Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zasady wątku: zasady-watkow-lecimy-do,34,98828

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Kontakt z linią lotniczą będzie skutkować stałym banem

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 500 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 31 Lip 2017 11:22 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
-- 31 Lip 2017 10:54 --

Niekoniecznie trzeba odbierać bilety na kolejne odcinki w Monachium lub Mediolanie.
Wystarczy zrobić odprawę online na Omanair (dostępna 24 godz. przed odlotem).
Na lotnisku w Luksemburgu otrzymujemy kartę pokładową na odcinek LUX-MUC lub LUX-MXP i nadajemy bagaż na całą trasę do ZNZ.

-- 31 Lip 2017 11:22 --

mydlo93 napisał(a):
macq91 napisał(a):
@mydlo93 mam tak samo, również przez mytrip. Nigdzie nie widać tej rezerwacji tylko na stronie OTA. Miałem drobne zmiany w rozkładzie ale jest napisane tak jak u Ciebie, że nie trzeba ich potwierdzać.

Wczoraj napisałem maila pod adres podany powyżej z prośbą o rezerwacje miejsc. W godzinach wieczornych podjąłem próbe zalogowania na luxair oraz booking.omanair i rezerwacja się wyświetliła, zamiast nazwiska wpisałem jedynie imie. Wszystko wygląda dobrze, możecie polecić jakiś nocleg w LUX przed wylotem? :)

Zgadza się, że trzeba używać imienia przy rezerwacjach przez mytrip, gdyż na ich polskiej wersji było (może w dalszym ciągu jest) złe tłumaczenie i nazwisko okazywało się imieniem i na odwrót.
Odnośnie hoteli. Przy samym lotnisku jest Ibis i Ibis Budget. W samym mieście spałem w Ibis Styles wykorzystując punkty Accora - położony tuż przy dworcu dokąd przyjeżdżają autobusy Flibco i skąd odjeżdżają miejskie na lotnisko.
Pamiętajmy też, że w weekendy komunikacja miejska w Luksemburgu jest bezpłatna.
2 ludzi lubi ten post.

Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN
✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴 ✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴
#342 PostWysłany: 31 Lip 2017 11:46 

złoty
mydlo93 napisał(a):
macq91 napisał(a):
@mydlo93 mam tak samo, również przez mytrip. Nigdzie nie widać tej rezerwacji tylko na stronie OTA. Miałem drobne zmiany w rozkładzie ale jest napisane tak jak u Ciebie, że nie trzeba ich potwierdzać.

Wczoraj napisałem maila pod adres podany powyżej z prośbą o rezerwacje miejsc. W godzinach wieczornych podjąłem próbe zalogowania na luxair oraz booking.omanair i rezerwacja się wyświetliła, zamiast nazwiska wpisałem jedynie imie. Wszystko wygląda dobrze, możecie polecić jakiś nocleg w LUX przed wylotem? :)

Tu opisałem hotele, w których nocowałem -> opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921&p=957776#p957776

@Sudoku, ja np. nie widziałem na stronie OmanAir , ani LuxAir odcinka MCT-ZNZ, więc nie mogłem zrobić online check-in na całą trasę. Ale potwierdzam, że boarding passy pod bramką wydawane bez problemu :)
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#343 PostWysłany: 31 Lip 2017 12:16 

platynowy
U mnie były widoczne wszystkie odcinki w tamtą stronę i odprawę online zrobiłem bez problemu. Natomiast nie udało mi się zrobić na trasę powrotną (tylko kawałek MUC-LUX) poszedł na Luxair bez problemu.

#344 PostWysłany: 01 Sie 2017 16:43 

Hej, z doświadczenia tych, którzy już lecieli - opłaca się robić odprawę online przez stronę OmanAir / LuxAir, czy lepiej po prostu zrobić odprawę na lotnisku? Lecę przez MUC, czyli jak rozumiem, w LUX nadaję bagaż na całą trasę do ZNZ i w przypadku drugiej opcji dostaję bilety do MUC, a tam z MUC do MCT i z MCT do ZNZ? Jak to wygląda w obie strony?

BTW - pisaliście wcześniej maila do Omanu z prośbą o rezerwacje miejsca, bądź preferencji odnośnie posiłków?
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 01 Sie 2017 17:17 

złoty
Wygląda tak jak napisałeś. W drugą stronę bagaż nadawany jest do LUX, a BP dostajesz do MUC. W MUC przy bramce dostaniesz BP na ostatni odcinek. Masz odprawę on-line - masz spokój. Nie grozi Ci foch/głupota pracownika przy check-inie (ktoś pisał o jakiś ponadstandardowych parturbacjach). Miejsca zawsze warto wybrać, a posiłki specjalne niekoniecznie są smaczniejsze (diabetic/child meal), ale zdecydowanie szybciej. Wybór standardowy kończył się na moich lotach w połowie sekcji - potem tylko wołowina (obiad), omlet (śniadanie).
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#346 PostWysłany: 01 Sie 2017 17:25 

srebrny
seafood byl ok, raz wygladal jak wziety z biznesu, tylko w opakowaniu z economy. raz byl slabszy.
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 01 Sie 2017 17:39 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 127 714
Czekam właśnie w LUX na samolot. Nigdzie się nie otprawialem przed przybyciem na lotnisko. Dostałem bilet do Michael i tam mam dostać na pozostałe dwa odcinki. Bagaż nadany w LUX leci na ZNZ
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 01 Sie 2017 21:36 

platynowy
Zdecydowanie lepiej odprawić się online, jak pisze @jasiub, nie będziemy uzależnieni od czyjegoś focha.

Ja miałem możliwość wybrania opcji posiłku podczas wpisywania danych online, ale nie polecam, bo "wybrało" mi posiłek, którego sam w życiu bym nie wziął, a potem nie dało się tego zmienić. Rzeczywiście najpierw rozdają menu specjalne, a dopiero potem standard. Ale generalnie jedzenie słabe, spory chaos i długo to trwa - przy niektórych wolałem nie jeść niż ryzykować.
Jeśli jest taka opcja dostępna, to warto wybrać miejsca. Mi na lotnisku w ZNZ panienka nie zmieniła, bo stwierdziła, że samolot jest pełny i nie może, a potem się okazało, że były pustki i można było wręcz przebierać.
Japonka76 lubi ten post.
macq91 uważa post za pomocny.

#349 PostWysłany: 01 Sie 2017 21:59 

Loty: 10
Kilometry: 28 626
Faktycznie na Oman nie widać , na MT jest cała

Natomiast na Luxair pokazało taki oto komunikat
Une erreur inconnue s'est produite lors de l'affichage des conditions relatives aux bagages. (15246)

Ktoś tak miał ? Kumam ze chodzi o bagaż. Pisać do nich ?
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 01 Sie 2017 22:05 

srebrny
w ZNZ bylem na koncu odprawy i dostalem okno przy awaryjnych na obu lotach powrotnych WY

@Peteross po co chcesz pisac? proponuje podreczny. da rade, to cieply kierunek...
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 01 Sie 2017 22:11 

Loty: 10
Kilometry: 28 626
Ja z kumplem easy, małżonki raczej nie.

Chyba jutro do nich skrobnę , bo na etixie nam 1 szt bezpłatny na ludzika
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 01 Sie 2017 22:14 

srebrny
to jest standardowy podreczny, nie wizzarowy :-)
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 01 Sie 2017 22:18 

platynowy
Wielkość podręcznego nie ma znaczenia, to są małżonki i w podręczny się nie zapakują.
Znam to z autopsji, choć z każdym wyjazdem zmierzamy w dobrym kierunku... ;)
3 ludzi lubi ten post.

#354 PostWysłany: 01 Sie 2017 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
A pisząc do Oman na tego maila co podał @kris1234 można zarezerwować miejsca przy wyjściach ewakuacyjnych (emergency seats)? Jestem dość wysoki więc tego typu miejsca przy takiej podróży to dla mnie zbawienie :D
Ew. czy można te miejsca (przy wyjściach ewakuacyjnych) zarezerwować podczas odprawy on-line? Ktoś pamięta z własnego doświadczenia jak to wyglądało?

#355 PostWysłany: 02 Sie 2017 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 127 714
Bilet w MUC tylko do MCT i tutaj nowa karta na ostatni odcinek. W MUC karty pokładowe dostaliśmy przy bramkach.
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 04 Sie 2017 09:37 

niebieski
A pytanie mam troche z innej beczki. Szukam biletów na trasie Kilimanjaro-ZNZ. I tak: bilet na trasie JRO-ZNZkosztuje 480k TZS, natomiast ten sam lot ale na trasie JRO-ZNZ(stopover 2h)-DAR kosztuje już 180k TZS. Myślicie, że mogę śmiało kupić bilet na trasie do Dar Es Salam i wysiąśc sobie na Zanzibarze bez problemów?

Ostatnio edytowany przez mydlo93 04 Sie 2017 09:53, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 04 Sie 2017 09:50 

srebrny
ZAZ to Saragossa, szukasz lotow z Hiszpanii?

jesli 2h, to raczej ludzi nie trzymaja w srodku. ale jak nie wysiadziesz, to mozna wrocic promem w 2h.
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 04 Sie 2017 09:58 

niebieski
Dziękuję za uwagę, już poprawione na ZNZ, ahh za często latam do tej Saragossy stąd pomyłka :) to jest ten sam lot więc część ludzi wysiada a część się dosiada na lot do DAR. Mając wykupiony bilet na lot JRO-ZNZ-DAR mogę spokojnie zrezynować z ostatniego etapu i wysiąśc sobie z resztą ludzi na Zanzibarze?
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 04 Sie 2017 10:02 

srebrny
jesli masz podreczny i nie sprawdza boarding pass przy wychodzeniu, to tak.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 04 Sie 2017 10:43 

platynowy
Ale mogą sprawdzać. Loty z Omanu są właśnie najpierw do ZNZ, a potem dalej do DAR.
I przy wyjściu z samolotu stali goście, którzy sprawdzali karty pokładowe.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 500 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość