Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 16 Kwi 2020 14:26 
Awatar użytkownika

srebrny
WAW 09.05 już wycięte z siatki.

// update: Na mojej rezerwacji informacja o anulacji odcinków z/do MUC.

Ostatnio edytowany przez Konrad_PL 16 Kwi 2020 14:59, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
#102 PostWysłany: 16 Kwi 2020 14:46 

HON fly4free
z Wrocka jeszcze dostępne
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 16 Kwi 2020 15:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Wro też juz nie ma

#104 PostWysłany: 16 Kwi 2020 15:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No w życiu bym się nie spodziewał takiego przebiegu zdarzeń, ostatni raz równie mocno zaskoczony byłem zeszłego lata jak polskie kluby piłkarskie odpadły z europejskich pucharów zanim te w ogóle na dobre się zaczęły.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#105 PostWysłany: 16 Kwi 2020 15:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeszcze udało mi się kupić o 14.20 WAW-FNC.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 16 Kwi 2020 15:38 

Nie jestem do końca przekonany co do pełnej elastyczności w tych zmianach. Tym bardziej, że różnica w taryfach do FNC jest znaczna.
Właśnie chciałem zmienić inna rezerwacje gdzie LH zmieniła godziny lotów w maju. Można zmienić dowolnie ale należy dopłacic różnice w taryfie. W moim przypadku ok 200pln/pax.
Może kwestia osoby obslugujacej infolinie ale wyraźnie zaznaczyłem ze loty zostały zmienione przez LH a dokladnie przez OS.
Zobaczymy jak bedze w tym przypadku
 Profil Relacje PM off
YKS lubi ten post.

#107 PostWysłany: 16 Kwi 2020 15:43 
Awatar użytkownika

niebieski
@golab
a może różnica pomiędzy zmianach w rezerwacji a odwołaniu rejsu ?

#108 PostWysłany: 16 Kwi 2020 15:48 

Zmiany w rezerwacji zrobila LH. To nie byla moja wola, poinformowali tylko jakie mam teraz opcje i poprosili o podjecie decyzji w ciagu 14 dni. Poinformowali jeszcze, ze aktualnie realny caas ewentualnego zwrotu srodkow do 3 miesiecy
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 16 Kwi 2020 16:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja właśnie dodzwoniłem się w sprawie wspomnianej rezerwacji, bo w systemie mam już anulowaną.
Pomimo ich nowej polityki zmiana darmowa jest możliwa tylko w tej samej taryfie, chyba, że przebookowany lot odbywa się w ciągu trzech dni od pierwotnej daty (czyli wiadomo, że nie ten przypadek). Przy różnej taryfie należy dopłacić różnice w cenie. I niestety, konsultant sprawdzał mi taryfę w przeciągu najbliższego roku, z Wrocławia nie ma żadnej w takiej samej cenie - co oznacza, że trzeba dopłacać do każdego pasażera różnicę w cenie. Teraz można się tylko domagać zwrotu środków za bilet.

Tyle jeżeli chodzi o świetny deal LH :)

Jak ktoś jeszcze będzie próbował dzwonić - dajcie proszę znać czy to tylko ja trafiłem na takiego konsultanta czy to jest u nich reguła.
YKS uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 16 Kwi 2020 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
darmowy kredyt na 3 miesiące.

#111 PostWysłany: 16 Kwi 2020 17:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To nieładnie sobie Luftwaffe pograło dzisiaj ale radzę się nie zniechęcać a przede wszystkim nie zgadzac na dopłaty, koniec końców zdecydowanie chętniej przebukują za free i zatrzymają sobie nasze pieniążki niż nam je zwrócą. Ja swojej sprawy nie mam zamiaru załatwiać w najbliższym czasie bo w tej dynamicznej sytuacji nowy termin podróży wolę określić później niż wcześniej ale dam znać w stosownym czasie jak to wygląda na moim przypadku.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 16 Kwi 2020 17:57 

niebieski
Przy obecnych stopach % nie spieszy mi się z odzyskiwaniem, niech dojrzeją do decyzji o wrzuceniu tej taryfy na dalsze terminy:)
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

#113 PostWysłany: 16 Kwi 2020 18:38 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Tak z ciekawosci , bo nigdy tego nie sledziłem na LH. Do kiedy powienien być u nich terminarz w sierpniu?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 16 Kwi 2020 18:38 

niebieski
Zatem czekamy na wieści od tych, którzy kontaktowali się już z LH w sprawie nowego terminu. Zaiste, prawdziwi z nas janusze.

Ile jest czasu na te zmiany, ew. rezygnację?
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 16 Kwi 2020 20:04 
Awatar użytkownika

srebrny
kemot napisał(a):
To nieładnie sobie Luftwaffe pograło dzisiaj ale radzę się nie zniechęcać a przede wszystkim nie zgadzac na dopłaty, koniec końców zdecydowanie chętniej przebukują za free i zatrzymają sobie nasze pieniążki niż nam je zwrócą. Ja swojej sprawy nie mam zamiaru załatwiać w najbliższym czasie bo w tej dynamicznej sytuacji nowy termin podróży wolę określić później niż wcześniej ale dam znać w stosownym czasie jak to wygląda na moim przypadku.

Myślisz? Jeżeli od początku nie chcą Ci przebookować na inny termin, to chyba niewiele zmieni sytuacja za kilka miesięcy? I tak mogą przetrzymywać te pieniądze tyle ile będą chcieli, na zasadzie "nie mam Pana płaszcza i co mi Pan teraz zrobi?", a jak się to unormuje, to zaczną sprzedawać bilety w cenach regularnych, więc motywacja do uznawania tych tanich będzie żadna.
Chyba jedyna szansa to pojawienie się ponownie takiej taryfy, ale to znowu nastąpi w terminie, w którym będzie albo przy wygaszającej epidemii (czyli ryzyko zarażenia się zagranicą dalej występuje) albo w terminie, w którym i tak nie ma szansy na wyjazd (np. w czerwcu, gdzie wiadomo będzie, że nic nie ruszy).

digger napisał(a):
Przy obecnych stopach % nie spieszy mi się z odzyskiwaniem, niech dojrzeją do decyzji o wrzuceniu tej taryfy na dalsze terminy:)

W tym rzecz, że te bilety chyba można bookować w terminie do końca kwietnia 2021 r., więc w międzyczasie musieliby zmieniać jakąś obecną taryfę na inną :)

samaki9 napisał(a):
Tak z ciekawosci , bo nigdy tego nie sledziłem na LH. Do kiedy powienien być u nich terminarz w sierpniu?

Na rok do przodu, czyli w sierpniu powinien się pojawić sierpień.

kbk napisał(a):
Zatem czekamy na wieści od tych, którzy kontaktowali się już z LH w sprawie nowego terminu. Zaiste, prawdziwi z nas janusze.
Ile jest czasu na te zmiany, ew. rezygnację?

Do końca sierpnia trzeba zabookować albo nowy termin albo przebookować bilet na inną destynację.

#116 PostWysłany: 16 Kwi 2020 22:37 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
niebieski
u mnie tez anulacja,
przegladalem matrix i niema zadnego terminu z klasa rezerwacji K....

czy jesli poprosimy o voucher 50Euro rezygnujemy wtedy z mozliwosci zwrotu biletu?
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 18 Kwi 2020 12:04 

niebieski
Dzwoniłem na infolinie LH. Pomimo tego , że mają bilety w klacie economy light na datę , którą chciałem przełożyć loty ,to nie chcą przełozyć 1 do 1. Żądają dopłaty do taryfy? i dopłaty podatków. Słabo....
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 18 Kwi 2020 12:16 

HON fly4free
Sygnalizowałem na początku tego postu, że tak będzie 8-) LH woła dopłaty , a zarazem zdjęła z koszyka najtańsze klasy rezerwacyjne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#119 PostWysłany: 18 Kwi 2020 12:22 

niebieski
Najlepsze , że nasza economy light to była klasa K , a teraz economy light to klasa Q albo S.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 18 Kwi 2020 12:50 

złoty
@samaki9
To jest lufa. H i B, a nawet Y mogą być economy light, tak samo jak K może być flex. Nie ogarniesz.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości