Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Lis 2017 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 762 777
niebieski
To ja jeszcze coś dopisze o strefie DMZ. Spałem w hotelu Ibis Ambassador że względu na lokalizację blisko pałaców. Ale i ceny w promo -40% z września. Byłem w listopadzie dokładnie rok temu. Na przeciw hotelu było biuro a w hotelu dostałem wtedy voucher na 30% rabat na ich uslugi. Więc myślę że na miejscu będzie pewnie taniej kupić wycieczkę niż zamawiać online.
 Profil Relacje PM off  

Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️
Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️ Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️
#22 PostWysłany: 01 Lis 2017 21:39 

joael napisał(a):
To ja jeszcze coś dopisze o strefie DMZ. Spałem w hotelu Ibis Ambassador że względu na lokalizację blisko pałaców. Ale i ceny w promo -40% z września. Byłem w listopadzie dokładnie rok temu. Na przeciw hotelu było biuro a w hotelu dostałem wtedy voucher na 30% rabat na ich uslugi. Więc myślę że na miejscu będzie pewnie taniej kupić wycieczkę niż zamawiać online.

Problem jest taki, że w czwartek przylatujemy do Seulu, a już w piątek chcemy wyruszyć do DMZ, więc ciężko ryzykować ewentualny brak możliwości wykupienia wycieczki z dnia na dzień.

Ogólnie jestem pod wrażeniem odzewu, wielkie dzięki za wszystkie wskazówki, bardzo mi pomogliście w ustaleniu planu. :)

Jeszcze kilka pytań:
1. Z tego, co czytałem najlepiej tam płacić kartą, ale z doświadczenia wiem, że wypada mieć troche ichniejszej waluty, chociażby na jakieś zakupy na straganach, itp.?
2. Zgodnie z informacjami na tym forum, z lotniska do centrum najlepszą opcją jest AREX?
3. Polecacie jakieś konkretne linie lotnicze na Jeju (i ewentualnie kiedy najlepiej kupować bilety)?

Dzięki raz jeszcze!

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Lis 2017 22:18 
Awatar użytkownika

niebieski
[1] Walutę możesz wymienić na lotnisku w Seulu, kurs oferowany przez lotnisko powinien być dosyć uczciwy. Poza tym, karty kredytowe są w Korei dość szeroko akceptowane (zupełnie na odwrót niż w sąsiedniej Japonii, gdzie płatność kartami jest mało popularna i trzeba nosić ze sobą spory zapas gotówki).

[2] Z lotniska możesz pojechać do centrum Seulu pociągiem - albo droższym i minimalnie szybszym ekspresem AREX, albo tanim i często zatłoczonym "All Stop Train". Obie możliwości są równie dobre, sugeruję po prostu wsiąść w to co będzie odjeżdżało jako pierwsze, żeby nie tracić czasu na czekanie na lotnisku.

[3] Na Wyspę Jeju lata mnóstwo linii lotniczych, które mają bardzo zbliżoną ofertę i nie ma dużego znaczenia, które linie wybierzesz. Zwróć jednak uwagę, że niektóre wyszukiwarki lotów uwzględniają tylko linie tradycyjne, podczas gdy z ofertą tanich linii (np. Eastar Jet, Jeju Air, Jin Air, T'way Airlines) możesz się zapoznać jedynie odwiedzając strony przewoźników. Bilety kupowane z dużym wyprzedzeniem powinny być nieco tańsze, ale nie jest to wielka różnica. Znane są problemy z akceptacją płatności za loty za pomocą kart wydanych w Polsce, co może nieco zawęzić wybór linii.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 02 Lis 2017 08:29 
Awatar użytkownika

Kilometry: 762 777
niebieski
Warto mieć walutę. Na straganach z jedzeniem i w tanich barach z zupkami nie zapłacisz kartą.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 02 Lis 2017 12:06 
Awatar użytkownika

Kilometry: 1 246 312
niebieski
@luk1989 zerknij na moja relacje z 2016r, moze cos Ci sie przyda dlugi-weekend-w-seulu-marzec-2016,215,92208

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości