Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 02 Maj 2017 08:47 
Awatar użytkownika

Loty: 349
Kilometry: 595 648
niebieski
Jest nowy odcinek. Tak jak pisze Faza inny niż wcześniejsze. Jak wasze odczucia?

Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN
Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️ Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️
#102 PostWysłany: 07 Maj 2017 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
niebieski
i dziś kolejny:

#103 PostWysłany: 05 Cze 2017 18:22 

Faza otrzymał wizę do Afganistanu.
 PM off
kamo375 lubi ten post.

#104 PostWysłany: 08 Cze 2017 20:37 
Awatar użytkownika

Loty: 349
Kilometry: 595 648
niebieski
Jeden z wpisów na fb od Fazy:

"Chciałem napisać posta o Dubaju i takie tam… przed chwilą obudziły mnie dwie serie z kałacha w odległości półtorej kilometra od domu…
Wiem wielu ludzi opowiada że Kabul jest opanowany i sytuacja jest całkiem spoko ale….
To się zmieniło kilka dni temu…
Wybuchła w środę tydzień temu bomba warząca 1500 kilogramów pod Ambasadą Niemiec … zginęło grubo ponad sto osób a kilkaset było rannych… zresztą tam gdzie mieszkam w budynku obok wyjebało okna… tak silny był ten wybuch…!!!
Od tamtej pory mieszkańcy Kabulu prowadzą protesty przy miejscu wybuchu… jaki jest powód ??
Powodem jest to że obarczają rząd o to że nie są w stanie zagwarantować im bezpieczeństwa.. po prostu Ci ludzie żyją w kraju wiecznej wojny przez większość swojego życia i są po prostu tym zmęczeni … PRZECIEŻ KAŻDY CHCE ŻYĆ NORMALNIE !!!
Również protest został ostrzelany.. nie wiem przez kogo a może i wiem ale tego się nie pisze zginęło siedem osób w tym Syn Senatora !!
Na drugi dzień był pogrzeb Syna senatora… na pogrzebie zjawiło się mnóstwo ludzi… w tym również dużo osób z rządu i innych wysoko postawionych Afgańczyków…
W trakcie pogrzebu wysadziło się trzech typów… zginęło 20 ludzi.. a 35 zostało rannych….
Protesty nie skończyły się… ludzie nie dają za wygraną… nie odpuszczą bo tu chodzi nie tylko o nich ale i o ich rodziny przyjaciół i o to by ludzie żyli normalnie… dzieci chodziły do szkoły… mężowie do pracy.. żeby było normalnie…
Przed chwilą była ta podwójna seria… cytuję jak to jest w necie opisane „Jakiś typ Pan X chciał zabrać lub uszkodzić namiot taki wiecie baldachim od protestujących… nagle doszło do serii.. z namiotu no chyba w niebo… po pierwszej serii z kałacha doszło do drugiej serii..” no cóż… chyba się uspokoiło..
Powiem Wam szczerze.. nie będę rżnął bohatera… BOJE SIĘ!! Jestem roztrzęsiony….
Chce tam iść nakręcić chwile tego protestu ale boje się i nie wiem czy warto bo to właśnie tam dochodzi do tych sytuacji… nie wiem, zaraz się zastanowię co zrobię i jak… a już jutro jadę do Jalalabad… miasto w miarę ok.. ale prowincja Nangar har jest kolebką ISIS w Afganistanie i również jest mnóstwo talibów… więc ciężki temat… ( poprawka... jutro jadę na północ.. a Jalalabad dopiero jak wrócę bo chce tam zrobić więc do Iranu a przecież piątek i to dzień wolny od roboty.. taka nasza niedziela...)
No jak zawsze pozdrawiam Was i życzę miłego dnia… i sobie również tego życzę.. NIE STRESUJCIE DUPY !! BĘDZIE GIT !! PRZEŻ ŚWIAT NA FAZIE YOOOOOŁ :D
PS: Zdjęcie które widzicie nie jest ustawką… nie jest też prowokacją czy robieniem sobie głupich jaj… tak spałem na różowym kocyku a obok mnie karabin… teraz nastały ciężkie czasy i warto pod ręką na noc mieć przy sobie broń… w razie konieczności obrony… oczywiście na 99,9% jej nie użyje i niech tak pozostanie… Miłego czwartku i cieszmy się tym że możemy w Polsce spać spokojnie AMEN !!"
pawelos lubi ten post.

#105 PostWysłany: 18 Cze 2017 11:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Dostępny jest już najnowszy (66.) odcinek :)

casper.slonina lubi ten post.

#106 PostWysłany: 23 Lip 2017 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski

Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 06 Sie 2017 02:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ciekawe, ze Dawid Fazowski (właściwie Dawid Krawiec) nie podaje dokladnych kosztow, ale po co - przeciez podrozuje po swiecie prawie za fryko. ;)

Nie mowi ile zaplacil za karte SIM z netem, przypuszczam, ze niemalo. ;)
Pozwole sobie zacytowac wypowiedzi kolegi Fazowskiego z opublikowanego powyzej filmiku:
Kod:
No i robie to samo co, na kazdej granicy, a mianowicie kupuje karte SIM...
Pewnie chce za nia za duzo, ale gosciu wie jak wlaczyc na moim telefonie internet, wiec jestem za.
No dajemy
A no wlasnie na kazdej granicy!
Kasa widocznie nie odgrywa roli, a targowanie sie??? ;)
Po co, skoro stac i mozna zaplacic z gory mocno zawyzona cene???

Na samym poczatku Faza bierze busa na odcinek 300km i musial zaplacic za bilety, ale czemu nie podaje ile zaplacil?
Osobiscie nie spotkalem sie nigdzie w Afryce, aby busy byly za "free". ;)
A tak na prawde, to czemu nie stopem, oj cos mocno oszukujesz Kolego?

Pozniej Faza znow bedzie twierdzil, ze przejechal Afryke za kilkaset zlotych i znajdzie dosc naiwnych, ktorzy w te jego bajeczki uwierza i nawet opublikuja w mediach.

Przyznaje sie rowniez oficjalnie, ze spal w hotelu, ale czemu celowo nie podaje ceny, a to ze prawdopodobnie zaplacil karta i wiele hoteli wymaga numer karty jako gwarancje. ;)
Inne wypowiedzi Fazy:
Kod:
Nie dzialaja karty Visa ani Master Card nic nie dziala w tym stylu....
Kolejna rzecz, pokaze Wam moj paszport, musialem zaplacic y... akurat to mi nie starczy, ze musialem zaplacic, ale to dlugo trwalo, zeby zalatwic cos takiego jak meldunek na policji...
Kolejna rzecz, wlasnie bylem w ministerstwie turystyki, zeby otrzymac zgode na opuszczenie miasta, zeby jezdzic po Sudanie musisz miec taka zgode plus zgode na uzywanie kamery, czyli zgode na robienie zdjec i filmow... 

Faza probowal placic kartami w Sudanie, wydal X $ na wszelakie pozwolenia, a takie slogany internetowe typu:
Kod:
Dawid Fazowski: Spędził rok w podróży, wydał... 800 złotych!
to jedna wielka sciema??? 8-)
Przypuszczam, ze koszty wiz, biletow, wypijanej niezliczonej ilosci wodki i innych alkoholi na tych filmikach, to wszystko ma sie zmiescic w tych 800 zl???
Nawet jesli mial X sponsorow, to wydal na pewno wiecej. ;)
Moze ktos, kto troche podrozowal po roznych krajach, jak i doswiadczeni Podroznicy moga zdawac sobie sprawe, jakie moga byc koszty i od razu potrafia rozpoznac az tyle sprzecznych wypowiedzi. ;)

Tutaj wypowiedz jednej Kolezanki:
Kod:
~kasia- 24.08.2015 (14:13)
Frajerom może mówić że stracił tylko 800zł, bo nikt normalny w to nie uwierzy. Może zarabiał ciałem na inne wydatki? wygląda na "walniętego" i nieodpowiedzialnego.
http://facet.interia.pl/styl-zycia/news ... gn=firefox

Przypuscmy, ze w Sudanie dal na lewo X $ i zalatwil wszystkie pozwolenia, ale najfajniejsze, ze prawdopodobnie posiada minimum 2 karty kredytowe, tylko nie przyznaje sie oficjalnie, ze ich uzywa. :o
Nawet jesli to byly tanie oplaty, to po co wyciagac karty kredytowe i chwalic sie swojej naiwnej publicznosci, ze zadne kk nie dzialaja?
Z reguly wyciagamy karty, jak sa jakies wieksze sumy do zaplacenia, nie placi sie jakiejs lewizny, albo brakuje nam gotowki.
Cale szczescie, ze byl na tyle rozsadny i nie przyznal sie ile zaplacil, bo taki tryb podrozy moglby dosc szybko spalic na panewce. ;)

"""Oj Faza, Faza nie mow za duzo, podawaj prosze wiecej konkretow i pokazuj wiecej fajnych i ciekawych miejsc, zamiast Twojej wyjatkowo "madrej" i sprytnej glowy.
Nastepnym razem lepiej przemilcz, jak Twoje karty nie beda dzialac, zrob to prosze chociaz dla naiwnych i poczatkujacych Podroznikow, ktorzy mocno i slepo w Ciebie wierza, ze niemozliwe podroze moga byc mozliwe.
Z drugiej strony szkoda mi tych, ktorzy rzeczywiscie uwierza i pojda w Twoje slady, bo jak czytam niektore posty:

kilkumiesieczna-podroz,135,115514

gdzie podaja Ciebie za przyklad wyjatkowo taniego podrozowania, to mam wrazenie, ze sie wlasnie do takich podrozy szykuja.
Podawaj prosze wiecej prawdziwych informacji, do ktorych krajow masz zakazy wjazdow i przede wszystkim dlaczego. 8-)
Poza tym respektuj prosze kulture innych krajow, nie obrazaj innych nacji i b. prosze, staraj sie zostawiac porzadny obraz Polaka za granica!
Nie zapominaj prosze, to nie Swiat kreci sie wokol PL i my niestety nie jestesmy najmadrzejszym narodem, mimo iz nam sie tak wydaje, ale my krecimy sie razem z nim. ;)
A gdy juz wycheckowujesz z jakiegos miejsca, to staraj sie prosze nie zostawiac takiego burdelu, bo moge uwierzyc, ze to akurat nie "hejty", tylko szczera prawda:

https://apynews.pl/dawid-fazowski-odpow ... ia-hejtera

Dziwne, ze sam kapitan nie chcial wtedy stanac w Twojej obronie i potwierdzic, ze to byly tylko niesluszne oszczerstwa, bo Twoj "kulturalny" styl i sposob bycia wyjatkowo nie pasuje do takiego prymitywnego zachowania. :o
Nie chce psuc zabawy, zauwazylem ze masz wielu prawdziwych fanow na fly4free i mysle, ze jestes niewinny. ;)
W sumie to nie za bardzo pasujesz w schemat podrozowania za "free".

Przyznam, ze mnie jednak bardzo mocno zawiodles ta eskorta w Pakistanie:

http://kolemsietoczy.pl/podroz-do-pakis ... a-glupota/

Myslalem, ze masz wieksze "jaja", sprobowac np. transportem publicznym, udowodnic ze jest mozliwe i rzeczywiscie niczego sie nie boisz. :o
A tak nie wiadomo, czy podziwiac za wielka odwage, czy za wielkie tchorzostwo?
Napisalbym Ci na FB, ale nie mam zalozonego konta, zreszta moglbys uznasz za hejta, a czy tak naprawde to cos zmieni?
Mysle, ze to forum jest na tyle popularne, ze kiedys przeczytasz.
Podziwiam bezprecedensowa fantazje, zycze z calego serca dalszych, udanych wypraw, a jesli obrazilem, albo sie myle, to z gory przepraszam."""
Mam nadzieje, ze tym razem moj post nie wyladuje w Koszu, bo ostatnio mam jakiegos pecha i mam wrazenie, ze moderatum wyjatkowwo czuwa nade mna. ;)
Milej Niedzieli.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez cccc 07 Sie 2017 01:49, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#108 PostWysłany: 06 Sie 2017 10:36 
Awatar użytkownika

srebrny
@cccc proszę Cie, nie trać życia na takie pierdy
nie oglądaj ustawek ;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#109 PostWysłany: 06 Sie 2017 11:08 

Można za Fazą nie przepadać ale część obserwacji ma trafnych.
 PM off  

#110 PostWysłany: 06 Sie 2017 11:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko że to troche jak w szkole. Można mieć cześć odpowiedzi dobrych a i tak dostać pałę.
Nie warto oglądać/słuchać byle czego żeby wyłapywać pojedyncze informacje z sensem. To jak oglądanie wiadomości w TV (w zasadzie dowolnych).
Oczywiście jeśli sie komuś podoba to przyjemności.
2 ludzi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 06 Sie 2017 12:21 
Awatar użytkownika

srebrny
http://www.beargrylls.com/
bardzo lubie
ciekawie, z dreszczykiem i ... bez chamstwa

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#112 PostWysłany: 06 Sie 2017 14:07 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
I nie ustawka :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#113 PostWysłany: 06 Sie 2017 15:25 

Zauważyłem ciekawą rzecz. Niby każdy bloger ma swoich zwolenników i hejterow, ale tylko minionki Fazy bronią swojego guru w tak agresywny, wiernopoddanczy sposób. Nawet konstruktywna krytyka spotka się z odpowiedzią w stylu "je**c hejterow, faza jesteś super gościu, hehe pijona" Dlaczego? Czy to dlatego, że jego podworkowy slang i sebixowe obycie trafiają do ludzi, którzy na codzień dają upust swojemu fanatyzmowi krzycząc pod blokiem "arka gdynia kur*a, swinia"?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#114 PostWysłany: 06 Sie 2017 17:34 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
OPie, to nie onet.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 06 Sie 2017 17:49 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Można za Fazą nie przepadać ale część obserwacji ma trafnych.

ok ktore jego obserwacje sa trafne ?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 06 Sie 2017 18:49 

@michcioj, moja osobista ocena jest taka: Faza nieświadomie wszedł w rolę antropologa kulturowego. Równie nieświadomie wykorzystuje technikę tzw. obserwacji nieuczestniczącej, czyli opisuje badaną (oczywiście nie do końca świadomie) kulturę bez ingerencji w jej mechanizm. Naturalnie, rozkład zainteresowań jest u niego nierównomierny i jedynie to wzbudza jego ciekawość, co go osobiście dotyka (próba wyzysku w Afryce, gościnność w Iranie i Pakistanie, itp.). W moim odczuciu logika, jaką posługuje się Faza, jest wartościowa ponieważ:
- pozwala autorowi dążyć do prawdy w pojęciu Platona,
- ułatwia próbę "naprawy pojęć" w rozumieniu Konfucjusza,
- w czasach obecnych można ją opisać jako tzw. "myślenie po polsku".

Podsumowując: pomijając pewne uproszczenia i epitety, którymi Faza lubi się posługiwać, w większości mógłbym podzielić jego punkt widzenia, bazując na wydarzeniach i sytuacjach które opisał (i przyjmując, że opisał je rzetelnie).
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#117 PostWysłany: 06 Sie 2017 19:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
- w czasach obecnych można ją opisać jako tzw. "myślenie po polsku".

Podsumowując: pomijając pewne uproszczenia i epitety, którymi Faza lubi się posługiwać, w większości mógłbym podzielić jego punkt widzenia, bazując na wydarzeniach i sytuacjach które opisał (i przyjmując, że opisał je rzetelnie).

A jakie jest "myslenie po polsku"?
Zrywac flagi w Vietnamie?
Szczyt bohaterstwa czy kompletnej glupoty?
Czy to nie jest w pewnym stopniu ingerencja ?
a przede wszystkim poziom myslenia malego niesfornego chlopca, ktory chcial tylko zaimponowac kolezankom i kolegom?
Co bedzie nastepne, podpalic smietnik przed Komitetem Centralnym w Korei Polnocnej, wymalowac klatke schodowa polskimi haslami w Kazachstanie, czy poprzebijac opony auta policyjnego na Syberii? ;)
Mnie interesowalyby bardziej konkretne informacje, np. ile kosztowaly pozwolenia w Sudanie niz wyjatkowo bzdurne gadki na pozimie malego chlopca, ktory znalazl naiwnych sluchaczy i potrzebuje oklaskow oraz kolejnych klików.
Moim skromnym zdaniem szkoda czasu na wysluchiwanie takich plytkich i bzdurnych gatek. ;)
Na szczescie sa blogi innych podroznikow, ktorzy sa w stanie podac konkretne informacje. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#118 PostWysłany: 06 Sie 2017 20:14 

niebieski
No, brawo @cccc!!!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#119 PostWysłany: 06 Sie 2017 20:36 
Awatar użytkownika

srebrny
cccc napisał(a):

właśnie takie @cccc, nawalić się i zrobić potem coś głupiego ku uciesze gawiedzi, w tym przypadku internetowej
tak "Polska racja stanu" nietrzeźwości
i dlatego za granica jak słyszę nasz język to zmykam (no chyba ze to akurat zlot forum :lol: )

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#120 PostWysłany: 06 Sie 2017 20:38 
Awatar użytkownika

niebieski
cccc napisał(a):
Szczyt bohaterstwa czy kompletnej glupoty?

Zrywać nie zrywalem, ale wpinać flagę Wietnamu czy Tajwanu w dokumentacje przekazywaną chińskiej firmie to chyba mi sie zdarzało ;-) ok, głupota, ale czy kompletna?

Ostatnio edytowany przez krasnal, 06 Sie 2017 20:52, edytowano w sumie 1 raz
poprawienie cytowania
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości