Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Link do rejestracji: https://www.e-rewards.co.uk/Enroll.do?l ... 851585206C

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: E-rewards
#1021 PostWysłany: 08 Maj 2017 18:51 

Czy ktoś, kto kupił amerykański numer online w celu weryfikacji e-rewards, o ile w ogóle jest tu taka osoba, może się podzielić linkiem albo nazwą sprzedawcy, bo boję się, że wdepnę w g...., wybierając samemu. :evil:

@hubson dziękuję za PW.
 Profil Relacje PM off  

Sycylia na przedłużony weekend za 729 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia na przedłużony weekend za 729 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨ Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨
#1022 PostWysłany: 08 Maj 2017 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Nie posiadam pakietu Office 365, ale wydaje mi się, że skype też ma swoje własne numery:
https://www.skype.com/pl/offers/office365/
 Profil Relacje PM off  

#1023 PostWysłany: 09 Maj 2017 11:05 

walerek napisał(a):
Myślę że nie.
Wielokrotnie też tak miałem.

a jednak punkty wpadły czyli jakaś tam szansa na przyszłość jest jak się wykrzaczy z takim komunikatem

#1024 PostWysłany: 09 Maj 2017 12:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Zablokowali mi konto i po mailu z prośba o odblokowanie otrzymałem odpowiedź: Image

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JSP lubi ten post.

#1025 PostWysłany: 09 Maj 2017 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Z jakiego numeru robiłeś weryfikację ?
 Profil Relacje PM off  

#1026 PostWysłany: 09 Maj 2017 12:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Weryfikować chciałem przy pomocy darmowych numerów z internetu. Po kilku próbach zablokowali. Teraz to pewnie kupię nr UK i dopiero później zrobię weryfikacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1027 PostWysłany: 09 Maj 2017 13:18 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Myślałem, że przy takiej skali emigracji każdy ma jakiegoś znajomego z UK, z kierunkowym +44.
 Profil Relacje PM off
epikie lubi ten post.

#1028 PostWysłany: 09 Maj 2017 15:01 

srebrny
Zamówiłem za kilkanaście złotych (z przesyłką) na Allegro brytyjską kartę O2. Przyszła dzisiaj.
Od razu po włożeniu do telefonu była aktywna. Żeby sprawdzić numer wysłałem testowy SMS z innego telefonu, dotarł więc przystąpiłem do transferu z e-rewards do Accor.
Nowy formularz w e-rewords, który wszystkim podniósł ciśnienie wygląda następująco:

Załącznik:
rewards.jpg
rewards.jpg [ 141.76 KiB | Obejrzany 1580 razy ]

W polu "Country Code" jest do wybrania masa krajów ale nie kombinowałem tylko wybrałem "44" i wprowadziłem numer O2.
Drobny komplikator polegał na tym, że numer O2 "nie mieścił" się w polu formularza (był za długi), pominąłem pierwsze zero z opakowania karty SIM i dalej poszło OK.
Z tego co widać na formularzu można się też zautoryzować przez rozmowę (pewnie jakiś automat oddzwania z kodem).
Być może jest to rozwiązanie jeśli ktoś ma brytyjski numer stacjonarny (np. na skype lub u jakiegoś operatora wirtualnego - np. ipfon24).
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1029 PostWysłany: 09 Maj 2017 15:34 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
U kogo na allegro kupiłeś tę kartę?
 Profil Relacje PM off  

#1030 PostWysłany: 09 Maj 2017 15:42 

srebrny
@krymek - wysłałem Ci namiary na PW

Nie chcę tutaj reklamować aukcji z Allegro.
Dla ułatwienia podam, że była to pierwsza oferta, którą tam znalazłem:-)
W razie potrzeby zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1031 PostWysłany: 09 Maj 2017 15:45 

Znajdziesz startery UK np.sieci o2 na Allegro bez problemu za 2,50 - 3,00 PLN plus koszt przesyłki. Również nabyłem taki i wszystko git majonez :).
 Profil Relacje PM off  

#1032 PostWysłany: 09 Maj 2017 19:13 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Te będą okey http://allegro.pl/starter-sim-giffgaff- ... 16011.html ?

#1033 PostWysłany: 09 Maj 2017 19:18 
Awatar użytkownika

niebieski
przemos74 napisał(a):

Nie sądzę, żeby była to najlepsza opcja
Aby aktywować kartę należy doładować ją kwotą min. £10 - dopiero po doładowaniu konta otrzymujesz nowy, angielski nr telefonu.

Na Allegro masz startery o2 po 3-6 zł w których
Karty nie trzeba aktywować - działa zaraz po włożeniu do telefonu

#1034 PostWysłany: 09 Maj 2017 19:56 

A Amerykę ktoś ogarnął, czy wszyscy tylko na wersji UK jadą? :oops:

Na razie jedną z opcji jest Allegro, ale to drożej, niż te startery O2, oj drożej...
 Profil Relacje PM off  

#1035 PostWysłany: 09 Maj 2017 21:32 

srebrny
W ramach uzupełnienia do mojego poprzedniego maila ze zrzutem formularza e-rewards:

Ponieważ z formularza wynika, że kod aktywacyjny może być również przekazany w wersji głosowej, zakładam, że opcja ta została stworzona dla stacjonarnych numerów telefonów.

Jeśli ktoś jest zainteresowany takim numerem (praktycznie z dowolnego cywilizowanego kraju, nie tylko UK) to jest to stosunkowo proste za pośrednictwem firm udostępniających usługi telefoniczne w technologii VOIP. Dzięki takiemu usługodawcy można założyć konto SIP z przypisanym wirtualnym numerem telefonicznym z wybranej strefy (konto SIP to rodzaj konta w serwisie operatora działającego w technologii VOIP; z tą nazwą możecie się często spotkać korzystając z tej technologii). Mając konto SIP można je skonfigurować np. w aplikacji Android (aplikacji obsługujących konta SIP i technologię VOIP jest mnóstwo - ja korzystam z CSIPSimple) - polega to głównie na podaniu w aplikacji nazwy i hasła do konta SIP. Po skonfigurowaniu konta korzystając z telefonu komórkowego można dzwonić tak jakby dzwoniło się z tego wirtualnego numeru; na wirtualny numer można się również dodzwonić. Można to przetestować ale teoretycznie wydaje się, że e-rewards (a raczej jakiś ich automat) nie będzie również miał problemu, żeby na taki wirutalny numer się dodzwonic i "wyrecytować" kod aktywacyjny.

Polscy operatorzy VOIP udostępniają przede wszystkim polskie stacjonarne numery telefoniczne (strefa numeracyjna do wyboru). Część z nich udostępnia również numery zagraniczne. Koszty dla numerów krajowych są zazwyczaj bardzo niskie, dla zagranicznych już jest różnie. Ja od wielu lat korzystam z usługi ipfon24 ale tylko z polskim numerem. Jeśli ktoś jest zainteresowany, warto się jednak rozejrzeć - providerów VOIP jest masa, większość oferuje darmowe okresy testowe - być może w ramach tych usług udostępniane są numery zagraniczne (nie sprawdzałem). Oprócz ipfon24 na rynku są np. SuperVOIP, Halo Polska itd.

Alternatywnie można poszukać brytyjskich operatorów VOIP, których również na pewno jest wielu i którzy na pewno również udostępniają taką usługę. Wujek google po wrzuceniu do wyszukiwarki "sip account uk free" zwraca dość długą listę:-)

Na pewno powyższa opcja jest bardziej skomplikowana i wymaga więcej zachodu niż włożenie startera O2 do telefonu komórkowego jednak przy okazji można uzyskać na stałe stacjonarny numer z dowolnej obsługiwanej przez operatora strefy numeracyjnej - być może kogoś to zainteresuje:-)
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

#1036 PostWysłany: 09 Maj 2017 22:13 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
kazde konto musi mieć inny numer tel ? mam na myśli oczywiście moje i zony ;)
 Profil Relacje PM off  

#1037 PostWysłany: 10 Maj 2017 00:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak każde konto musi mieć inny, bez tego nie przelejesz środków. Do tego o ile na UK jak chcesz tylko przelać godząc się z możliwością "spalenia" konta można wpisać nawet nr z pl ( z rozwijanej listy z prefiksami) i też przejdzie czy zablokują konto tego nie wiadomo ( pewnie duże prawdopodobieństwo że tak) w USA jest dużo gorzej bo z listy prefiksów jest tylko +1 czyli nr amerykański i jak go nie masz to już nie "wypłacisz $".
 Profil Relacje PM off
prrorok1 lubi ten post.
prrorok1 uważa post za pomocny.

#1038 PostWysłany: 10 Maj 2017 07:00 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
wpadły punkty na accora (weryfikacja angielskim numerem)
 Profil Relacje PM off  

#1039 PostWysłany: 10 Maj 2017 08:06 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
Potwierdzam
Wczoraj wpadły Aviosy
Dzisiaj Accor.
Weryfikacja również darmowym nr UK.

#1040 PostWysłany: 10 Maj 2017 08:40 

niebieski
Mi natomiast wpadły na Accora po weryfikacji polskim numerem. BTW syn ma konto z samym Aviosem i tam można co 35 dni przelewać punkty. Rozumiem, że nic z tym nie zrobi i musi czekać aż ew. pojawi się tam inny podmiot, albo czekać 35 dni.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości