Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Sie 2016 15:32 

Witam,

W tym roku udało się nam spędzić bardzo przyjemne trzy tygodnie w Tajlandii przez co mamy ochotę na więcej, dlatego wraz z moją lepszą połówką planujemy 26 dni w Wietnamie i Kambodży na przełomie kwietnia i maj.

26 dni to plan minimum, jak dobrze się złoży to czas ten wydłużymy do 28 dni.

Poniżej plan, tak jak poprzednio czyli najpierw zwiedzanie później wypoczynek. Proszę o uwagi bardziej doświadczonych kolegów, każdy komentarz jest cenny.

Dzień Data
0 04.08
0 04.09 Wylot z warszawy
01 04.10 Przylot do Hanoi, aklimatyzacja i nocleg
02 04.11 Nocleg Hanoi + Zwiedzanie Hanoi
03 04.12 Nocleg Hanoi + Przejazd busem do Sa Pa (6h ca 140PLN) + szykowanie się na wyjście na górę
04 04.13 Wyjście w górę + Nocleg w sapa
05 04.14 Przejazd busem do Hanoi(ca 5-6h)+ szukanie wycieczki na zatokę Ha Long+ nocleg w Hanoi
06 04.15 Nocleg w Hanoi + wycieczka na zatokę Hua Long
07 04.16 Nocleg w Hanoi + Wycieczka do Tam Coc + samolot do Danang, wypożyczenie skutera i do Hoi An
08 04.17 Nocleg w Hoi An + Zwiedzanie Hoi An
09 04.18 Nocleg w Hoi An(Zostawienie większości rzeczy w Hoi An) + przejaz skuterem do Hue i zwiedzanie Hue + nocleg w Hue
10 04.19 Nocleg w Hue + przejazd skuterem do Hoi An lub Mỹ Sơn
11 04.20 Nocleg w Hoi an + zwiedzanie Mỹ Sơn
12 04.21 Nocleg w Hoi an + Wycieczka całodniowa z Hoi An na wyspy Cu Lao Cham, zostać na wyspie?
13 04.22 Hoi an -> Danang + lot do Ho Chi Minh
14 04.23 Nocleg w Ho Chi Minh + Zwiedzanie Ho Chi Minh + kupno skutera
15 04.24 Nocleg w Ho Chi Minh + Tunele Cu Chi(pół dnia) + przejazd do Can Tho
16 04.25 Nocleg w Can Tho + Delta Mekongu (+rynek na wodzie – Cai Ran) + przejazd skuterem do Pu Quoc
17 04.26 Nocleg w Pu Quoc
18 04.27 Nocleg w Pu Quoc
19 04.28 Nocleg w Pu Quoc
20 04.29 Nocleg w Pu Quoc przejazd do Sihanouk
21 04.30 Nocleg w Sihanouk
22 05.01 Nocleg w Sihanouk
23 05.02 Nocleg w Sihanouk
24 05.03 Nocleg w Sihanouk
25 05.04 Nocleg w Sihanouk + przejazd do Phnom Penh + sprzedaż skutera
26 05.05 Nocleg w Phnom Penh + powrót do Polski
27 05.06 Warszawa
28 05.07
 Profil Relacje PM off  

Tanio 🔥 City break w Atenach za 411 PLN 😎 Loty (idealne godziny) + hotel z widokiem na Akropol 😍 Tanio 🔥 City break w Atenach za 411 PLN 😎 Loty (idealne godziny) + hotel z widokiem na Akropol 😍
Beztroski relaks z all inclusive na Zanzibarze z Warszawy za 4099 PLN 🌤️🏖️🍸🥂 Beztroski relaks z all inclusive na Zanzibarze z Warszawy za 4099 PLN 🌤️🏖️🍸🥂
#2 PostWysłany: 24 Sie 2016 15:40 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
jak juz jestes w PNH to uderz dalej do REP na 2-3 dni.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Sie 2016 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Ha Long podobno dużo lepsze na 2-3 dni.
Sam byłem na jednodniówce i oczywiście polecam, ale zmęczenie spore.

#4 PostWysłany: 24 Sie 2016 21:52 

niebieski
Chyba jesteś fanem skuterów :) Z moich uwag.
- trochę mało czasu w Hanoi na samo miasto. Jest sympatyczne więc proponował bym więcej niż 1,5 dnia
- jeśli planujesz zwiedzanie mauzoleum Ho w Hanoi to weź pod uwagę, że nie jest czynne codziennie i w bardzo określonych godzinach
- Ha Long wg. mnie też min. 2 dni / 1 noc, ale w praktyce oznacza to 24h na łodzi reszta to przejazdy
- mi w Hanoi nie udało się znaleźć zorganizowanej wycieczki na Tam Coc na pół dnia, wszytsko w jakiś pakietach na cały dzień, samemu można to zrobić ale skoro chcesz tego samego dnia lecieć dalej i jeszcze jechać skuterem to jest trochę ryzyka przy obu opcjach
- strasznie krążysz tym skuterem pomiędzy Hoi An, Hue i lotniskiem. Nie lepiej przylot Danang -> Hue zwiedzanie -> Hoi An -> wylot z Danang? ew. możesz jeszcze na początku lecieć od razu do Hue są przeloty Vietnam Air z Hanoi i nawet można trafić dobre ceny. Inna sprawa, że przejazd tej trasy skuterem nie będzie chyba bardzo przyjemny, to główna krajowa droga.
- My Son wg. mnie szału nie robi
- zwiedzanie HCMC też proponował bym ok całego dnia
- nie mam doświadczenia w kupnie skuterów ale myślę, że pół dnia na to + ew. papierki to zdecydowanie za mało, zwłaszcza, że masz nim przekraczać granicę i potem sprzedawać
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Sie 2016 22:35 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Byłem 2 miesiące temu więc się wypowiem:
1. Za krótko w SaPa. Piękne miejsce i jeden pełny dzień według mnie to zbyt mało. Pamiętaj, że to góry i pogoda tam jest mocno nieprzewidywalna. U nas na 3 dni jeden cały czas padało i wtedy ciężko o trekking.
2. Jeden dzień na Ha Long to ryzyko. My mieliśmy przeznaczone dwa noclegi tam, ale przez 3 dni z rzędu nie wypływały statki. Gdybyśmy zarezerwowali jeden dzień mniej na Ha Long to byśmy nie zobaczyli zatoki, a tak udało nam się przynajmniej pojechać na jednodniową wycieczkę.

Ogólnie macie dużo dni a plan wydaje mi się bardzo napięty. Pamiętajcie, że Wietnam potrafi być nieprzewidywalny i pogoda tam również.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości