Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 09 Kwi 2020 21:15 

niebieski
Spekulanci:)))
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#42 PostWysłany: 09 Kwi 2020 21:17 

niebieski
Ja liczyłem ze dziś ogłoszą zawieszenie loty międzynarodowe do połowy maja, a tu tylko do 26 kwietnia wiec ciekawe czy nie będą chcieli od maja/po majowce odwiesić

Wiec póki co wstrzymam się z zakupem
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#43 PostWysłany: 09 Kwi 2020 21:24 
Awatar użytkownika

złoty
BB108 napisał(a):
Też ostatecznie kupiłem z myślą o przełożeniu albo na święta bożego narodzenia połączone z sylwestrem (drugi rok z rzędu byłyby święta na Maderze) albo na wakacje 2021 :) Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, teraz tylko liczę, że ostatecznie majowy lot nie dojdzie do skutku.

Też myślałem o wakacjach 2021, ale czy to

"Bilet pozostaje ważny na nowy termin wylotu do 30 kwietnia 2021"

nie oznacza, że przebudowanie do końca kwietnia tylko możliwe?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 09 Kwi 2020 21:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zjadacz napisał(a):
Ja liczyłem ze dziś ogłoszą zawieszenie loty międzynarodowe do połowy maja, a tu tylko do 26 kwietnia wiec ciekawe czy nie będą chcieli od maja/po majowce odwiesić

Wiec póki co wstrzymam się z zakupem

Krok po kroku. Żadne z obecnie obowiązujących obostrzeń nie były określone z góry na ponad miesiąc do przodu, przykładowo zamknięcie szkół po pierwotnym ogłoszeniu 11.03. było później już dwukrotnie przedłużane. Bardzo możliwe, że pod koniec kwietnia rząd zacznie powolnie odkręcać śrubę ale tak jak samoloty poszły właściwie na pierwszy strzał tak teraz będą jednymi z ostatnich w kolejce do przywrócenia. Do tego jeszcze Lufthansa musiałaby chcieć latać, do tego jeszcze Niemcy musieliby na to zezwalać, do tego jeszcze Portugalia musiałaby być czysta i wiele wiele innych czynników musiałoby się zgrać żeby te loty 9.05. doszły do skutku.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#45 PostWysłany: 09 Kwi 2020 21:44 
Awatar użytkownika

srebrny
W przypadku anulacji ze strony LH - czy LH daje również jakąś możliwość zmiany destynacji lub miasta wylotu? Czy jedynie daty?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 09 Kwi 2020 21:57 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
niebieski
ja kupilem
WRO-FCN
FCN-LHR
za 400zl ;) dla 4 osob
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 09 Kwi 2020 22:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@mega78 a co ciekawego jest w Cuxhaven (FCN)?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 09 Kwi 2020 22:02 

niebieski
@kemot faktycznie sprawdziłem i pomieszałem - 15 marca była mowa o zamknięciu granic na 10 dni z możliwością przedłużenia o 20 dni a później o kolejny miesiąc, złe pamiętałem ze dot to połączeń międzynarodowych

„ będziemy wprowadzali pełne kontrole na wszystkich polskich granicach (...) wszystkie granice, które były wewnętrznymi granicami UE zostaną niejako odtworzone, najpierw na 10 dni z możliwością przedłużenia na kolejnych 20 dni a późnej o kolejny miesiąc" - dodał”
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 09 Kwi 2020 22:04 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Port , ujscie Łaby (ŁEBY :)
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

#50 PostWysłany: 09 Kwi 2020 22:08 
Awatar użytkownika

srebrny
ncn napisał(a):
BB108 napisał(a):
Też ostatecznie kupiłem z myślą o przełożeniu albo na święta bożego narodzenia połączone z sylwestrem (drugi rok z rzędu byłyby święta na Maderze) albo na wakacje 2021 :) Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, teraz tylko liczę, że ostatecznie majowy lot nie dojdzie do skutku.

Też myślałem o wakacjach 2021, ale czy to

"Bilet pozostaje ważny na nowy termin wylotu do 30 kwietnia 2021"

nie oznacza, że przebudowanie do końca kwietnia tylko możliwe?

W zasadzie tak, pytanie jaka będzie sytuacja w sierpniu 2020 r. - jak będzie źle, to pewnie przesuną tą datę, a jak nie, to bookujesz coś, co i tak zostanie odwołane i na nowo przesuwasz.
Ryzyko zawsze jest, ale z drugiej strony to LH, więc jedna z ostatnich linii, która zbankrutuje (jeżeli Lufa miałaby paść, to padnie całe lotnictwo) - niemiecki rząd nie da im upaść. A i te 450 zł od biletu jestem w stanie w najgorszym przypadku zaryzykować albo w trochę lepszym skredytować ich na długi czas.
travellista lubi ten post.

#51 PostWysłany: 09 Kwi 2020 22:20 
Awatar użytkownika

srebrny
ofer napisał(a):
W przypadku anulacji ze strony LH - czy LH daje również jakąś możliwość zmiany destynacji lub miasta wylotu? Czy jedynie daty?

@ofer tutaj masz warunki https://www.lufthansa.com/xx/pl/flight- ... 1128786587
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 10 Kwi 2020 08:23 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Od dzisiaj (10.04) wymagana jest 14-dniowa kwarantanna przy wjezdzie do Niemiec. LH chyba tak szybko nie wystartuje...

In addition to confirming the previous entry bans for non-EU citizens, a 14-day quarantine obligation will be introduced for those entering Germany (EU citizens, citizens of a Schengen-associated state or long-term residents of Germany and their families). We urgently ask you, before you start your journey to inform yourself about the current regulations via the websites of the Robert-Koch-Institute.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 10 Kwi 2020 08:58 

niebieski
karder napisał(a):
@MATI,K proponuje przeczytac poprzednie wpisy. :lol:

lopatologicznie: odwolany lot przez Lufthansa -> dzwonisz do nich -> prosisz o inny termin -> nic nie placisz.

Niby oczywiste ale nie do konca. Sam juz pisalem wczesniej, ze mi kazali doplacac kase za odwolany lot w marcu i ostatecznie naciskalli by skasowac rezerwacji i zwrocic kase, ktorej nadal nie zwrocili.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 10 Kwi 2020 09:03 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Kupione Gdansk - Palermo - Gdansk za 445 zl na 4/05 :) z mylą na przełożenie tego wyjazdu na październik.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 10 Kwi 2020 09:11 

srebrny
Żebyście się jeszcze nie zdziwili, jeśli te majowe loty będą się odbywały. ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#56 PostWysłany: 10 Kwi 2020 09:20 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
A widzisz ku temu jakieś podstawy. Myślę , że tutaj znaczenie może mieć każdy dzień , ale pierwsze połowa maja raczej będzie odwołana. Sam mam lot 27 maja na Maderę easyjetem i bardzo bym chciał , żeby do tego czasu wszystko było otwarte.....
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 10 Kwi 2020 09:31 

srebrny
Widzę, że coraz więcej krajów zaczyna mówić o luzowaniu obostrzeń, zwłaszcza pod koniec kwietnia i w maju. Oczywiście nie ma pewności, że tak rzeczywiście będzie, bo do maja jeszcze 3 tygodnie i wiele się może zmienić.
Zresztą jeśli ktoś i tak chce wtedy lecieć, to super, jednak wg mnie kupowanie tych lotów tylko z myślą, żeby później je przebukować na inny termin, może się okazać dość ryzykowne.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 10 Kwi 2020 09:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Luzowanie obostrzeń owszem się zacznie ale będzie ono powolne i etapowe a międzynarodowe połączenia lotnicze są na szarym końcu tego łańcucha rzeczy do przywrócenia, a tutaj jeszcze musiałyby naraz i niezależnie od siebie wydać na to zgodę 3 różne kraje i na samym końcu jeszcze sama Lufthansa musiałaby uznać że realizacja obu rejsów ma sens.
Niemożliwe nie istnieje ale w tym przypadku szansę zajścia takiego scenariusza można wyrażać nie w procentach ale w promilach.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#59 PostWysłany: 10 Kwi 2020 10:11 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
BB108 napisał(a):

Szanse przeniesienia lotu na święta albo sylwester są raczej bardzo małe:Blackout dates.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 10 Kwi 2020 11:53 

Mała uwaga a propos warunków otrzymania 50EUR. Rozmawiałem wczoraj o tym przy okazji innej rezerwacji i okazuje się, że w warumkach jest błąd ( tak twierdza na infolinii). Zamiast "or" powinno być "and” więc dla niektorych to może byc spora roznica. Ponoc wkrótce to zostanie poprawione na stronie.
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości