Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 25 Gru 2019 19:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Podczepię się po temat :)

Asian House. Nowa sieć sklepów wchodzi do Warszawy. W środku wyłącznie produkty z Azji.
https://warszawa.naszemiasto.pl/asian-h ... c1-7476783
 Profil Relacje PM off  

Jarmark świąteczny w Bukareszcie ☃️ 3 dni w stolicy Rumunii za 599 PLN ✈️🏨❄️ Jarmark świąteczny w Bukareszcie ☃️ 3 dni w stolicy Rumunii za 599 PLN ✈️🏨❄️
Bardzo tanio do Tajlandii 😲 Bilety już od 624 PLN (w jedną stronę)🔥✈️🎒🧳 Bardzo tanio do Tajlandii 😲 Bilety już od 624 PLN (w jedną stronę)🔥✈️🎒🧳
#482 PostWysłany: 02 Sty 2020 23:43 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
Szukam jakiegoś miejsca w okolicy centrum, gdzie można dobrze zjeść i wypić dobre piwko. Kuchnia raczej tradycyjna, chociaż rozważę i inne. Polecacie coś godnego uwagi?
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 03 Sty 2020 02:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę mało konkretów odnośnie lokalizacji, cen,
ale kilka dobrych opcji przychodzi mi do głowy:

1. W samym centrum rzut kamieniem od Pałacu Kultury: Restauracja Czeska -
https://goo.gl/maps/5jHQ2W5v7Ee4615R9
Masz tam czeskie piwa świeżo warzone, co do jedzenia to także czeskie, cen nie pamiętam bo dawno nie byłem.

2. Tuż obok starego miasta: Restauracja "Podwale 25 Kompania Piwna" (czynne do północy, ul. Podwale 25)
https://goo.gl/maps/peDo4rYr3MGN8Hpf8
Każdego dnia mają promocję na coś. Bardzo duże porcje np. kurczaka z rożna z frytkami/ziemniakami + surówki i przystanka ogórek kiszony/kapusta kiszona. Jak przyjdziesz wieczorem to także jest orkiestra :) a po posiłku kieliszek wiśnióweczki gratis.

3. Na samym Starym Mieście "Bazyliszek", ten sam właściciel co powyżej, mają podobne promocje co na Podwalu , tylko w inne dni :)
https://goo.gl/maps/gFKENknzCH8SBGMUA

4. Na Placu Konstytucji znana i lubiana gwarna restauracja "U Szwejka" (także ten sam właściciel co 2 i 3, także sporo dobrych promocji każdego dnia, także czynne do północy)
https://goo.gl/maps/uog68RnDTNFjvLyM7

5. W Arkadii i na Nowym Świecie jest Bierhalle z różnymi niezłymi piwami warzonymi na miejscu + kuchnia bawarska , ale jedzenie jest droższe niż w pozostałych
Mi osobiście najbardziej pasują opcje 2 i 4.
 Profil Relacje PM off
peta lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#484 PostWysłany: 03 Sty 2020 09:16 

niebieski
@kittycate no powiem Ci, że trafiłeś w mój gust :)
W czeskiej byłem i powiem szczerze, że do końca mi się nie podobało. Pewnie ze względu na to, że wróciłem kilka dni wcześniej z Pragi.
Po szybkim sprawdzeniu menu i reszty, również najbardziej przemawia do mnie opcja 2 i 4. Chciałbym wybrać się w najbliższą niedzielę koło południa w kilka osób, potrzebuje zarezerwować stolik czy nie powinno być problemu?
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 03 Sty 2020 09:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, że w weekendy rezerwacja będzie jak najbardziej wskazana. W dodatku w poniedziałek jest święto Trzech Króli i dzień wolny w pracy więc ludzie w niedzielę będą licznie odwiedzać knajpy.
 Profil Relacje PM off
Mihal09 uważa post za pomocny.

#486 PostWysłany: 03 Sty 2020 11:15 
Awatar użytkownika

złoty
@kittycate
Trzeba by zdefiniować co to "dobre piwko". Znam całkiem sporo osób dla których 1-4 takowego nie posiada... :-)

@Mihal09
W Warszawie aż tak dużo knajp z dobrym piwem oraz jedzeniem aż tak dużo nie ma. Do Bierhalle dorzuciłbym Chmielarnię (albo okolice ronda ONZ albo na Marszałkowskiej).
 Profil Relacje PM off
Mihal09 lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#487 PostWysłany: 03 Sty 2020 11:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Byłem nie tak dawno w Ceska. Mi zarówno piwo jak i golonka smakowała ale fakt, że na piwie się nie znam i rzadko piję. Golonka pyszna.
W środku tygodnia ok. godz. 19.00 trzeba było czekać na stolik ok. 30 minut

przepraszam za offtop ale nie mogłem się powstrzymać
text z wypoka, pisownia oryginalna ;)
@Triptiz: Wk?#%iają mnie już tacy piwosze-neofici, co to k?#%a całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.

Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie hujowych harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna:

- hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, j!@#? tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy CIEMNY PRZENICZNY LAGER PILS PALONY JASNY PEŁNY z BROWARU KOCZKODAN, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po wypicu!!!!!!!

Nieważne, że 5 lat temu sami spuszczali się nad „perło export”, bo okazało się, że istnieje poniżej 4 zł coś nie j!@#? żółcią jak harnaś i nie chce się rzygać wypiciu 7.

Prawdziwa jazda zaczyna się przy próbie ustawienia w jakiejś knajpie. Lokale z wyborem mniejszym niż 15 gatunków piw kratowych albo belgijskich czy niemieckich odpadają. Rzut oka na kartę wystarczy, i już trzoda:

- o, nie ma południowosakosńskiego stouta 16894 IPA uberchmielone 69 IBU z browaru Himmler, wychodzimy, co mie tu jakimś guwnem pizner urkłel chco otruć!
Koniec końców po sprawdzeniu wszystkich lokali z jedzeniem lądujesz w jakimś speluno pubie z gównomuzyką i wyborem 10 0000 piw o zj?$?nych nazwach typu „atomowy morświn”, „natarcie pszenicy” albo o nazwach na zasadzie „w ch$? długa nazwa procesu technologicznego+nazwa wioski, z której jest browar”

-pacz @tactic , to je zajebisty lokal, to je wybór, mmm, ukraińskie piwo pszeniczne środkowej fermentacji wysokohmielone palone otwartej ekstaktacji w niedomknietej kadzi browaru Jabolon, w schłodzonym kuflu, tak jak mówił Kopyr na blogu, boże, jakie to dobre, mmm…

I żłopie tą zupę o konsystencji gunwa, co to do niczego nie podobna. To tyle żali na dziś, gorzej jak spotka się dwóch takich januszy koneserów piwa i p?%@$$?o całe spotkanie, ale to już temat na inną opowieć, jak chcecie, to napisze…
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#488 PostWysłany: 03 Sty 2020 11:54 

niebieski
Dlatego trzeba być elastycznym i pić wszystko co ma procenty ;)
Po imprezce, zdecydowanie na drugi dzień wolę wypić zimne tyskie, niż kraftowe piwo. U Szwejka będzie idealnie.
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 03 Sty 2020 13:23 
Awatar użytkownika

złoty
...szczególnie, że w niedzielę jest tam golonka w promocji i piwo litr za dychę :-D
 Profil Relacje PM off
Mihal09 lubi ten post.

#490 PostWysłany: 03 Sty 2020 14:36 

niebieski
@abelincoln niestety wszystko już zarezerwowane
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 03 Sty 2020 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
kittycate napisał(a):
Trochę mało konkretów odnośnie lokalizacji, cen, ale kilka dobrych opcji przychodzi mi do głowy:

1. W samym centrum rzut kamieniem od Pałacu Kultury: Restauracja Czeska -
https://goo.gl/maps/5jHQ2W5v7Ee4615R9
Masz tam czeskie piwa świeżo warzone, co do jedzenia to także czeskie, cen nie pamiętam bo dawno nie byłem.

2. Tuż obok starego miasta: Restauracja "Podwale 25 Kompania Piwna" (czynne do północy, ul. Podwale 25)
https://goo.gl/maps/peDo4rYr3MGN8Hpf8
Każdego dnia mają promocję na coś. Bardzo duże porcje np. kurczaka z rożna z frytkami/ziemniakami + surówki i przystanka ogórek kiszony/kapusta kiszona. Jak przyjdziesz wieczorem to także jest orkiestra :) a po posiłku kieliszek wiśnióweczki gratis.

3. Na samym starym mieście "Bazyliszek", ten sam właściciel co powyżej, mają podobne promocje co na Podwalu tylko, że w inne dni :)
https://goo.gl/maps/gFKENknzCH8SBGMUA

4. Na Placu Konstytucji znana i lubiana gwarna restauracja "U Szwejka" (także ten sam właściciel co 2 i 3, także sporo dobrych promocji każdego dnia, także czynne do północy)
https://goo.gl/maps/uog68RnDTNFjvLyM7

5. W Arkadii i na Nowym Świecie jest Bierhalle z różnymi niezłymi piwami warzonymi na miejscu + kuchnia bawarska ale jedzenie jest droższe niż w pozostałych.

Mnie osobiście najbardziej pasują opcje 2 i 4.

1. Jak dla mnie to jedzenie jest drogie i male porcje, ale na piwo lokal w sam raz. Dla tych co pamietaja: to byly sklep z zegarkami.

Podwale jest zapchane przez wiekszosc tygodnia i zarezerwowane duzo wczesniej. W Szwejku nigdy nie widzialam kolejki na zewnatrz i zawsze dostawalam stolik bez problemu. Bylam w zeszlym tygodniu, jedzenie jak zawsze dobre i duze porcje, obsluga tez mila i dowcipna. To wlasciwie moj standardowy lokal na spotkania ze znajomymi jak jestem w Warszawie.

Podobne klimaty do 2 i 4 to "CK Oberza" na Chmielnej, ale menu zmienilo sie przez lata i jest tam chyba drozej. Dawno nie bylam, bo przestali serwowac moje ulubione danie.

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka, 04 Sty 2020 01:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Mihal09 uważa post za pomocny.

#492 PostWysłany: 03 Sty 2020 19:20 
Awatar użytkownika

niebieski
To bierz Podwale w poniedziałek (chyba będzie czynne?) Masz deskę kurczaka z rożna w promocji + piwo Kozel 0,4 za 4zł, a litrowe za 10zł. Jest tam taka szczupła Pani Kierownik Sali (zapomniałem imienia), jak ładnie się uśmiechniesz to coś znajdzie.

http://podwale25.pl/promocje

Do CK Oberży kiedyś chodziłem, ale tak jak było wspomniane, ceny zrobiły się absurdalnie wysokie. Nastawieni chyba na bogatych turystów. No chyba że jakaś opcja lunchowa.

Ostatnio edytowany przez kittycate 03 Sty 2020 19:52, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
Mihal09 lubi ten post.

#493 PostWysłany: 03 Sty 2020 19:24 

niebieski
@kittycate w poniedziałek już wracam z rana, szukaliśmy czegoś na niedzielę. Prawdopodobnie wybierzemy się do Szwejka i może się uda znaleźć wolny stolik.
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 22 Sie 2020 04:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ktos moze poleci restauracje w centrum, gdzie otrzymam dobra kaszanke podawana w goracej patelni.?.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Sie 2020 08:19, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 24 Sie 2020 16:45 
Awatar użytkownika

Kaszanki niestety nie polecę, ale mam coś dla fanów promocji śniadaniowych.
Polecam już tu kiedyś rodzinną, wietnamską restaurację Four Seasons przy Hożej 27A - od piątku nazywają się MADE IN VIETNAM.
Śniadania 12 zł + kawa za 1 zł

Załączniki:
IMG_20200824_103657.jpg
IMG_20200824_103657.jpg [ 143.51 KiB | Obejrzany 3901 razy ]
IMG_20200824_102446.jpg
IMG_20200824_102446.jpg [ 119.91 KiB | Obejrzany 3901 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#496 PostWysłany: 17 Wrz 2020 21:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Btw, polecialem na weekend do Wa-wy, ale tej kaszanki w goracej patelni nie szlo nigdzie otrzymac.
Nawet Pan taksowkarz nie wiedzial i prawdopodobnie nalezy szukac w karczmach poza Wa-wa.
Anyway trafilem na pyszna golonka, ale tym razem nie zamawialem wina, tylko seteczke Rudolfa Jelinka, tak jak kiedys kolega @sko1czek poduczyl, ze wino nie pasuje. :)

Załącznik:
Ceska.JPG
Ceska.JPG [ 214.4 KiB | Obejrzany 3746 razy ]

Btw dziwnym zbiegiem okolicznosci otrzymalem kaszanke zamawiajac sniadanie do pokoju. :)

Załącznik:
Sniadanie.JPG
Sniadanie.JPG [ 160.2 KiB | Obejrzany 3746 razy ]

Jest wiele b. fajnych lokali i mozna dobrze zjesc w Wa-wie.
Tutaj golonka z dzika, ale mysle ze kolega wybaczy i wino do dziczyzny jak najbardziej pasuje.

Załącznik:
Golonka z dzika.JPG
Golonka z dzika.JPG [ 187.08 KiB | Obejrzany 3746 razy ]

Za to na deser seteczka 70% sliwowicy. :D

Załączniki:
Sliwowica.JPG
Sliwowica.JPG [ 195.82 KiB | Obejrzany 3746 razy ]

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#497 PostWysłany: 17 Wrz 2020 21:23 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Sing sing na Świętokrzyskiej. Lunch menu 10 !! Słownie 10 pln 12-17 lunch menu. Nie jest to orgazm kulinarny ale jak ktoś lubi azjatyckie i tańsze niż McDonald to :) Image
5 ludzi lubi ten post.

#498 PostWysłany: 17 Wrz 2020 21:30 
Awatar użytkownika

platynowy
A co to, Blue Curacao Rice?
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 18 Wrz 2020 00:09 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
Przy Placu Konstytucji jest Warung Dżakarta. Kuchnia indonezyjska prowadzona przez Polaków zakochanych w tamtych klimatach.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#500 PostWysłany: 28 Wrz 2020 09:59 
Awatar użytkownika

Niestety Warung Dżakarta już nie istnieje :cry: , a było pysznie…
W jego miejscu jest coś nowego - koreański K-BAR. Mają promo lunchowe, ale nie testowałam.

Załączniki:
IMG_20200925_155020 (1)(1).jpg
IMG_20200925_155020 (1)(1).jpg [ 268.91 KiB | Obejrzany 3528 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość