Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 961 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Wrz 2017 23:54 

Sam rozpocząłeś, trzeba było od początku konkretnie dlaczego warto i tyle, bez farmazonów i bzdur

Ponawiam: zacytowałeś, że nie mam prawa, ale trafiłeś w sedno PROBLEMU: nikt czy prawie nikt z tu piszących tej karty obecnie nie otrzyma (co gorsza nawet nie zawnioskowało), a i ty nie piszesz tego co pamiętam z właściwego tematu całej otoczki tj, z tego co pamiętam bardzo pomocne w otrzymaniu prowadzenie działalności gospodarczej (w każdym razie wielu w jej otrzymaniu to pomogło)
 PM off  

Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎 Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎
🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN 🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN
#42 PostWysłany: 06 Wrz 2017 23:55 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 160 772
@xyrxis Dla mnie głównym atutem tej karty jest ubezpiecznie jakie do niego dostajemy. Takie małe zestawienie, które sobie ostatnio przygotowałem:

Image

Widać wyraźnie, że ubezpieczenie z karty odstaje od tego co proponują ubezpieczyciele z Polski. Minusem tego ubezpieczenia jest niestety to, iż (poza kosztami leczenia) ubezpieczenie obejmuje nas tylko wtedy jeśli zapłacimy (z góry) za całość transportu lub zamieszkania za pomocą tej karty.

W zestawieniu brakuje ubezpieczenia, które dopiero dziś odkryłem: https://www.axa-assistance.pl/ubezpiecz ... =FirstName - a jest o tyle ciekawe, iż całkowity koszt leczenia w najwyższym pakiecie jest nieograniczony.

----

@gorny77 Nabytą wiedzę wykorzystam tak, iż w przyszłym tygodniu złożę wniosek o tę kartkę.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 07 Wrz 2017 00:02 

srebrny
ta karta wyglada bardziej na bonus dla 'drogich' klientow, niz cos na czym bank specjalnie zarabia. zarabia na innych rzeczach, dlatego taki klient musi miec odpowiednie dochody lub inne zobowiazania w banku, zeby taka karte otrzymac.

co to znaczy nieograniczony koszt, ze jak zachorujesz w podrozy na cos powaznego, to zabiora cie do najlepszej kliniki i beda leczyc do skutku? watpie..
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 07 Wrz 2017 00:03 

wooki napisał(a):

@gorny77 Nabytą wiedzę wykorzystam tak, iż w przyszłym tygodniu złożę wniosek o tę kartkę.

W końcu [...] (miałem tu już nie pisać, ale [...] zaczepiony "nie zdzierżyłem" :!: )

Ostatnio edytowany przez Roku, 05 Cze 2018 22:22, edytowano w sumie 1 raz
stonowanie wypowiedzi
 PM off  

#45 PostWysłany: 07 Wrz 2017 00:19 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 160 772
ibartek napisał(a):
co to znaczy nieograniczony koszt, ze jak zachorujesz w podrozy na cos powaznego, to zabiora cie do najlepszej kliniki i beda leczyc do skutku? watpie..

Nie no, aż tak naiwny nie jestem. Myślę, że jak z każdym ubezpieczeniem trzeba się leczyć z głową by potem móc się przed samym ubezpieczycielem wybronić, że to co zrobiliśmy było zasadne i należą nam się za to pieniądze. Zresztą w samym SWU jest napisane, że zwracają pieniądze tylko za zabiegi, które wystarczają do tego by kontynuować podróż lub być w stanie wrócić do miejsca zamieszkania.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 07 Wrz 2017 00:32 

srebrny
Dokladnie. Te wysokie sumy kl to bardziej marketing. Zrobia co musza, a potem odesla do PL na NFZ.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 07 Wrz 2017 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Do tego Priority Pass + do 3 sztuk dodatkowych.

Rozumiem, iż te 3 dodatkowe osoby to już płatne - zgodnie z regulaminem po 100 pln/os.?
Obecnie posiadam Visa Platinium z BZWBK i zastanawiam się czy jednak ta World Elite nie będzie lepszym rozwiązaniem.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 07 Wrz 2017 10:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie, trzy dodatkowe karty sa za darmo tylko wymagany obrot na karcie glownej do zwolnienia z oplaty rocznej zwieksza sie z 90kpln do 120kpln.
Kazdy posiadacz karty wchodzi bez limitu ile chce a 100zl doplaty za goscia jest wtedy gdy ktorykolwiek posiadach czy wlasciciel karty glownej czy dodatkowej bedzie chcial wprowadzic dodatkowe osoby poza soba;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kalispell lubi ten post.
Kalispell uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 07 Wrz 2017 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
bezplatnie os dodatkowe.. bynajmniej tak było ok marca jak wnioskowałem o kartę ... niestety 20k netto jest nie do przeskoczenia.

#50 PostWysłany: 07 Wrz 2017 11:32 

niebieski
Dwie próby aplikacji i kwota >20k nie do przeskoczenia. Inna propozycja to ulokowanie w banku >500k.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 07 Wrz 2017 11:49 

@bbartekk2 Rozumiem, że 500 k trzeba mieć na etapie aplikowania, czy trzeba utrzymywać cały czas ?

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 07 Wrz 2017 12:03, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#52 PostWysłany: 07 Wrz 2017 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
@szymonpoznan1 zatem, zakładając iż nie wyrabiając rocznego obrotu, za 900 PLN otrzymujemy do czterech kart World Elite i każda posiada nielimitowany priority pass?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 07 Wrz 2017 11:59 
Awatar użytkownika

srebrny
@up - Dokladnie tak. Do tego kazdy posidacz karty dodatkowej objety jest rowniez tym ubezpieczeniem na 7,5mln €.

lendziro napisał(a):
bezplatnie os dodatkowe.. bynajmniej tak było ok marca jak wnioskowałem o kartę ... niestety 20k netto jest nie do przeskoczenia.

Trzeba roznoznic wprowadznie dodatkowych osob na swoja karte a wyrobienie dodatkowej karty innej osobie. W wypadku mbanku wyrabiamy max 3 dodatkowe karty za darmo i te 3 osoby korzystaja nolimit.

Natomiast wprowadzenie dodatkowej osoby przez czy to posiadacza glownej karty czy ktorejs dodatkowej jest platne ZAWSZE 100zl za kazda wprowadzona osobe. Tak bylo i jest od poczatku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kalispell uważa post za pomocny.

#54 PostWysłany: 07 Wrz 2017 12:25 

platynowy
I trzeba pamiętać że te dodatkowe karty PP są do dodatkowych kart kredytowych, a więc te osoby mają prawo do korzystania z naszego limitu kredytowego.

#55 PostWysłany: 07 Wrz 2017 12:39 
Awatar użytkownika

srebrny
To się da ominąć ustanawiając pełnomocnictwo szczególne, a nie pełne dla takiej osoby, ustawić limity na zero i zabrać kartę kredytową zostawiając tylko Priority Passa ;)
jaco027 lubi ten post.

#56 PostWysłany: 07 Wrz 2017 12:50 

niebieski
@greg1291 Nic nie mówili na temat utrzymywania.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 07 Wrz 2017 12:53 

platynowy
@szymonpoznan1 dobrze prawi, jest tu na forum kilka/kilkanaście...osób co korzysta z takich użyczonych PP w powiązaniu z tą kredytówką.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 07 Wrz 2017 13:17 

srebrny
@szymonpoznan1
a jak wygląda kwestia opłaty za gościa wprowadzanego do salonika? Podejrzewam, że nawet jak ustawisz wszystkie limity KK na 0 to i tak opłata za wprowadzonego gościa do saloniku przez "użyczoną" kartę PP zostanie pobrana z konta karty. Bardzo możliwe, że jest to operacja offline i limity nie są brane pod uwagę. Uważałbym z tym "sprzedawaniem/użyczaniem" samej PP nieznajomym.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 07 Wrz 2017 13:20 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
@up - Dokladnie tak. Do tego kazdy posidacz karty dodatkowej objety jest rowniez tym ubezpieczeniem na 7,5mln €.

To akurat sprawdzałem i dostałem informację od doradcy, że tak nie jest. Ubezpieczenie obejmuje tylko właściciela karty głównej + najbliższe osoby (w warunkach jest opisane kogo dokładnie, nie mam pewności teraz - małżonek/partner/chyba też dzieci - max. 2 osoby z tego co pamiętam). Jestem zarówno posiadaczem karty głównej jak i dodatkowej.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 07 Wrz 2017 13:44 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
-- 07 Wrz 2017 14:43 --

mam ta karte z millenium. ciezko ja bylo zdobtc ale udalo sie. najwiekszym bonusem jest PP i mozliwosc wprowadzenie kilku osob free.
Testowane i przechodzi.

-- 07 Wrz 2017 14:44 --

ubexzpieczeniem jest objeta cala rodzina ktora ze mna podrozuje. nawet konkubina
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 961 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości