGe uważa post za pomocny.

#715 PostWysłany: 24 Cze 2021 18:37 

niebieski
mam dość tego wszystkiego! dlaczego w dPLF nie można zaznaczyć że jest sie ozdrowieńcem?
 Profil Relacje PM off  

#716 PostWysłany: 24 Cze 2021 18:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja tam wydrukowałem formularz ręczny i zaznaczyłem ze na miejscu się przetestuję. Mam wydrukowany również paszport covidowy UCC.

#717 PostWysłany: 24 Cze 2021 19:16 

niebieski
Czy wracając do Polski ozdrowieniec musi zrobić test? Proszę o pomoc

https://www.gov.pl/web/wlochy/sytuacja- ... m-covid-19

negatywny wynik testu konieczny zawsze przy podróży drogą powietrzną (chyba, że przedstawi się zaświadczenie o pełnym zaszczepieniu przeciwko COVID-19 szczepionką dopuszczoną do obrotu na terenie UE) .​​​​​​
 Profil Relacje PM off  

#718 PostWysłany: 24 Cze 2021 20:51 

niebieski
Od 1 czerwca wszyscy wszędzie wałkują że wracasz do kraju z certyfikatem, w którym masz albo 14 od ostatniej dawki, ozdrowieniec do pół roku lub test do 48 godzin.

No i mają już ten nowy formularz ?
 Profil Relacje PM off  

#719 PostWysłany: 24 Cze 2021 23:10 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Ważne, zmienili w formularzu odpowiedni zapis i jest już do wyboru szczepienie / ozdrowienie / test, czyli UCC.
3 ludzi lubi ten post.

#720 PostWysłany: 25 Cze 2021 00:33 

niebieski
https://www.esteri.it/mae/resource/doc/ ... labile.pdf
To nadal stare.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1800 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 90  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość