Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 557 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Rzym noclegi
#441 PostWysłany: 28 Cze 2017 22:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Noclegów w Rzymie jest naprawdę sporo ale z cenami wiadomo - nie są najniższe.
Pytanie: szukając pokoju dla 2 osób z osobną łazienką (i chętnie jakąś, nawet wspólną, kuchnią) warto szukać gdziekolwiek indziej poza Bookingiem? Sprawdzając Airbnb które rzekomo podbiera hotelom klientów, wcale nie wydaje się taniej.
Czy poza Bookingiem polecalibyście jakieś miejsca do sprawdzenia dla takiego noclegu?
 Profil Relacje PM off  

Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈ Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈
Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
#442 PostWysłany: 05 Lip 2017 19:51 

niebieski
Zasygnalizuję tylko,bo
nie pamiętam już,kiedy kupiłem coś na Booking.com, mimo,że przeglądam zawsze.
Korzystam i polecam np. orbitz.com,nawet dla sprawdzenia,czy może być taniej po znalezieniu okazji.
Duża baza lokum.Zwroty zawsze bez problemów.Po zarejestrowaniu jakieś bonusy.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 14 Lip 2017 11:43 

Witajcie :-)
Mam pytanie i lekką zagwozdkę :-P Na początku października wybieram się z moimi chłopakami ( 8 i 14 lat ) na 4 dni do Rzymu. wstępnie zarezerwowałam sobie pokój w hotelu tuż przy samym Watykanie . Cena ze wszystkimi opłatami oraz wliczonym śniadaniem to koszt około 2100 zł. Mniej więcej w tej samej lokalizacji znalazłam inny hotel, o ciut niższym standardzie, bez śniadań za 1300 zł ( już z opłatami klimatycznymi ). Doradźcie ...warto dopłacać 800 zł za śniadanie, balkonik i wannę z hydromasażem :-p ? Czy jeśli zdecyduję się na opcję bez śniadań, to spokojnie koło 7-8 rano znajdziemy coś otwartego aby zjeść rogalika i wypić sok + kawę ? Jeśli pytanie zbyt głupie to przepraszam, ale tak to jest jak " rycząca 40-ka " wybiera się sama z dziećmi, a każda błahostka urasta w jej oczach do rangi problemu :-P
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 14 Lip 2017 11:48 

srebrny
poczytaj opinie i zajrzyj na zdjecia gosci na tripadvisor, czy warto..
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 14 Lip 2017 11:55 

Oczywiście według mnie NIE WARTO. ZA te prawie ok. 200 euro różnicy nie dość, że zorganizujesz sobie wypasione śniadania to i na wypasione kolacje czy obiady sporo zostanie.
Sam w kwietniu nocowałem w mieszkaniu przy
via santamaura 16
Vaticano Prati
Roma, 00192, Włochy

w pobliżu od 8 otwarty świątek i dni robocze Carrefour i masa kawiarenek z miejscowymi na śniadaniu (no może jednak ciut później), są i pizzernie o pobliskiej stacji metra nie zapominając

Ale też zwróciłbym uwagę na opinie i warunki odwołania
 PM off  

#446 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:01 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@gorny77
To jest 200€ ale na 3 osoby w sumie (Pani + 2 dzieciaki). 50€ za dzień na 3 osoby to wcale nie taki majątek. Śniadania (ale takie bardziej polskie niż środkowo-włoskie) to +/- 5€ na osobę pewnie, co daje 15€ za same śniadania. Pozostałe 35€ to wystarczy na nieco większą kolację ale o wypasieniu nie ma mowy.

#447 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:08 

adres podałem, znaleźliśmy niedaleko zapełnioną przez miejscowych pizzernię z wypasionymi pizzami za 7-10 euro czyli da się

Śniadania również z ciepłym chrupiącym pieczywem (pyszne ale na wagę), wędlinami i innymi smakołykami spokojnie dasz radę ogarnąć w Carrefourze w tej cenie z zapasem na przekąski podczas zwiedzania

Jak byłeś to wiesz jak wyglądają miejscowych śniadania w kawiarenkach i ile kosztują, spokojnie w tych sumach się zmieszczą

A i zostanie na spore LODY przy murach Watykanu!!!

By trzymać się tematu, ja nie spotkałem się z prywatnymi mieszkaniami w tej lokalizacji ze śniadaniem w cenie, a jeśli już to różnice w cenie j/w i spokojnie co sobie chwalę sam planowałem sobie posiłki (a i pisze o dzieciakach 8, 14 lat które jak znam życie wszystkiego nie zjedzą)
 PM off  

#448 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:19 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ja nie mówię, że nie warto, ale za 200€ to wyżywienia na całe 4 dni na 3 osoby w jakichś przyzwoitych miejscach (a nie żarcie z marketu) to nie załatwisz.

#449 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:23 

srebrny
dobrze zawsze sprawdzic co hotele maja na mysli mowiac sniadanie, aby sie nie okazalo, ze to typowo wloskie capuci z croissantem.

wtedy zdecydowanie nie warto doplacac za "sniadanie".
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:25 

No to się różnimy i nie demonizuj @ namteH negatywnie marketów, za rozsądne jak na Rzym warunki przy noclegu bez wyżywienia spokojnie zjesz bardzo pyszne według polskich nie włoskich standardów śniadanie czy kolację i w tej cenie zostanie na dobre wino (byłem na 3 noce w 4 dorosłe osoby).
Podsumowując; to co napisałem j/w + jakieś kawałki pizzy podczas zwiedzania SPOKOJNIE wystarczy i uważam, że nie warto w tej opcji przepłacać za nocleg
Trzymaj się całości i o czym temat bo te nasze wypociny czy wskazówki trafią do kosza.
Pamiętaj ponadto, że piszemy o bonusie 200 euro przy zapłacie za noclegi i co z tym możemy czy na co przeznaczyć
 PM off  

#451 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:42 

Kochani, bez emocji..... spokojnie. Zgodnie z Waszymi sugestiami przeglądnęłam opnie i zdecydowanie lepiej wypada obiekt Vatican Relais Rome , ten za 2 tysiące. Śniadania mają w formie bufetu : kontynentalne, włoskie, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe ( jak na włoskie hotele to " wypas ". Chociaż tak przeliczając 200 E / na 3 osoby / 3 śniadania to wychodzi 22 euro za śniadanie od osoby - dużo :-(
W tym tańszym niestety sporo opinii, że zapomniano o rezerwacji, pokój nie był przygotowany i na szybkiego oferowano noclegi w innej lokalizacji ( to mi już nie bardzo pasuje biorąc pod uwagę, ze nie będę sama ).
gorny77
Podałeś adres, ale jakoś nie bardzo znajduje konkretna ofertę obiektu :-(

Dzięki za wszystkie rady, mam jeszcze chwilkę czasu na poszukiwania, bo zarezerwowany wstępnie hotel mogę anulować do 23 września :-)
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Dagaj7
Robisz rezerwacje przez booking?

#453 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:51 

Tak, bo tylko booking sprawdziłam, bezpiecznie z nim miałam zapewnione dwa razy noclegi w Londynie. Stąd moja " wierność " temu portalowi :-)

Ostatnio edytowany przez michzak, 14 Lip 2017 13:01, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 14 Lip 2017 12:54 

Dagaj7 napisał(a):

gorny77
Podałeś adres, ale jakoś nie bardzo znajduje konkretna ofertę obiektu :-(

Vatican Apartment

Adres:
via santamaura 16
Vaticano Prati
Roma, 00192, Włochy

Apartament czyli mieszkanie w kamienicy POLECAM: bardzo blisko Muzeum Watykańskiego, Bazyliki i w ogóle innych atrakcji Rzymu o tym co wyżej napisałem nie wspominając (osobna kwestia to oferowany przez wł. transport z lotniska, tu mam mieszane uczucia przez stan techniczny jego vana, ale jechałem popołudniu w niedzielę wielkanocną i nie wybrzydzałem :) )

A i jak masz korzystać przy tym doświadczeniu to tylko z ofert booking, hotels.com itp
 PM off  

#455 PostWysłany: 14 Lip 2017 13:04 

Szukam, przeglądam i powiem Wam, ze w tym okresie to przeważnie mam oferty za około od 1300 zł bez śniadań + opłata = 1600 - 1700 zł ( lub droższe ). Zaczynam wierzyć, że 2 tyś z obfitym śniadaniem jest normalną ceną :-) Albo takie realia Wiecznego Miasta, albo ja nie potrafię szukać ;-p
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 14 Lip 2017 13:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Dagaj7
A słyszałaś o gratisach od bookinga? W Rzymie właśnie można je otrzymać :arrow: darmowe-atrakcje-od-booking-com,1522,113501

Ale pamiętaj, że nie ma gwarancji otrzymania czegokolwiek więc się tym nie kieruj przy swoim wyborze ;)

Ostatnio edytowany przez namteH, 14 Lip 2017 13:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 14 Lip 2017 13:14 

Nie dawaj jej zachęty bez gwarancji jej otrzymania bo np. skuszona coś teraz zarezerwuje nowego i bonusu nie otrzyma, a np. nie zauważy iż np. anulacja nie jest taka bezwarunkowa i bezpłatna

Co do cen: takie są ceny w Rzymie ofert o dobrym standardzie, do tego z tego co patrzę jednak negatywnie na ilość oraz wybór ofert wpływa obecność dzieci
 PM off
Dagaj7 lubi ten post.

#458 PostWysłany: 14 Lip 2017 13:32 

-- 14 Lip 2017 14:17 --

A to świnie, bo mi żadnego kodu zniżkowego na atrakcje i zwiedzanie nie dali :-p Jedynie Genius, czyli dodatkowe zniżki za noclegi ( podane przeze mnie kwoty noclegów są już z ich wykorzystaniem .

-- 14 Lip 2017 14:32 --

Czyli dzieciaki zostają w domu ... zamykam je w szafie, mówiąc, ze bawimy sie w chowanego, a poszukam ich po powrocie z Rzymu :-p
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#459 PostWysłany: 16 Lip 2017 15:52 
Awatar użytkownika

Cześć !

Miał ktoś do czynienia z Camping Village Roma lub z Camping Firenze ? Interesuje mnie bungalow dla jednej osoby w środku listopada. Cena jak na te miasta atrakcyjna. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tych miejsc :)
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 16 Lip 2017 19:55 

niebieski
@Dagaj7
mieszkałem kiedyś tydzień z rodzinką http://www.casagiuliaroma.it.
Poczytaj na stronie jak opisuje,bo wszystko jest zgodne z prawdą. Careffour na dole,świeże owoce,stragan przed wejściem i kafejki w bezpiecznej okolicy.
Napisz do przesympatycznej właścicielki i zapytaj/zaproponuj cenę,może ma wolne w tym czasie.Zapytaj też o możliwości transportu z lotniska itp.My się dogadaliśmy bardzo ładnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 557 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości