Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 451 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 01 Lut 2020 00:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 14167
Loty: 379
Kilometry: 498 173
Jak kupujesz pierwszy raz z ota, to dokup pakiet pomocy. Kosztuje to czasami 50-100 zeta więcej, ale będziesz mieć lepszy support
Góra
 Relacje PM off  
 
#402 PostWysłany: 01 Lut 2020 00:42 

Rejestracja: 17 Cze 2019
Posty: 5
piotrsiem napisał(a):
Bierz. CCC. Kupowałem u nich kilka razy. Nie było problemów. Co nie znaczy że nigdy nie będzie. Ale kupisz bezpośrednio w liniach też może się zdarzyć


glupie pytanie ale co to CCC?;]
Góra
 Relacje PM off  
 
#403 PostWysłany: 01 Lut 2020 00:54 

Rejestracja: 13 Lis 2018
Posty: 1011
złoty
A ja myślałem, że Cena Czyni Cuda...
Góra
 Relacje PM off  
 
#404 PostWysłany: 01 Lut 2020 01:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Wrz 2011
Posty: 1108
złoty
Po ostatnich wydarzeniach w moim przypadku będę przestrzegał przed zakupami w GtG.
Plusem pośrednika jest działająca przez 24 godziny infolinia.
Minusem (przesłaniającym zdecydowanie plusa) to brak kompetencji w zalatwieniu prostych wydawało się kwestii.
Skutkuje to stratą czasu i pieniędzy (na kilkukrotne telefony do nich).
Jeżeli nic się nie dzieje z biletami to nie ma na co narzekać.
Jak się zacznie sypać, to nawet program premium niekoniecznie pomoże.
Góra
 Relacje PM off  
 
#405 PostWysłany: 01 Lut 2020 11:17 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lut 2019
Posty: 68
niebieski
Chupacabra napisał(a):
A ja myślałem, że Cena Czyni Cuda...
Dokładnie to miałem na myśli
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#406 PostWysłany: 01 Lut 2020 18:19 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lip 2012
Posty: 64
Loty: 52
Kilometry: 184 807
niebieski
Proszę podpowiedźcie co robić :roll:
Linia (AC) przesunęła wylot z San Juan o godzinę przez co w Toronto na przesiadkę zostanie 40 min - raczej mało prawdopodobne, że zdążymy :roll:
Czy dzwonić do gotogate albo do lini? Czy może nic nie robić i się nie martwić bo rezerwacja na jednym bilecie :roll:
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#407 PostWysłany: 01 Lut 2020 22:01 

Rejestracja: 22 Lis 2012
Posty: 7
Jeżeli na jednym bilecie to się nie martw, samolot poczeka tyle ile będzie musiał.
Góra
 Relacje PM off  
 
#408 PostWysłany: 01 Lut 2020 22:45 

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 2128
złoty
@Olencjaaa

Samolot nie poczeka.

MCT w Toronto dla international to international to 60 min:
https://www.aircanada.com/ca/en/aco/hom ... times.html

Gotogate powinno zawiadomić o zmianach i zaproponować alternatywne połączenie.


W przypadku biletu kupionego przez pośrednika formalnie to z nim powinnaś się kontaktować, ale jeśli masz nieszczęście posiadania biletów kupionych w Gotogate to jednak próbowałbym zadzwonić najpierw do Air Canada.

Jeśli nie boisz się przygód i dotarcie na czas nie jest krytyczne możesz nic nie robić. Jeśli nie powiadomiono cię o zmianach wtedy jest szansa, że jak nie zdążysz to wpadnie odszkodowanie.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
Olencjaaa uważa post za pomocny.
 
 
#409 PostWysłany: 02 Lut 2020 09:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lip 2012
Posty: 64
Loty: 52
Kilometry: 184 807
niebieski
O zmianie godziny wylotu dostałam powiadomienie ale nic poza tym.
Czy mimo to, jak nie zdążymy na przesiadkę to linia bezpłatnie przebukuje nas na kolejny lot do Frankfurtu i kolejny do Poznania (też na jednej rezerwacji)?
Liczę się z tym, że mogę wrócić dzień później :roll:
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#410 PostWysłany: 02 Lut 2020 12:21 

Rejestracja: 13 Lis 2018
Posty: 1011
złoty
Dokładnie tak powinno być.
Góra
 Relacje PM off
Olencjaaa uważa post za pomocny.
 
 
#411 PostWysłany: 02 Lut 2020 12:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lip 2012
Posty: 64
Loty: 52
Kilometry: 184 807
niebieski
Co ciekawe na stronie Air Canada po zalogowaniu do rezerwacji nie ma żadnego komunikatu/ostrzeżenia przed którą przesiadką.
Jedynie na stronie Lufthansy jak wprowadzaliśmy dane wizy to wyświetlił się komunikat w stylu: upewnij się, że masz wystarczająco czasu na przesiadkę. Później tego komunikatu już nie było.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#412 PostWysłany: 10 Lut 2020 08:06 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 8013
Czy ma ktoś jakiś numer telefonu do nich w PL, który niebyłby zajęty? :D czy on po prostu nie jest zajęty w godzinach pracy (8-17)?
Góra
 Relacje PM off  
 
#413 PostWysłany: 10 Lut 2020 09:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Wrz 2011
Posty: 1108
złoty
Ja dzwoniłem (i finalnie rozmawiałem z konsultantem) pod ten numer: +48221168121.
Góra
 Relacje PM off
Rajesh Kuthrappali lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.
 
 
#414 PostWysłany: 26 Lut 2020 11:22 

Rejestracja: 19 Paź 2014
Posty: 20
Loty: 33
Kilometry: 57 471
Witam serdecznie

Mam pytanko odnośnie rezerwacji i bagażu, chociaż nie wiem czy to dobry dział będzie ale rezerwacja przez gotogate jak na zalczniku
Odcinek Berlin, amsterdam, Nairobi, Zanzibar mam na jednej jakby zakładce

Natomiast powrót mam Zanzibar-Dar Es Salaam mam jakby osobno a dalszą część podróży do Berlina już normalnie.
Rozumiem że jak będę jechał na Zanzibar to bagaż oddaje w Berlinie i odbieram dopiero na Zanzibarze. A jak powrót w tej sytuacji? Muszę nadać na Zanzi potem w Dar Es Salaam odebrać i znowu nadać?? Czy ta jakby osobna zakładka rezerwacja wynika że jest inny przewoźnik. Czy nadaje bagaż i odbieram w Berlinie, tak normalnie standardowo.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off  
 
#415 PostWysłany: 26 Lut 2020 14:02 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 5494
Loty: 817
Kilometry: 775 834
platynowy
Podejrzewam, że w DAR jest tylko stop techniczny, więc bagaż nadany w ZNZ poleci do miejsca docelowego.
Ale to tylko przypuszczenie, bo nie widzimy rezerwacji.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#416 PostWysłany: 26 Lut 2020 14:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 14167
Loty: 379
Kilometry: 498 173
W DAR jest stop techniczny i nie wychodzi się w samolocie. Bagaż raczej też nie wyjdzie
Góra
 Relacje PM off  
 
#417 PostWysłany: 27 Lut 2020 10:22 

Rejestracja: 19 Paź 2014
Posty: 20
Loty: 33
Kilometry: 57 471
Zeus napisał(a):
W DAR jest stop techniczny i nie wychodzi się w samolocie. Bagaż raczej też nie wyjdzie



Tak tylko całkiem kto inny obsługuje lot, z ZNZ do Dar jest precision Air, PW712 a potem już KL571 ale chyba wszystko jest normalnie bo na stronie klma i check my trip wszystko jest pokolei nie ma jakiś osobnych zakładek jak w aplikacji

Image

Image


Ostatnio edytowany przez Tomasz Skwira, 27 Lut 2020 10:30, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
#418 PostWysłany: 27 Lut 2020 10:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 14167
Loty: 379
Kilometry: 498 173
No to wyjdziesz z samolotu, przejdziesz kontrolę graniczną i polecisz do AMS. Bagaż z automatu poleci do AMS
Góra
 Relacje PM off
Tomasz Skwira uważa post za pomocny.
 
 
#419 PostWysłany: 27 Lut 2020 10:32 

Rejestracja: 19 Paź 2014
Posty: 20
Loty: 33
Kilometry: 57 471
Zeus napisał(a):
No to wyjdziesz z samolotu, przejdziesz kontrolę graniczną i polecisz do AMS. Bagaż z automatu poleci do AMS


Dzięki, zmylilo mnie to że aplikacja KLM podaję to jakby osobna rezerwację a nie na jednym bilecie, ale na stronie wygląda wszystko normalnie. A całość była kupowania właśnie na raz.
Góra
 Relacje PM off  
 
#420 PostWysłany: 27 Lut 2020 13:07 

Rejestracja: 09 Sty 2020
Posty: 17
Loty: 6
Kilometry: 10 719
-- 27 Lut 2020 12:10 --

Cześć,
Czy Wam też nie działa strona gotogate? Od 3h próbuję się na nią dostać, ale mam "błąd wczytywania strony".
Btw podobnie z AirFrance i KLM. Koronawirus na stronach linii lotniczych? :roll:

PS Aplikacje mobilne też wysiadły.

-- 27 Lut 2020 13:07 --

Nieaktualne - u mnie ruszyło.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 451 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group