Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zasady wątku: zasady-watkow-lecimy-do,34,98828

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Kontakt z linią lotniczą będzie skutkować stałym banem

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 500 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 09 Wrz 2017 22:30 

Kupujac bilety za 9 stów liczysz sie z kosztami.Nie sztuka pojsc do hotelu w Luksemburgu i zaplacic 80 e za noc.Dostanie sie z wawy do lux tez nie wyglada ptymistycznie,koszt na osobe tj ok 700zł w dwie str.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#402 PostWysłany: 09 Wrz 2017 22:51 
Awatar użytkownika

złoty
jeśli chodzi o hotel to za ibisa przy lotnisku płaciliśmy 75€ za pokój 4 osobowy, czyli 19€ za osobę, loty w promocji na trasie POZ-WAW-LUX rt 420 zł, więc bez przesady z kosztami, trzeba tylko wykorzystywać okazję, a czasu było dużo
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 10 Wrz 2017 00:59 

niebieski
@tomiko81 , jeśli naprawdę - jak deklarujesz - przeczytałeś 20 stron wątku z relacjami/uwagami/radami tych, którzy zdecydowali się na "LuxZanzibar" -
to pewnie zauważyłeś, że cała korzyść tego wątku tkwi w doradzaniu jak bezproblemowo z dealu skorzystać, a nie zaśmiecaniu go rozterkami w rodzaju ach ja nieszczęśliwy, dlaczego nie pomyślałem, że ta fioletowa farba do włosów farbuje włosy na fioletowo.
Jakże miło i delikatnie Ci koledzy odpowiadają, a ciśnie się spostrzeżenie bardziej dosadne...
... jednak regulamin nie pozwala ...
ja nawet kliknąłem parę godzin temu, że lubię Twój pierwszy post, bo poprawił mi humor i myślałem, że to takie swojskie/swoiste droczenie się, a może poczucie humoru (akademicy powiedzieliby "próba autorefleksji"), ale widzę, że Ty naprawdę chcesz tu na siebie samego ponarzekać, poskarżyć się nam i podokuczać sobie, że takie to było nieprzemyślane.
Zatem oto nowa szansa: możesz przemyśleć udział w zaśmiecaniu tego wątku. I po prostu tego nie rób, proszę.

Chyba, że jakiś konkret ? Kiedy masz ten rozpaczliwy problem z dostaniem się do LUX? Skąd ? Moze ktoś Cię przygarnie do auta (po tym marudzeniu jakby mniej prawdopodobne...) , albo podpowie po raz n-ty jeden ze sposobów poniżej (!) 700 zł - jak to wyceniasz. Napisz może (tu lub w bardziej właściwym miejscu forum) czego konkretnie szukasz/potrzebujesz, albo pochwal się jak sobie poradziłeś (jeśli tak prędko się stanie) by inni mieli pożytek - bardzo Cię proszę. Wtedy nie będziemy marnować energii kolejnych czytelników na analizowanie czyichś smutków, że skorzystał z dobrej oferty. Tylko nie pisz proszę, że jeszcze może szczepienia i Malarone a ruch lewostronny ;) To wszyscy tu "przemyśliwujemy", ale interesują nas konkretne wskazówki - szczególnie, gdy ktoś ma POMYSŁ lub WIEDZĘ, nie dylematy z lustrem...

Udanej wyprawy jeśli się zdecydujesz skonsumować okazję
lub dużo rozsądku przy kolejnych zakupach (w najbardziej radykalnej wersji może nie czytać portali turystycznych?)
Mam ciche marzenie, by otwierając wątki których po prostu potrzebuję do podróżowania, nie trafiać zamiast rad na ściany płaczu lepione z nieszczęść przysporzonych komuś przez... topowy deal fly4free ;)
Czekam zatem na powrót konstruktywnych wpisów oraz przepraszam pozostałych za moją prośbę do tomiko, ale zależy mi bardzo, by ten wątek pozostał cennym miejscem wymiany doświadczeń, nie śmietnikiem prowokacyjnych (nawet jeśli niezamierzenie) rozterek.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
sko1czek uważa post za pomocny.

#404 PostWysłany: 11 Wrz 2017 08:37 

Loty: 10
Kilometry: 28 626
konkretnie

Modlin - Bruksela 220 zł za osobę

Flibco do LUX 35 euro za osobę

wiec nie rozumiem o co kruszyć kopię
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 11 Wrz 2017 09:33 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
Czy znacie jakąś dobrą alternatywę dla Flixbusa na trasie Luksemburg - Bruksela? Flixbus kosztuje 16 euro, ale ma tylko jeden kurs dziennie (o 4:30). Myślałem nad dostaniem się flibco z LUX do CRL i stamtąd autobus do Brukseli, ale z tego co widzę jest to opcja droższa i wymagająca przesiadki. Plus jest taki, że wyjazd jest z lotniska i nie muszę się dojeżdzac do miasta o bardzo wczesnej porze.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 11 Wrz 2017 09:58 

złoty
Flibco do Namur (5 Euro dla klientów Luxair, nawet jak promocyjnych biletów nie ma) + pociąg (9,2Euro lub 7,7Euro z railpassem, jeździ co 1/2h). W Namur ze stacji, na której staje Flibco na dworzec jest kawałek.
 Profil Relacje PM off
gecko lubi ten post.
gecko uważa post za pomocny.

#407 PostWysłany: 12 Wrz 2017 13:13 

Loty: 10
Kilometry: 28 626
odprawa w LUX na miejscu jest płatna ?
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 12 Wrz 2017 13:13 

srebrny
nie
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 13 Wrz 2017 20:47 
Awatar użytkownika

Napiszę jeszcze tutaj, bo pewnie większość osób wyczekiwało tej informacji -> nowa pula biletów flibco do 24 marca 2018 r.

Właśnie kupiłem dwa za 10EUR :)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi uważa post za pomocny.

#410 PostWysłany: 14 Wrz 2017 00:11 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Wielkie dzięki - czekałem aż wrzucą nową pulę biletów.
Zatem zostało mi już tylko do dokupienia CRL-WMI i będę miał komplet biletów.
Niestety aktualna cena 53 EUR jest nie do przyjęcia za tą trasę.
Czy 20 grudnia to już liczy się za okres świąteczny że tak drogo ?
Planowałem wydać na ten bilet 9,99 EUR.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 14 Wrz 2017 00:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@Meduzy @Tomo14

pasażerowie Luxair mają zawsze przejazd za 5 euro na trasie z albo do LUX :)
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 14 Wrz 2017 00:51 

srebrny
Ale niestety nie z/do CRL..
 Profil Relacje PM off
Meduzy lubi ten post.

#413 PostWysłany: 14 Wrz 2017 08:47 

srebrny
A skąd?
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 14 Wrz 2017 09:02 
Awatar użytkownika

Tutaj informacje:
https://www.flibco.com/en/luxairtours_coupons
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#415 PostWysłany: 14 Wrz 2017 09:26 

złoty
Podpowiem, że jeśli macie problem z Charleroi opcją są jeszcze bilety DB Sparpreis do Niemiec (w różne miejsca). Cena to 19E, ale jeśli lecicie z dziećmi to dzieci do (chyba) 12 lat za darmo. Mi wyszło 38E za 2+2 do Kolonii + powrót Francą. Uniknąłem w ten sposób CRL, którego nie cierpię.
 Profil Relacje PM off
wicker uważa post za pomocny.

#416 PostWysłany: 14 Wrz 2017 13:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Wracając ostatnio do LUX mój lot MCT-MUC był opóźniony i w Monachium dobiegłem do bramki w chwili planowanego odlotu samolotu. Na szczęście poczekalni na nas i na bramce wydrukowali karty pokładowe. Wiem też, że w ostatnim czasie dosyć sporo osób właśnie na tej przesiadce nie zdążyło i przebookowano im bilety na kolejny dzień.

#417 PostWysłany: 14 Wrz 2017 15:28 

srebrny
Czy ktoś się orientuje, gdzie (o ile) w Trewirze/Trier zatrzymuje się bus z Charleroi do LUX?!
Będę chciał tam noc spędzić przed dalszą podróżą.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 14 Wrz 2017 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Mytrip przysłał mi informację o zmianie godzin lotu.

Lot MCT-ZNZ zmienia sie z 9:00-13:20 na 9:00-13:25

Dostałem też nowy e-ticket.

Po cholerę takie kombinacje skoro zmienia się tylko godzina dolotu (o 5 minut) i to na ostatnim segmencie lotu (czyli nie ma to znaczenia na ew. przesiadki) ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 14 Wrz 2017 19:58 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
jacek96 napisał(a):
Czy ktoś się orientuje, gdzie (o ile) w Trewirze/Trier zatrzymuje się bus z Charleroi do LUX?!
Będę chciał tam noc spędzić przed dalszą podróżą.

Trier chyba nie za bardzo po drodze z Charleroi, natomiast jak najbardziej z Hahn. Zatrzymuje się przy dworcu.
jacek96 lubi ten post.

#420 PostWysłany: 15 Wrz 2017 10:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@jasiub

to 9,2 euro za Trainline z Namur do Brukseli to tylko przy rezerwacji online czy w kasie też tyle kosztuje?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 500 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości