Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
- nie zgłoszenie się na któryś z wykupionych lotów / nie anulowanie lotu na który nie zamierzasz się stawić nie skutkuje żadną karą, opłatą itp. oraz nie skutkuje w przypadku lotu/ów linią lotniczą Wizzair anulowaniem lotu powrotnego zakupionego w ramach jednej rezerwacji.
- anulowanie - poza bardzo drogimi biletami - w Wizzair jest nieopłacalne tj. opłaty związane z anulowaniem przewyższają zwykle cenę kupionego biletu/ów lotniczych linii lotniczej Wizzair Hungary https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... zkodowania
* Do 14 dni przed lotem - opłata za anulowanie w wysokości 309 ​zł​, następnie otrzymasz zwrot środków
* W ciągu 14 dni przed odlotem - otrzymasz pełen zwrot po opłaceniu usług dodatkowych i 405 ​zł​ opłaty za niewykorzystane miejsce
- Jest kilka sposobów anulowania rezerwacji: telefonicznie przez telecentrum Wizz Air i przesyłając roszczenie— rozpatrzenie może potrwać 30 dni
- rozwiązaniem jest zakup biletów podczas nowej rezerwacji wraz z usługą Wizz Flex: cena 24-95 zł/osoba/lot
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... /wizz-flex

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 19 Maj 2023 12:39 
Awatar użytkownika

złoty
"Pytanie uważam za wyczerpany na tej forze". A to z translatora czy Kali nie znać polski ?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN
#442 PostWysłany: 19 Maj 2023 13:36 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
@kostek966

Może to jest ta fora z powiedzenia "fora ze dwora"? ;)
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#443 PostWysłany: 20 Maj 2023 13:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
Afananas napisał(a):
-- 19 Maj 2023 11:58 --

kostek966 napisał(a):
Ale przecież w ramach urlopu możesz im trochę pomóc naprawić infrastrukturę w czynie społecznym, chociaż jeden dobry uczynek, a nie pisanie bzdur na forum, stan wyjątkowy się wprowadza np dlatego, żeby móc wypłacić środki na pomoc w usuwaniu skutków, a zakazu wjazdu zdaje się nikt nie wprowadził

ahaha.

-- 19 Maj 2023 12:00 --

Afananas napisał(a):
kostek966 napisał(a):
Ale przecież w ramach urlopu możesz im trochę pomóc naprawić infrastrukturę w czynie społecznym, chociaż jeden dobry uczynek, a nie pisanie bzdur na forum, stan wyjątkowy się wprowadza np dlatego, żeby móc wypłacić środki na pomoc w usuwaniu skutków, a zakazu wjazdu zdaje się nikt nie wprowadził

ahaha.

Bardzo śmieszny. Dobry z ciebie humorysta . I właśnie twoje pisanie wygląda jak kompletna bzdura. Czy ty to na serio? Może razem lećmy im pomóc w czynie społecznym>??

To też jest jakieś rozwiązanie. Przykładowo wycinek z artykułu onetu

Załączniki:
aniolowieblota.PNG
aniolowieblota.PNG [ 1.12 MiB | Obejrzany 3561 razy ]
4 ludzi lubi ten post.

#444 PostWysłany: 07 Cze 2023 17:03 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 101 706
Moje odkrycie sprzed chwili- moze dla niektórych oczywiste, a moze dla niektórych nie.

Wizz zmienił rozklady lotów, wlasnie z polskiej infolinii dowiedziałem się, ze mogę w ramach rezerwacji np. wziąć zwrot kasy za część paxów, a część zaakceptować w ramach nowej daty.

Testował z Was ktoś to rozwiązanie ?
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 07 Cze 2023 17:11 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Ja testowałem, oddadzą Ci bez problemu zgodnie z tym co napisałeś, tylko samemu tego chyba nie da się ogarnąć przez www i trzeba zadzwonić na infolinie
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 09 Cze 2023 19:13 

Loty: 18
Kilometry: 113 707
Mam pytanie do zorientowanych - jakieś 2 miesiące temu zarezerwowałem w wizz loty do Larnaki. Teraz niestety okazuje się, że żona nie może podróżować (jest w ciąży i ma L4 "leżące"). Sama ciąża nie jest powodem odwołania, bo rezerwowałem chyba już w momencie, gdy wiedzieliśmy ale L4 nikt przewidzieć nie mógł... loty mamy 10-17 lipca.
Z paru stron wątku wiem już, że przysługuje mi prawo rezygnacji i - o ile dobrze zrozumiałem - kosztuje to nieco ponad 300 PLN za osobę (dziecko w wieku 2-12 tyle samo?). A czy dostrzegacie szansę na całkowity zwrot za bilety? Choćby w środkach wizz na inne loty w przyszłości. Jaką drogą coś takiego najlepiej zgłosić?
Będę wdzięczny za sugestie :)
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 09 Cze 2023 19:27 

Nie miałeś w międzyczasie jakiejś zmiany rozkładu, nawet o kilka minut ?
Ile kosztowały loty, że rozważasz opłatę za rezygnacje ?
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 09 Cze 2023 19:32 

Loty: 18
Kilometry: 113 707
Żadnej zmiany, a przynajmniej nic, o czym by mnie poinformowano.
Bilety kosztowały trochę więcej niż opłata za rezygnację, nie jest to jednak zbyt dobre rozwiązanie biorąc pod uwagę fakt, że naprawdę nie możemy lecieć. To dość wyjątkowy przypadek chyba… A przy okazji - jak w przypadku rezygnacji wygląda kwestia opłaty za duży bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 09 Cze 2023 20:10 

złoty
Generalnie Wizzair może odesłać do ubezpieczenia podróży.
Ale uzyskaj stosowne zaświadczenie od lekarza żony o ważnych przeciwskazaniach do podróży i napisz przez formularz
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... -pochwaly/
Wybierasz anulowanie z powodu choroby, jako załącznik skan zaświadczenia lekarskiego.
W opisie to co tu w poście
 Profil Relacje PM off
MattKa uważa post za pomocny.

#450 PostWysłany: 21 Lip 2023 18:01 

Hej, proszę Was o pomoc, bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Mam bilet w dwie strony KRK - SVG, wylot jutro 22.07, powrót we wtorek 25.07, bilet kosztował 586zł, kupiony bez WDC i beż żadnych usług (na samym plecaku) - muszę zrezygnować z lotu. Czy dobrze rozumiem, że po opłacie 390zł dostanę zwrot 586zł na konto Wizzair? Czy dostanę różnicę między 586zł a 390zł? Czy może są jeszcze jakieś opłaty i tak naprawdę nie opłaca mi się anulować lotu?
Z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 21 Lip 2023 18:11 

złoty
Najlepiej w aplikacji wejdź w szczegóły rezerwacji, a potem u góry z prawej wybierz Anuluj lot

Otrzymasz informację na jednym z etapów czy i ile zwróci.
Zapewne 0, wtedy warto poczekać czy coś nie wydarzy się z lotem tj np opóźnienie powyżej 5 godzin. Wtedy zwrócą pełną kwotę.
 Profil Relacje PM off
piotr900610 uważa post za pomocny.

#452 PostWysłany: 21 Lip 2023 18:12 

platynowy
Jeżeli do odlotu pozostało mniej niż 14 dni, opłata za niewykorzystane miejsce: ‎85,00 € za pasażera za lot

Pomnóż sobie sam.

https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... zkodowania
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 21 Lip 2023 18:54 

srebrny
piotr900610 napisał(a):
tak naprawdę nie opłaca mi się anulować lotu?
Z góry dziękuję za odpowiedź

Z podanej ceny wynika,że niestety nie. Na przyszłość warto rozważyć dokupienie usługi flex ,często ratuje sporo kasy w razie nagłych przypadków.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 21 Lip 2023 19:09 

dg72 napisał(a):
Najlepiej w aplikacji wejdź w szczegóły rezerwacji, a potem u góry z prawej wybierz Anuluj lot

Otrzymasz informację na jednym z etapów czy i ile zwróci.
Zapewne 0, wtedy warto poczekać czy coś nie wydarzy się z lotem tj np opóźnienie powyżej 5 godzin. Wtedy zwrócą pełną kwotę.

Dzięki za radę, pokazuje mi, że dostanę zwrot 19zł :D
Kothson napisał(a):
Jeżeli do odlotu pozostało mniej niż 14 dni, opłata za niewykorzystane miejsce: ‎85,00 € za pasażera za lot

Pomnóż sobie sam.

https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... zkodowania

To jest około 380zł, bilet kosztował 586zł, to czemu zwrot pokazuje tylko 19zł, skoro nie miałem żadnych usług dodatkowych?
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#455 PostWysłany: 21 Lip 2023 19:21 

platynowy
Pisałeś że płaciłeś 586 PLN za rezerwację (czyli lot tam i lot z powrotem = dwa loty), natomiast ja podałem kwotę za lot (jeden lot w jedną stronę).

Nie jestem przedstawicielem wizzair, więc o 19 zł. powinieneś raczej dopytywać przewoźnika.
 Profil Relacje PM off
piotr900610 uważa post za pomocny.

#456 PostWysłany: 27 Lip 2023 16:16 

niebieski
A w jakich sytuacjach opłaca się odpłatnie anulować lot (poniżej 14 dni do wylotu) , a nie poprostu nie stawić się na lot?
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 27 Lip 2023 16:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

wtedy jak masz jakiś zysk z tego, potraczajac oplate manipulacyjna
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 06 Lut 2024 20:41 

Loty: 67
Kilometry: 149 708
Mam pytanie dotyczące WizzAir mianowicie chcę kupić dwa bilety na tę samą trasę (dzień po dniu) drugi będzie biletem bezpieczeństwa, gdybym nie zdążył na przesiadkę (mniej niż godzina, możliwe opóźnienie). Czy kupując drugi bilet w taryfie Flex (tej najwyższej) mogę liczyć na pełną rekompensatę jeśli go odwołam przed startem? W rezerwacji Wizz widzę coś takiego: "zwrot na konto WIZZ", pytanie czy zwrot ten opiewać będzie na pełną kwotę, czy przy tej taryfie przewoźnik też potrąca sobie jakieś koszty?

#459 PostWysłany: 06 Lut 2024 21:15 

srebrny
@PePe_888 Nie wiem jak jest w taryfie flex, ale koszt samej usługi flex dokupionej dodatkowo do najniższej taryfy, w przypadku samodzielnej anulacji biletu nie jest zwracany .Być może w tej najdroższej taryfie też jest jakoś wyceniona i coś tam odliczą za nią.
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 06 Lut 2024 21:33 

Loty: 67
Kilometry: 149 708
@miriam Dzięki, tak myślałem, ale jakoś się człowiek łudził... Kupię bilet w najniższej taryfie i będzie to cena jaką zapłacę za komfort powrotu w razie problemów z lotem w dzień poprzedzający. W sumie to chyba 70 złotych mnie będzie kosztować :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości