Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 18 Kwi 2020 22:05 

srebrny
Yaszczyk napisał(a):
Nie wiem czy było już wspomniane, ale jeśli ktoś szuka to pod wymianę to wspomniana taryfa K pojawiła się na loty w czerwcu. Np 13-20 czerwca z Warszawy

Nadal wierzycie że polecimy gdzieś w czerwcu? :roll:
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#142 PostWysłany: 18 Kwi 2020 22:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Osobiście wylotu 13.06. już bym nie skreślał tak jednoznacznie ale tak, w dalszym ciągu więcej szans daję na anulację tego niż na lot w tym terminie.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 19 Kwi 2020 21:01 

Po moim dzisiejszym kontakcie z infolinią dostałem info, iż mogę zmienić i daty i destynacje dowolnie tyle, że będę musiał pokryć różnicę w cenie biletu a klasy rezerwacji (K, Q M, L) nie mają nic do tego lub mogę wystąpić o zwrot kasy (ok 2 miesiące) ewentualnie czy może mi pomóc w czymś innym :oops: . Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie darmowy kredyt dla LH i tyle. Możliwe, że celowa działanie. Cóż raz na raz pod. Zycie toczy się dalej
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#144 PostWysłany: 19 Kwi 2020 21:24 

niebieski
U mnie udało się przełożyć na 20-27.06, cena była 731 PLN,ale dorzuciliśmy voucher i konsultant wziął na klatę różnicę do dopłaty.
Co najciekawsze widzę, że pojawił się bagaż,w jedną stronę klasa K, w drugą L :)
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 19 Kwi 2020 21:48 
Awatar użytkownika

srebrny
@kamnowacki wylot z Wrocławia? Voucher z tytułu przełożenia tego lotu czy jakiegoś innego? Bagaż w jedną czy w dwie strony?

To może być ciekawy case przy ewentualnym kolejnym przełożeniu lotów - którą rezerwację będą brali pod uwagę, K czy L czy np. obie?

#146 PostWysłany: 19 Kwi 2020 21:50 

niebieski
Tak, wylot z Wrocławia, voucher dostałem po przełożeniu lotu. Mówił, że musi być min 50eur cena biletów bez podatków. Bagaż 23kg mam w obie strony (wcześniej był light).
Miałem 9-16 maja.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 19 Kwi 2020 22:09 

Może jutro inny konsultant coś zaradzi. Też mam z WRO na 9-16 05
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 21 Kwi 2020 13:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Jakby kogoś interesowało, to z Wrocławia pojawiły się w systemie daty 20-27 czerwca i 27 czerwca - 4 lipca, te klasy potrafią się zmienić z godziny na godzinę, więc radzę bookować szybko.

Tip: zawnioskowałem o zwrot, żeby być w ewentualnej kolejce, bo i tak w ciągu najbliższych miesięcy nie uda się tego odzyskać (jak już na infolinii mówią o dwóch, trzech miesiącach albo i więcej...). Natomiast, potwierdzałem z konsultantem - do czasu braku zwrotu środków na konto, mogę cofnąć swój wniosek i ponownie zarezerwować coś w klasie rezerwacyjnej "K", więc de facto i tak będę miał czas na zmiany zapewne do sierpnia.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#149 PostWysłany: 01 Maj 2020 20:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odkurzę nieco temat by narysować pewną perspektywę w oparciu o najświeższe dane z Niemiec i Portugalii oraz jak to się przekłada na możliwości wykorzystania zakupionych biletów bez jakichkolwiek dopłat do kasy LH dzięki wykorzystaniu wirtualnego vouchera na 50€.

Po pierwsze wczoraj niemiecki MSZ wydał rekomendację powstrzymania się od wszelkiej aktywności turystycznej do 14.06., w ślad za czym poszły już niektóre biura podróży i anulowały wszelkie wyjazdy do tej daty. Jako że rejsy LH do FNC mają charakter stricte turystyczny i być może nawet część miejsc w tych samolotach jest w dyspozycji turoperatorów (ale to już tylko czyste domysły z mojej strony) to LH do 14.06. włącznie nie będzie miała większego interesu by latać do FNC więc można z pewnym niemałym prawdopodobieństwem zakładać że rejsy do 14.06. mogą zostać anulowane.

Po drugie również wczoraj władze Portugalii ogłosiły cały harmonogram odmrażania gospodarki z róznymi datami do 01.06., z którego wnyika że właśnie od początku czerwca kraj ma działać już jakotako normalnie. Co istotne nie ma w tym harmonogramie nic na temat otwarcia hoteli, mogę jedynie optymistycznie zakładać (i tak to właśnie czynię), że skoro od 01.06. większość instytucji w kraju będzie działała normalnie to dokładając do tego jeszcze kolejne 2 tygodnie (niemieckie MSZ) można założyć że otwarte zostaną hotele i inne oficjalne miejsca noclegowe.

Do tego istotne jest jeszcze oczywiście to co w Polsce - tutaj z jednej strony każdy najlepiej się orientuje jaką mamy sytuację i prognozy, z drugiej trudno jednoznacznie przewidzieć jak będzie z uwolnineiem międzynarodowych połączen lotniczych. Ale patrząc na to jak już uwalniane są niektóre gałęzie gospodarki i jaki jest plan dla kolejnych w najbliższych tygodniach to również pokusiłbym się o prognozę, że niebo może zostać uwolnione 01.06. Tutaj pewną wskazówką może być też LOT, który doskonale wie co w trawie piszczy i który wczoraj skasował wszystkie loty do 31.05., mimo tego że zgodnie z aktualnie obowiązującymi rozporządzeniami zakaz obowiązuje jedynie do 08.05.

Składając to wszystko w jedną całość uważam że można nieśmiało planować podróż od 16.06. (dlatego że 15.06. to jeszcze niedziela a nowe regulacje wchodzą zazwyczaj w poniedziałki) z realną szansą na to, że będzie można ją zrealizować.

Spójrzmy zatem co nam oferuje obecnie Lufthansa w 2-giej połowie czerwca w takim zakresie by do wcześniej kupionych biletów nie trzeba było dopłacać lub ewentualnie dopłacić symboliczną kwotę dostając w zamian dodatkowe przywileje, co ważne kalkulacja uwzględnia możliwość uruchomienia vouchera 50€ co sam skutecznie zrobiłem i wiem, że nie byłem jedynym który przy przebukowaniu tego konkretnego biletu ów voucher wykorzystał więc jest to realna opcja a nie coś co się wydaje że działa tak czy inaczej. Skupię się wyłącznie na wylocie z WAW, bo ten mnie osobiście interesuje, ale WRO zadziała w identyczny sposób. Pod lupę biorę tylko opcje z jedną krótką przesiadką bez żadnych dziwnych kombinacji czy nocek na lotniskach i skupiam się tylko na terminach do 14 dni pobytu.

20-27.06. (aktywacja vouchera 50€ i przekonwertowanie biletu na economy classic z bagażem rejestrowanym i innymi mniejszymi bonusami pozwoli nam BEZPŁATNIE zmienić bilet na ten termin z jednoczesnym upgradem)
20.06.-04.07. (j.w.)
17-20.06. (prawie jak wyżej bo z upgradem do taryfy z bagażem rejestrowanym ale z koniecznością dopłaty 8 PLN za osobę, tak osiem złotych polskich)
17-27.06. (j.w.)
20-24.06. (j.w.)
20.06.-01.07. (j.w.)
24-27.06. (j.w.)
24.06.-04.07. (j.w.)
27.06.-04.07. (j.w.)
17-24.06. (jak wyżej tylko, że w tym przypadku dopłata wyniesie 35 PLN)
17.06.-01.07. (j.w.)
24.06.-01.07. (j.w.)
24.06.-08.07. (j.w.)
27.06.-01.07. (j.w.)
27.06.-08.07. (j.w.)
27.06.-11.07. (j.w.)

To komplet wyników z wylotem w 2. połowie czerwca, w lipcu i sierpniu generalnie jest drożej ale w dalszym ciągu można polecieć stosując podobny schemat np 4-11.07. z dopłatą 35 PLN zyskując przy tym bagaż rejestrowany i inne małe duperele.
 Profil Relacje PM off
17 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#150 PostWysłany: 02 Maj 2020 14:11 
Awatar użytkownika

złoty
Dobre opracownie, pozostaje jednak jeszcze pytanie co z kawarantanną tam i co z kawaratanną po powrocie...
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 02 Maj 2020 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 185
Kilometry: 439 459
oraz kwestia ważności badań na wirusa o ile przepis o aktualnym teście wejdzie w życie ....
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 02 Maj 2020 15:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To tylko ostrożna próba przewidzenia przyszłości, pytań jest w dalszym ciągu więcej niż odpowiedzi, każdy kolejny dzień przynosi nowe informacje, a o tym czy ostatecznie w 2-giej połowie czerwca będzie można odbyć w miarę normalną podróż z Polski na Maderę to dzisiaj jeden Pan Bóg wie :)
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 02 Maj 2020 17:20 
Awatar użytkownika

srebrny
@kemot - ten voucher na 50 EUR od LH jest tylko dla rezerwacji gdzie cena biletu (fare value tj. bez podatków) była powyżej 50EUR, czy też obowiązuje "zawsze"?
Czytając wątek zarejestrowałem sprzeczne dane.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 02 Maj 2020 17:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@ofer cały myk polega na tym, że to wartość taryfy NOWEGO biletu ma być powyżej 50 euro, a nie jak błędnie można było zakładać tego pierwotnie kupionego.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
ofer uważa post za pomocny.

#155 PostWysłany: 02 Maj 2020 18:05 

HON fly4free
Szanse na odbycie normalnej podróży z Polski na Maderę w drugiej połowie czerwca są IMO na poziomie gdzieś poniżej 1 % ;-)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#156 PostWysłany: 02 Maj 2020 18:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Obecnie "normalne" to w moim mniemaniu z maseczką na twarzy, obowiązkową appką w telefonie śledzącą wszystkie kontakty, niecodziennymi procedurami w samolotach, itp., itd. Takie czasy :(
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 02 Maj 2020 18:56 

HON fly4free
"Normalne" miałem na myśli rejsowymi samolotami regularnie kursującymi z / do Polski i na/z Madery, w celach czysto turystycznych, bez kwarantanny i innych tego typu ograniczeń przy wylocie albo powrocie. Władze Madery (autonomiczne względem Lizbony) będą na bank bardzo ostrożnie i starannie podchodziły do kwestii otwarcia się na turystów, bo wyspie szczęśliwie dzięki izolacji geograficznej i szybko wdrożonym krokom zapobiegawczym udało się praktycznie uniknąć większej skali zakażeń.
Nawet jeśli zaczną wpuszczać jakiś turystów bez restrykcji w czerwcu, to tylko z krajów/miejsc wykazujących wiarygodne opanowanie epidemii. My niestety do nich nie będziemy najpewniej należeć biorąc pod uwagę obecną "udolność" naszych władz w walce z epidemią i to , że cały czas mamy wysoki wskaźnik reprodukcji (obecnie ocenia się, że na poziomie min 1,2 albo i lepiej).

Lepiej oczywiście, gdybym się mylił, ale absolutnie nie jestem w tych warunkach optymistą co do czerwcowych terminów.
 Profil Relacje PM off
ncn lubi ten post.

#158 PostWysłany: 03 Maj 2020 14:14 
Awatar użytkownika

srebrny
kemot napisał(a):
Odkurzę nieco temat by narysować pewną perspektywę w oparciu o najświeższe dane z Niemiec i Portugalii oraz jak to się przekłada na możliwości wykorzystania zakupionych biletów bez jakichkolwiek dopłat do kasy LH dzięki wykorzystaniu wirtualnego vouchera na 50€.[...]

Spójrzmy zatem co nam oferuje obecnie Lufthansa w 2-giej połowie czerwca w takim zakresie by do wcześniej kupionych biletów nie trzeba było dopłacać lub ewentualnie dopłacić symboliczną kwotę dostając w zamian dodatkowe przywileje, co ważne kalkulacja uwzględnia możliwość uruchomienia vouchera 50€ co sam skutecznie zrobiłem i wiem, że nie byłem jedynym który przy przebukowaniu tego konkretnego biletu ów voucher wykorzystał więc jest to realna opcja a nie coś co się wydaje że działa tak czy inaczej. Skupię się wyłącznie na wylocie z WAW, bo ten mnie osobiście interesuje, ale WRO zadziała w identyczny sposób. Pod lupę biorę tylko opcje z jedną krótką przesiadką bez żadnych dziwnych kombinacji czy nocek na lotniskach i skupiam się tylko na terminach do 14 dni pobytu.

20-27.06. (aktywacja vouchera 50€ i przekonwertowanie biletu na economy classic z bagażem rejestrowanym i innymi mniejszymi bonusami pozwoli nam BEZPŁATNIE zmienić bilet na ten termin z jednoczesnym upgradem)
20.06.-04.07. (j.w.)
17-20.06. (prawie jak wyżej bo z upgradem do taryfy z bagażem rejestrowanym ale z koniecznością dopłaty 8 PLN za osobę, tak osiem złotych polskich)
17-27.06. (j.w.)
20-24.06. (j.w.)
20.06.-01.07. (j.w.)
24-27.06. (j.w.)
24.06.-04.07. (j.w.)
27.06.-04.07. (j.w.)
17-24.06. (jak wyżej tylko, że w tym przypadku dopłata wyniesie 35 PLN)
17.06.-01.07. (j.w.)
24.06.-01.07. (j.w.)
24.06.-08.07. (j.w.)
27.06.-01.07. (j.w.)
27.06.-08.07. (j.w.)
27.06.-11.07. (j.w.)

To komplet wyników z wylotem w 2. połowie czerwca, w lipcu i sierpniu generalnie jest drożej ale w dalszym ciągu można polecieć stosując podobny schemat np 4-11.07. z dopłatą 35 PLN zyskując przy tym bagaż rejestrowany i inne małe duperele.

Informacyjnie: właśnie na infolinii LH zmieniłem majowy odwołany lot z WRO na czerwcowy zmieniając przy okazji lotnisko wylotu na bardziej mi pasujące.
O dziwo konsultant zrobił to gratis nie pytając o nic (o dopłatę czy voucher) - Etixy na mailu w ciągu kilku minut. Wszystko w ramach klasy K.

Wcześniej występowałem via www o voucher (dostałem go na maila). Ciekawe czy ten voucher został użyty przez konsultanta na infolinii czy nie?
Jeżeli odwołają czerwcowy wylot to przy tej kolejnej okazji zmienię o poziom wyżej do Eco Classic z użyciem vouchera.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 03 Maj 2020 14:41 
Awatar użytkownika

złoty
Władze nie planują na najbliższe tygodnie otwierania hoteli, a mówi się również o otwarciu hoteli przez dłuższy czas tylko na turystykę krajową, tak jak w przypadku Wysp Kanaryjskich.

Wiadomo, wszystko może się zmienić z dnia na dzień, ale raczej o czerwcu to bym nawet nie marzył.
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 04 Maj 2020 18:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
ofer napisał(a):
Wcześniej występowałem via www o voucher (dostałem go na maila). Ciekawe czy ten voucher został użyty przez konsultanta na infolinii czy nie?

Dowiesz się o tym porównując cenę biletu jaka wyświetlana jest obecnie w podglądzie rezerwacji na stronie LH i zestawisz ją z ceną oryginalnie zapłaconą za bilet.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości