Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 215 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wizy do Algierii
#121 PostWysłany: 24 Sty 2024 21:55 
Awatar użytkownika

złoty
tak to stary artykuł, na dole tekstu jest info o wizach do Japon z powodu covid, @ciachu25 może daj sobie trochę odpocząć bo już drugi raz wprowadzasz ludzi dzisiaj w błąd, najpierw o wizach do Zambii teraz o Algierii, chociaż chciałbym żeby to się zdarzyło
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#122 PostWysłany: 24 Sty 2024 22:04 

niebieski
Czytałem o tej Japonii i też mnie zaskoczyło, ale Algieria by się przydała, bo wracam już od 20 lat. Jak bardzo przeszkodziłem i zamieszałem, to proszę o wybaczenie;)!
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

Temat postu: Re: Wizy
#123 PostWysłany: 26 Sty 2024 21:27 

turczy napisał(a):
Może się orientujecie. Ile wcześniej można się o taką wizę ubiegać. Mam dosyć napięty kalendarz i potrzebuję paszportu prawie bez przerwy.
Zastanawiam się jak to ogarnąć.

Od zeszłego stycznia możliwe jest dostanie wizy on arrival - opisałam tą procedurę w swoim poście "wizy turystyczne do Algierii" . Wtedy nie trzeba w ogóle składać wniosku w formie papierowej z paszportem do Konsulatu Algierii.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 26 Sty 2024 21:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tylko ze z VOA są "problemy"
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 26 Sty 2024 21:54 

niebieski
Dokładnie, czekamy i chcemy VOA dla chcących ogarniać sobie całość wyjazdu samemu, bez żadnych zaproszeń, agencji, przedpłat i "koniecznych tour-ów", nawet jednodniowych.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 04 Mar 2024 13:54 

niebieski
Loty z Polski do Algierii są w bardzo fajnych cenach, ale ta wiza... Ktoś ostatnio ogarniał wizę od A do Z? Jak to wyszło cenowo, procedura bardzo jest skomplikowana z tym zaproszeniem?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 04 Mar 2024 14:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Co do kosztów, masz podanych fixerow, zapytaj i się dowiesz ile ci będzie promesa kosztować i dodaj do ceny wizy
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 13 Mar 2024 10:33 

Loty: 513
Kilometry: 1 115 891
srebrny
Korzystam z usług polecanego na forum Tito. Robimy tour w Djanet
Boarding authorization przyszło po 2 tyg., do wyjazdu zostało ponad 2 miesiace.

#129 PostWysłany: 14 Mar 2024 00:25 

Loty: 88
Kilometry: 274 317
Wczoraj byłem w Ambasadzie Algierii. Wizę dostałem na poczekaniu. Jakieś 40 minut czekania było. Miło.
Na stronie jest wpis, iż wymagany jest oryginał zaproszenia. Ja wydrukowałem swoje na drukarce i przyjęli bez problemu.
 Profil Relacje PM off
marcino123 uważa post za pomocny.

#130 PostWysłany: 18 Mar 2024 15:35 

A skąd miałeś zaproszenie?
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 31 Mar 2024 22:03 

Hej. Mam przypomnijcie mi proszę jak już mam Visa on Arrival to na lotnisku coś jeszcze płacę?
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 31 Mar 2024 22:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A visa to wiza na wycieczkę po Saharze?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 01 Kwi 2024 07:31 

Tak. Przepraszam zbyt ogólnie napisałem. Mam "Boarding Authorization" załatwione przez FancyYellow ztravel. I chciałem się dopytać czy coś na lotnisku będę płacił?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 01 Kwi 2024 09:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nic. Wydrukuj tylko papier i weź że sobą długopis w celu napisania kartki migracyjnej
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 01 Kwi 2024 16:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzisiejsza odpowiedź z Fancy : "Należy również pamiętać, że nie możemy już dostarczać zaproszeń w przypadku rezerwacji wyłącznie jednodniowej wycieczki. Zmiana ta wynika z niedawnego rygorystycznego egzekwowania prawa przez władze, ponieważ jesteśmy prawnie zobowiązani do dostarczania zaproszeń wyłącznie naszym klientom podróżującym z nami na naszą odpowiedzialność przez większą część ich podróży.

Mając to na uwadze, będziesz musiał zarezerwować u nas co najmniej 60% swojej podróży, aby móc dostarczyć Ci zaproszenia."

Ktoś ma może namiar na inne biuro, które wystawi od ręki zaproszenie z uwzględnieniem najprostszej wycieczki (choćby Algier tour)?
2 ludzi lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

#136 PostWysłany: 01 Kwi 2024 16:28 
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 593 784
niebieski
Serio? Odnoszę wrażenie, że władze to chyba chcą żeby turystów tam było znacznie mniej skoro jest teraz problem z zaproszeniem 1 dniowego touru.

#137 PostWysłany: 01 Kwi 2024 22:08 

niebieski
To jest farsa i tylko wyłudzanie pieniędzy. Fancy Yellow momentami mega nie ogarniają - nam kupili bilet na samolot w odwrotnym kierunku, a pare Kanadyjczyków zostawili w Djanet i zapomnieli o nich.

A na farsę są różne metody. Załączam moje zaproszenie z FY do dowolnej modyfikacji - jeżeli wydają wizy w 40 min tzn ze chyba tego nie weryfikują jakoś szczególnie, oczywiście na własną odpowiedzialność …….. ;) ;) ;)

Załączniki:
335DD651-9D05-4BB5-8EEB-5A46ACA4EC72.jpeg
335DD651-9D05-4BB5-8EEB-5A46ACA4EC72.jpeg [ 317.56 KiB | Obejrzany 792 razy ]

#138 PostWysłany: 02 Kwi 2024 06:59 

HON fly4free
Wiza nie gwarantuje nigdzie 100% wjazdu. Jak później jednak zweryfikują fejka to można nie tylko nie wjechać, ale narobić sobie przy okazji dodatkowych kłopotów na algierskim lotnisku.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#139 PostWysłany: 02 Kwi 2024 08:24 
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 593 784
niebieski
Też uważam, że zabawa w przerabianie zaproszeń w przypadku takiego kraju jak Algieria może być trochę ryzykowne. Fakt może się zdarzyć, że nikt tego nigdzie nie zweryfikuje jak będzie wiza w paszporcie, ale może się też zdarzyć, że jednak będą chcieli to sprawdzić i wtedy mogą być problemy.
Poza tym żeby dostać wizę w ambasadzie trzeba im te zaproszenie wydrukowane dać. Myślę, że już tu może się temat wysypać jak napiszą do Fancy o potwierdzenie ;)

#140 PostWysłany: 02 Kwi 2024 09:05 
Awatar użytkownika

platynowy
ranek napisał(a):
Dzisiejsza odpowiedź z Fancy : "Należy również pamiętać, że nie możemy już dostarczać zaproszeń w przypadku rezerwacji wyłącznie jednodniowej wycieczki. Zmiana ta wynika z niedawnego rygorystycznego egzekwowania prawa przez władze, ponieważ jesteśmy prawnie zobowiązani do dostarczania zaproszeń wyłącznie naszym klientom podróżującym z nami na naszą odpowiedzialność przez większą część ich podróży.

i podbili ceny do aż niesmacznego poziomu - jak ich pytałem parę dni temu o zaproszenie na 8 dni, to Ghardaia (na teoretycznie 5, praktycznie 2.5 - wylot 2. dnia wieczorem i powrót 5. dnia rano) kosztowała... 870 EUR (!!!). Przy 5-dniowym zaproszeniu [3 dni z nimi] - chcieli 550 EUR + loty lokalne. O Djanet nawet nie pytałem, jak wyjechali z tego rodzaju cenami

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 215 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości