Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
http://www.fly4free.pl/forum/podejrzani ... z,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
http://www.fly4free.pl/forum/jak-znalez ... ,225,76112

Jako że każdy widzi, że to oczywisty Error Fare, każda osoba dzwoniąca potwierdzać rezerwację do linii/pośrednika będzie banowana (włączając posty "dla żartu że zadzwoniłem, a wcale nie dzwoniłem" ;) )

poradnik-dla-pasazera,226,99435

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 09 Sie 2017 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
johan25 napisał(a):
Jest przestroga, by errory etiophiana traktować zupełnie dystansowo. Oni chyba koszą każdego EF.
Czy RPA/Bangkok kiedyś z Etiophianem był na ich stocku czy na stocku Emirates?

Nie każdego (OSL- Afryka w C utrzymano), pewnie zależy od skali.
3 ludzi lubi ten post.

Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳 Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳
Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍 Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍
#182 PostWysłany: 09 Sie 2017 14:36 

Dalsze wyjaśnienia:
Cytuj:
The ticket you have bought is an error-fare which explains the very low price. Unfortunately sometimes there will be error-fares that even our system does not find. We were contacted by the airline who informed us that we had several bookings that have been cancelled due to this situation. Unfortunately in these rare cases the airline is allowed to cancel the ticket and you will therefore have to purchase a new one to Seychelles.

The airline can see that on the 6th and 7th of July there has come mutual bookings on this routing, and it is for a price that is not normal for the Seychelles.

A ticket to Seychelles is not normal to find around EUR 300-350, but more about the double at least, and this is the main reason why the airline again have the rights to cancel, together with the knowledge about missing taxes.

The amount with be refunded to you within a couple of weekdays
 Profil Relacje PM off
macq91 lubi ten post.

#183 PostWysłany: 09 Sie 2017 15:05 

@przemos74: poleciałeś tym dealem z OSL w C? Bo mi tripsta skasowała...
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 09 Sie 2017 15:07 

złoty
@dampie
Jesteś pewny że to było z OSL. Nie słyszałem żeby kasowali komukolwiek z Oslo. Skasowali deal w C z BRU do CPT.
Ewentualnie mogłeś nie mieć zatiketowany.

#185 PostWysłany: 09 Sie 2017 15:12 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
dampie napisał(a):
@przemos74: poleciałeś tym dealem z OSL w C? Bo mi tripsta skasowała...

Tak
OSK uważa post za pomocny.

#186 PostWysłany: 09 Sie 2017 15:14 

@tasma miałem e-ticketa OSL-ADD-SEZ widocznie mi OTA skasowało:

"Uprzejmie informujemy, że rezerwacja XXX nie została wydana z powodu problemów technicznych. Powodem była wskazana zła cena w systemie rezerwacyjnym linii lotniczych. Taryfa wskazana jako Business, należy do klasy Ekonomicznej."
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 09 Sie 2017 20:48 

HON fly4free
Te bilety tytułowe na Seszele były wystawione na numerach Ethiopian czy Air Seychelles?

Jeśli chodzi o EF ET ex OSL w C, to linia (jak rzadko w jej przypadku) honoruje te bilety. Niektóre OTA jednak, trochę wychodząc przed szereg, krótko po rezerwacji dzwoniły do klientów informując, że to był błąd i że "trzeba anulować". Chodziło o to, żeby zapobiec większej pracy potem przy rozliczeniach i obsłudze claimów klientów, bo spodziewały się, że podobnie jak dotąd, Ethiopian nie uzna biletów po miesiącu czy kilku tygodniach... Okazało się, że się myliły. Dlaczego ET uznał? Trudno powiedzieć; prawdopodobnie dlatego, że połączenie z Oslo było nowym w ich siatce i nawet częściowe zapełnienie ich paxami po 600 czy 700 euro uznano za lepsze, niż wożenie powietrza. Do tego dużo mniej osób też kupiło te bilety w porównaniu do wcześniejszych przypadków zniechęconych anulacjami / zmianami biletów na Y.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#188 PostWysłany: 10 Sie 2017 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
greg0 napisał(a):
Kupowałem przez flugladen, niestety ta sama sytuacja...

@greg0
Tobie Flugladen już anulował czy póki co rezerwacja zniknęła z tripcase?
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:00 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
niebieski
Ogólnie z tego co widzę anulowali wszystkim, więc nie ma się za bardzo co łudzić. Co więcej nigdy nie wiemy kiedy przyjdzie anulacja, czy po tygodniu, czy po miesiącu, a może pół roku :)

#190 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja umierać za tę rezerwację nie będę ale wolałabym już wiedzieć na czym stoję na 100% bo tyle innych miejsc do odwiedzenia niecierpliwie czeka :)
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Gwarantuje Ci, że na pewno bilet zostanie anulowany. Chyba, że wylot masz jutro, to może jakimś cudem się załapiesz :)

#192 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:14 

Loty: 150
Kilometry: 298 998
niebieski
maginiak napisał(a):
greg0 napisał(a):
Kupowałem przez flugladen, niestety ta sama sytuacja...

@greg0
Tobie Flugladen już anulował czy póki co rezerwacja zniknęła z tripcase?

Nie mam info od flugladen, ale zarówno na tripcase jak i na koncie flugladena widzę tylko lot z Praslin do Mahe, czyli jedyny odcinek wykonywany przez AirSeychelles. Reszta wywalona w kosmos.

Ja już godząc się z anulacją kupiłem co innego w miejsce Seszeli, gdyby teraz nie odwołali to chyba urlop bezpłatny mnie czeka...

#193 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też chcę kupić coś innego tyle że na ten sam termin z długim weekendem więc jak nie anulują to się po prostu podzielę na dwie równe połowy i nawet więcej zobaczę dzięki temu!
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak zawsze rezerwacje nie są widoczne na ET i w Tripcase, to jak myślicie utrzymają się? Przecież to oczywiste, że zostaną anulowane. Lecą po prostu po kolei :)

#195 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:20 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
A moja rezerwacja poki co nietknieta ( poza omawiana tu wczesniej zmianą stopovera na 28h w ADD ). Bukowane dosc pozno bo 8 lipca wieczorem , ale i tak sobie wielkich nadziei nie robie widzac co sie dzieje.

#196 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:32 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
Ale to co w międzyczasie wyguglowaliśmy o Seszelach to nasze :lol:
Niech kasę szybko zwracają i czekamy na kolejny EF.

BTW ile czekaliście na zwrot po poprzedniej anulacji ET ?
3 ludzi lubi ten post.

#197 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:39 
Awatar użytkownika

niebieski
ledakar napisał(a):
Jak zawsze rezerwacje nie są widoczne na ET i w Tripcase, to jak myślicie utrzymają się?

Ja tylko kojarzę, że indyk też o czymś myślał, tylko nie pamiętam co się potem z nim stało. A, i jeszcze że nadzieja jest czyjąś matką, tylko nie pamiętam czyją.
Ale tak, zapewne anulują.

J.1 napisał(a):
Ale to co w międzyczasie wyguglowaliśmy o Seszelach to nasze :lol:
Niech kasę szybko zwracają i czekamy na kolejny EF.

Jestem dokładnie tego samego zdania + te niezapomniane emocje przy kupowaniu biletu i oczekiwanie co to dalej będzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:41 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 755 789
zamiast czekać na e-mail z OTA wystarczy sprawdzić rezerwację na stronach ethiopiana - wszystko pokasowane.

Cannot retrieve booking reservation
We're sorry, your booking cannot be retrieved due to any of these reasons: flights have already flown or booking is cancelled. Please call us at 1-800 for assi
stance

#199 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@maginiak Ok, ale jak Twojej rezerwacji nie widzi ET, to już jest skasowana, a że OTA nie wysłało wiadomości to ma po prostu stosunek do tego olewczy. Więc Twoje przysłowia kompletnie nietrafione :)

#200 PostWysłany: 10 Sie 2017 10:08 

napisalem do ethiopianairlines na FB, prosze zobaczyc co odpisali:

Dear Dan Gar, our flights are not either changed or cancelled. The problem is with the payment. Please contact your travel agent to sort it out. Regards,

https://www.facebook.com/Ethiopianairli ... 0203327502
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości