Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 557 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Rzym noclegi
#381 PostWysłany: 08 Mar 2015 11:16 
Site Admin

Ze swojej strony polecę guesthouse B&B Lucky House. W samym centrum (tuż przy Termini), super czysto (właściciel prowadzący lokal na punkcie czystości ma wręcz jakąś obsesję chyba ;) ), do dyspozycji kuchnia. Minusy - kiepska znajomość angielskiego właściciela (którą jednak nadrabia dużą ilością "no problem" i bardzo sympatycznym usposobieniem :D), i śniadania (same przekąski na słodko - herbatniki, ciasteczka, dżem, mleko). Ale za 60zł za 2 osoby naprawdę nie ma na co narzekać. Polecam
vivere uważa post za pomocny.

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#382 PostWysłany: 20 Mar 2015 18:01 

Witajcie moi drodzy. Na jakie ceny można liczyć w Domu Polskim przy krótkim pobycie 1-2 noce ??
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 26 Mar 2015 23:47 

Loty: 96
Kilometry: 128 611
Szczur napisał(a):
Witajcie moi drodzy. Na jakie ceny można liczyć w Domu Polskim przy krótkim pobycie 1-2 noce ??

Temat opisałem kilka postów wcześniej. Ogólnie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 27 Mar 2015 08:52 

Polecam: La Terrazza Di Monteverde, Circonvallazione Gianicolense 210, 00152 Rzym

Fantastyczny apartament dla 4 osób w spokojnej dzielnicy Rzymu. Do placu Weneckiego 8 przystanków tramwajem, najbliższy przystanek 100 m.

Dostępny super taras z widokiem na Rzym. Cenowo raczej drogie - za 4 osoby ok 85 euro/doba. Rezerwacja na booking.com
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 29 Mar 2015 00:38 

yoda napisał(a):
Polecam: La Terrazza Di Monteverde, Circonvallazione Gianicolense 210, 00152 Rzym

Fantastyczny apartament dla 4 osób w spokojnej dzielnicy Rzymu. Do placu Weneckiego 8 przystanków tramwajem, najbliższy przystanek 100 m.

Dostępny super taras z widokiem na Rzym. Cenowo raczej drogie - za 4 osoby ok 85 euro/doba. Rezerwacja na booking.com

85euro za 4 osoby to lepsza cena niż w Domu Polskim...
Szukam od jakiegoś czasu taniego noclegu i nie ma nic poniżej 25euro /os za dwójkę, lub 20euro /os w pokoju czteroosobowym. Pytałem o marzec, lipiec i listopad - na to samo wychodzi. Nie zależy nam na wygodach, może być naprawdę skromnie. Jeśli ktoś ma namiary na tańsze lokum to proszę o informacje
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 29 Mar 2015 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Spróbuj hotel Acropoli koło dworca Termini, ale uprzedzam, że warunki naprawdę kiepskie.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 03 Kwi 2015 12:39 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 138 571
niebieski
Na przełomie lutego i marca byłem tu http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... Lazio.html

Tuż obok murów watykańskich, blisko do metra Cipro. Za 3 nocki + symboliczne śniadania niewiele ponad 500zł za 2 osoby.
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 03 Kwi 2015 13:55 

niebieski
A czy ktoś z Was korzystał z platformy Airbnb? Lecę we wrześniu na 10 dni i są tam ciekawe propozycje noclegów, w sumie za 2 osoby na 9 nocy wychodzi ok. 1200-1400 zł :)
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 10 Kwi 2015 10:52 

niebieski
Cześć wszystkim,
poszukuję noclegu dla 5 osób w terminie 09.06 - 13.06.
Zazwyczaj podczas podróży korzystałem z Airbnb. Z ciekawszych noclegów znalazłem to:
Roberto
la casa di Franca

Kompletnie (póki co) nie znam Rzymu, więc mam prośbę - czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda kwestia dojazdu do tego miejsca z Fiumicino? Samolot z Gdańska ląduje o 20.45, więc mam lekkie obawy czy transportem autobusowym i publicznym łatwo tam się dostaniemy o takiej porze.

Z góry dzięki za pomoc i jakby ktoś znał tańszą lub bardziej korzystną miejscówkę dla pięciu osób to z góry dzięki za linki :)
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 24 Kwi 2015 14:25 

Witam
Wybieram się do Rzymu w dniach 02-09 maja z żoną i roczną córką.
Jak to jest z booking.com, czy przy wyszukiwaniu trzeba podawać, że jedzie z nami dziecko czy nie (bo do 2 lat teoretycznie dziecko ma mieć pobyt za darmo). Młoda będzie z nami spała i oczywiście osobnego łóżka nie potrzebuje (a przy wyszukiwaniu podbija mi o to cenę :/)
Mam pytanie, czy polecacie jakieś ciekawe miejsca, dobrze skomunikowane z centrum (albo w centrum) gdzie można by było się zatrzymać z dzieciakiem. Z dodatkowych opcji potrzebowalibyśmy, żeby albo w pokoju był aneks kuchenny, albo dostępna wspólna kuchnia i to w zasadzie jest wyznacznikiem poszukiwań.
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Marcin
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 24 Kwi 2015 17:22 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Teoretycznie dziecko może mieć pobyt za darmo, ale nie wszędzie. W większości miejsc może tak być, ale są też inne, które zastrzegają, że np. dla dziecka 0-2 lat jest konieczne zarezerwowanie kołyski, a od 2 lat dziecko musi spać na osobnym łóżku. Znam osobiście jedno z takich miejsc. Lepiej więc przed rezerwacją upewnić się jaka jest polityka rezerwacji z dzieckiem.
Jeśli zależy ci na dostępie do kuchni czy aneksie, to może lepiej poszukaj miejsc na airbnb lub wimdu, tam jest zdecydowanie więcej ofert na takie miejsca.
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 24 Kwi 2015 20:50 
Awatar użytkownika

Ja polecam nocleg u pani Ireny www.noclegirzym.eu. Ja korzystalam z noclegu w mieszkaniu Rzym I. Blisko stacji metra, mila atmosfera, mozliwosc korzystania z kuchni oraz duzego balkonu, gdzie mozna bylo posiedziec przy lampce wina. W cenie slodkie sniadanie.
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 25 Kwi 2015 21:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Holiday Inn Rome Pisana - można próbować z BRG, nam się udało.
 Profil Relacje PM off
stomagirl uważa post za pomocny.

#394 PostWysłany: 13 Maj 2015 13:08 

Ja od siebie moge polecić apartament w okolicach San Giovani di Laterano (2 przystanki metrem od Termini, 10 min z buta spacerkiem do Koloseum) - Anita Guest House. Za 6 osób płacilimy 120 euro dziennie, a wynajem byl przez pośrednika, stąd podejrzewam, ze bezpośrednio przy wynajmie u Claudi i Danieli (mega mega przemiłe właścicielki siostry bliźniaczki :)) moze być taniej (a na pewno mniej niz na bookingu, który czesze prowizję blisko 20% :)).
Czyściutko, nowocześnie, wygodnie, wszedzie blisko, z internetem itp. Polecam (bezpośredni nr tel +39 347 273 7369, poproscie ewentualnie o maila, bo wizytówkę gdzies mi wcieło :()

http://www.kayak.com/Rome-Hotels-Anita- ... 808942.ksp
http://www.booking.com/hotel/it/anita-g ... ight_room=
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 13 Maj 2015 13:35 

Może ktoś polecić mieszkanie do wynajęcia, najlepiej w centrum Rzymu dla 5 osób? Jedziemy pod koniec września :)
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 05 Cze 2015 11:50 

ja polecam noclegi ze trony - bardzo dobre ceny i lokalizacje - w centrum kawalerka i pokoje
https://www.facebook.com/pages/ROME-RZY ... 6174708268
mail do nich : rzym.rome@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 23 Cze 2015 11:00 

niebieski
Z czystym sumieniem mogę polecić:

http://www.homelidays.it/casa-vacanze/p801136

- Cena bardzo atrakcyjna
- Niedaleko murów Watykańskich, przystanek autobusowy 10m, metro 400m, Carrefour 24h - 350m
- pełne wyposażenie kuchni - można wszystko ugotować
- pełne wyposażenie łazienki - można zrobić pranie
- prywatność - oddzielne wejście, własna furtka, nikt nie przeszkadza, świetna baza wypadowa
- właściciel bardzo elastyczny, załatwił nam transport, zameldowanie o 24 wymeldowanie o 14.
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 08 Wrz 2015 07:35 

Witam,

czy polecicie jakiś noclegi przystępne cenowo w okolicy Termini gdzie można się zakwaterować po 23?
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 08 Wrz 2015 07:38 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
cekace napisał(a):
Holiday Inn Rome Pisana - można próbować z BRG, nam się udało.

Polecam też próbować z Holiday Inn Express: Rome East - w cenie mamy już śniadanie.
Kilka słów o hotelu i fotki: http://explore-world.you2.pl/2-dniowy-wyjazd-do-rzymu/

#400 PostWysłany: 08 Wrz 2015 07:46 

Loty: 195
Kilometry: 362 151
W lipcu spałam tutaj kilka nocy - http://www.booking.com/hotel/it/cosmos.en-gb.html, sympatyczna właścicielka - na pożegnanie zostawiła nam miłe upominki-pamiątki :) W cenie "śniadanie" w kawiarni na dole (coś słodkiego + przepyszna kawa ;) ), wszystko blisko, w ciągu dnia można było się udać na odpoczynek i schronić się przed słońcem - w pokoju klimatyzacja, więc bardzo przyjemnie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 557 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość