Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 961 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Wrz 2017 14:14 
Awatar użytkownika

platynowy
Chodzi Ci o Kk Millenium, czy raczej mbank?

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#62 PostWysłany: 07 Wrz 2017 14:38 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
millennium
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#63 PostWysłany: 07 Wrz 2017 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Dodam tylko ze jak posiada sie tylko kartę główną to zwolnienie z opłaty rocznej następuje po 90K obrotu natomiast jeśli ma się dodatkową 1-3 to zwolnienie z opłat rocznych za główną i dodatkowe następuje przy kwocie 120K obrotu.

Jest pewien myk który może przy braku spełnienia tego warunku pozwala uniknąć oplaty . Mianowicie (sprawdzone na innych kartach mbank MM MC i MM Visa) jeśli zgłosi się zagubienie karty np po 10ciu miesiącach używania to w to miejsce można wnioskować o kolejną duplikat z nowym nr karty . Wówczas naliczanie zaczyna się nie od dnia podpisania umowy a od dnia wydania nowej karty w miejsce skradzionej. Oczywiście może być tak że bank będzie chciał naliczyć opłatę za duplikat ale zawsze w takich sytuacjach wnioskuję o zwolnienie z opłaty i przechodzi.
Myślę ze jak chodzi o taką prestiżową kartę również przejdzie . Tak jak pisze do zweryfikowania bo mam tak ale na wspominanych MM.

#64 PostWysłany: 07 Wrz 2017 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 306
Kilometry: 351 744
złoty
Jest jeszcze jeden myk ktory czesto w mBanku przechodzi. Trzeba przed uplynieciem roku zlozyc dyspozycje zamkniecia karty. Dzial Utrzymania bedzie dzwonil pytac sie dlaczego taka decyzja i beda probowali namawiac na odwolanie jej. Jesli beda mieli dobry humor to zaproponuja zwolnienie z oplaty.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 07 Wrz 2017 14:49 

niebieski
Polak jednak potrafi ....:>>>
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 07 Wrz 2017 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
@Kian - Jak udało ci się ją zdobyć w Millenium ? Konkrety poproszę :)

Ostatnio edytowany przez Antek12, 07 Wrz 2017 15:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 07 Wrz 2017 15:02 

platynowy
Nie humor, tylko zawsze oddają (oni tam też potrafią liczyć:), przynajmniej mi,
standardowo najpierw: propozycja połowy prowizji a później po przyciśnięciu całość, to samo tyczy się np limitu odnawialnego.
Można to samo nawet zrobić po pobranej prowizji z tą samą gadką,
z drugiej strony to pewnie zależy jak mocno wykorzystujemy ich produkty, u mnie to zawsze jest istotny argument ;)
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 07 Wrz 2017 15:14 

niebieski
Antek12 napisał(a):
@Kian - Jak udało ci się ją zdobyć w Millenium ? Konkrety poproszę :)

bardzo prosto. na kolanach prosilem czlonka rodziny aby upowaznil mnie do rachunku :D :D :D

to bankowosc prywatna wiec ja moge tylko o niej poczytac
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 07 Wrz 2017 15:15 

srebrny
jesli CITI za jednego nowego nieznanego klienta placi po 400zl lub tabletem/smartfonem etc, to zawsze taniej i lepiej utrzymac starego znanego, ktory aktywnie korzysta z karty i zwolnic go z oplat...
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 07 Wrz 2017 18:15 

platynowy
opo napisał(a):
@szymonpoznan1
a jak wygląda kwestia opłaty za gościa wprowadzanego do salonika? Podejrzewam, że nawet jak ustawisz wszystkie limity KK na 0 to i tak opłata za wprowadzonego gościa do saloniku przez "użyczoną" kartę PP zostanie pobrana z konta karty. Bardzo możliwe, że jest to operacja offline i limity nie są brane pod uwagę. Uważałbym z tym "sprzedawaniem/użyczaniem" samej PP nieznajomym.

Gdy posiadacz karty dodatkowej zaprosi gościa to po kilku tygodniach rachunek karty zostanie obciążony kwotą 100 PLN. To transakcja offline i pobierana bezpośrednio przez bank, tak więc nawet jeśli karta ma wyzerowane limity to obciążenie nastąpi. A więc lepiej udostępniać takie karty osobom zaufanym.

#71 PostWysłany: 07 Wrz 2017 19:36 

Loty: 53
Kilometry: 77 645
Ktoś tu pytał o kruczki. Czasami podróżują ze mną inne osoby, dalsza rodzina albo znajomi. Na tej karcie ubezpieczenie dotyczy tylko żony, dzieci, partnera. Tak więc karty gdzie dodatkowo ubezpieczone są 3 lub 4 osoby wspólnie podróżujące akurat dla mnie są lepsze.
Te koszty leczenia na miliony to wg mnie bardziej marketing niż realna korzyść.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 07 Wrz 2017 20:03 

Mam jeszcze pytanie do posiadaczy tej karty. Czy są jakieś obostrzenia w kupowaniu biletów LOT za pkt z tej karty? Np. czy bilety właściciel karty może kupić dla tylko dla siebie, a może czy musi być na rezerwacji jak w Wizzair, czy też można je kupować innym osobom. Jak to odbywa się formalnie, kupuje się przez stronę, czy tez jest jakaś dedykowana infolinia?
 PM off  

#73 PostWysłany: 07 Wrz 2017 20:16 

platynowy
@greg1291 kupujesz bilet na stronie LOTu płacąc kartą Elite, na infolinii mBanku zgłaszasz ten bilet do wypłaty nagrody, następnego miesiąca jest wypłacana jako uznanie rachunku karty. Nikogo nie interesuje dla kogo jest bilet. Słyszałem też że można kupować na OTA ale nie wiem czy w tym przypadku nie będą chcieli potwierdzeń biletu.

#74 PostWysłany: 07 Wrz 2017 20:18 
Awatar użytkownika

srebrny
mucha napisał(a):
Gdy posiadacz karty dodatkowej zaprosi gościa to po kilku tygodniach rachunek karty zostanie obciążony kwotą 100 PLN. To transakcja offline i pobierana bezpośrednio przez bank, tak więc nawet jeśli karta ma wyzerowane limity to obciążenie nastąpi. A więc lepiej udostępniać takie karty osobom zaufanym.

O mnie się nie martwcie, ja udostępniam dwie karty znajomym a jedną zaufanemu forumowiczowi, który sam z siebie za każdym razem jak tylko wprowadzi gościa to robi mi przelew ;) Więc dzięki za troskę ale daję radę ;) Fakt jednak że warto rpzestrzec innych by starannie dobierali 'znajomych' w przypadku współdzielenia tej karty ;)

Anonymous napisał(a):
Mam jeszcze pytanie do posiadaczy tej karty. Czy są jakieś obostrzenia w kupowaniu biletów LOT za pkt z tej karty? Np. czy bilety właściciel karty może kupić dla tylko dla siebie, a może czy musi być na rezerwacji jak w Wizzair, czy też można je kupować innym osobom. Jak to odbywa się formalnie, kupuje się przez stronę, czy tez jest jakaś dedykowana infolinia?

Wygląda to tak że kupujesz bilet LOT - może być na stronie LOTu, może być u OTA* (kiedyś było wyłączenie, teraz znowu można przez OTA) i płacisz tą kartą. Po zakupie składasz wniosek o zwrot kasy za ten bilet podając numer etix, kwotę i datę zakupu a mbank oddaje kasę na rachunek tej samej karty. Jeśli w danym miesiącu wydasz na bilet mniej niż 760zł to całość, a jeśli więcej to kwotę pomniejszoną o 10% podatku od nagrody.

Bilety możesz kupić jakie chcesz, komu chcesz, nie musi być dla siebie, mBankowi podajesz tylko numer etix. Możesz to wykorzystać na zwykłe bilety lotu, może być jeden a może być 10 na różnych rezerwacjach i różne osoby. Możesz też to wykorzystać na opłacenie dopłat do biletów Miles&More oczywiście też tylko tych z LOTu czy do opłacania podatków za bilety pracownicze w LOT. Generalnie wszystko byle etix zaczynał się od 080... :)

Edit: bo widzę ze @mucha pisał w tym samym momencie co ja więc dodam jeszcze że można śmiało brać u OTA, jednak zazwyczaj życzą sobie faktycznie przesłania faktury zakupu biletu ale to zazwyczaj nie jest problem, faktura też może być na zupełnie inne dane byle była na ten sam bilet. Ja sam kupowałem np. na tripście i bez problemu oddali.

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 07 Wrz 2017 20:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 07 Wrz 2017 20:20 
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 959 810
niebieski
_ralf napisał(a):
[...]
Te koszty leczenia na miliony to wg mnie bardziej marketing niż realna korzyść.

Absolutnie nikomu tego nie zycze, ale nie daj Torze jakis wypadek i dluzsze leczenie w USA, Japonii czy innej Australii i to ubezpieczenie z limitem 100k zl KL szybko sie wyczerpie...

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 07 Wrz 2017 22:12 

Wszystko wygląda rzeczywiście ciekawie. Czy dobrze rozumiem, że uzyskując 3 dodatkowe karty, wszystkie te osoby swoimi wydatkami wspólnie wykręcają nie tylko konieczny limit 120.000 zł ale też zbierają pkt w programie LOT, czy też jednak na głównej karcie musi być jakiś konkretny obrót obrotu co miesiąc? Czy ubezpieczenie dotyczy też posiadaczy 3 pozostałych kart, czy tylko posiadacza głównej i jego najbliższych? Co z małym dzieckiem, karty mu dodatkowej nie wyrobię,a bez tego nie będzie miało darmowych wejść do saloniku? Da się to jakoś rozwiązać?

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 07 Wrz 2017 22:40, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#77 PostWysłany: 07 Wrz 2017 22:38 

Loty: 32
Kilometry: 65 416
wooki napisał(a):
Cześć,

co myślicie na temat tej karty? Pierwsze co przyciągnęło moją uwagę to oczywiście darmowe saloniki na lotniskach, jednak po przejrzeniu oferty dokładnie i dostrzeżeniu wliczonego ubezpieczenia: 500 000 euro NNW i 7 500 000 euro na pokrycie kosztów leczenia stwierdziłem, że koszt tej karty (wcale nie mały bo 900 PLN) wydaje się dość rozsądny biorąc pod uwagę jakie ubezpieczenie zyskuje się na cały rok.

Czyżbym nie dostrzegał jakiegoś kruczka?

Pozdrawiam,
Łukasz

Hej, posiadam ta kartę i jestem bardzo zadowolony, przeniosłem GOLDa Citibanku, który nie dawał żadnych korzyści oprócz koloru (kiedyś M&M) . Mam PP i wchodzę bez problemy. Koszt 900 za rok- tak, ale przy obrocie chyba kilkadziesiąt tys. 0zł. Dodatkowo wyrobiłem dodatkową kartę żonie o również otrzymała PPwiec nawet te 900 się zwraca przy lataniu
Pzdr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off
wooki lubi ten post.

#78 PostWysłany: 09 Wrz 2017 15:35 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Czy jeśli posiadam w mBanku konto Aquarius Intensive i mam "osobistego doradcę", to myślicie że warto się do niego pofatygować i spróbować wyrobić tą kartę? Czy jest jakakolwiek szansa?
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 09 Wrz 2017 20:41 
Awatar użytkownika

srebrny
To nic nie zmienia. Doradca co najwyżej wypisze za Ciebie wniosek, a rozpatrywany jest i tak albo przez automatyczny system (i to dla nas dobre) albo przez pracownika od kredytów (i tu już gorzej).

#80 PostWysłany: 13 Wrz 2017 20:03 

Loty: 32
Kilometry: 65 416
jabollus napisał(a):
Czy jeśli posiadam w mBanku konto Aquarius Intensive i mam "osobistego doradcę", to myślicie że warto się do niego pofatygować i spróbować wyrobić tą kartę? Czy jest jakakolwiek szansa?

Od doradcy zbyt wiele już nie zależy,.... trzeba spełniać kryteria wyznaczone przez Mbank etc. Mnie się udało przenieść limit Gold citi. PP działa w każdym saloniku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 961 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości